Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf San Antonio Spurs (2) Portland Trail Blazers. (7)

ignazz

Jaki wynik serii:  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik:

• Spurs w 4
    • Spurs w 5
    • Spurs w 6
    • Spurs w 7
    • Portland w 7
    • Portland w 6
      0
    • Portland w 5
      0
    • Portland w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Co w tej serii robi Fox to nie wiem… 

jasne że cały RS grał dużo bez piłki ale uciekając od kozłowania oddając szybko piłki albo do rookie Bryanta Cartera albo Szampana lub do kogoś wchodzącego właśnie z ławki to jest sabotaż. Ba. Nawet jak Kornet ma piłkę co grozi stratą to jest ostatni aby do niego podbiec. Asyst praktycznie wcale takich produktywnych ale wrzucenie pod pociąg kolegów parę zanotował. Co gorsza obrona nie siedzi na nim aż tak mocno aby właśnie on oddał piłkę gdy nie musi. Bo o to mi chodzi. Oddaje nieprzymuszany. Do kolegi który może mieć trudniejszą pozycję. 
Pewne prowadzenie to Fox pudłuje 2 wolne i się uśmiecha. Wepchnął te 3 akcje bez krycia co mu poprawiło ogólne statystyki i na NBA.com wyglada dobrze. Co gorsze myślę że on jest i tak bardzo z siebie zadowolony. 
Fizyczna gra Portland wyłączyła praktycznie Keldona z gry. Bo ten zawsze przeciskał się siłowo. 

warto zaznaczyć że rookie CB wygryzł HB z rotacji w drugiej połowie z wszystkich minut. 

wynik cieszy ale niech nas to nie uśpi. 

Edytowane przez ignazz

Ech, szkoda, że wszystkie ew. sukcesy Spurs trzeba będzie traktować jak tytuły Warriors po przyjściu Duranta, bo te 14% szans na Wembanyamę i 12% szans na Harpera/Flagga ciężko inaczej interpretować. :( 

Topowy mecz trójki Harper-Castle-Bryant, zobaczymy jak tam w G4, ale skoro w G3 na wyjeździe bez lidera robią comeback z -15 w drugiej połowie, to chyba realnie mogą zagrozić OKC jeśli Francuz będzie zdrowy. W tych 3 meczach mają +25 bez Wembanyamy w 99 minut.

Duże brawa dla Mitcha Johnsona, Carter Bryant przez pół sezonu miał problem z trafieniem do kosza, potem zaczął trafiać spot up trójki i dawać super obronę - a teraz w playoffach przeskoczył w rotacji Barnesa i super mecz, topowa seria tych posiadań w obronie tak jak patrzyłem na powtórkę do śniadania, Harper też świetnie prowadzony, super trenera dla młodzieży miał Sochan.

Chyba wróci już na G4 Wembanyama, więc możliwe, że na tych 84-70 w G3 skończyła się seria.