Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf Lost Angeles Lakers (4) Houston Rockets . (5)

Vice-rezerwa-rezerwy2

zwycięzca serii  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. zwycięzca serii

• Lakers w 4
      0
    • Lakers w 5
      0
    • Lakers w 6
    • Lakers w 7
    • Rockets w 4
    • Rockets w 5
    • Rockets w 6
    • Rockets w 7
      0

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 18.04.2026 o 22:00

Rekomendowane odpowiedzi

• ely3 zmienił(a) tytuł na Playoffs 2026. R1 Western Conf Lost Angeles Lakers (4) Houston Rockets . (5)

Niektórzy w internetach robią z tej serii normalną serię*, a tutaj przecież Bronny James / inny scrub z G-League ma jakąś szansę na minuty w playoffach, lol (pewnie Redick znowu będzie orał 7-8 zawodnikami). Pewnie nawet z Donciciem / bez Reavesa byłaby tutaj min. w miarę wyrównana seria, bo Houston nie jest tak słabe jak ludzie z jakichś powodów myślą (wyrównana seria z Warriors rok temu), to mocna ekipa z Sheppardem jako starterem (17-4). 

* pewnie dlatego, że kibice Lakers jeszcze wierzą, a hejterzy LeBron szykują się do ataku za dwa tygodnie.

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

* pewnie dlatego, że kibice Lakers jeszcze wierzą, a hejterzy LeBron szykują się do ataku za dwa tygodnie.

moze sie myle, ale teraz to juz garstka ludzi, jesli w ogole.

lebron po 40-tce wzbudza szacun juz chyba u wszystkich.

to raczej nie-fani lakers szykuja sie do ataku ;) 

Nie wiem za bardzo jak podejść do tej serii, z zasady jestem od zawsze niepoprawny optymistą jako kibic i jak patrzę w przeszłość to niezależnie od okoliczności nie pamiętam serii w PO gdzie nie wierzyłem, że Lakers mogą wygrać. W tym wypadku jednak jeżeli dostępność zawodników do gry po jednej i drugiej stronie będzie w kolejnych meczach taka sama jak teraz przed tym pierwszym to niestety nawet mnie trudno wyobrazić sobie zeby Lakers mogli awansować. 

Nie będę skupiał się więc na tym ci najprawdopodobniej się wydarzy czyli Rockets od początku wychodzą i fizycznie walą od początku w pysk Lakers, nadają ton serii, swoją defensywa ograniczają mocno Lebrona i każdego kto tam próbuje grać z piłką. 

Co musiałoby się stać żeby Lakers maksymalnie wydłużyli ta serię dając sobie szanse na powrót Luki? Po pierwsze Lebron jest wyraźnie najlepszym graczem na parkiecie, a nie Durant, a po drugie wg mnie Ayton przynajmniej nie przegrywa rywalizacji na środku z Shengunem. Kalendarz jest sprzyjający i że względu na dłuższe przerwy dla LeBrona pomiędzy meczami i w kontekście podtrzymywania nadziei, że Luka wróci. 

Realnie widzę 4-1 dla Rockets, ale mam nadzieję, że Lebron po raz kolejny udowodni mi, że go nie doceniłem i uda mu się wydłużyć ta serię.