ignazz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) @ely3 poszczególne błędy się zawsze zdarzają ale wiesz że chodzi mi o to że wielokrotnie sędziowie gospodarzom / bez gwizdków / pozwalają na obijanie przeciwnika podczas gdy w drugą stronę jest często apteka. Najgorsze co czasem widzę to właśnie tak nierówna interpretacja akcji obronnych że goście wiedzą że muszą totalnie unikać jakiegokolwiek kontaktu. I tych sytuacji nie znajdziesz w statystykach czy pojedynczej akcji tylko trzeba obserwować mowę ciała i rytm oraz styl wybronienia. Ja nie dyskutuje o goaltending tak samo jak przy puszczanych krokach w akcjach po zatrzymanym dwutakcie. ( wiem wiem że NBA dopuściła dwutakt z miejsca już po piwocie ale tam masz dodatkowe uwarunkowania ładowania po rzucie co jest mało sprawdzane i puszcza się wszystko jak leci). chodzi mi o równość traktowania akcji kontaktowych. Czego przejawem jest chociażby 6 fauli Castle które mogły być w niektórych przypadkach w po puszczone. 27 minut temu, LAF napisał(a): Szybko się zestarzało , ale spoko. Raczej nie ma co szukać obiektywizmu w Twoich postach w tej serii. Jasne że obiektywny nie będę w takiej serii. Nie zmienia to faktu że postawili go na nogi w takim stanie że grając na naskokach ( ładowanie na dwie nogi aby nie obciążać kolana) i rezygnując z wsadów na rzecz jumperów wrócił dobry Ant. Wystarczy prześledzić postępy jego rzutów dystansowych aby wiedzieć że on nie jest tylko slasherem tylko ma właśnie piękny rzut. I w takim stylu wrócił. . Mój opis tyczył się sytuacji że wróciłby w bardziej naciąganym zdrowotnie stylu i z grą bez korekty którą zastosował. Choć trzeba przyznać że były w historii PO powroty z kontuzji które zatrzymały swój rozpędzony alternatywami zespół. Ant przez powrót absolutnie nie zabrał gry innym tylko trochę w cieniu grę uzupełnił. Świetnie uzupełnił trzeba dodać. Bardzo dojrzała gra liderów zrobiła niestety wynik. Na tle młodych spurs wyglądało to dobrze. Kłopot jest taki że od Randle Sota też coś dostanie w 2-3 meczach. Trzeba wierzyć że 0/12 za trzy od liderów się nie powtórzy. Edytowane 5 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Nie no dajcie spokój z tymi "blokami" Wembanyamy, to co pasiaki odstawiły cyrk z no call'ami to się trochę śmiesznie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 30 minut temu, ignazz napisał(a): Kłopot jest taki że od Randle Sota też coś dostanie w 2-3 meczach. Randle zagrał słaby mecz ogólnie , ale za to stawił się w końcówce. No tak było wyglądać na skrócie ( @julekstep ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwikson Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 19 minut temu, LAF napisał(a): Randle zagrał słaby mecz ogólnie , ale za to stawił się w końcówce. No tak było wyglądać na skrócie ( @julekstep ). Ta ostatnia strata Anta mogła kosztować ich mecz, ale nie zdziwiło mnie, że zamieszany w nią był również Julek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, cwikson napisał(a): Ta ostatnia strata Anta mogła kosztować ich mecz, ale nie zdziwiło mnie, że zamieszany w nią był również Julek Przecież to była wina tego co wybijał z autu. Czy to jakieś prowo aby wrócić do tematu trade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwikson Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, LAF napisał(a): Przecież to była wina tego co wybijał z autu. Czy to jakieś prowo aby wrócić do tematu trade ? Oczywiście, że główna wina Anta, ale gdyby Julek lepiej się ustawił, albo chociaż odbił się od obrońcy a nie czekał na piłkę z wyciągniętą ręką to podającemu było by łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu ale meczycho. Finch wychodowal jaja o co mialem pretensje z Dallas, a potem niestety robil to w serii z Lakers usadzil Goberta jak trzeba bylo, chyba od konca 3q do ostatniej minuty 4 kwarty Gobert nie gral, wyciagneli Wembego spod kosza, zagrali cala piatka rzucajacych za 3 i atakujacych basket gosci Gobert byl dobry w tym meczu, ale jak trzeba cos zrobic dla dobra druzyny to sie to robi Reid zagral tak jak kiedys gral, w koncu dobra zmiana Edwards kluczowa strata plus 2 zbiorki ofensywne gdzie niezboxowal moglo sie to zle skonczyc ale szacun dla goscia ze w ogole gra, zagral bardzo dobrze, do tego go jeszcze podwajali w koncowce Wemby z tymi trojkami i w ogole grajacy tak daleko od basketu gdzie Wolves sciagneli Goberta, mega popelina trenerska jestem ciekaw czy ja czegos nie widzialem z tym Randlem, juz takie mysli mialem w serii z Lakers w zeszlym roku, jak Lebron mial z nim problemy i w obronie i w ataku, moze taki byl koncept bierzemy goscia ktory na playoffy jest troche matchup nightmarem (az dziwnie mi sie to pisze) moze gra na slabej efektywnosci, ale Spurs nie maja jak sie z nim zmatchupowac, bo Wemby go nie wezmie bo ten go wyciaga spod dziury lub po prostu nie daje mu byc help defenderem gosc sobie jedzie z kazdym z sg/sfow w Spurs ciekawe ciekawe 1 godzinę temu, ely3 napisał(a): Sota nadal dostaje koszmarne minuty od Randle . Ten kolo w całych PO jak na razie zagrał jeden dobry mecz a tak to w ataku jest szkodnikiem jakich mało. cooooo? ja rozumiem bo sam pisalem ze slaba efektywnosc, ale nie wiem czy zauwazyles tutaj jak nie ma co zrobic to Randle musi orac 1on1 i gdyby nie Randle w 4 to pewnie z x posiadan by sie skonczylo bez punktow sam jestem pierwszy zeby krytykowac bonehead Randlea ale staty to tu kompletnie nie oddaja jak wazny jest dla tej druzyny zwlaszcza przy tym ze Edwards nie gra na 100 procent Conley ma 200 lat Randle tu czesto robi rzeczy ktorych w normalnych scenariuszach by nie robil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 7 minut temu, Kubbas napisał(a): cooooo? Chyba @julekstep jakoś zdobył hasło do konta @ely3 i teraz wypisuje pod jego nickiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Koelner napisał(a): Ironia losu. Rudy Gobert jeden z najbardziej hejtowanych graczy, obiekt znienawidzenia z powodu braku umiejętności obrony perimetr oraz psucia spacingu nagle w 2026 roku robi się game changerem przeciwko zawodnikowi który jeden ma swoją erę -> Jokic ERA oraz drugi jest przyszłym superstarem czyli Wembanyamie ogladales mecz? Gobert nie gral od poczatku 4 kwarty i wrocil na 1:44 do konca wtedy Minny wygladala najlepiej btw, ale Gobert byl w tym meczu dobry zeby nie bylo. 10 zbiorek 3 asysty 4 steale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu No akurat Conley dobry mecz zagrał @Kubbas jak na swoje możliwości. 12/6 przy 57% FG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu I 6 asyst. Najwięcej w meczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, LAF napisał(a): Randle zagrał słaby mecz ogólnie , ale za to stawił się w końcówce. No tak było wyglądać na skrócie ( @julekstep ). jak dla mnie on to musi robic, nawet przy slabej efektywnosci tu poza nim zwlaszcza w koncowkach to nikt nie ma dobrego matchupu ani silowo ani szybkosciowo 1 minutę temu, LAF napisał(a): No akurat Conley dobry mecz zagrał @Kubbas jak na swoje możliwości. 12/6 przy 57% FG. tak tak o Conleyu nic nie pisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 12 minut temu, Kubbas napisał(a): ogladales mecz? tak. gość był moment że był niegrywalny i do Chin. dla mnie piękna historia i mimo że jest Francuzem to nie da się go lubić po tym hejtem . liga trójek a on się uchował -> piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 12 minut temu, Kubbas napisał(a): jak dla mnie on to musi robic, nawet przy slabej efektywnosci tu poza nim zwlaszcza w koncowkach to nikt nie ma dobrego matchupu ani silowo ani szybkosciowo Niby tak, ale momentami mam wrażenie , że koleś dostaje piłkę i nieważne co sie dzieje obok niego on podejmuje decyzję, że on te akcje skończy i forsuje na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 29 minut temu, Kubbas napisał(a): ja rozumiem bo sam pisalem ze slaba efektywnosc, ale nie wiem czy zauwazyles tutaj jak nie ma co zrobic to Randle musi orac 1on1 By być precyzyjnym to ja nie ma nic do obrony Randle i wielu innych rzeczy ale Spurs nie mają na niego obrońcy . On powinien w ataku robić rzeżnie ala Towns vs Hawks.. Ten mecz przy skutecznym Randle nie byłby nawet blisko. A to ,że on całkiem dobrze broni nawet Victora co pokazał już w RS to inna sprawa. On strasznie cegli. Te jego akcje w ataku są kompletnie bez pomyślunku. On wielokrotnie nawet dziś nie ma szans trafić przez ręce kilku obrońców a i tak odpala. Sota wygrała mocno na początku 4 kwarty co nie zmienia faktu ,że z całej ekipy tylko 3 było na olusie i niewiele brakowało by zawalili mecz bo w końcówce mieli sporo głupich akcji. Choć akurat Randle kolejny raz w końcówce gra w miarę skutecznie w odróżnieniu od Edwardsu który kolejny raz na końcu meczu nie ma sił albo koncentracji I ogólnie uważam ,ze w dużej mierze ten mecz wygrał trener. Sota miały lepszy plan na mecz. Lepiej reagował w trakcie meczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu z Julasem to jest tak,że choćby postawił ZUS na nogi to i tak połowa by marudziła, bo kiedyś w Knicks dał dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 10 minut temu, ely3 napisał(a): By być precyzyjnym to ja nie ma nic do obrony Randle i wielu innych rzeczy ale Spurs nie mają na niego obrońcy . On powinien w ataku robić rzeżnie ala Towns vs Hawks.. Ten mecz przy skutecznym Randle nie byłby nawet blisko. A to ,że on całkiem dobrze broni nawet Victora co pokazał już w RS to inna sprawa. On strasznie cegli. Te jego akcje w ataku są kompletnie bez pomyślunku. On wielokrotnie nawet dziś nie ma szans trafić przez ręce kilku obrońców a i tak odpala. Sota wygrała mocno na początku 4 kwarty co nie zmienia faktu ,że z całej ekipy tylko 3 było na olusie i niewiele brakowało by zawalili mecz bo w końcówce mieli sporo głupich akcji. Choć akurat Randle kolejny raz w końcówce gra w miarę skutecznie w odróżnieniu od Edwardsu który kolejny raz na końcu meczu nie ma sił albo koncentracji I ogólnie uważam ,ze w dużej mierze ten mecz wygrał trener. Sota miały lepszy plan na mecz. Lepiej reagował w trakcie meczu no tak trener i Randle moze byc nieefektywny ale on tu ma najlepszy matchup, z pomocy masz Wembego schodzacego, ma duzy load, poza zwlokami Conleya minny gra bez prawdziwego pg, ja bym tu nie szukal jak sie dojebac do Randla zwlaszcza w tym meczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, ely3 napisał(a): A tu się nie zgodzę bo w RS to Wolves robili największe problemy Spurs własnie dlatego ,że kiedy obie ekipy maja mocne riim protection to Spurs kaleczy rzuty za 3 a Sota to 7 ekipa w lidze a do tego Rudy dużo zbierał . Gobert jest większym klopotem dla ataku Spurs na ten moment niż Victor dla ataku Soty. Bo Ant miał kilka rewelacyjnych rzutów nad Francuzem a Fox czy miał duży kłopot dostawać się pod kosz Pełna zgoda i Minennsota może wziąść tą serie. SA z tym niskim skladem bedzie miala zawsze problem ze zbiórka ofensywną a przy mniejszej ilości wejsc bedzie wiecej nietrafionych rzutów. SA jest za słabe fizycznie na wilki. Zamecza Victora. Kornet gów.. gra. Jak wilki ogranicza wejscia naszym guardom pod kosz na stałe to procenty rzutów tez mocno polecą. SA brakuje silnego PF a najlepeij 2ch silnych i skocznych PF. Sochana sie pozbyli a Bryant nie powochał parkietu (czy on jest kontuzjowany?). Zastanawiam sie jak oni to maja wygrac samym Wenbanyamą ktory gra w ataku daleko od kosza. Taktyka SA moze jest dobra na wiekszosc drużyn NBA ale nie na wilki. No coż wilki moga ograc SA i łatwo przegrac z OKC. Jakby SA wyszło na WCF to by byla wieksza szansa ze OKC odpadnie a tak szanse OKC na obrone chyba wzrosły znacznie. ciekawe jak u bookow zmnienil sie notowania. 8 oddanych rzutów Victora za 3 to nieporozumienie w takim meczu. Z drugiej strony to loby do Victora zostały mocno skasowane podobnie jak bezkarne wejscia pod kosz trójki guardów. zastanawiam sie jak SA mogloby to wygrac bez tych dwoch elementów. czas w takiej seri pomimo tego ze SA zbiera doswiadczenie z kazdym meczem dziala chyba na korzysc wilkow bo oni z kazdym meczem beda sie utwierdzac w przekonaniu ze moga to wziasc a SA z kazdym meczem bedzie tracic wiarę. Edytowane 2 godziny temu przez marceli73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Wielki wenbajama, 11pts na 17rzutow, 15 zbiorek ale druzyna jest i tak prawie outrebounded. Ale Paaanie 12blokow !(najabardziej useless adv stat tbh). fajnie ze jest szansa ze ktos przystopuje tego patyczaka bo ogladanie 7.5ft szybko biegajacego i probujacego dryblowac to jak ogladanie szwedzkiego baletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, memento1984 napisał(a): Wielki wenbajama, 11pts na 17rzutow, 15 zbiorek ale druzyna jest i tak prawie outrebounded. Ale Paaanie 12blokow !(najabardziej useless adv stat tbh). fajnie ze jest szansa ze ktos przystopuje tego patyczaka bo ogladanie 7.5ft szybko biegajacego i probujacego dryblowac to jak ogladanie szwedzkiego baletu. Bardziej trocadero xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi