Skocz do zawartości

NBA nagrody - E-NBA edition

BMeF

MVP  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. MVP

2. 2. COTY

3. 3. DPOY

4. 4. MIP

5. 5. ROTY

Rekomendowane odpowiedzi

Stwierdziłeś że na forum największy hejt ever był przy nagrodzie MVP Rose. I ja mam gdy to kontestuje udowadniać że nie było rekordowej ilości hejtu na forum? 

Serio wolę poczekać na twoje dowody. Gdzie czasy się zmieniają i ludzie skaczą do gardła z byle powodu. To już samo w sobie neguje Twoje stwierdzenie. 

A na dokładkę sam piszesz że Rose dostał potężną ilość głosów. 

Nie wiem jak ma to zwiększyć hejt? 

Abstrahując od tego że często nie pamiętasz co było tydzień temu to chcesz mi wmówić jak dobrze pamiętasz czasy 15 lat temu? 

Toczysz wojny na tylu frontach że się serio martwię. 

Z nikim na forum się nie zgadzasz ale za to często jesteś na anty misji. 

Pistons knicks KaT Beed teraz Wemby czy Rose. 

Lakers czy Minny też raczej nie doceniałeś. 

I nie ruszam tematów pobocznych jak Lewandowski 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Abstrahując od tego że często nie pamiętasz co było tydzień temu to chcesz mi wmówić jak dobrze pamiętasz czasy 15 lat temu? 

proszę?

pogadaj sobie sam ze sobą, ja już zapomniałem o co chodzi, możesz uznać, że go po prostu kogoś tam nie lubię jak Townsa, to Twój koronny argument gdy piszę o kimś nie przychylnie, jakbyś poświęcał połowę energii, która marnujesz na pouczanie mnie, to może byś kiedyś dobił choć w pobliże dawnych postów 

Dyskutujesz ze swoimi tezami. Tylko przypomnieć należy jaki to skład miał Rose MVP. kto oglądał ten wie więc nawet nie wypisuje nazwisk. A zrobili top #1 bilans. 

Jak z tego zrobić coś negatywnego co robisz nie wiem. 

I hejt największy ever na forum za to? 

Twarde stwierdzenie. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Dyskutujesz ze swoimi tezami. Tylko przypomnieć należy jaki to skład miał Rose MVP. kto oglądał ten wie więc nawet nie wypisuje nazwisk. A zrobili top #1 bilans. 

no nie wymieniaj, bo to w kontekście Howarda argument z dupala akurat, jak ja w szoku

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no nie wymieniaj, bo to w kontekście Howarda argument z dupala akurat, jak ja w szoku

Czemu. Dosyć słaby skład porównując inne Dream Teams miał Rose ( patrzę na zespoły robiące #1) sam wiesz że nieczęsto daje się nagrody zawodnikom bez topowego bilansu choć parę nazwisk jak Kareem Petit czy RW Jokic ;) się znajdzie 

21 minut temu, ignazz napisał(a):

Dosyć słaby skład porównując inne Dream Teams miał Rose

patrząc na same suche nazwiska jest to dalej przepaść do tego co mieli Magic, gdzie drugi gracz zdobywał po 13ppg, taki Dieng był all-starem rok później, Noah był all-def first dwa lata i DPoY rok później, Korver był jednym z najlepszych rolsów, do tego młody Gibson, rookie Asik, Brewer, Thomas, Boozer i k**** White Mamba

gracze Magic to była już praktycznie umieralnia z Arenasem na czele, a do tego najlepsi gracze nie byli zdrowi, kilku młódych rolsów, 80% graczy z tego rosteru była już post prime lub nie zrobiła znaczących karier

13 w głosowaniu CP3 miał znacznie wyższy WS/48 niż Rose w tym sezonie, generalnie mało od kogo był lepszy w tej metryce

still nie uważam, że nie powinien być w konwersacji, podobny case do Browna w tym rs, mam zastrzeżenia do innych rzeczy, a już na pewno nie sądzę aby wszyscy tutaj się zgadzali do tego, że powinien wygrać

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

50 minut temu, ignazz napisał(a):

Stwierdziłeś że na forum największy hejt ever był przy nagrodzie MVP Rose.

Tutaj LBS przesadził, ale z tego co pamiętam to faktycznie część forum uważa(ła) że Rose MVP otrzymać nie powinien.

25/7 za sezon, nie wiem czy dziś z takimi statystykami byłby choćby w top 5, a i wtedy byli lepsi.

Lebron rozegrał lepszy sezon pod każdym względem, ale miał złą prasę

Dwight też był raczej lepszy, ale gorszy bilans

A Rose, fajna historia, skromny chłopak z Chicago prowadzi Bulls do najlepszego bilansu w lidze, ale to był trochę casus Iversona i Sixers 2001, popisy strzeleckie liderów, ale zespoły wygrywały obroną, w której oni nie odgrywali znaczącej roli:)

W tamtych latach to był powiew świeżości gdy NBA była w erze dynastii i SPURS LAKERS PISTONS I BOSTON. Od ponad dekady nie schodziły z tronu po erze Jordana. Jasne że ten wybór nie był pozbawiony wad ale wtedy kierowano się bilansem w większym stopniu więc skorzystał na tym Róża. Fanów LBJ było już wtedy sporo co oczywiste więc i krytyka niewybrania króla była oczywista. Ale nie łączyłbym tego z hejtem na DR. O jakiś historycznych wskaźnikach ever nie wspominając. 

W NBA nieczęsto się zdarza aby jakaś nagroda była pozbawiona kontrowersji. 

przejrzałem temat MVP Race z 2011, o ile dobrze pamiętałem, że było dużo głosów przeciw i między innymi Bastek mocno popsował Howarda, to nie pamiętałem, że tam chyba ostatecznie zadecydował bezpośredni mecz Magic-Bulls, gdzie Howard chyba wyleciał nawet z parkietu, wciąż uważam, że różnica w głosach była o wiele za duża, ale też widać gołym okiem, że to były inne czasy, gdzie najbardziej liczył się bilans

kilka cytatów z tamtgo czasu, głównie te przeciw kandydaturze Rose'a, ogólnie to obczajcie sobie jak wyglądała kiedyś dyskusja, zwracam też uwagę na dwa posty @rw30, gdzie raz ładnie przewidział gruby PO run Mavs, a za drugim razem przyznał, że głosujący na MVP nie patrzą tak szeroko jak piszący na forum, z biegiem czasu chyba mu to spowszedniało, patrząc na to jak dziś podchodzi do tematu

ogólnie mocno to dołujące, patrząc jak kiedyś ludzie byli zaangażowani, a dziś za to samo dostaniesz łatkę hejtera

W dniu 4.03.2011 o 15:55, dh12 napisał(a):

dużo gadamy o przeszłości i w związku z tym stwierdzam, że nie wziąłbym nikogo z sezonu 10/11 do swojego składu czyli

ten sezon nie ma MVP

Dirk nabardziej mvp-like ale nie dość że kontuzja, to jeszcze po niej, wcale tak nie zachwyca

Howard rozgrywa najlepszy sezon, ale Magic są ciency

Rose to prime Marbury

a Spurs to Pop

W dniu 5.03.2011 o 19:53, Bastillon napisał(a):

Dwight lub Dirk. sklaniam sie ku temu drugiemu biorac pod uwage ilosc meczy i ukrywanie tych zalosnych matadorow w obronie.

W dniu 5.03.2011 o 20:01, Roger napisał(a):

Hmm, wiesz Mavs mają ostatnio bilans 18-1 (z jedną porażką at the buzzer z Denver), bez Dirka mieli 2-7 swego czasu. Z Heat, Celtics po 2-0, ze Spurs z Dirkiem w składzie też wygrali, bo akurat 0-2 z SAS mają bez niego.

Kurde ogólnie Mavs w tym sezonie grają mega.

Jak dla mnie top3 mvp race to Dirk, Rose i Howard w kolejności przypadkowej i każde inne rozstrzygnięcie niż top3 dla nich będzie mega żenadą dla wizerunku ligi.

W dniu 5.03.2011 o 20:59, rw30 napisał(a):

nie wiem czemu ale mam dziwne przeczucie ze mavs beda w tym roku mocni fhuj

i tak, dlatego ze teraz maja chandlera a wtedy nie mieli

W dniu 10.03.2011 o 13:26, jezioraki napisał(a):

Kurde, zagłosowałem na Dirka, palec mi odpadnie.

oje typy na tą chwilę to:

1. Dirk/Howard

2. Kobe- za całokształt już dostał, a w te 33 minuty tego sezonu robi bardzo dużo i gra coraz lepiej, do tego L.A.L. gra ostatnio dobrze

3. Lebron/ Rose - Lebron za dużo ostatnio przegrał

Może być różnie- jeszcze ktoś może dołączyć. Wybór najtrudniejszy od 20 lat

W dniu 18.03.2011 o 19:42, elwariato napisał(a):

Ja bym jednak dał Nowikowi, z nim Mavs są top west bez niego do play off by się nie załapali, chociaż pewnie gdyby Rose wypadł z szeregów Bulls efekt byłby podobny, ja niedał bym Rosowi z jedenego prostego powodu, jak w pierwszej połowie ostatniej konfrontacji z Bulls Jazz dostawali 30 to się chichrał na ławie, takie zachowanie jest niegodne MVP 😉 :)

W dniu 19.03.2011 o 14:38, RLPH napisał(a):

nie Rose, nie lebron

Howard.

W dniu 19.03.2011 o 20:19, Speedy Gonzalez napisał(a):

Howard też nie zasługuje, to bardziej należy się Dirkowi albo Lebronowi. Nic takiego niesamowitego nie robi, miał kilka świetnych meczy, daleko mu do dominacji by Shaq, nawet nie w swoim prime. Z taką konkurencją jaka teraz jest na C powinien sobie lepiej radzić, nie wykorzystuje sytuacji, dlatego wygląda tak dobrze bo brakuje bardzo dobrych zawodników na tej pozycji. Nie oglądałem dużo meczy Orlando ale w tych które widziałem nie powalał już tak defensywnie.

W dniu 20.03.2011 o 18:30, dh12 napisał(a):

Dirk Nowitzki albo Dwight Howard, to będzie jedyny słuszny wybór.

Derrick Rose to będzie wybór bravoSPORT

W dniu 20.03.2011 o 23:45, VeGi napisał(a):

Martwi mnie to, że selekcja rzutów Rose'a jest coraz gorsza wraz z postępem sezonu. Nierzadko odpala rzuty w stylu Bryanta, totalnie bez sensu jakby musiał komuś coś udowodnić.

Nie chcę mu nic odbierać ale kilka szczęśliwych zjawisk (Deng, defensywa Toma) pomogło mu wygrać to MVP. W sumie trzeba też przyznać, że nie ma drugiego, wyraźnego kandydata do tej statuetki.

Osobiście dałbym nagrodę Howardowi - gość jest na prawdę źle traktowany przez sędziów, dostaję masę cheap shotów a mimo wszystko robi przyzwoity bilans mając u boku Turasów i Arenasów.

W dniu 24.03.2011 o 01:18, Bastillon napisał(a):

o k****, ale dojebales Wilq...

let me get this straight

wplyw Nasha na wyniki Suns jest taki sam jak wplyw np. Granta Hilla ?

bo skoro kazdy zawodnik ma taki wplyw na bilans druzyny o jakim mowi ta formula:

to wynika z tego, ze MVP powinien dostac ten gracz ktory gra najwiecej minut.

co do tematu to ja nie wiem jakim cudem padaja tutaj takie kandydatury :shock:

Dwight ma obecnie 23/14/60% a od transferu Gortata jakies 26/16 na jeszcze lepszej skutecznosci. prowadzi zespol do 5 SRS, Magic wygraja najprawdopodobniej jakies ~55, a jego drugim najlepszym graczem jest hm... Turkoglu ? Nelson ? J-Rich ? Magic maja rowniez 3 najlepsza defensywe ligi z takimi wymiataczami jak wymieniona trojka na obwodzie.

co MUSIALBY zrobic Howard zeby dostac MVP ? jak dla mnie samym impactem defensywnym robi wiecej niz jakis Manu czy nawet Rose po obu stronach boiska. a jeszcze do tego dorzucasz 23/14 na swietnej skutecznosci, sciaganie double-teamow, wyfaulowanie calej druzyny przeciwnika i robienie miejsca innym ?

gracz   ppg   rpg   apg   fg%   team defense        MVP

Shaq 00 30 13.5 4 57% Lakers top1 Drtg TAK

Duncan 02 25.5 13 4 51% Spurs top2 DRtg TAK

Duncan 03 23 13 4 51% Spurs top3 DRtg TAK

KG 04 24 14 5 50% Wolves top6 DRtg TAK

Dwight 11 23 14 1.5 60% Magic top3 DRtg ???

mamy do czynienia z historycznym sezonem, bo Dwight w najgorszym wypadku gra niewiele gorzej od Duncana/KG/Shaqa w swoich najlepszych sezonach. kazdy z tej trojki w swoim najlepszym sezonie jest 10 razy lepszy niz ktokolwiek w dzisiejszej lidze, a popierdolki typu Rose moga w takim towarzystwie najwyzej wiazac buty.

Rose nie moze solidnej ofensywnie paczki pociagnac do top10 ofensywy (nic dziwnego, volume scorers bez wysokiej skutecznosci nigdy tego nie robili...). Dwight bande retardow defensywnych ciagnie do top3 ofensywy. sory J-Rich zawsze c***owo bronil juz w Suns, a jak sobie przypomne tego jebanego Kebaba to dalej mi sie udziela euforia z grudniowego transferu. do tego Nelson 6'0 PG... i undersized PF Bass.

naprawde myslicie ze jakby dac Dwighta za Rose'a do Bulls to by sie nie poprawili ? wystarczylby tam jakis shooter na PG z D, np. Hinrich. myslicie ze:

Dwight-Booz-Deng-Bogans-Hinrich

z lawka Brewer/Kurt/kto tam jest jeszcze

nie robia lepszych wynikow ?

(pomijam tutaj ze odjalem rowniez Noaha z tego skladu)

pomyslcie sobie o tej defensywie...

MVP dla kogos z paczki Parker/Manu/Pierce/Rose byloby kpiną IMO. nawet Kobe coastujacy przez 3/4 sezonu nie powinien byc w top3. LeBron i Wade ledwo wyciagajacy 60W ? blagam was.

jedynie Dirk IMO bylby jakas sensowna opcja, ale Dwight zasluguje w tym sezonie najbardziej. jednak Dirk tez ma c***owy supporting cast, a prowadzi ich do takiego samego/lepszego niz Kobe/James swoje druzyny, w dodatku sam grajac w zdecydowanie najtrudniejszej dywizji NBA (Spurs, Mavs, NOH, Rockets, Grizzlies). i jak uzasadnic MVP dla Kobego czy Jamesa ? myslicie ze Dirk grajac w takich naladowanych talentem teamach nie potrafilby z tych druzyn wyciagnac wiecej ?

1.Dwight

2.Dirk

reszta kandydatow jest dla mnie niepowazna.

W dniu 24.03.2011 o 04:08, Bastillon napisał(a):

patrzylem na on/off ale nie przemawia to zbyt do mnie z kilku powodow.

-zaden z pozostalych obroncow Magic nie jest nawet sredni. znaczna wiekszosc (Arenas, JRich, Turas etc) jest po prostu c***owa...

-ten sezon Magic mozna podzielic na dwa okresy, sprzed trejdu i po. przed trejdem Dwight gral o wiele mniej minut i zastepowal go Gortat, ktory ma ogromny impact w obronie co widac chocby po Suns sprzed/po trejdu. po trejdzie Dwight gral tak duzo minut ze praktycznie schodzi tylko gdy graja jakies rezerwy itp. czyli tak:

przed trejdem probka byla zjebana Gortatem

po trejdzie byla nieistotna minutowo

-SVG... tez zawsze uwazalem go za bdb defensywnie coacha. ale jednak musialby byc all time geniuszem zeby z bandy scrubow i centra ktory nie poprawia tej obrony, stworzyc top3 defense. moze chcesz w jakis sposob w to wierzyc, ja nie widze powodu dlaczego mialbym.

jakby wziac ofensywnych odpowiednikow teammates Howarda w defensywie (nie wiem jak to powiedziec, chodzi mi o to ze np. atakujacy SF na poziomie obrony Hedo) to wyszloby cos takiego:

Nelson - Collison

JRich - Pietrus

Turkoglu - Marvin Williams

Bass - K-Mart

Anderson - Perkins

myslicie ze Rose, majac za teammates Collisona, Pietrusa, Marvina, Kenyona i Perka zrobilby z nich top3 ofensywe ? to robi Howard z ich defensywnymi odpowiednikami.

see my point ?

W dniu 24.03.2011 o 12:56, rw30 napisał(a):

dowcip ogolnie polega na tym ze analizy ktore tutaj niektorzy z was przeprowadzaja sa duzo bardziej zaawansowane niz tok myslenia wiekszosci glosujacych na mvp czy tez inne nagrody

W dniu 25.03.2011 o 01:05, Bastillon napisał(a):

Mycek blagam cie

Bell--Diaw-Marion-Kurt Thomas

+James Jones, Jimmy Jackson

nikt nie kreuje sobie rzutu, nikt nie nadaje sie na 2 ani nawet 3 opcje tak naprawde.

Nash zrobil z tego top2 ofensywe. zestaw to z Bulls:

Boozer miewal sezony po 20/10. w sam raz na 2 opcje, ktora zreszta juz byl przez lata w Utah, gdzie ofensywa byla caly czas top10 ligi, a zdarzalo sie nawet top2 i top1...

Deng kiedys tez tam wrzucal kolo 20 ppg zanim dostal ten swoj kontrakt. idealna 3 opcja. na tyle dobry shooter ze nie mozna go ignorowac, bdb finisher, od biedy cos wykreuje.

Noah przecietny ofensywnie center, ale cos tam prezentuje. dobrze podaje, zawsze cos zbierze w ataku i dorzuci, ewentualnie mozna mu rzucic jakis lob bo jest swietnym finisherem itp. jak dla mnie spokojnie ktos na poziomie overrated pizdy Mariona (ktory rzucal wtedy 22 ppg... z prawie samych lay-upow i dunkow). w sam raz na 4 opcje, nie ptorzebuje touches ani playow na niego granych, a mimo to dorzuci okolo 13-15 ppg.

Bogans spot up shooter. Brewer jest slaby ofensywnie bo psuje spacing jak na SG, ale przynajmniej swietnie konczy. Thomas midrange jumper wiec robi tam jakos spacing, jest ok.

to nie jest zadna banda retardow jak to przedstawiaja kibice Bulls. zalozmy ze Stephen Curry jest PG na poziomie Noaha. wyobraz sobie:

Dwight-Boozer-Deng-Bogans-Curry.nie mieliby niby tej top15 ofensywy ?

jakbym mial robic zestawienie najlepszych graczy Bulls i Magic to byloby cos takiego:

Dwight

Rose

Deng

Noah

Boozer

J-Rich

Nelson

Turas

Brewer

Kurt

Asik

Bass

Redick

Anderson

Bogans

Arenas

powiedz jak wygladaloby to wg ciebie.

W dniu 25.03.2011 o 10:03, SzczepanSzczur napisał(a):

Bast zaraz zrobi z Asika top3 centrów w lidze :)

Nie wiem kto powinien dostać MVP; zarówno Dwight jak i Rose zasługują wg mnie bardziej niż ktokolwiek inny (chociaż po tym co ostatnio gra Drwalt to jego bym wysunął na prowadzenie). Dirk za nimi. Boston, Miami i Kobe z tyłu.

Ale pisanie, że Rose się w tym wyścigu NIE LICZY bo nie ciągnie ofensywy do top-ileś-tam to kiepski żart. Od kiedy to jest decydujący czynnik? Przecież liczy się ogólnie pojęty całokształt.

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przejrzałem temat MVP Race z 2011, o ile dobrze pamiętałem, że było dużo głosów przeciw i między innymi Bastek mocno popsował Howarda, to nie pamiętałem, że tam chyba ostatecznie zadecydował bezpośredni mecz Magic-Bulls, gdzie Howard chyba wyleciał nawet z parkietu, wciąż uważam, że różnica w głosach była o wiele za duża, ale też widać gołym okiem, że to były inne czasy, gdzie najbardziej liczył się bilans

kilka cytatów z tamtgo czasu, głównie te przeciw kandydaturze Rose'a, ogólnie to obczajcie sobie jak wyglądała kiedyś dyskusja, zwracam też uwagę na dwa posty @rw30, gdzie raz ładnie przewidział gruby PO run Mavs, a za drugim razem przyznał, że głosujący na MVP nie patrzą tak szeroko jak piszący na forum, z biegiem czasu chyba mu to spowszedniało, patrząc na to jak dziś podchodzi do tematu

ogólnie mocno to dołujące, patrząc jak kiedyś ludzie byli zaangażowani, a dziś za to samo dostaniesz łatkę hejtera

Wzruszylem się 

Godzinę temu, Mameluk napisał(a):

Przyznaj, ile czasu spędziłeś szukając tego?:)

to się tylko tak wydaje, wszystko zajęło jakieś pół godziny

najpierw wpisujesz Rose i szukasz postów z 2010-11, to z 5 minut

od razu był temat MVP zaczęłam czytać posty od marca, przy przycisku "cytuj" masz ikonkę plusa, wystarczy kliknąć i wszystkie posty, które wybierzesz wrzucasz potem do tematu docelowego, jedna z lepsiejszych funkcji na tej nowej wersji forum