Skocz do zawartości

Zimowe Igrzyska Olimpijskie Milano Cortina 2026

jack

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie będę bronił short tracku, fajny sport do oglądania, w każdym dystansie jest walka do końca, element losowości no i biegi są krótkie. Takie wyścigi na kontakcie czy to na łyżwach czy ski cross albo snow cross, a w letnich sprinty kolarskie na torze a nawet to co dodali w Paryżu czyli te wyścigi w górskich kajakach urozmaicają te dyscypliny, które opierają się na typowej jeździe na czas. A jeszcze zapomniałem o tych wyścigach na bmxach gdzie po 6 się ściągają. 

A wracając do short tracku to mimo jako takiej losowości to faworyci jeżdżą swoje, patrz Fontana

11 godzin temu, Dunk8 napisał(a):

A wracając do short tracku to mimo jako takiej losowości to faworyci jeżdżą swoje, patrz Fontana

Fontana? Chyba na innych olimpiadach. Teraz za short track wzięła sie Holandia i go dominuje. Jeżdżą właśnie swoje: złoto za złotem. W mixed relay mieli wywrotkę bo tez pewnie mieliby złoto/srebro. 

W dniu 9.02.2026 o 22:45, Szabla napisał(a):

Stoch nie wchodzil na salony jak Malysz schidzil ze sceny, tak jak teraz Tomasiak?

Tylko Stoch chyba zdazyl zalapac sie na podium z Malyszem o ile pamięc mi figlów nie płata

W dniu 9.02.2026 o 22:56, Stratosfear napisał(a):

Wspólne podium Stocha jest słynne.

Ostatnie legitne zawody Małysza to finał PŚ 2010/2011 gdzie Stoch zajal 1 miejsce a Małysz 3. Symboliczna zmiana warty.

Małysz byl wtedy 3 w generalce PŚ, Stoch dalej ale wygrywal juz rozne konkursy.

wspólne podium to jedno, ale symboliczna "zamiana warty" nastąpiła w Zakopanem, gdzie 21 stycznia Małysz wygrał, a 23-go Kamil wygrał swój pierwszy konkurs pucharu świata (i chyba tez pierwsze podium jeśli mnie pamięć nie myli) a Małysz w 1 serii się niestety przewrócił o odpadł. Pamiętam jak dziś - to juz nie były czasy kiedy +100 tys było pod wielka krokwią, ale było dalej z kilkanaście tys poza trybunami (gdzie chyba FIS na 24 tys pozwala).

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Też macie wrażenie, że już właściwie nie ma co oglądać na igrzyskach?

Jeszcze sporo rzeczy zostało do obejrzenia. Walka Klaebo o kolejne rekordy, próba odkupienia Shiffrin, hokej właściwie to się dopiero zaczyna.

A i szanse medalowe jeszcze są.