Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf San Antonio Spurs (2) Portland Trail Blazers. (7)

ignazz

Jaki wynik serii:  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik:

• Spurs w 4
    • Spurs w 5
    • Spurs w 6
    • Spurs w 7
    • Portland w 7
    • Portland w 6
      0
    • Portland w 5
      0
    • Portland w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Ta koncowka to byl kompletny chaos

Fox nie dowiozl jako jedyny z doswiadczeniem

Holiday za to juz tak

Cytat
This injury will shift the balance of the entire series.
Victor Wembanyama entered the NBA’s concussion protocol and did not return for Game 2 against Portland.
This development places Wembanyama’s availability for the remainder of the series in question, as the league’s protocol follows a strict process.
For a player to be cleared, they must progress through increasing levels of physical exertion without any recurring symptoms.
You simply cannot rush this injury.
With Game 3 scheduled for Friday, Wembanyama faces a condensed window to complete the mandatory phases.

Cytat

Per NBA guidelines, Wembanyama cannot return to full participation for 48 hours but can resume gradual activity in 24 hours as long as his symptoms don't worsen. Then he must hit several benchmarks while being symptom-free before he is cleared to play. He'll then require clearance from team doctor in consultation with league protocol director.

May be an image of basketball, basketball jersey, crowd and text that says "Google OHS PLAK Aиyл_ PATIT "" WHENI I WOKE UP. SCOOT HENDERSON'S RESPONSE to BEING ASKED WHEN HE REALIZED HE HAD IT' TONIGHT"

To może być największy problem Wembyego, człowiek o takich gabarytach jest zdecydowanie bardziej narażony na jakieś niekontrolowane upadki, na razie jest młody, ale sądzę, że z wiekiem będzie miał z tym coraz większe kłopoty.

Budujesz zespół wokół człowieka który jest mega talentem i modlisz się o jego zdrowie, ale z tyłu głowy masz tą myśl, że ta bańka może bardzo szybko pęknąć.

Edytowane przez Thomas

22 minuty temu, Thomas napisał(a):

człowiek o takich gabarytach jest zdecydowanie bardziej narażony na jakieś nie kontrolowane upadk

Tylko w sumie czy to był niekontrolowany upadek? Chodzi mi tu głównie o to, że upadał do przodu, nie był popchnięty, nie miał rąk jakoś za plecami czy coś. Gość miał świadomość co się dzieje 

obejrzałem powtórkę jego upadku kilka razy no i za cholerę nie wiem, jak on to skończył ciężkim KO na szczękę 

Godzinę temu, airmax napisał(a):

Tylko w sumie czy to był niekontrolowany upadek? Chodzi mi tu głównie o to, że upadał do przodu, nie był popchnięty, nie miał rąk jakoś za plecami czy coś. Gość miał świadomość co się dzieje 

obejrzałem powtórkę jego upadku kilka razy no i za cholerę nie wiem, jak on to skończył ciężkim KO na szczękę 

To akurat bardzo proste. W rękach trzymał piłkę i koniecznie chciał jeszcze zanim upadnie podać do rogu, co zresztą zrobił, ale nie było już czasu żeby ręce mogły odpowiednio zamortyzować upadek.

PS Zakładając, że Victor straci dwa najbliższe mecze, czy Blazers stali się nagle faworytem tej serii? 

PS2 Bukmacherzy na razie kompletnie tak tego nie widzą, np. Betclic płaci 5 do 1, jeśli Blazers wygrają serię (nawet na Sixers kurs jest niższy, sic!).

1 godzinę temu, Behemot napisał(a):

PS Zakładając, że Victor straci dwa najbliższe mecze, czy Blazers stali się nagle faworytem tej serii? 

Spurs mieli 2-1 bez Wembanyamy w regularze z Blazers i +13 w IV kwarcie wczoraj, więc aż tak to chyba nie. Ale może być ciekawie, bo słabi na razie są obwodowi Spurs.

Ciężkie może być kibicowanie Wembanyamie, to jest niekończący się alert kontuzjowy, więc dobrze, że po karierze LeBrona, pomny doświadczeń Embiida, na chillku mogę sobie to oglądać.

lol

odbija się czkawką bierność w zaspokojeniu sporej bolączki spurs na centrze gdzie brakuje trzeciego do gry.

przepalony i oddany za darmo kontrakt Sochana, Biyombo oraz bezproduktywny Olynyk wraz z nadmiarem wręcz drugorundowych picków mogłoby dać coś pozytywnego

nieudolne próby granie 6'6 Carterem Bryantem na centrze dobrze si e nie skończą

już widzę teraz jak Kornet biega 38 minut na boisku 

a pechowo po drugiej stronie akurat dwa czołgi Clingan i Williams III nie tylko wysocy ale i masywnie zbudowani

ogólnie Portland jest jak na budowę zespołu bardzo atletyczni i Castle Keldon czy Harper odbijają się od nich