Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/4 [julekstep-Gregorius]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Jardel to meme wybór

Ten meme wybor to pewnie top3 pick jesli chodzi o quality brameczki (gole strzelone absolutnie topowym ekipom) w zabawie 

No ale jak ktos wyzej stawia 4 gole Kane'a vs Dinamo Zagreb czy 60% goli z wybranej edycji nabite przez Henry'ego na Sparcie Praga to nic nie poradze :)

Edytowane przez julekstep

Nie miałem teraz czasu wiec od chata gpt:

mówimy o ustawieniu z tylko dwoma środkowymi pomocnikami, z czego jeden to ofensywna „10”, nieodpowiedzialna za bronienie, a bez trzeciego środkowego pomocnika.
Odpowiedź krótka
Nie – od sezonu 1992/93 żadna drużyna nie wygrała Ligi Mistrzów, grając na stałe w takim modelu.
Dlaczego?
Liga Mistrzów na tym poziomie zawsze wymagała przewagi lub przynajmniej równowagi w środku pola. Dwa CM, z czego jeden nie broni, oznaczają:
ogromne problemy w pressingu,
brak kontroli tempa gry,
łatwe przegrywanie środka w fazach przejściowych.
Jak grali wszyscy zwycięzcy LM?
Każdy mistrz miał co najmniej 3 zawodników w centrum, nawet jeśli nominalnie wyglądało to inaczej:
1. 4-3-3
Przykłady:
Barcelona (Xavi–Busquets–Iniesta)
Bayern (Thiago–Goretzka–Kimmich)
Manchester City (Rodri + dwóch „8”)
➡️ Zawsze trzech środkowych, nawet jeśli jeden bardzo ofensywny.
2. 4-2-3-1
Tu często pojawia się złudzenie „dwóch w środku + 10”, ale:
dwóch pivotów było defensywnych lub box-to-box
„10” nie była liczona jako środkowy pomocnik, tylko ofensywny
Przykłady:
Real Madryt (Casemiro + Modrić/Kroos, Isco wyżej)
Bayern (Schweinsteiger + Martínez, Müller jako 10)
➡️ W praktyce 3 zawodników w centrum, a nie 2.
3. Diament 4-4-2
Np. Milan Ancelottiego:
Pirlo (regista)
Gattuso
Seedorf
Kaká
➡️ Czterech środkowych pomocników.
Najbliższe „prawie”, ale nadal NIE
Real Madryt z Isco jako „fałszywą 10”
Juventus z Dybalą cofającym się między linie
Ale:
zawsze był Casemiro / Pirlo / Busquets / Rodri
zawsze był trzeci środkowy, choćby w fazie obrony
Wniosek końcowy
LM od 1992/93 nigdy nie wygrał zespół grający tylko dwoma środkowymi pomocnikami, z których jeden był niebroniącą „10”.

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

Nie miałem teraz czasu wiec od chata gpt:

mówimy o ustawieniu z tylko dwoma środkowymi pomocnikami, z czego jeden to ofensywna „10”, nieodpowiedzialna za bronienie, a bez trzeciego środkowego pomocnika.
Odpowiedź krótka
Nie – od sezonu 1992/93 żadna drużyna nie wygrała Ligi Mistrzów, grając na stałe w takim modelu.
Dlaczego?
Liga Mistrzów na tym poziomie zawsze wymagała przewagi lub przynajmniej równowagi w środku pola. Dwa CM, z czego jeden nie broni, oznaczają:
ogromne problemy w pressingu,
brak kontroli tempa gry,
łatwe przegrywanie środka w fazach przejściowych.
Jak grali wszyscy zwycięzcy LM?
Każdy mistrz miał co najmniej 3 zawodników w centrum, nawet jeśli nominalnie wyglądało to inaczej:
1. 4-3-3
Przykłady:
Barcelona (Xavi–Busquets–Iniesta)
Bayern (Thiago–Goretzka–Kimmich)
Manchester City (Rodri + dwóch „8”)
➡️ Zawsze trzech środkowych, nawet jeśli jeden bardzo ofensywny.
2. 4-2-3-1
Tu często pojawia się złudzenie „dwóch w środku + 10”, ale:
dwóch pivotów było defensywnych lub box-to-box
„10” nie była liczona jako środkowy pomocnik, tylko ofensywny
Przykłady:
Real Madryt (Casemiro + Modrić/Kroos, Isco wyżej)
Bayern (Schweinsteiger + Martínez, Müller jako 10)
➡️ W praktyce 3 zawodników w centrum, a nie 2.
3. Diament 4-4-2
Np. Milan Ancelottiego:
Pirlo (regista)
Gattuso
Seedorf
Kaká
➡️ Czterech środkowych pomocników.
Najbliższe „prawie”, ale nadal NIE
Real Madryt z Isco jako „fałszywą 10”
Juventus z Dybalą cofającym się między linie
Ale:
zawsze był Casemiro / Pirlo / Busquets / Rodri
zawsze był trzeci środkowy, choćby w fazie obrony
Wniosek końcowy
LM od 1992/93 nigdy nie wygrał zespół grający tylko dwoma środkowymi pomocnikami, z których jeden był niebroniącą „10”.

Oho chat GPT wjechal widze

Ta 'niebroniaca 10tka' to De Bruyne czy o kogo chodzi?

Teraz, Gregorius napisał(a):

Spójrz sobie jak grał Jude w Realu wybranym sezonie.

Spytajmu Gemini (ponoc lepsze AI obecnie od GPT):

(sorry jak sie format rozjedzie - telefon)

In the 2023-24 season, Jude Bellingham contributed significantly to Real Madrid's defense, recording 201 successful tackles in LaLiga and 63 successful tackles in the Champions League. 

Defensive Statistics (2023-24 Season)

Competition  Games Played Successful Tackles Goals Conceded (Team Total)
LaLiga 28 201 16
Champions League 11 63 15
Supercopa de España 2 0 0
Copa del Rey 1 N/A N/A
Total 42 264+ 31+
Note: N/A indicates data was not available in the provided sources for that specific statistic.

Key Insights
  • Bellingham demonstrated strong defensive commitment in his first season at Real Madrid, particularly in LaLiga, where he recorded a high number of successful tackles.
  • His role evolved tactically throughout the season, with the player sometimes performing more defensive duties as a left winger in the defensive phase, which affected his position on the field and work rate.
  • Beyond tackles, he also applied high-intensity pressures during matches, highlighting his significant defensive work rate when required.
  • These defensive contributions occurred alongside an exceptional offensive season where he scored 23 goals across all competitions and was named LaLiga Player of the Season. 

Odpowiedzi wygenerowane przez AI mogą zawierać błędy. Więcej informacji
3 minuty temu, BMeF napisał(a):

Miałem zagłosować na Gregoriusa, ale julekstep dostał w 73 minucie czerwoną kartkę u rywala w postaci korzystania z ChatGPT, więc mecz jeszcze otwarty. ;] 

O! To Salah juz kontuzjowany od 40 minut 💪

13 minut temu, julekstep napisał(a):

Spytajmu Gemini (ponoc lepsze AI obecnie od GPT):

(sorry jak sie format rozjedzie - telefon)

In the 2023-24 season, Jude Bellingham contributed significantly to Real Madrid's defense, recording 201 successful tackles in LaLiga and 63 successful tackles in the Champions League. 

Defensive Statistics (2023-24 Season)

Competition  Games Played Successful Tackles Goals Conceded (Team Total)
LaLiga 28 201 16
Champions League 11 63 15
Supercopa de España 2 0 0
Copa del Rey 1 N/A N/A
Total 42 264+ 31+
Note: N/A indicates data was not available in the provided sources for that specific statistic.

Key Insights
  • Bellingham demonstrated strong defensive commitment in his first season at Real Madrid, particularly in LaLiga, where he recorded a high number of successful tackles.
  • His role evolved tactically throughout the season, with the player sometimes performing more defensive duties as a left winger in the defensive phase, which affected his position on the field and work rate.
  • Beyond tackles, he also applied high-intensity pressures during matches, highlighting his significant defensive work rate when required.
  • These defensive contributions occurred alongside an exceptional offensive season where he scored 23 goals across all competitions and was named LaLiga Player of the Season. 

Odpowiedzi wygenerowane przez AI mogą zawierać błędy. Więcej informacji

O! To Salah juz kontuzjowany od 40 minut 💪

Screenshot_20260121_162116_Chrome.thumb.jpg.acd2c72b58e976329ee13038c88d1c26.jpg

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

No i to sa staty (np 3cie miejsce w druzynie pod wzgledem wslizgow) swiadczace o tym ze typ w ogole nie bronil? xD

No wg tego co wkleiłeś to ma 3 razy więcej udanych wślizgów niż wykonał ;).  Dodatkowo wślizgi niekoniecznie świadczą o obronie. Liczba przechwytów też nikła. Ale ja nie pisałem że to ze on nie bronił dlatego że miał mało wslizgów. Eye test mówi mi że nie bronił i jego pozycja na boisku (ofensywny pomocnik wysuniety przed dwóch pomocników z defensywna rolą) wskazywała że grał na połowie przeciwników praktycznie się nie cofając. Chat gpt uzyłem żeby odpowiedział tylko na Twoja teze ." Nie trzeba mieć broniących pomocników żeby mieć dobry zespoł w obronie". Chat potwierdził to co mi się wydawało że na pewnym momencie nie pamiętam ani jednej drużyny tak zbudowanej na środku jak Twoja która odniosła sukces.

31 minut temu, Gregorius napisał(a):

No wg tego co wkleiłeś to ma 3 razy więcej udanych wślizgów niż wykonał ;).  Dodatkowo wślizgi niekoniecznie świadczą o obronie. Liczba przechwytów też nikła. Ale ja nie pisałem że to ze on nie bronił dlatego że miał mało wslizgów. Eye test mówi mi że nie bronił i jego pozycja na boisku (ofensywny pomocnik wysuniety przed dwóch pomocników z defensywna rolą) wskazywała że grał na połowie przeciwników praktycznie się nie cofając. Chat gpt uzyłem żeby odpowiedział tylko na Twoja teze ." Nie trzeba mieć broniących pomocników żeby mieć dobry zespoł w obronie". Chat potwierdził to co mi się wydawało że na pewnym momencie nie pamiętam ani jednej drużyny tak zbudowanej na środku jak Twoja która odniosła sukces.

Spoko

Za ktorym razem wyszedl dobry promt dajacy oczekiwana odpowiedz? xD (dlugo kombinowales z ta 'niebroniaca 10tka, za ktora nawet AI go nie uwaza? xD)

Czyli poki co glowne argumenty to

Eye-test (mojsze jest mojsze, ciekawe ile tego Irwina eye-testowales jak nawet nazwiska nie zapamietales dobrze btw)

Chat GPT z promptem pod teze

Grubo

A sorry zapomnialem o 3cim rodzaju argumentu

Tabelka statow defensywnych z sofascore, gdzie akurat wtedy kiedy grajek rywala wypada dobrze to akurat niekoniecznie swiadcza o defensywie 🤣

43 minuty temu, Gregorius napisał(a):

No wg tego co wkleiłeś to ma 3 razy więcej udanych wślizgów niż wykonał ;). 

Zagadka bonusowa!

Czy brak znajomosci podstawowej terminologii pilkarskiej 

W dniu 19.01.2026 o 11:21, Gregorius napisał(a):

doskonale podsumowuje wiedzę w zakresie pilki nożnej.  

?

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Teraz juz moge napisac ze dosc zabawne jest jak tutaj niektorzy uwazaja ze ich ustawienie jest jedynym slusznym "ja mam defensywnego pomocnika Ty nie masz, wiec ja wygrywam bo trzeba miec defensywnego pomocnika!"

Do tego odnosi sie odpowiedź z chatagpt. Wskaż 1 drużynę tak zbudowaną jak Twoja w pomocy która coś wygrala. 

34 minuty temu, julekstep napisał(a):

Tabelka statow defensywnych z sofascore, gdzie akurat wtedy kiedy grajek rywala wypada dobrze to akurat niekoniecznie swiadcza o defensywie

0.6 przechwytu na mecz to dobrze? Inna sprawa ze do weryfikacji obrony to sredni wspolczynnik. To tak jakby mówić ze bloki to wyznacznik dobrej obrony w nba. 

Już lepsze są % ale akurat obrony tak bym nie ocenial. Jak gral Real w LM w środku pomocy w wybranym przez Ciebie sezonie?

Finał twojego defensywnego asa.

Screenshot_20260121_174018_Chrome.thumb.jpg.0e2473dfcec95049b9d5f43843d6e082.jpg

Edytowane przez Gregorius

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Julek poszedł w błoto, jedyny sposób, szczerze propsy za taktykę xD mimo wszystko mam nadzieję że nie wygra bo drużyna słabiutka.

co Cię boli?

ten Gerrard czy coś jeszcze? myślałem że jest 'dystansik' :( 

36 minut temu, Gregorius napisał(a):

Do tego odnosi sie odpowiedź z chatagpt. Wskaż 1 drużynę tak zbudowaną jak Twoja w pomocy która coś wygrala. 

Mordo xD

odpowiedź chatagpt odnosi się do tego co wpisałeś w prompcie a nie do mojej drużyny xD

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Wniosek końcowy

i pytamy chata GPT:

czy Jude'a Bellinghama z sezonu 23/24 można nazwać 'niebroniącą 10tką'?

Krótko: nie — Jude’a Bellinghama z sezonu 2023/24 nie da się sensownie nazwać „niebroniącą dziesiątką”. W jego grze defensywne aspekty były realne i ponadprzeciętne jak na ofensywnego środkowego pomocnika, nawet jeśli jego rola była mocno ofensywna/end-to-end.

📊 Defensywne liczby Bellinghama w sezonie 23/24

• Tackles / odbiory piłki: ~1.6–2.2 na 90 minut, z ponad średnią dla ofensywnie ofensywnych pomocników.

• Intercepcje: solidne jak na gracza bardziej ofensywnego – ~0.8/90 i w wysokim percentylu.

• Razem (Tkl + Int): ok. 2.4 na 90 – co plasuje go w górnych częściach rankingu pomocników.

• Statystyki pokazują też, że blokuje podania i strzały więcej niż wielu wysokich ofensywnych „10tek”.

🧠 Co to oznacza taktycznie?

• Bellingham pełnił w Realu rolę bardziej „8” niż klasyczna „10” — tzn. łączy ofensywę z pracą defensywną.

• Jego średnia liczba odbiorów i intercepcji wskazuje, że przyczyniał się do odbioru piłki i pressingu, a nie tylko czekał, aż straci piłkę i zejdzie za nią.

• Gdy Real przechodził w fazę bez piłki, Bellingham nie był bierny — aktywnie próbował odzyskiwać posiadanie, co widać w jego statystykach defensywnych.

🆚 „Niebroniąca dziesiątka” — co to znaczy?

„Niebroniąca 10tka” to piłkarz, który praktycznie nie uczestniczy w odbiorach i pressingu, koncentruje się wyłącznie na kreowaniu i strzelaniu.
Bellingham w sezonie 23/24:
✅ miał wyraźne wkłady w defensywę,
❌ nie był tylko statycznym playmakerem w jednym sektorze boiska.

📌 Podsumowanie

Jude Bellingham w sezonie 2023/24 był wszechstronnym ofensywnym midfielderem, ale z poważnym wkładem defensywnym. Statystyki defensywne (tackles, intercepcje, blokady podań) zdecydowanie odrzucają prosty stereotyp „niebroniącej 10tki” — nawet jeśli jego rola ofensywna i kreatywna była ogromna.

Jeśli chcesz, mogę porównać jego defensywne liczby z innymi „10tkami” lub z typową „ósemką” w La Liga dla lepszego kontekstu!

więc nie dość że jako pierwszy poszedłeś w AI (za co powinieneś być skreślony u wszystkich poważnych atfowców) to jeszcze użyłeś go w sposób tak tendencyjny że jprdl xDDD

36 minut temu, Gregorius napisał(a):

Finał twojego defensywnego asa.

szybko przeszliśmy od 'nic nie broniącego typa' do ironicznego 'defensywnego asa'

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

co Cię boli?

ten Gerrard czy coś jeszcze? myślałem że jest 'dystansik' :( 

Moim zdaniem masz słabsza drużynę, która jest źle zbudowana - co poruszyłem już w przypadku pierwszej rundy (nie tylko ja). 

Równocześnie propsuje Twoją taktykę błota bo tak możesz wygrać.

Nic mnie nie boli.

16 minut temu, julekstep napisał(a):

odpowiedź chatagpt odnosi się do tego co wpisałeś w prompcie a nie do mojej drużyny

Odpowiedź odnosi sie do drużyny tak zbudowanej jak Twoja. Oceny zawodników i drużyn to juz moja ocena . Ale widzę ze tak podchwyciles BMeF i myslisz ze coś na tym ugrasz. Wskaż jedną drużynę tak zbudowaną jak Twoja która wygrała LM. Co do oceny Juda nie mam ochoty dyskutować z AI więc poczekam az coś sam odpiszesz. Mozesz zacząć od wkladu w defensywę w ost meczu 23/24. Wyżej masz heatmap i statystyki. Przecież on tak bedzie grał.  Prawda? Nie jesteś hipoktyta zeby czepiać sie Bastoniego i zupelnie zmieniać role swoim zawodnikom? Prawda?

Ps w odpowiedzi AI bawi mnie sformułowanie 

25 minut temu, julekstep napisał(a):

jak na ofensywnego środkowego pomocnika, nawet jeśli jego rola była mocno ofensywna/end-to-end.

Jak na...napastnika byl swietnym bramkarzem.  Wg tej logiki czy jest dobrym bramkarzem.

Zreszta uczestnictwo w pressingu nie znaczy ze będzie wspomagał obronę wrecz przeciwnie. Dlatego tak Kante u mnie pasuje zeby zabezpieczyć wysoko wychodzacego do pressingu Effenberga. 

to jedziemy z koksem:

o obronie Gregoriusa - zdecydowanie najsłabszej w tej zabawie - powtarzać się nie będę bo już opisałem swoje spostrzeżenia przy okazji głosowania w poprzedniej turze (więc nie ma co się powtarzać a i zarzut 'paszkwila pod matchup' odpada z defaultu):

W dniu 16.01.2026 o 17:35, julekstep napisał(a):

ta obrona jest fatalna...Irwin, czyli grajek który mi się kojarzy jako po prostu tło dla lepszych kolegów z ManU do tego Bastoni na CB który grał w 3 obowej formacji a jego heatmap wygląda jak heatmap typowego LB (więc będzie się gryzł z tym Irvingiem), Silva którego staty z tamtej edycji nie zachwycają (no i też grał bliżej lewej niż prawej :) )...więc wychodzi że tam najbardziej legitny może być Kyle Walker...a jak Kyle Walker jest Twoim najbardziej legitnym obrońcą w atfie to wiedz że coś się dzieje

wtedy jednak myślałem że jego pomoc/atak są świetnie...nie mając świadomości że tam też się kryje kilka ciekawych kwiatków, które opiszemy w poniższym wpisie (manualnym! bez pomocy AI!!!):

aha tylko bonusowy dopisek do Thiago Silvy....gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz pierwszy!

zacznijmy od lidera drużyny i picku nr 16 w tej zabawie:

Thierry Henry -> gracz wielki, przez wielu uwielbiany....spoko, szkoda tylko że statystycznie rzecz biorąc on wypada fatalnie jak na ofensywnego lidera z pierwszej rundy....mianowicie Henry w tamtej kampanii w 11 meczach zdobył powalające 5 bramek i 2 asysty....z czego 3 bramki strzelił Sparcie Pradze, ostatniej drużyny Grupy B, która w fazie grupowej przegrała dwumecz z FC Thun (też nie wiem co to za ekipa, ale po nazwie dobrze zgadłem że Szwajcaria xD).

Dodatkowo warto wspomnieć że Henry w każdym meczu tej ligi mistrzów grał jako ŚN (czyli na pozycji na której tu gra Kane).

Tak więc mamy gracza z żenującymi (jak na wysokość picku, rolę i nazwisko) cyferkami, który dodatkowo gra nieco out of position (ofc Henry grywał jako LNP, ale w Arsenalu na poważnie na tej pozycji zaczął grać 2 lata później).

idziemy dalej

Harry Kane -> PO PIERWSZE TO ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO NAPISAŁ O NIM @LeweBiodroSmoka xD a na poważnie to tutaj już mamy dużo lepsze cyferki (11 goli w 13 meczach!), diabeł jednak tkwi w szczegółach.

4 bramki vs Dinamo Zagreb (w meczu wygranym 9-2)
2 bramki vs kolejne dziady (Celtic i Slovan Bratislawa)
3 gole przeciwko Leverkusen (czyli już spoko ekipa, ale nic co powoduje jakiś szał)

zostają 2 bramki zdobyte przeciwko klasowym ekipom (Barca i Inter), więc sumarycznie jest tu dużo lepiej niż u Henr'yego ale dalej - w skali all-time - bo dokładniejszym sprawdzeniu nie robi to takiego wrażenia jak 'goła' cyfra

z ofensywnej trójki został Salah, który wypada zdecydowanie najlepiej -> i - choć też ofc pompował sobie staty 3 golami z Mariborem itp - to tutaj ciężko się do czegoś mocniej przyczepić. Pechem sympatycznego Egipcjanina jest to że będzie operował głównie po tej stronie boiska po której jest Maldini....czyli będzie miał ciężko, delikatnie mówiąc.

aha w tym momencie wspomnijmy -> gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz drugi!

kto będzie ich obsługiwać? De Bruyne, to kolejny pick do którego ciężko się jakoś mocniej przyczepić (no jak się zmontowało tak c***ową obronę to innych formacji już nie da się aż tak zepsuć xD) -> klasyczna 'niebroniąca 10tka' z niezłymi statami (ma prawie tyle asyst co moi Beckham i Giggs! co prawda potrzebował do tego sporo więcej goli strzelonych przez swoją ekipę no ale już nie marudźmy!)

gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz trzeci!

Steffan Effenberg....

David Beckham is an 'underhand player', says Stefan Effenberg | David  Beckham | The Guardian

tu chyba nic więcej nie trzeba pisać

Kante: Tu faktycznie mecz finałowy miał bardzo dobry (ale nie wiem czy  w match-upie ze mną ktoś chce się mierzyć na występy finałowe -> mam w składzie najlepszy występ w finale bramkarza, arguably najlepszy występ w finale obróncy i najpiękniejszy feels-good występ grajka ever)

ale już te półfinały za które też dostał MoTM to żart

wg Gregoriusa takie coś świadczy o 'nie graniu w D':

16 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Screenshot_20260121_174018_Chrome.thumb.jpg.0e2473dfcec95049b9d5f43843d6e082.jpg

w pierwszym półfinale Kante (którego wartość to tylko obrona) miał 3 'defensive contributions' i 1(1) tackles 🙃

poza tym Kante w połowie tej edycji był....rezerwowym :)

w 6ciu meczach z 13 rozegranych zagrał w przedziale 10-23 minuty.....no k**** nawet mimo tego finału trochę przypał w atfie brać rezerwowego (w 4tej rundzie!) :) 

zostaje bramkarz -> Mendy, czyli generalnie bardzo spoko pick jak na 10tą rundę...jednak dalej to jest po prostu nudny występ one-hit wondera, który miał dni konia co w połączeniu z tym że nie miał za dużo do roboty skutkowało fajną kampanią w tamtej LIdze Mistrzów...nie uchroniło go to ofc przed wylądowaniem na ławie już w kolejnym sezonie (gdzie został zastąpiony przez jakiegoś Kiepa, dosłownie). Solidny pick, ale żaden atfowy game-changer - w przeciwieństwie do Courtoisa.

TLDR dla leniwych:

-> Gregorius ma najgorszą obronę w zabawie
-> Poza Salahem napadziorzy Gregoriusa nabijali staty na kasztanach (a Salah jest po tej stronie po której jest Maldini, więc muka)
-> Najlepszym kreatorem Gregoriusa jest De Bruyne, który i tak ma mniej asyst niż Beckham czy Giggs (mimo że jego ekipa strzelała więcej goli)
-> Gracze Gregoriusa to często rezerwowi (Kante przez połowę LM, Henry w najważniejszych meczach)
-> Gracze Gregoriusa jak - wyjątkowo - nie są rezerwowymi to i tak z defaultu połamią się około 30 minuty najważniejszego meczu
-> W składzie Gregoriusa biega jakiś SS man
-> Gregorius używa (nieumiejętnie) AI do atfa i nie zna się na piłce
-> Bliki załatwiamy na priv

15 godzin temu, Gregorius napisał(a):

nie mam ochoty dyskutować z AI

mocne słowa, jak na kogoś kto pierwszy wyskoczył z AI w temacie xD