Skocz do zawartości

Eastern Conference 1 Round Detroit Pistons (1) vs Orlando Magic (8)

DRK

Kto wygra  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Pistons w czterech
    • Pistons w pięciu
    • Pistons w sześciu
    • Pistons w siedmiu
    • Magic w siedmiu
      0
    • Magic w sześciu
      0
    • Magic w pięciu
      0
    • Magic w czterech
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 19.04.2026 o 22:30

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, cwikson napisał(a):

no chyba mamy już innego faworyta do tej nagrody niż Rockets 

waldeklaugh.gif

Niekoniecznie. Rockets weszli na zespół ktory stracil Doncica i Reavsa przed seria i droga do nastepnej rundy stala  otworem. Detroit nie maja za to tyle talentu co Orlando. Wszyscy to wiedza. 

4 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Niekoniecznie. Rockets weszli na zespół ktory stracil Doncica i Reavsa przed seria i droga do nastepnej rundy stala  otworem. Detroit nie maja za to tyle talentu co Orlando. Wszyscy to wiedza. 

Rakiety praktycznie bez Duranta i do tego z 5 msc. grają bez przewagi parkietu. "Tłoki" to jednak 60W i z 1 msc. z przewagą parkietu. Jak obie drużyny odpadną to mój głos idzie bezapelacyjnie na Det.

Ja nie wiem czemu chcecie uważać którychkolwiek za frajerów.

Detroit zrobiło overachievment w RS i trafiło na porównywalną drużyną z większym starpowerem, a jednak starpower>głębia w serii PO.

Rockets bez swojej pierwszej opcji trafiło na Vintage Lebron, a James to dalej potencjalnie najlepszy zawodnik serii z kimkolwiek by nie grał.

Ot, ktoś musi przegrać, by ktoś mógł wygrać. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Detroit zrobiło overachievment w RS i trafiło na porównywalną drużyną z większym starpowerem, a jednak starpower>głębia w serii PO.

Rockets bez swojej pierwszej opcji trafiło na Vintage Lebron, a James to dalej potencjalnie najlepszy zawodnik serii z kimkolwiek by nie grał.

Duren ma swój Ben Simmons moment w playoffach, a LeBron jest dalej tylko dobrym 41-latkiem, po prostu Houston dało sobie wklepać Luke'owi Kennardowi i Marcusowi Smartowi.

Ale rzeczywiście Pistons zrobili mocny overachievement w regularze, a Rockets to chyba największe rozczarowanie sezonu. 

Ewidentnie obecni Pistons są stworzeni do rzeczy, które zapisują się w historii. Przegrać 28 razy, poprawić bilans x3, w dwa sezony przejść z team 60L do team 60W

Teraz zapiszą kolejną mało spotykaną historię. Zrobią kolaps jako seed 1 wyoutaowany  przez nr 8 tudzież wrócą z 1-3 jak przed laty.

Tak czy siak będą sławni.

Co do G5 jestem optymistą. Pistons przez cały sezon nigdy nie mieli serii trzech porażek z rzędu (no, raz mieli cztery :) i to tyle).

Co do Durena, jego agenta i  ewentualnych życzeń płacowych. Oni będą się zasłaniać tym, że gra jak gra bo cały czas drugi Magik co teoretycznie na być przy Thompsonie to robi podwojenie odpuszczając Ausara. Całą serię jest to samo. Pewnie jest w tym trochę prawdy, ale to nie tłumaczy wszystkiego.

Co do Robinsona. Często gorsze od jego nietrafionych trójek jest to, że Magic cały czas szukają go w obronie. Na miejscu JBB próbowałbym więcej Greena, który w obronie jest świetny i trójkę też trafi choć raczej że stacjonarnej pozycji. 

@ignazz byś był tak miły i wrzucił tu tą tabelę w której są największe zyski i największe straty w loterii. Bo już nie mogę słuchać o tym, że Pistons za mało tankowali.

Nie mogę jej znaleźć a wiem, że gdzieś ją niedawno wklejałeś

Cade zredukował straty do 8 🫣

Za to Beef Stew 8 bloków. Per 36 nawet 16. Szkoda, że głupie straty w końcówce jego i Durena chyba na zasłonach.

Jeszcze nie przegrali.