Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf Lost Angeles Lakers (4) Houston Rockets . (5)

Vice-rezerwa-rezerwy2

zwycięzca serii  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. zwycięzca serii

• Lakers w 4
      0
    • Lakers w 5
      0
    • Lakers w 6
    • Lakers w 7
    • Rockets w 4
    • Rockets w 5
    • Rockets w 6
    • Rockets w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.04.2026 o 22:00

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, barcalover napisał(a):

Możesz podać dokładniejsze źródło? Nie widzę takiej wypowiedzi na tt Shamsa, nie widziałem żadnych urywków z tv, więc zakładam, że to jest fake.

Mignęło mi na tt info, że faktycznie taki wpis Scamsa był, ale został z jego tt usunięty 

Godzinę temu, barcalover napisał(a):

Możesz podać dokładniejsze źródło? Nie widzę takiej wypowiedzi na tt Shamsa, nie widziałem żadnych urywków z tv, więc zakładam, że to jest fake.

https://x.com/i/status/2049205077043290138

i

Może być też smoke screen dla potencjalnie okc jeśli przejdziemy dalej

"It is a slow-path on the recovery front for Luka. The expectation is if the Lakers are able to beat Houston and advance Luka Dončić will be out for the next series. There's still no time table for him as of right now. He's starting to do more court movement as JJ Redick said the other day but he is not at the point where he's progressing in his own court work outs as far as one on ones and truly pushing it on a movement front." - @ShamsCharania

18 minut temu, Geronimo napisał(a):

Zobaczymy, ale ja obstawiam, że w przypadku drugiej rundy, w którymś meczu wróci. 

tak samo mysle, to dziala zawsze na korzysc do konca trzymac w niepewnosci, dlatego znowu dziwi mnie ze Rockets odrazu oglosili ze Durant nie gra

podejrzewalbym ze na lawce w g4 pojawil sie tylko z powodu tego jaka afera sie zrobila o tym ze w g3 go nie bylo i nikt nie wiedzial co sie z nim dzieje, jesli tak szybko oglosili go out na g5 to mozliwe ze nawet nie poleci z druzyna na mecz do LA dlatego to dali do wiadomosci

po tym burnerze to raczej go przehandluja gdzies w offseason

Grajek KD świetny (ten nadgarstek hehe), ale cechy wolicjonalne nie idą w parze. Myślałem, że Udoka go ogarnie, ale za krótki jest żeby trafic do kruchej psychy. Dzisiaj LAL kończy przygodę Houston z Durantem, niby ten kontrakt szczególnie dramatyczny nie jest, ale chętnych nie będzie. Raz wiek, dwa psycha, trzy historia kontuzji, cztery - nawet pseudoorganizacje typu Waszyngton nie mają gdzie go upchać w salary albo idą w przebudowę jak Jazz i trzymają kasę na swoich franchise plejerów. Chyba że Bulls albo Kings go wezmą, tam wszystko możliwe.

W dniu 17.04.2026 o 18:57, balech napisał(a):

Akurat sporo Hjuston w tym roku oglądałem (głownie ze względu na Amena, Dżabariego czy Szeparda) i wiem, że chłopaki potrafią się nieźle rozpuścić. 

Potwierdziło się, chłopaki za miękkie są, LBJ nawet na wózku nie przegra 4 kolejnych z nimi spotkań. 

Kompletny no show

JJ to nie wiem co z tymi podwojeniami odjebal od tego się zaczęło plus znowu straty

Cała serie kryją Senguna 1na1 i to działa nie ważne ile zdobędzie bo nikt inny się nie odpala 

Crypto była tak cicha, nie było żadnego home court advantage, dramat

W hali mistrzów Lakers taki meczyk by wzięli ale tutaj przy tych piknikach to grało się jak na sali gimnastycznej w podstawówce 

No to Rockets odzyskali pewność rzutu i wiarę w to, że mogą to wygrać. Szkoda mi nawet nie samej przegranej co stylu na parkiecie większość meczu beznadziejni wszyscy obok Aytona i AR, Reddick game plan z dupy z tymi podwojeniami, publika do dupy. 

W dniu 22.04.2026 o 08:08, january napisał(a):

Inna kwestia, że LAL są 23/47 za 3 w tej serii, a Rox 18/62. W idealnym momencie dla Lakers się wylosowała aż taka dysproporcja formy strzeleckiej.

No i obecnie sytuacja wygląda tak:

wygrane Lakers (g1-g3):

Lakers 46,1% 35/76
Rockets 28,7% 29/101

wygrane Rockets (g4-g5)

Lakers 27,3% 18/66
Rockets 37,7% 26/69