Braveheart22 Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @LeweBiodroSmoka Sergio Ramos, Real Madryt - 13/14 Jari Litmanen, Ajax - 95/96 Hristo Stoiczkow, Barcelona - 93/94 Arjen Robben, Bayern Monachium - 13/14 David Alaba, Bayern Monachium - 12/13 Edgar Davids, Juventus - 02/03 Ronaldo, Real Madryt - 02/03 Franco Baresi, Milan - 92/93 Julio Cesar (GK), Inter Mediolan - 09/10 Łukasz Piszczek, Borussia Dortmund - 12/13 Daniele De Rossi, Roma - 17/18 W dniu 13.01.2026 o 23:33, LeweBiodroSmoka napisał(a): no witam pięknie Tak jedynie tytułem wstępu chciałem powiedzieć, że jesteście wspaniali i wszyscy świetnie znacie się na temacie. A serio, to ten ATF był chyba najciekawszy pod względem draftu, wybieranie z puli kilkuset bez mała grajków było bardzo przyjemne, zwłaszcza, że człowiek często zapominał dość oczywiste nazwiska, jednak przedział czasu i ilość ekip w każdej z edycji zrobiła swoje. Bardzo się cieszę, że to do mnie trafił też Polak rodak oraz Litmanen, który był chyba nie tylko moim idolem (razem z Del Piero) oczywiście w tych wczesnych latach, gdzie - jak się wydaje - Liga Mistrzów robiła największe wrażenie na nas, dzieciakach, oczywiście nie wszyscy tutaj muszą te czasy pamiętać, ale te finały Ajaxu, Juve czy BVB pamiętam do dziś, lepiej niż te bardziej nowożytne batalie, przecież gole Rickena czy młodziutkiego Kluiverta to był taki banger, że koniec. Piękne czasy i choć o dłuższgo czasu śledzę tylko wybrane mecze LM, to bardzo fajnie było powspominać, tym bardziej dzięki śliczne @Braveheart22 za kolejną już wzorową organizacje. 1. Kilka przemyśleń na początek. Wszystko fajnie i pięknie, ale mam pewien problem z tym jak powinniśmy tu swoich graczy oceniać. Jak już tam gdzieś wspominałem w porównaniu do takiego koszykarskiego ATF, wybieranie konkretnych sezonów w tym formacie ma pewne znaczące mankamenty. Wybaczcie, ale nie bardzo kupuje sytuacje gdy gracz z jednym wybitnym nawet sezonem jest sprzedawany jako ten największy steal, gdzie często jako konkurentów najlepszych zawodników ostatniej dekady czy po prostu topowych na danej pozycji w danej chwili, to jest dość nielogiczne i tworzy problemy, które ciężko jest potem sprawiedliwie rozwiązać. Największy problem mam z limitami minimalnej liczby rozegranych spotkań i na przykładzie Mario Baslera: https://www.transfermarkt.pl/mario-basler/leistungsdatendetails/spieler/2/plus/0/saison/1998/wettbewerb/CL/verein/27 stwierdzam, że to totalnie nieżyciowe, tak samo - choć z mojej perspektywy wiadomo, że to mniej obiektywne - sytuacja ma się z Nazario, który co prawda grał w każdym najważniejszym meczu fazy pucharowej, ale z różnych względów opuścił w ich sporo minut i pomimo, że jest w bardzo dobrym momencie kariery, tuż po Złotej Piłce i strzela niezwykle regularnie, także w półfinale, to jest to wykorzystywane w niecnych celach przez niektórych rywali, choć jak wiadomo wielu z ich graczy mają często mniejszy % rozegranych spotkań od R9. Dlatego ja, uczciwie mówię, że jeśłi ktoś spełnia limit to nie będę się sugerował absencjami czy pojedynczymi kontuzjami, odpadło nam przez to wielu kotów, więc nie widzę potrzeby by kolejnych za to krzywdzić, a Wy róbcie jak uważacie. 2. Skład 3. Ogólna koncepcja na zabawę i zamysł na grę Jak zobaczycie moje poprzednie piłkarskie ATFy, to zwykle bardzo duży nacisk kładę na zmaksymalizowanie talentu od pomocy w górę, ale istotni są też naturalnie boczni obrońcy (o ile akurat nie zagram z trójką z tyłu) i to imo udało mi się to tym razem, jedynie Piszczu i De Rossi nie są nazwiskami największego formatu natomiast posiadają cechy, które w zamyśle bardzo dobrze wkomponowują się w moją koncepcje. Duet De Rossi - Davids jest niezwykle uniwersalny, gdzie obaj gracze, mogą zarówno asekurować stoperów, bocznych obrońców czy też samych siebie, gdyż niezwykle swobodnie radzą sobie z piłką przy nodze i w roli tych napędzających akcje do przodu, wyróżniają się też dobrym, a w przypadku DDR kapitalnym uderzeniem z dystansu, co w połączeniu ze skrzydłami oraz osobą Litmanena, tworzy mieszankę wybuchową. Generalnie cały mój skład dysponuje groźnym uderzeniem, jedynym wyjątkiem wydaje się Baresi, choć tu uczciwie przyznam, że tego po prostu nie wiem, nie jest to tak istotne. 4. Krótki opis formacji Sporym, jak nie najważniejszy atutem jest możliwość wymiany pozycji pomiędzy graczami przedniej formacji, gdzie Hristo, Litmanen i Robben spokojnie odnajdą się w każdej strefie boiska, połączenie siły fizycznej, dynamiki i wyszkolenia technicznego, to coś co powinno dać kilka bardzo dobrych okazji w starciu z dowolnym rywalem Jeśli chodzi o obronę, to jestem bardzo zadowlony z pary stoperów, o Ramosie napisałem już trochę, nie miał bym do siebie za dużo szacunku gdyby miał tutaj wykładać wachlarz jego zalet, ilość trumfów w Realu czy kadrze historii mówi tu za siebie, zresztą podobnie z Baresim, który w moim odczuciu był takim vintage Maldinim przed Maldinim, oczywiście mniej utytułowanym w Europie, ale gość miał przemocarną karierę w czasach gdzie jednak poważna kontuzja mogła zgasić światło, a on - pomimo średnich warunków fizycznych - grał bez mała 15 sezonów na najwyższym poziomie. Obaj stoperzy świetnie czujący się z piłką przy nodze co też ma niebagatelne znaczenie. Alaba sam w sobie, to bardzo mocne nazwisko, imo nie odbiega znacząco od 80% grajków z tej pozycji, w peaku był nie tylko topowym LB ale też wyróżniał się w reprezentacji Austrii (Adolf daje okejke) gracz praktycznie bez większych leaków, fakt, że potem z powodzeniem grał w Kurewskich na stoperze mówi sam siebie. Piszczu to natomiast pierdolona maszyna. Gość zawstydzał na siłowni niejednego Czarnolda swoimi wynikami sprawnościowo-siłowymi, niezwykle kumaty i wrzechstronny grajek, sam Mourinho wyrażał chęć ściągnięcia go do Realu. Jak na taką daleką rundę jak najbardziej zrozumiały wybór, nie jest ciężko błyszczeć w topowych klubach, sztuką jest robić wyniki w takich klubach jak BVB, którym Bayern podbierał graczy z łatwością niczym Wojsko Polskie niegdyś zasilało szeregi Legiuni. Hańba każdemu antypolakowi, który bierze jakiś tam angoli czy innych hiszpanów przed Panem Łukaszem. Sam przód to już same cukiereczki, może nie tak utytułowane, jak u niektórych, ale to właśnie jest tutaj jednym z najsłabszych motywów, gdzie ktoś traci na wartości, bo przegrał w półfinale czy finale, my tu wszyscy poza Chomikiem i Gmochem tworzymy swoiste Dream Teamy gdzie tacy Stoiczkov czy Ronaldo mogą jeszcze bardziej rozwinąć skrzydła, tym bardziej, że Bułgar był partnerem Grubego w jego najlepszym sezonie, obaaj strzelili ponad 60 bramek w samej tylko LaLiga, więc mamy tutaj swoisty hiperlnk, zresztą są to wszystko nazwiska największej próby, tutaj za bardzo nie ma co kogo przedstawiać. Tylko co do samego Nazario, natknąłem się na coś takiego: No jak na gościa, który przeszedł obok finału WC 98, a wszyscy głównie pamietają głównie dwie bramki strzelone Khanowi w 02, to imo całkiem niezły wynik przyznacie, zaledwie 9 goli mniej od takiego Pealdo biorąc pod uwagę ilość wytępów obydwu robi niemałe wrażenie, chciałem nieco odczarować osobę R9 w Lidze Mstrzów, ale przede wszystkim nie chciałem brać kogoś tylko dlatego, że był w finale i miał liczby, proszę jeśli będziecie mieli czas obejrzyjcie te dwa filmiki, zwłaszcza ten pierwszy i fragmenty gdy gra w Realu, jak gość wciąż ma boskie pierdolnięcie w nogach i wciąż jest dla większości po prostu nie do dogonienia, tam jest nawet dobry fragment gdy podczas El Clasico Rafa łapie uraz próbując go gonić, a Puyol tylko się może biernie przyglądać. last but not least, czyli Julio Cesar, który moim zdaniem zaliczył jeden z lepszych runów w historii zabawy, zaledwie trzy gole puszczone w fazie grupowej, czyste konto w Finale w starciu z faworyzowanym Bayernem, absolutny steal jak na tą rundę zresztą polecam sobie gościa pooglądać. a ja się tymczasem kłaniam LBS @airmax Raphinha, Barcelona - 24/25 Xavi, Barcelona - 10/11 Ruud van Nisterlooy, Manchester United - 02/03 Marcelo, Real Madryt - 17/18 Claude Makelele, Real Madryt - 01/02 Trent Alexander-Arnold, Liverpool - 18/19 Gareth Bale, Real Madryt - 13/14 Pepe, Real Madryt - 13/14 Walter Samuel, Inter Mediolan - 09/10 Ivan Rakitic, Barcelona - 14/15 Gianluigi Donnaruma (GK), PSG - 24/25 W dniu 10.01.2026 o 19:21, airmax napisał(a): Bramkarz - Donnaruma - 24/25 - najlepszy bramkarz poprzedniego sezonu, kluczowy w triumfie PSG. TOPowy na linii, świetny shot stopper, gigant w karnych. Jest to w jakimś stopniu zabawne, że w tak ofensywnej ekipie jak PSG, Donnaruma w fazie pucharowej był drugim najlepszym zawodnikiem PSG, kapitalne mecze vs Villa, dwumecz z Arsenalem, gdzie wyciągał mega trudne sytuacje czy rewanż z Liverpoolem i totalna dominacja serii 11 (jak ktoś ma wątpliwości, co do poziomu jaki prezentował Donnaruma to polecam zerknąć skróty tych meczów). Bold statement, gdyby Donnaruma miał w finale tyle pracy, co w którymś z meczów vs Arsenal, to poszedłby dużo dużo wcześnie Boki obrony - Trent Alexander-Arnold 18/19 & Marcelo 17/18 - czyli najlepsza ofensywnie para bocznych obrońców w całej grze (z pozdrowieniami dla @BMeF ;] ) obaj kluczowi w sezonach, gdzie Liverpool i Real sięgały po ostateczny triumf w LM. Faza pucharowa to odpowiednio 4 asysty Trenta i 3 gole + 3 asysty Marcelo, który całkowicie zdominował w tamtej edycji swój sektor boiska. Obaj z dobrą wrzutką (a jest u mnie na kogo wrzucać), Trent ze świetnym przerzutem, który pomoże uruchamiać kontry/wychodzić spod pressingu. Ich ofensywne nastawienie mam kim asekurować ze środka pola. Marcelo z dryblingiem, którym będzie mógł robić przewagę. Środek obrony - Pepe 13/14 & Walter Samuel 09/10 - again gracze sięgający po wygraną w danych edycjach, duet który gra wg zasady "piłka może przejść zawodnik nie". Kombinacja ich gry w powietrzu oraz twardego, agresywnego stylu gry, pozwala zarówno bronić wyżej, na wyprzedzenie z podejściem 1v1, jak również cofnąć się w swoje pole karne i poczekać na ewentualne wrzutki/ataki rywala. Pepe to 3/5 czystych kont w fazie pucharowej (+ w jednym meczu straony gol to Huntelar na 6=1 w 90 minucie) z czego zagranie na 0 z tyłu przez 180 minut z Bayernem Guardioli - dorzucił jeszcze asystę w ataku. Walter Samuel to najlepszy obrońca Serie A z tamtego sezonu, który sięgnął koniec końców po potrójną koronę w tamtym sezonie. 6 czystych kont w LM, wyeliminowanie prime Barcy grając praktycznie cały rewanż w osłabieniu (najwyższa ocena wg whoscored w meczu na Camp Nou a to ponoć ważne!). Pomoc - Xavi 10/11 & Rakitic 14/15 & Makelele 01/02 - again zwycięzcy swoich edycji, imo trio które mogłoby do siebie fajnie pasować i uzupełniać swoją grę. Kryteriów wyboru było kilka - elastyczność taktyczna, umiejętność gry do przodu, asekurowanie ofensywniej grających zawodników. Mekelele to jednoosobowa armia w środku pola, spec od asekuracji, łatania dziur i odbioru piłki łącząc to z dobrą grą piłką i wychodzeniem spod pressingu holując piłkę. Rakitic bardzo dobrze funkcjonował obok Messiego i Alvesa asekurując prawą stronę, do tego niezły w rozegraniu z ostatnim podaniem i wykończeniem. Gol i asysta w półfinałach i finale. Xavi w swoim prime, czyli gość, który decyduje w jakim tempie gramy. Gość, którego w zasadzie nie da się pressować, ciągle skanujący boisko. Skrzydłowi - Raphinha 24/25 & Gareth Bale 13/14 - król strzelców, najlepszy indywidualnie sezon w historii LM jeśli chodzi o kanadyjkę, do spółki z Cristiano (tylko, że Rapha bez karnych to zrobił hehe). Strzelał i asystował praktycznie z każdym. Hattrick z Bayernem, 2 gole i 2 asysty z finalistą poprzedniej edycji BVB, gol i 2 asysty vs Inter (2 finały w 3 sezonach). To tak odnośnie tego, że strzelał tylko cieniasom. Oprócz tego harówka na całym boisku, monstrum w pressingu, idealny do pomocy Marcelo. Bale sprzed tych wszystkich kontuzji robiący liczby na przestrzeni całej edycji, uniwersalny grajek pasujący zarówno do rozbijania niżej broniących przeciwników, dzięki uderzeniu z dystansu i dryblingowi, jak również do kontr dzięki szybkości. Napastnik - Ruud van Nisterlooy 02/03 - król strzelców, 12 goli 4 asysty w 680 minut. Udział przy golu co 42 minuty. Strzelał w każdym z 9 meczów w jakich zagrał. Jeden z najlepszych egzekutorów w całej zabawie. Przy tym poziomie kreacji, który będzie miał za sobą, na brak okazji nie będzie narzekał. Sztab szkoleniowy: Guardiola, Ferguson, Zidane, Enrique, Del Bosque, Ancelotti, Flick, Klopp, Mourinho Podstawowe założenia: W ataku wykorzystuję kombinację uniwersalności Rakitica (z przeważającym nastawieniem na asekurację boków, natomiast udowodnił, że potrafi łączyć to z podłączaniem się do ataków), dominacji Xaviego w środku pola oraz duetu Trent-Marcelo na bokach. Trent gra nieco niżej niż Marcelo jednocześnie robiąc przewagę w środku pola. Raphinha jako ruchliwy trybik zbiega do środka robiąc przewagę i wykorzystując ściągającego główną uwagę Ruuda, tworzy jednocześnie korytarz Marcelo. Bale grający nieco szerzej, często dostający piłkę do nogi z zejściem do środka na strzał, bądź szukanie linii końcowej i wrzutki na van Nisterlooya. W obronie, w zależności od rywala i sytuacji, ustawiam się 451 lub 442 451 jako opcja bardziej defensywna, nastawiona na zamurowanie dostępu środkiem + asekurację bocznych sektorów. 442 nieco bardziej ryzykowne defensywnie, natomiast dające opcję do kontrataków dzięki szybkości Bale'a ustawionego wyżej. W obu przypadkach boki obrony są dobrze zabezpieczone. Trent ma do pomocy Rakitica (w tamtym sezonie miał Hendersona) który z powodzeniem asekurował Alvesa, a Marcelo ma Makelele (w tamtym sezonie Casemiro(?)) który asekurował praktycznie cały Real wówczas :] Roberto Carlosa (no i Raphinhe, który mocno pracuje w obronie). 451 daje też zabezpieczenie w środkowej części boiska, więc będę mógł wysłać podwojenie do skrzydłowego rywala bez obawy o odsłonięcie się w środku. Pepe z Samuelem mają physical tools, żeby obrzydzić grę każdemu napastnikowi. jak ktoś przeczytał całość to dziękuję ... Zaczynamy pojedynki w strefie medalowej. Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Z racji tego, że główne opisy z grafikami taktycznymi już są (za moment je podrzucę do tematu), skupcie się na uzupełnieniu pod matchup i dyskusji między sobą. Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do wielkiego finału. Przegrany natomiast stoczy jeszcze ciężki bój o 3 miejsce. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką). Czas trwania tej rundy: Przewiduję głosowanie w środę 28 stycznia. Zapraszam wszystkich do dyskusji. Również osoby spoza zabawy mogą brać udział w głosowaniu, jeśli czują się na siłach. Jednak proszę w tym przypadku chociaż o krótką argumentację głosu z ich strony. Powodzenia! Edytowane 23 Stycznia przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Piątek o 11:32 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:32 Glos na @airmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Piątek o 11:58 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:58 @airmax w finale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 15:29 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:29 Delikatny wstępniak do późniejszej dyskusji (dane zapożyczone od @DRK) air lbs gole 39 33 asysty 33 26 wygrane LM 9 3 CS 25 23 overall g+a 72 59 Zdecydowanie lepsza ofensywa i kreacja, nieznacznie lepsza defensywa. Do tego deklasacja w zdobytych uszatych trofeach. To tak na szybko, żeby od czegoś zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano Sobota o 16:06 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:06 35 minut temu, airmax napisał(a): Delikatny wstępniak do późniejszej dyskusji (dane zapożyczone od @DRK) air lbs gole 39 33 asysty 33 26 wygrane LM 9 3 CS 25 23 overall g+a 72 59 Zdecydowanie lepsza ofensywa i kreacja, nieznacznie lepsza defensywa. Do tego deklasacja w zdobytych uszatych trofeach. To tak na szybko, żeby od czegoś zacząć Fajny status, ale pamiętajmy że różne byli liczby meczów, które można było rozegrać w danych sezonach. To też warto uwzględnić jak podajemy suche statsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano Sobota o 17:15 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:15 Godzinę temu, antek napisał(a): Fajny status, ale pamiętajmy że różne byli liczby meczów, które można było rozegrać w danych sezonach. To też warto uwzględnić jak podajemy suche statsy. Zdecydowanie tak plus inne tempo gry. Warto popatrzyć ile w wybieranych latach średnio padało bramek na mecz. No i że do czasu reformy LM to w grupie było granie z ogórami. Pisze ogólnie bez odniesień do zespołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Sobota o 17:16 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:16 Blackburn Rovers, jakie to ogóry były, pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 19:28 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:28 2 godziny temu, antek napisał(a): Fajny status, ale pamiętajmy że różne byli liczby meczów, które można było rozegrać w danych sezonach. To też warto uwzględnić jak podajemy suche statsy. e tam, co to za nowe przeliczniki obaj z LBS'em mamy napastnika i pomocnika z edycji 17 meczowej. W wybranych przez nas edycjach, zawodnicy z pola mogli zagrać w 140 meczach (gdyby ekipy, w których grali dochodziły do finału) w moim zespole i 133 meczach w zespole LBS'a 72g/a w 140 meczach = 0,514 g/a na mecz 59g/a w 133 meczach = 0,443 g/a na mecz Tak czy inaczej jest to zwyczajnie spora/duża różnica. Różnica 7 meczów wynika z Baresiego i Litmanena, którzy grali w edycjach 11 meczowych (ich odpowiednicy u mnie Pepe i Xavi zagrali w edycjach 13 meczowych), oraz Stoichkova z edycją 12 meczową (mój odpowiednik Raphina zagrał w edycji 15 meczowej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Sobota o 19:41 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:41 10 minut temu, airmax napisał(a): 2g/a w 140 meczach = 0,514 g/a na mecz 59g/a w 133 meczach = 0,443 g/a na mecz Tak czy inaczej jest to zwyczajnie spora/duża różnica. myślę, że jednak spora róznica jest gdy demolujesz sobie takie BVB https://www.sofascore.com/pl/football/match/barcelona-borussia-dortmund/ydbsrgb#id:13513404 a wcześniej Benfice niż gdy ciągniesz wóz z węglem jak Litmanen czy odpadasz z potęgami tudzież późniejszymi zwycięzcami myślę, że ogólny pace, średnia strzałów, nastawienie defensywne w zależności od okresu w którym dany gracz grał też powinno tutaj odgrywać rolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 20:28 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:28 (edytowane) 50 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): myślę, że jednak spora róznica jest gdy demolujesz sobie takie BVB https://www.sofascore.com/pl/football/match/barcelona-borussia-dortmund/ydbsrgb#id:13513404 Ja rozumiem, że możesz deprecjonować/nie doceniać tego co zrobił Raphinha w zeszłym sezonie w końcu sam pisałeś, że piłki zagranicznej już od dawna nie śledzisz, natomiast to deprecjonowane przez Ciebie BVB to finalista poprzedniej edycji Ligi Mistrzów a nie jakieś cześki (btw rewanż gdzie wygrali 3-1 już do narracji nie pasuje ) 50 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): gdy ciągniesz wóz z węglem jak Litmanen czy ten wóz z węglem miał w swoim składzie takich piłkarzy jak: Edwin Van der Sar Frank De Boer Patrick Kluivert Marc Overmars Edgar Davids ? W sumie jak Raphinhi została wyciągnięta BVB, to u Litmanena też inaczej patrzysz na to, że ponad połowę swojej produkcji nastukał w grupie na Ferencvarosu? Edytowane Sobota o 20:32 przez airmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 20:53 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:53 Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): niż gdy ciągniesz wóz z węglem jak Litmanen czy odpadasz z potęgami tudzież późniejszymi zwycięzcami Tamten Ajax miał 8 reprezentantów Holandii, którzy niedługo potem zrobili półfinał Euro i półfinał Mundialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Sobota o 21:02 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:02 8 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Tamten Ajax miał 8 reprezentantów Holandii, którzy niedługo potem zrobili półfinał Euro i półfinał Mundialu. Plus mega kariery ligowe w całej Europie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Sobota o 21:08 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:08 15 minut temu, airmax napisał(a): Ja rozumiem, że możesz deprecjonować/nie doceniać tego co zrobił Raphinha w zeszłym sezonie w końcu sam pisałeś, że piłki zagranicznej już od dawna nie śledzisz wait, to nie ja wrzucam zsumowane staty bez kontekstu, gdzie dwaj kluczowi moi gracze grali w zupełnie innych czasach, a i tak mają bardzo zacne staty i wyliczam jeszcze z tego średnią żeby to uwiarygodnić a jakie są fakty? no trochę druzgocące, bo na podstawie samych hatricków do sezonu Litmanena było ich średnio 2 na sezon, w 94' na przykład nie było żadnego a, obecnie, Drogi Panie Kolego w samym 2025 mieliśmy ich kurna 11 w tym 3 jednego dnia! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Champions_League_hat-tricks więc nie wiem z czym walczysz i co chcesz udowodnić to raz a dwa, że jednak BVB bez Hummelsa i Sancho, to chyba jednak nie taka sama BVB, już naprawdę przemilczę support Raphinhi póki co 30 minut temu, airmax napisał(a): Patrick Kluivert Marc Overmars Kluivert https://www.transfermarkt.pl/patrick-kluivert/leistungsdatendetails/spieler/4385/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 Overmars https://www.transfermarkt.pl/marc-overmars/leistungsdatendetails/spieler/3513/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 faktycznie, cóż za wsparcie miał ten Fin 8 minut temu, blackmagic napisał(a): Plus mega kariery ligowe w całej Europie którzy z ofensywnych graczy z fazy pucharowej, poza kontuzjowanym w co drugim meczu Kluivertem (zmienionym w 71' w Finale) zrobili te kariery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 21:42 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:42 27 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Kluivert https://www.transfermarkt.pl/patrick-kluivert/leistungsdatendetails/spieler/4385/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 Overmars https://www.transfermarkt.pl/marc-overmars/leistungsdatendetails/spieler/3513/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 faktycznie, cóż za wsparcie miał ten Fin którzy z ofensywnych graczy z fazy pucharowej, poza kontuzjowanym w co drugim meczu Kluivertem (zmienionym w 71' w Finale) zrobili te kariery? Ajax nawet bez Overmarsa był silniejszy kadrowo niż Panathinaikos i Borussia, których ograł w fazie pucharowej. Twój argument miałby sens jakby grali z jakimś Realem czy innym Manchesterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 22:10 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:10 28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): wait, to nie ja wrzucam zsumowane staty bez kontekstu, to co, miałem napisać, że Litmanen 55% swojej kanadyjki zrobił na Ferencvarosu, Stoichkov 70% kanadyjki zrobił na Austrii Wiedeń i Spartaku Moskwa, a Robben 70% swojej kanadyjki zrobił w grupie na CSKA Moskwa i Victorii Pilzno? Takiego kontekstu oczekiwałeś? Chciałem to zostawić na boku, bo niczemu dany zawodnik nie jest winien, że grał na takich a nie innych przeciwników. Ale jak tak, to patrzmy w dwie strony. 40 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): więc nie wiem z czym walczysz i co chcesz udowodnić Co Ty chcesz mi wmówić? W fazie pucharowej, Raphinha brał udział w 67% wszystkich goli Barcy, tu nie ma znaczenia ile hat tricków było 15 listopada 2025 roku. Nie ma tu mowy o nabijaniu statów na jakimś jednym przeciwniku, strzelał i asystował na przestrzeni całej kampanii z każdym możliwym przeciwnikiem. Zresztą podobnie jak Ruud, który strzelał w każdym meczu w jakim zagrał. 52 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): kontuzjowanym w co drugim meczu Kluivertem (zmienionym w 71' w Finale) zrobili te kariery? ej w sumie u Ciebie też będzie 9 co lubi złapać kontuzje więc fit spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Sobota o 22:35 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:35 37 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Twój argument miałby sens jakby grali z jakimś Realem czy innym Manchesterem. mój argument dotyczył jedynie przednich formacji, sam mam Davidsa, nie będę go przecież dissować, już o tym pisałem w pierwszy meczu zresztą i @Braveheart22 jakoś nie wyskoczył mi z tymi dwoma, fakty, są takie, że poza pierwszym mecze fazy pucharowej Kluivert nie strzelał i był słabo dostępny 11 minut temu, airmax napisał(a): o co, miałem napisać, że Litmanen 55% swojej kanadyjki zrobił na Ferencvarosu, Stoichkov 70% kanadyjki zrobił na Austrii Wiedeń i Spartaku Moskwa, a Robben 70% swojej kanadyjki zrobił w grupie na CSKA Moskwa i Victorii Pilzno? Takiego kontekstu oczekiwałeś? Chciałem to zostawić na boku, bo niczemu dany zawodnik nie jest winien, że grał na takich a nie innych przeciwników. Ale jak tak, to patrzmy w dwie strony. ładnie rzuciłeś flashbanga, ale lekko za plecy, masz dokładnie napisane o jaki kontekst chodzi i jaka jest przepaść w zdobywanych bramkach na tle tych dwóch epok, w tle dość ciekawe argumenty, ale nie musiałeś się jeszcze z nich wypruwać myślę, żeby Ci potem nie zabrakło 14 minut temu, airmax napisał(a): Co Ty chcesz mi wmówić? j.w. 14 minut temu, airmax napisał(a): W fazie pucharowej, Raphinha brał udział w 67% wszystkich goli Barcy, tu nie ma znaczenia ile hat tricków było 15 listopada 2025 roku. jak najbardziej ma znaczenie, bo nikt mi nie wmówi, że Brazylijczyk to jakkolwiek gorszy gracz od Fina czy miał choć w 20% porównywalne wsparcie z przodu, kolejny dziwny zabieg, zupełnie nie o tym mówię, nigdzie od początku tej gry nie napisałem, że ten sezon Raphinhy jest jakkolwiek podejrzany, a to, że ostatecznie Barca miała sporo szczęścia przy drabince, bo Inter też okazał się przecież słabszą drużyną po tej stronie, nie ulega raczej dla nikogo wątpliwości 19 minut temu, airmax napisał(a): j w sumie u Ciebie też będzie 9 co lubi złapać kontuzje więc fit spoko szybko poszło, mamy więc trzy uniki, dwa granaty i na koniec bodyshaming ;] opis postaram się wrzucić w poniedziałek wieczorem, a póki co zostawię coś takiego jako ciekawostkę Żmudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Sobota o 23:01 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:01 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): sam mam Davidsa, nie będę go przecież dissować 2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): gdy ciągniesz wóz z węglem jak Litmanen 7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): masz dokładnie napisane o jaki kontekst chodzi i jaka jest przepaść w zdobywanych bramkach na tle tych dwóch epok odnoszę się do Twojej niemiłej wrzutki z Raphinha i BVB. Masz później napisane, że chciałem to zostawić na boku 11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): i na koniec bodyshaming ;] no ta, napisz grubemu kontuzjowanemu, że jest gruby kontuzjowany, to zaczną krzyczeć o bodyshamingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Sobota o 23:29 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:29 wóz z węglem był nie na miejscu, ale sam dobrze wiesz, że od dawna chodzi mi o przody, więc po co to? 27 minut temu, airmax napisał(a): o ta, napisz grubemu kontuzjowanemu, że jest gruby kontuzjowany, to zaczną krzyczeć o bodyshamingu spokojnie, to jedynie podśmiec***ki, mam nadzieje, że mi Łysy z półwyspu kopa za to nie wysadzi :V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Niedziela o 07:08 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:08 9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): wait, to nie ja wrzucam zsumowane staty bez kontekstu, gdzie dwaj kluczowi moi gracze grali w zupełnie innych czasach, a i tak mają bardzo zacne staty i wyliczam jeszcze z tego średnią żeby to uwiarygodnić a jakie są fakty? no trochę druzgocące, bo na podstawie samych hatricków do sezonu Litmanena było ich średnio 2 na sezon, w 94' na przykład nie było żadnego a, obecnie, Drogi Panie Kolego w samym 2025 mieliśmy ich kurna 11 w tym 3 jednego dnia! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Champions_League_hat-tricks więc nie wiem z czym walczysz i co chcesz udowodnić to raz a dwa, że jednak BVB bez Hummelsa i Sancho, to chyba jednak nie taka sama BVB, już naprawdę przemilczę support Raphinhi póki co Kluivert https://www.transfermarkt.pl/patrick-kluivert/leistungsdatendetails/spieler/4385/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 Overmars https://www.transfermarkt.pl/marc-overmars/leistungsdatendetails/spieler/3513/plus/0/saison/1995/wettbewerb/CL/verein/610 faktycznie, cóż za wsparcie miał ten Fin którzy z ofensywnych graczy z fazy pucharowej, poza kontuzjowanym w co drugim meczu Kluivertem (zmienionym w 71' w Finale) zrobili te kariery? Przecież Kluivert Overmars Kanu grali potem wiele lat w bardzo dobrych klubach / ligach - chyba nie dlatego że im 5 lat wcześniej Litmanen piłkę podawał (więc w sumie wszyscy ofensywni zawodnicy) poza tym świetni zawodnicy grali w Ajaxie w pomocy obronie i na bramce. Pisanie o ciągnięciu słabego zespołu to po prostu nie prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Niedziela o 10:10 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:10 2 godziny temu, blackmagic napisał(a): Przecież Kluivert Overmars Kanu grali potem wiele lat w bardzo dobrych klubach myślałem, że kliknąłeś w te linki i wkład Kluiverta z Overmarsem mamy mniej więcej wyjaśniony a Kanu to zrobił tak wielką karierę w Anglii, że strzelał gola w co piątym meczu w LM natomiast w tym konkretnym sezonie nie strzelił żadnego, a w ogóle podczas kariery 5g/60m, no to już Ramos strzelał o wiele częściej 17/142 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi