Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - o 3 MIEJSCE [Gregorius-LeweBiodroSmoka]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Jak mogę to dopytam. Mówisz o calym sezoni czy LM? Bo ja mam dużo lepszą opinię o nim w lidze hiszpanskiej niz w LM. 

Inna kwestia ze ściągał obrońców na siebie i jego rola to nie tylko gole ale dla mnie te 6 goli ( i to połowa w 1 meczu) to troszkę slabo jak na topowego napastnika. 

Szczerze mówiąc nie pamiętałem żeby poziom jego gry w LM jakoś szczególnie odbiegał od formy ligowej. Teraz patrzę na TM to w LM jego liczby (w relacji do minut) wyglądają bardzo dobrze w fazie pucharowej, a słabo w grupowej.

Siłą rzeczy mecze mecze ważne pamięta się lepiej, stąd być może słabsza dyspozycja Ronaldo w grupie umknęła mi z pamięci. A być może wcale nie grał tak słabo, tylko z jakiegoś powodu nie przekładało się to na liczby. Po tych dwudziestu kilku latach niestety nie pamięta się zbyt dobrze meczów typu Real - Lokomotiw.

1 minutę temu, Kily napisał(a):

Szczerze mówiąc nie pamiętałem żeby poziom jego gry w LM jakoś szczególnie odbiegał od formy ligowej. Teraz patrzę na TM to w LM jego liczby (w relacji do minut) wyglądają bardzo dobrze w fazie pucharowej, a słabo w grupowej.

Siłą rzeczy mecze mecze ważne pamięta się lepiej, stąd być może słabsza dyspozycja Ronaldo w grupie umknęła mi z pamięci. A być może wcale nie grał tak słabo, tylko z jakiegoś powodu nie przekładało się to na liczby. Po tych dwudziestu kilku latach niestety nie pamięta się zbyt dobrze meczów typu Real - Lokomotiw.

To tez prawda. Natomiast osobiście nie karałem go za mikro urazy ale tez porównywałem gole i asysty do liczby meczy .

Swoją droga patrząc na wszystkich ofensywnych piłkarzy z początkowych lat naszej zabawy to stwierdziłem ze nie umiem ich ocenić.  Mało meczy z czego większość ze słabymi zespolami.

Wielkie dzieki za odpowiedź:)

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Czego nie rozumiesz. W momencie kiedy zaczęła się dyskusja o Ronaldo (przeciwko RVN) straciles szansę na mój glos. 

tak? a co takiego napisałem

Cytat

No, skoro @airmax niedawno stwierdził, że mój Ranaldo to lubił się połamać, to chyba jednak dość wybiórczo mój rywal podchodzi do sprawy, obaj gracze opuścili dokładnie tą samą liczbę spotkań i choć wiadomą rzeczą jest, to że Brazylijczykowi brakuje tu sporo minut by nie móc się do niczego przyczepić, to jednak w żadnym stopniu Holender tu nad nim nie góruje, a w kwesti bramkostrzelności nie taki wcale Gruby, tutaj wygląda jeszcze lepiej, choć grzechem byłoby cokolwiek zarzucić RVNowi

Cytat

trochę łatwiej o lepszą średnią gdy grac się o dwa spotkania mniej, zresztą podkreśliłem, że niewiele można RVN zarzucić, poza tym, że odpadł w ćwierćfinale i tak samo opuszczał spotkania

Cytat

zależy komu, bo jak się wcześniej - może w pewnym sensie słusznie - przyczepiłeś do tego komu strzelał Litmanen, to w przypadku Ruuda mamy łącznie 5g/2a Holendra drużynom jak Haifa, Basel czy Depor

ostatni cytat odnosił się do usilnego powtarzania przez airmaxa cyfr RVN, gdzie podobne zestawienia, to była jego główna argumentacja na całą dyskusje, gdzie w ostateczności niemal 50% z jego kanadyjki (5/2 z 12/4) pochodziło ze spotkań z drużynami słabszymi i nie ma w tym nic złego do momentu, gdy ostatecznie kończysz grę na ćwierćfinale będąc pokonany przez bezpośredniego rywala w naszym ATF i to po takim występie, że angielscy fani nagradzają twój występ owacją na stojąco

gdzie w tych cytatach jest jakieś wywyższanie się, naginanie faktów, ja tu przecież nawet kilkukrotnie podkreślam, że nie ma czego Holendrowi za bardzo zarzucić, mega słabe jest to co tu robisz, tak samo jak słaba była Twoja argumentacja na oddany głos, gdzie gdyby nie bramka Ramosa, to skład rywala najpewniej musiałby wyglądać inaczej, a tak miał dwa mocne ogniwa z tytułem, z kluczową pozycją ŚO na czele

Kontekst gdyby nie jeden super mecz miałby 3 gole na 10 meczy czyli gralby na poziomie blizej 20 napastnika swojej edycji. 

to nie jest żaden łamiący argument tylko Twoje zacietrzewienie i próba usprawiedliwienia przed samym sobą wyboru Kane'a, którego nazwiska boisz się już nawet wymieniać, bo na start dostałeś po oczach filmikiem hańby, który w normalnych warunkach powinien zamknąć temat raz na zawsze, ale Ty nie chcesz konfrontować swojego napastnika z moim tak jak robił to air, tyłko łapiesz się artykułów jakiśn nołnejmów z potężnym feedbackiem dwóch lajków, gdzie nawet masz fragment o "jednej z najlepszych 9 na świecie" oraz to, że jasno wynika, że R9 był najlepszym graczem ostatnich czterech spotkań, gdzie w półfinale strzelił gola, a w rewanżu wywalczył rzut karny, będąc blisko minięcia bramkarza i tylko można spekulować jakby potoczyły się losy tgo meczu gdyby Figo tą szansę wykorzystał

Kontekst : jak określisz jego forme srednio w pozostalych meczach?

nijak, bo przy wyborze graczy forma w fazie grupowej mnie kompletnie nie interesowała, nie mam pojęcia jak takowa ma mieć przełożenie nasze pojedynki w formacie pucharowym i to dlatego wybrałem Ronaldo nie patrząc na ogólna liczbę bramek

a jaki jest ogólny background formy Ronaldo w tym konkretnym okresie?

za punkt startowy określmy sobie pierwszy mecz 1/4 vs ManU tj. 08.04.03, rewanż 23.04 

półfinały z Juve zaczynały się 06.05 rewanż 14.05

laliga.png

nie mam dotąd pewności czy Ronaldo miał jakiś poważny uraz po pierwszym meczu zJuve, tym bardziej, że potem do końca sezonu LaLigagrał już regularnie i w czterech ostatnich spotkaniach nie zagrał łącznie 10 minut od możliwego maxa jedyne co tu widać, że był oszczędzany przed drugim meczem półfinałów

co tu na pewno widać?

,

łącznie w tym okresie rozegrał 12 spotkań i zdobył 13 goli 

w samej lidze mistrzów było to 4g/4m i wywalczony rzut karny w drugim półfinale (jeśli tak było)

wcześniej liczyłem, że w samej fazie pucharowej to był gol co niespełna 70 minut

w LaLiga natomiast po odpadnięciu z LM to jest 6 bramek w kluczowych 4 meczach w tym dwie w decydującym dający mistrza w ostatniej kolejce

a tutaj kompilacja wszystkich goli dla Realu

teksty o biegających więcej trenerach brzmią chwytliwie, ale nic nie znaczą, skoro i tak mało kto mógł go wtedy w sprincie dogonić

to tyle, chyba nie będę musiał więcej dodawać do tgo pojedynku, bo przecież nie będę pisał o tym jak ofensywnie gra Ramos, grając już 4ty mecz w tym ATFie

pozdro

2 godziny temu, airmax napisał(a):

dario-%C5%9Blepn%C4%85c.gif

tbh aż trochę szkoda, że to "tylko" mecz o 3 miejsce :D :D 

nie chcę Ci tymi słowami zabierać zwycięstwa, demokracja to demokracja, trzeba nawet takie g brać na klatę, po drafcie myślałem, że raczej odpadnę z Bravem a w półfinale już mi się zmieniło, super fajna przygoda, nie spodziewałem się, że tak mnie ten ATF wciągnie

17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

o nie jest żaden łamiący argument tylko Twoje zacietrzewienie i próba usprawiedliwienia przed samym sobą wyboru Kane'a, którego nazwiska boisz się już nawet wymieniać, bo na start dostałeś po oczach filmikiem hańby, który w normalnych warunkach powinien zamknąć temat raz na zawsze, ale Ty nie chcesz konfrontować swojego napastnika z moim tak jak robił to air, tyłko łapiesz się artykułów jakiśn nołnejmów z potężnym feedbackiem dwóch lajków, gdzie nawet masz fragment o "jednej z najlepszych 9 na świecie" oraz to, że jasno wynika, że R9 był najlepszym graczem ostatnich czterech spotkań, gdzie w półfinale strzelił gola, a w rewanżu wywalczył rzut karny, będąc blisko minięcia bramkarza i tylko można spekulować jakby potoczyły się losy tgo meczu gdyby Figo tą szansę wykorzystał

Po pierwsze o Kane nie pisze bo nie ma o czym. Co najwyżej uśmiech politowania że dla ciebie argumentem jest losowy filmik z youtube (który nawet nie dotyczy sezonu o którym mówimy bo kończy się sezon wcześniej)  gdzie argumentem jest bvla bla bla kłątwa bla bla bla klątwa. Faktycznie dyskusja i argument na poziomie. Jednocześnie artykuł (który raczej świadczy o mojej obiektywności bo widziałem że tez Ronaldo był chwalony)  opisuje karierę Ronaldo w CL (14 goli w całej karierze to słabo). Zresztą ja głownie skupiałem się na opisie sezonu 02/03. Po argumentacji masz chyba problem ze zrozumieniem że wybieramy i oceniamy z jednego sezonu CL. Więc to co było przed i to jak później potoczyły się kariery jest mało ważne.  A Kane jest tak słaby że za olbrzymie pieniądze kupił go Bayern i nie ma żadnego planu żeby go zastąpić, jest podstawowym zawodnikiem i mimo wieku ma mieć przedłużony kontrakt. Nie mówiąc o tym że już ma w obecnym sezonie 8 bramek i jak na razie Bayern jest na drugim miejscu tylko za Arsenalem.

" blisko minięcia bramkarza" tbh to jest memiczny argument. Albo minął albo zmarnował sytuacje. 

17 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nijak, bo przy wyborze graczy forma w fazie grupowej mnie kompletnie nie interesowała, nie mam pojęcia jak takowa ma mieć przełożenie nasze pojedynki w formacie

Cieszy mnie. Tzn. nie zgadzam się z tym i ja patrzę na całokształt ale możemy dokonać porównania graczy bez fazy grupowej :

Salah 5 goli i 3 asysty vs Robben  1 gol i 1 asysta

Kane 4 Bramki i 1 asysta vs Ronaldo 4 bramki

Henry 2  bramki i 2 asysty vs Stoiczkow 2 gole (ale i tylko dwa mecze. Z Porto i Milanem (totalnie bezbarwny występ i 0:4). To jest ten problem jak oceniać graczy z tamtych czasów i mimo że sam za tym głosowałem uważam teraz że powinniśmy zagrać od 97/98.) 

Podsumowując : W fazie pucharowej wygrywam w golach 11 do 7 i w asystach 6 do 

18 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

łącznie w tym okresie rozegrał 12 spotkań i zdobył 13 goli 

Przekonałeś mnie. W PL grał super. Nie wiem czy słabi przeciwnicy czy słaby mental że tak się spalał w LM. Moje szczęście oceniamy LM.

swoją drogą coś mówiłeś że Kane przegryw bo odpadł grając w Bayernie . To jak nazwać Ronaldo odpadającego rundę później  ale mającego w składzie : Zidana, Makelele, Morientesa, Roberto Carlosa i  Figo ? 

18 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo przecież nie będę pisał o tym jak ofensywnie gra Ramos, grając już 4ty mecz w tym ATFie

Cieszę się że będzie grał ofensywnie. przy twoim składzie nie będzie miał dużo przestrzeni bo masz mało kreatywny środek pomocy (Poza Finem który jednak gra/grał bardzo wysoko) ale za to wyjścia Ramosa będą zostawiały dużo miejsca dla mojego ataku i pomocy. A KDB może jak już zostało zauważone nie był w szczycie formy ale za to i tak jest najbardziej kreatywnym pomocnikiem z obu drużyn który do 2 bramek dołożył 7 asyst. Reasumując w naszym pojedynku mam przewagę w ataku, pomocy i na bramce ,a swoją przewagę w obronie sam zmniejszyłeś przez wybór ofensywnych boków i ofensywnego Ramosa co wygeneruje Ci masę problemów po każdej stracie piłki.

Za bardzo się unosisz za dużo twoich argumentów(powiedzmy) nie dotyczy tego co przystępując do zabawy umawialiśmy się oceniać.

44 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Po pierwsze o Kane nie pisze bo nie ma o czym. Co najwyżej uśmiech politowania że dla ciebie argumentem jest losowy filmik z youtube (który nawet nie dotyczy sezonu o którym mówimy bo kończy się sezon wcześniej)

widzisz ja dałe, chociaż filmik, który opierał się ma faktach, Ty dałeś art, który w żaden sposób nie mógł być nawet zweryfikowany

to, że Kane, to jeden z większych looserów, to nie jest mój wymysł tylko znany fakt, nawet gdy Spurs dochodzili do Finałów, to bez jego udziału w kluczowych meczach, wystarczyło, że odszedł i od razu wygrali LKE, nawet w Twoim wybranym sezonie w 1/4 zagrał jeden średnio dobry mecz i drugi słaby, to akurat możemy zweryikować dogłębnie i ja nie muszę Tobie mydlić oczy czymś co mi się wydaje, rozumiesz?

Po argumentacji masz chyba problem ze zrozumieniem że wybieramy i oceniamy z jednego sezonu CL.

cały mój wpis odnosił się do sezonu 02/03, zacytuj gdzie pisałem o innym okresie, ile razy jeszcze będziesz kanfabulował?

A Kane jest tak słaby że za olbrzymie pieniądze kupił go Bayern i nie ma żadnego planu żeby go zastąpić

ten argument już dawno zbił @matek, poza tym ja nie oceniam tu motywacji Bayernu, tylko tego jesnego konkretnego sezonu, jak i potencjalne szanse na to aby Harry zrobił komukolwiek krzywdę metr przed klopem, sam  teraz cynicznie odnosisz się do innego sezonu czy okresu, choć sam mi to zarzucasz chwilę wcześniej

A Kane jest tak słaby że za olbrzymie pieniądze kupił go Bayern i nie ma żadnego planu żeby go zastąpić, jest podstawowym zawodnikiem i mimo wieku ma mieć przedłużony kontrakt. Nie mówiąc o tym że już ma w obecnym sezonie 8 bramek i jak na razie Bayern jest na drugim miejscu tylko za Arsenalem.

XDD

Ronaldo zdobył króla strzelców LaLiga rok potem ile mam sobie małych punktów do dyskusji wpisać?

To jak nazwać Ronaldo odpadającego rundę później  ale mającego w składzie : Zidana, Makelele, Morientesa, Roberto Carlosa i  Figo ? 

Ronaldo zdobył 16 różnych trofeów zanim Kane podniósł rok temu pierwszy, nazwałbym go sporo mniejszym przegrywem

Salah 5 goli i 3 asysty vs Robben  1 gol i 1 asysta

Kane 4 Bramki i 1 asysta vs Ronaldo 4 bramki

Henry 2  bramki i 2 asysty vs Stoiczkow 2 gole (ale i tylko dwa mecze. Z Porto i Milanem (totalnie bezbarwny występ i 0:4). To jest ten problem jak oceniać graczy z tamtych czasów i mimo że sam za tym głosowałem uważam teraz że powinniśmy zagrać od 97/98.) 

Podsumowując : W fazie pucharowej wygrywam w golach 11 do 7 i w asystach 6 do 

już serio nawet policzyć na pojedynczych cyfrach nie możesz?

tam ewidentnie wychodzi 7 goli u nie, nie mam pojęcia czemu wyciąłeś tu Litmanena, solidna robota

Cieszę się że będzie grał ofensywnie. przy twoim składzie nie będzie miał dużo przestrzeni bo masz mało kreatywny środek pomocy

nigdzie nie napisałem jak będzie grał, jak tak to zacytuj proszę, bardzo dziwne zabiegi tu odstawiasz

A KDB może jak już zostało zauważone nie był w szczycie formy ale za to i tak jest najbardziej kreatywnym pomocnikiem z obu drużyn który do 2 bramek dołożył 7 asyst. Reasumując w naszym pojedynku mam przewagę w ataku, pomocy i na bramce ,a swoją przewagę w obronie sam zmniejszyłeś przez wybór ofensywnych boków i ofensywnego Ramosa co wygeneruje Ci masę problemów po każdej stracie piłki.

to jest Twój oficjalny gameplan?

i z tą bramką, to skąd ten wniosek? nikt tu raczej nie klęka przed Mendym, to jest właśnie pułapka jednoseznówek, bo potem dziwnie wygląda jak ktoś stawia kogoś takiego przed Czechem czy nawet Cesarem.

Za bardzo się unosisz za dużo twoich argumentów(powiedzmy) nie dotyczy tego co przystępując do zabawy umawialiśmy się oceniać.

Nie ma na to najmniejszych dowodów, pokaż gdzie w poprzednich postch w tym pojedynku odnosiłem się do całokształtów karier albo innych sezonów i szyłem z tego narracje

19 minut, Ty odpisałeś po 18 godzinach, rzucam majka, łap

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

42 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

serio nawet policzyć na pojedynczych cyfrach nie możesz?

tam ewidentnie wychodzi 7 goli u nie,

Przecież napisałem 7 goli. 6 do 2 to moja przewaga w asystach.  Fin jest u Ciebie pomocnikim czy napastnikiem? Bo wyraźnie napisałem co porownuje.

44 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ronaldo zdobył 16 różnych trofeów zanim Kane podniósł rok temu pierwszy, nazwałbym go sporo mniejszym przegrywem

W jednym sezonie? Właśnie cala ocena Kane jest poza merytoryczną i wykraczajaca poza sezon naszej zabawy.

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

W jednym sezonie? Właśnie cala ocena Kane jest poza merytoryczną i wykraczajaca poza sezon naszej zabawy.

bo to jedyny gracz z tak dużego pułapu mający tak negatywną aurę, gdzie w ATF PL był całkiem zasadnym pickiem na dalsze rundy, a tu, nie wiem czy ktoś by go wziął poza Tobą, dostałeś jakiś pozytywny feedback na ten wybór czy tylko wygodnie ze mnie robić złolca?

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo to jedyny gracz z tak dużego pułapu mający tak negatywną aurę, gdzie w ATF PL był całkiem zasadnym pickiem na dalsze rundy, a tu, nie wiem czy ktoś by go wziął poza Tobą, dostałeś jakiś pozytywny feedback na ten wybór czy tylko wygodnie ze mnie robić złolca?

Feedback kolejny merytoryczny argument XD. 

Btw po doliczeniu Fina dalej jest 11 do 10 w golach jak na szybko sprawdziłem ze 3 bramki strzelił poza grupa. 

I zeby bylo jasno per kariera można hejtowac Kane . W reprezentacji mial memiczne wystepy. Ale dalej argumenty o pechu, klątwie patrząc na 1 sezon są smieszne 

15 minut temu, Gregorius napisał(a):

Feedback kolejny merytoryczny argument XD. 

w sensie, że odbiór ogółu nie ma znaczenia? to po co pytałeś Kilasa o Ronaldo? zresztą chyba i tak na próżno, bo on potwierdził to co ja pisałem, a Ty dalej 6 brameki i że 6 bramek tylko

19 minut temu, Gregorius napisał(a):

zeby bylo jasno per kariera można hejtowac Kane . W reprezentacji mial memiczne wystepy. Ale dalej argumenty o pechu, klątwie patrząc na 1 sezon są smieszne 

czyli ten jeden sezon to nie była akurat wtedy jego kariera?

ok

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Kilasa

Bo szanuję jego bezstronność i bylem pewien ze kojarzy tamte lata. Proste.  

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czyli ten jeden sezon to nie była akurat wtedy jego kariera?

Naprawdę nie rozumiesz różnicy czy tylko czepianie dla czepiania?

jaką bezstronność, przecież on totalnie zezłomował Twoje opinie na starcie, zresztą dalej to robi, oczywiście bez złych intencji raczej i z klasą, ale że to tak doceniasz, to się trochę dziwie

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Bo szanuję jego bezstronność i bylem pewien ze kojarzy tamte lata. Proste.  

kojarzy no, miał wtedy pomiędzy 12 a 14 lat, ja też coś z USA 94 pamiętam

daj spokój chłopie

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jaką bezstronność, przecież on totalnie zezłomował Twoje opinie na starcie, zresztą dalej to robi, oczywiście bez złych intencji raczej i z klasą, ale że to tak doceniasz, to się trochę dziwie

Dziwnie się czuje dyskutując z osobą rozmawiająca w skrajnościach.  Doceniam bo jest szczera i nie.  Nie zezlomowal mojej opini. Jego opinia jest miedzy naszymi.

@Kily prośba jesli możesz ( sam się o to proszę). Mozesz porównać Kane vs Ronaldo patrząc tylko na gre w lidze mistrzów w wybranym sezonie. Plus który atak jest lepszy na zasadach zabawy. Henry, Salah,Kane vs Robben,Stoiczkow( dalej nie wiem jak go ocenić przez mała probke) ,Ronaldo.

Ogólnie to dziwna ta Wasza dyskusja xd

@Gregorius 

Kane czym się broni poza suchą liczbą bramek? Bayern mega zawodził w tamtej edycji. Dopiero 12 miejsce w fazie ligowej, a w pucharowej szybki wypad. Byli lepsi napastnicy do wzięcia.

Może zapytam tak. Czy gdyby Kane nie nazywał się Kane, tylko np. Guirassy, to poszedłby w drafcie?

Poza tym, liczby nie zawsze oddają poziom gracza. Chyba, że po prostu uważasz, iż Twój Henry to słaby pick ;). Liczby chyba jeszcze gorsze od Ronaldo, a w pamięci przede wszystkim mecz z Realem. 

I wcale nie próbuję tutaj robić z Ronaldo, nie wiadomo jakiego grajka, bo sam miałem dyskusję z LBS'em, że jednak Benzema wyraźnie wyżej, ale on wtedy grał na dobrym poziomie. Na pewno nie było tak, że miał jeden super mecz, jeden dobry i reszta słaba.

Edytowane przez Braveheart22

3 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Poza tym, liczby nie zawsze oddają poziom gracza. Chyba, że po prostu uważasz, iż Twój Henry to słaby pick ;). Liczby chyba jeszcze gorsze od Ronaldo, a w pamięci przede wszystkim mecz z Realem.

Całkowicie zgadzam się ze liczby to nie wszystko i zawsze w ocenie napastnika ocena zalezy dla mnie id roli w zespole. Sa różne typy napastników i ocena ( i jak ważne sa bramki czy asysty). Dodatkowo ocena zależy od sezonu bo inna wagę ma bramka w sezonie gdzie najlepszy strzelec ma 7-8 bramek a inna sezon gdy 6 bramek jest 7 wynikiem na liście strzelców.  I dlatego mam pewien problem z Ronaldo bo jak odliczam hat trick to wynik 3 bramki na 9 meczy jest dla mnie czymś co nie pozwala mi ocenić zawodnika wysoko przy roli jaką pelnil w zespole. Nawet zakładając jego wpyw poza samymi bramkami (6) to dalej ten dodatek nie pozwala mi ustawić tą wersje Ronaldo na podium napastników tej edycji ( właściwie max 4-5 miejsce) LM co skutkuje ze w tej zabawie jest jednym z gorszych wyborów. I pamiętajmy że pomoc Realu byla swietna i kreatywna tzn. Zidane i Guti. 

Może zapytam tak. Czy gdyby Kane nie nazywał się Kane, tylko np. Guirassy, to poszedłby w drafcie?

Jezeli no name spełniałby kryteria jakie szukałem tzn: niezla technika, wzrost, gra glowa i okraszone dużą liczba bramek to jak najbardziej 

Kane czym się broni poza suchą liczbą bramek? Bayern mega zawodził w tamtej edycji. Dopiero 12 miejsce w fazie ligowej, a w pucharowej szybki wypad. Byli lepsi napastnicy do wzięcia

"Lepszosc" trzeba oceniać przez pryzmat zespolu i roli. Jakbym szukal napastnika ktory ma się cofać i kreować gre zespolu to moze bym wybral kogoś innego. Ale mi zalezalo na zawodniku ktory bedzie strzelał i wykanczal akcje. Mam świetną kreatywną pomoc (moze najlepsza w tej zabawie) i jednego z najlepszych prawych napastnikow. Więc Kane w roli jakiej go potrzebowalem byl idealny. A utwierdzilo mnie w tym sofascore:

Screenshot_20260131_174429_Chrome.thumb.jpg.0a8986aa08032e9c90302a106502cedc.jpg

i liczba bramek na liczbę oczekiwanych. 

W Bayernie za duzo od niego zależało i zawiodła bardzo mocno pomoc. U mnie ma strzelać bramki.

Screenshot_20260131_174438_Chrome.jpg

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

@Kily prośba jesli możesz ( sam się o to proszę). Mozesz porównać Kane vs Ronaldo patrząc tylko na gre w lidze mistrzów w wybranym sezonie. Plus który atak jest lepszy na zasadach zabawy. Henry, Salah,Kane vs Robben,Stoiczkow( dalej nie wiem jak go ocenić przez mała probke) ,Ronaldo.

Nie tego oczekujesz, ale do tego ostatniego zadania nie czuję się dostatecznie kompetentny, bo tak naprawdę Stoiczkow to nie moje czasy. Mogę za to powtórzyć to co już wcześniej gdzieś pisałem, że u Henry'ego dużo bardziej niż liczby przeszkadza mi pozycja odmienna od tej, na której grał w sezonie 05/06, a u Robbena na pewno brałbym rok mistrzowski (12/13).

Natomiast co do Kane vs Ronaldo to w sumie trudne i ciekawe pytanie i odpowiedź mocno zależy od roli, jaką mają pełnić. Overall uważam, że Ronaldo w tamtej wersji był lepszy ze względu na to jak łatwo potrafił w mgnieniu oka minąć rywala w grze 1 na 1 i wymienić błyskawicznie podania z pomocnikami, ale w roli typowego finishera wolę Kane'a.

2 minuty temu, Kily napisał(a):

Overall uważam, że Ronaldo w tamtej wersji był lepszy ze względu na to jak łatwo potrafił w mgnieniu oka minąć rywala w grze 1 na 1 i wymienić błyskawicznie podania z pomocnikami, ale w roli typowego finishera wolę Kane'a.

Dziękuję.  Jak zobaczysz lub pewnie już widziałeś to idealnie podsumowuję to co wyżej napisałem dlaczego u mnie Kane :).

No i teraz pytanie czy pomoc LBS jest wystarczająco kreatywna. Bo mnie nie przekonuję u niego ustawienie pomocy do takiej gry.

I w sumie w zabawie przeszkadza mi ocenianie zawodników w oderwaniu od ich roli w nowym zespole i porównanie z warunkami jakie będą mieli i mieli.

18 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Jezeli no name spełniałby kryteria jakie szukałem tzn: niezla technika, wzrost, gra glowa i okraszone dużą liczba bramek to jak najbardziej

To w sumie wypisz wymaluj Guirassy

19 godzin temu, Gregorius napisał(a):

"Lepszosc" trzeba oceniać przez pryzmat zespolu i roli. Jakbym szukal napastnika ktory ma się cofać i kreować gre zespolu to moze bym wybral kogoś innego. Ale mi zalezalo na zawodniku ktory bedzie strzelał i wykanczal akcje.

To ja już w sumie zgłupiałem, bo przecież Kane to grajek, który właśnie lubi się cofnąć, wziąć piłkę na siebie, rozrzucić. I już nie wiem, co przy Twoich założeniach robi Henry na skrzydle :)

W Bayernie za duzo od niego zależało i zawiodła bardzo mocno pomoc

Ehh, przecież taki Olise to wszedł z buta do Bayernu. Kimmich to też raczej uznana marka. Bez przesady, że zawiedli tylko koledzy.

Screenshot_20260131_174438_Chrome.jpg

W dniu 16.01.2026 o 01:07, Braveheart22 napisał(a):

Spojrzałem sobie teraz statystycznie na napastników z tego draftu, dla których są dokładniejsze staty.

Skuteczność strzałów:

Benzema - 33%

Lewandowski - 29% 

Haaland - 29% 

Morientes - 24%

Firmino - 24%

CR7 - 22%

Drogba - 22%

Kane - 22% 

Suarez - 18%

Mbappe - 16% 

Niewykorzystane okazje:

Benzema - 2

Drogba - 4

Firmino - 5

CR7 - 7

Suarez - 7

Haaland - 10

Kane - 10

Mbappe - 10

Lewandowski - 11

Jasno widać, że Kane się tu raczej pozytywnie nie wyróżnia, w dodatku nie bronią go absolutnie wyniki.

1 godzinę temu, Braveheart22 napisał(a):

To w sumie wypisz wymaluj Guirassy

Nie mówię że byłby to zły wybór ale... nie wiem czy widziałem go w jakimś meczu 😅

To ja już w sumie zgłupiałem, bo przecież Kane to grajek, który właśnie lubi się cofnąć, wziąć piłkę na siebie, rozrzucić. I już nie wiem, co przy Twoich założeniach robi Henry na skrzydle

Miałem wrażenie że w tym sezonie w którym go wybrałem właśnie był skupiony bardziej na kończeniu niż rozgrywania. Ale to też mała próbka meczy które widziałem + statystyki.

Henry (top 3 napastnik moim zdaniem w tamtym okresie paru letnim) został wybrany przeze mnie jako pewniak bez sprawdzania statystyk itd co było błedem. Zebyśmy się dobrze zrozumieli to dalej świetny zawodnik  tylko brakło mu trochę goli i dodatkowo w głowie trochę zlały mi się sezony z Barcelony gdzie grał jako lewy napastnik z tym sezonem w Arsenalu.

Ale tak Henry gra na pozycji w której zagrał w sezonie tylko parę razy i to obniża jego wartość. Inna sprawa ze ma pełen pakiet umiejętności żeby tam zagrać. 

Ehh, przecież taki Olise to wszedł z buta do Bayernu. Kimmich to też raczej uznana marka. Bez przesady, że zawiedli tylko koledzy.

Nie mówię że zawiedli tylko koledzy tylko że zrzucanie całej winny na Kane jest mega niesprawiedliwe. Mimo że akurat przynajmniej on wywiązywał się ze swoich zadań asystując i strzelając bramki. 

Jasno widać, że Kane się tu raczej pozytywnie nie wyróżnia, w dodatku nie bronią go absolutnie wyniki.

Z tym się nie zgadzam. wiem że może 22% wygląda słabo ale poza pierwsza trójka zawodników na dwie pierwsze rundy to 4 zawodnik ma tylko 2% więcej. Te 22% to wynik Drogby , CR7 i o 6% więcej niż Mbappe. Lewandowski ma 11 niewykorzystanych okazji Kane 10. Robben ma 7% skuteczność strzałów. Obaj strzelili dużo bramek i mieli dużo sytuacji. I znowu żebyśmy się dobrze zrozumieli Kane zdecydowanie nie jest graczem na poziomie Lewandowskiego. RVN itd. Ja nie mam zamiaru kreować go na topowego napastnika zabawy. Ale całkowicie nie zgadzam się z opinia że jest najsłabszym czy odstaje w tym pojedynku od Ronaldo. Tu z moim założeniem popatrzenia na role w zespole jakie mają mieć.  Bo patrzać na składy to nie wiem kto miałby strzelać bramki u LBS. Ronaldo był nieskuteczny ale jego rola podobno była zdecydowanie większa niż te bramki. Robben z 1 bramka po fazie grupowej który mógłby być symbolem nieskuteczności.  Gdyby LBS zamiast Ronaldo miał właśnie wspomnianego Guirassy ceniłbym jego drużynę sporo bardziej bo miałby kogoś kto uzupełni kreatywne skrzydła.

Zresztą widać to też po tym jak oceniany jest przez sofascore (Metryka) 7.70 to bardzo wysoka ocena . 

P.S Ja do głosowania raczej nie będę już nic odpisywał (brak czasu) chyba że krótko. Ale po wszystkim podsumuje jeszcze swój draft.  

W dniu 31.01.2026 o 17:26, Braveheart22 napisał(a):

Ogólnie to dziwna ta Wasza dyskusja xd

po tym gdy Greg postanowił zlunchować te swoje pytania grozy, to wiedziałem, że z tego to jedynie krzywulec może wyjść, niestety rywal zamiast zrobić opis lub jego zarys, tak jak robiliśmy to wcześniej przynajmniej w mojej drabince i każdy wiedział na czym stoi po czym była ewentualna dyskusja, to zamiast tego lepiej było "dyskutować o Ronadlo" choć podobno taka dyskusja mu się strasznie nie spodobała, choć nic w naszej wymianie z airem takiego obrazobójczego nie było

trochę mi się już odechciało, tym bardziej, że w żadną konkretną stronę to nie poszło, nawet powiedziałbym, że ta dyskusja zmierzała donikąd, a już te ostatnie posty w tym ten o Kilym były zupełnie niepotrzebnie, jak jestem w postowym rushu, to za często z tego się nie rodzi kandydat do Pulitzera, ot, życie

po krótce tylko odpowiem po krótce na tą "laurkę" dla Harrolda, Brave już trochę dorzucił do tematu, ale chyba można ciut więcej

21 godzin temu, Gregorius napisał(a):

"Lepszosc" trzeba oceniać przez pryzmat zespolu i roli. Jakbym szukal napastnika ktory ma się cofać i kreować gre zespolu to moze bym wybral kogoś innego. Ale mi zalezalo na zawodniku ktory bedzie strzelał i wykanczal akcje. Mam świetną kreatywną pomoc (moze najlepsza w tej zabawie) i jednego z najlepszych prawych napastnikow. Więc Kane w roli jakiej go potrzebowalem byl idealny. A utwierdzilo mnie w tym sofascore:

Screenshot_20260131_174429_Chrome.thumb.jpg.0a8986aa08032e9c90302a106502cedc.jpg

i liczba bramek na liczbę oczekiwanych. 

W Bayernie za duzo od niego zależało i zawiodła bardzo mocno pomoc. U mnie ma strzelać bramki.

taki tip na przyszłość, jak robisz screeny z telefonu, to mogą one nie oddawać pełnego obrazu, raz można nie zauważyć Legii w tabeli Ekstraklasy, a innym razem nieco zatuszować rzeczywistą formę Kane'a w tej edycji LM, pozwól, że pomogę

kane1.png

kane2.png

już na pierwszy rzut oka widać komu Kane nastrzelał najwięcej czy prezentował się najkorzystniej, z taką Benficą miał asystę, ale coś tam jeszcze ładnie musiał zamieszać bigosem

- 4 bramki Zagrzebowi, z pamięci pamiętam hatricki Rooneya, Lewego przeciw nim, ale znalazłem też info o Gabrielu Jesusie, generalnie w erze Mmicia, to tam poszło pewnie od ciula wałków wszelakich, no ale gole, to gole prawda?.... prawda? zresztą kto by się nie zakochał po tak pięknym zaciętym spotkaniu, gdzie było 9-2 zaledwie

- bramka z FCB, ale 1-4 w plecak, jedno kluczowe podanie, ale tylko dwa strzały w światło bramki (od razu zaznaczam, że to na pewno wina fatalnego supportu, ja tu tylko sprawozdanie na suchych cyfrach robię i  pewnie nieudolnie)

- bramka z zawsze groźnym Slovanem (0 punktów w tej edycji), tu już sobie daruje szczegóły, nadmienie tylko, że na tym etapie mamy 6 bramek strzelonym trzem drużynom na próbce 7 spotkań i tylko jedna z tych drużyn zajęła miejsce wyższe niż 24 (Dinamo) z tą trzecią był blamaż

- jedna bramka w dwumeczu z Celticiem 4 strzały i 2 celne sumarycznie

- trzy gole w dwumeczu z Leverkusen, poszło gładko 5-0 w sumie, nie wiem czy to był ten sam Bayer co rok temu, pewnie nie, ale po traumie rok temu niektórzy odebrali, to zapewne za jakiś tam sukces

- jedna bramka w dwumeczu z Interem, w pierwszym trzy niewykorzystane okazje strzały celne 2/6, w drugim jeden gol, powiedzmy, że to dobre spotkanie już tam ni będę się pastwił, choć zapewne lepsze niż wszystkie Ronaldo poza wiadomym hatrickiem

czyli podsumowując z drużynami, które coś na tym łez padole znaczą mamy 2 gole 1-4 i 2-2 oraz 4 gole ze średniakami w tym jeden jedyny karny z Bayerem i 5 z outsajderami, zjawiskowo przy tym wyglądają domniemania o słabej kampanii Ronaldo na bazie niczego, a brak refleksji, że przecież tutaj można wszystko dokładnie sprawdzić i może potem być tak zwany krzywulec, może byłoby inaczej gdyby oponent rozumiał jak działa stats xG, to by wtedy nie stwierdził, że ten Kane'a jest godny picku, co zresztą już dawno udowodnił Brave, a poza tym można to obczaić na bazie niewykorzystanych okazji na Sofie, których Harry miał aż 10 w tym sezonie LM

już zostawiając wszystko z boku, bo chciałbym robić cokolwiek innego na tym etapie tego pojedynku, to zastanawia mnie od dłuższego czasu, czemu Greg nie poszedł w ten sezon jak już

https://www.sofascore.com/pl/football/player/harry-kane/108579#tab:season

jest półfinał z liczbami, kilka dobrych występów z mocniejszymi markami, gole/xG 8/5.9 no, ale pamiętając słowa z końcówki draftu "zostaw stratega" być może powinienem po prostu to zostawić :)

mam mimo wszystko nadzieję, że nie naszmonciłem na tyle, abyś @Gregorius cokolwiek odbierał personalnie, to tylko gra i czasami za mocna wczutka, gdy ta wchodzi na pełnej, to potrafi być różnie

pozdrawiam i dziękuję pięknie wszystkim za tak fajnego ATFa

LBS

Edytowane przez LeweBiodroSmoka