Skocz do zawartości

NBA nagrody - E-NBA edition

BMeF

MVP  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. MVP

2. 2. COTY

3. 3. DPOY

4. 4. MIP

5. 5. ROTY

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

konkretnie jak go okradli?

Edwards w clutch był 15-9 i +2.5 NET

SGA 20-7 i +25.7 NET

dodatkowo masz kilka gamewinnrów w końcówce w tym dwa daggery vs Nuggets

A po co podajesz bilans zespołu skoro to nagroda indywidualna?  Jakie znaczenie ma net i bilans? 

SGA robi 6,5 pkt w cluthc na efG57

Ant robi 5,6 na efG 65%

Indywidualnei Ant miał lepsze efG lepsze TS a to ,ze zespół ma gorszy to bilans tez gorszy ale ma lepsze indywidualne statystyk iw obronie. 

33 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

w tym dwa daggery vs Nuggets

A Nuggets to jakiś odniośnik ,ze rzuty vs Denver są kluczowe? 

11 minut temu, ely3 napisał(a):

A po co podajesz bilans zespołu skoro to nagroda indywidualna?  Jakie znaczenie ma net i bilans? 

Zależy od kryteriów, bo w nba.com-owskich statsach (ostatnie 5 minut, -5/+5) wyglądają bardzo podobnie, ale Shai ma lepszy bilans, dlatego wygrał.

(aczkolwiek patrzę, że Murray skończył drugi, tak że wygląda na to, że nikt tam tych statsów nie sprawdza ;])

13 minut temu, ely3 napisał(a):

no rzeczywiście, bilans który kręcisz w meczach z clutch nie ma znaczenia, to, że Edwards jest w tych meczach na granicy 0 też nie, przy takiej efektywności

16 minut temu, ely3 napisał(a):

A Nuggets to jakiś odniośnik ,ze rzuty vs Denver są kluczowe? 

to był mecz, który przypieczętował mu MVP oraz nie pozwolił zblizyć się Spurs, czemu takie rzeczy trzeba tłumaczyć?

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dodatkowo masz kilka gamewinnrów w końcówce

A możesz podać skąd czerpiesz takie dane bo ja znalazłem ,że Thunder miało tylko jeden game winner właśnie przeciwko Nuggets.. Innym nie odszukałem więc z chęcią się dowiem skąd masz dane o tych kilku game winnerach Shaia

34 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no rzeczywiście, bilans który kręcisz w meczach z clutch nie ma znaczenia, to, że Edwards jest w tych meczach na granicy 0 też nie, przy takiej efektywności

A ma on znaczenie w innych nagrodach? Typu rezerwowy roku , albo debiutant itp?

5 godzin temu, rw30 napisał(a):

to chyba w miarę nowa nagroda więc może dlatego? :P 

Czwarty zwycięzca przy czym dalej tak naprawdę nie wiadomo co oni konkretnie biorą przy niej pod uwagę, bo jak przeczyta się wyjaśnienia dot. tego sezonu to u Gilgusia i Murraya podają punkty oraz asysty, przy Ancie napisali tylko jaki miał procent rzutów, a przy SGA doszedł jeszcze bilans drużyny i o ile przerzucił rywali w kluczowych momentach. Tak że jak widać można w ten kluczowy moment wrzucić wszystko. Dla mnie ta nagroda jest mocno na siłę, trochę jakby miało to być takie bardzo pseudo OPOY.

11 godzin temu, ely3 napisał(a):

możesz podać skąd czerpiesz takie dane bo ja znalazłem ,że Thunder miało tylko jeden game winner właśnie przeciwko Nuggets..

napisałem "dwa daggery", bo to, że nie wystarczył jeden było niemalże cudem, tam wyszła bodaj akcja 5punktowa z jednego posiadania jeśli dobrze pamiętam

11 godzin temu, ely3 napisał(a):

A ma on znaczenie w innych nagrodach? Typu rezerwowy roku , albo debiutant itp?

już na początku rs Tobie pisałem, że taki Cade, pomimo o wiele gorszej skuteczności wygląda o wiele korzystniej od Edwardsa, Ant miał wtedy blisko 80TS, dlatego tam imponował, od tamtego czasu, te metryki poleciały mu w dół, już nie wspominając o tym, że przez kontuzje opuścił większość końcówki sezonu, dlatego nie bez kozery pewnie drugi skończył Jamal

dalej nie napisałeś żadnego poważnego argumentu dlaczego został okradziony, poza suchym eFG%, może zapomniałeś, to bym poprosił

44 minuty temu, Pepis21 napisał(a):

a przy SGA doszedł jeszcze bilans drużyny i o ile przerzucił rywali w kluczowych momentach.

u SGA zgadzało się wszystko, dlatego wygrał z taką powiedzmy delikatną przewagą

Zdjęcie

no afera w c***, Panowie

25 minut temu, karl napisał(a):

Kon nie powinien był tego przegrać. 

oczywiście, Flagg skończył sezon bilansem 5-16 na 52.3TS, gdzie największe zjeby dostawał na poczatku rs gdy i tak był o wiele skuteczniejszy

tylko takie asy analityki jak Chomik, mogą nie widzieć w tym nic dziwnego