Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/4 [julekstep-Gregorius]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, julekstep napisał(a):

to jedziemy z koksem:

o obronie Gregoriusa - zdecydowanie najsłabszej w tej zabawie - powtarzać się nie będę bo już opisałem swoje spostrzeżenia przy okazji głosowania w poprzedniej turze (więc nie ma co się powtarzać a i zarzut 'paszkwila pod matchup' odpada z defaultu):

wtedy jednak myślałem że jego pomoc/atak są świetnie...nie mając świadomości że tam też się kryje kilka ciekawych kwiatków, które opiszemy w poniższym wpisie (manualnym! bez pomocy AI!!!):

aha tylko bonusowy dopisek do Thiago Silvy....gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz pierwszy!

zacznijmy od lidera drużyny i picku nr 16 w tej zabawie:

Thierry Henry -> gracz wielki, przez wielu uwielbiany....spoko, szkoda tylko że statystycznie rzecz biorąc on wypada fatalnie jak na ofensywnego lidera z pierwszej rundy....mianowicie Henry w tamtej kampanii w 11 meczach zdobył powalające 5 bramek i 2 asysty....z czego 3 bramki strzelił Sparcie Pradze, ostatniej drużyny Grupy B, która w fazie grupowej przegrała dwumecz z FC Thun (też nie wiem co to za ekipa, ale po nazwie dobrze zgadłem że Szwajcaria xD).

Dodatkowo warto wspomnieć że Henry w każdym meczu tej ligi mistrzów grał jako ŚN (czyli na pozycji na której tu gra Kane).

Już nie mówiąc że w 2 meczach półfinałowych rozegrał łącznie....44 minuty...

Tak więc mamy gracza z żenującymi (jak na wysokość picku, rolę i nazwisko) cyferkami, który dodatkowo gra nieco out of position (ofc Henry grywał jako LNP, ale w Arsenalu na poważnie na tej pozycji zaczął grać 2 lata później).

idziemy dalej

Harry Kane -> PO PIERWSZE TO ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO NAPISAŁ O NIM @LeweBiodroSmoka xD a na poważnie to tutaj już mamy dużo lepsze cyferki (11 goli w 13 meczach!), diabeł jednak tkwi w szczegółach.

4 bramki vs Dinamo Zagreb (w meczu wygranym 9-2)
2 bramki vs kolejne dziady (Celtic i Slovan Bratislawa)
3 gole przeciwko Leverkusen (czyli już spoko ekipa, ale nic co powoduje jakiś szał)

zostają 2 bramki zdobyte przeciwko klasowym ekipom (Barca i Inter), więc sumarycznie jest tu dużo lepiej niż u Henr'yego ale dalej - w skali all-time - bo dokładniejszym sprawdzeniu nie robi to takiego wrażenia jak 'goła' cyfra

z ofensywnej trójki został Salah, który wypada zdecydowanie najlepiej -> i - choć też ofc pompował sobie staty 3 golami z Mariborem itp - to tutaj ciężko się do czegoś mocniej przyczepić. Pechem sympatycznego Egipcjanina jest to że będzie operował głównie po tej stronie boiska po której jest Maldini....czyli będzie miał ciężko, delikatnie mówiąc.

aha w tym momencie wspomnijmy -> gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz drugi!

kto będzie ich obsługiwać? De Bruyne, to kolejny pick do którego ciężko się jakoś mocniej przyczepić (no jak się zmontowało tak c***ową obronę to innych formacji już nie da się aż tak zepsuć xD) -> klasyczna 'niebroniąca 10tka' z niezłymi statami (ma prawie tyle asyst co moi Beckham i Giggs! co prawda potrzebował do tego sporo więcej goli strzelonych przez swoją ekipę no ale już nie marudźmy!)

gracz Gregoriusa łamie się około 30 minuty meczu finałowego po raz trzeci!

Steffan Effenberg....

David Beckham is an 'underhand player', says Stefan Effenberg | David  Beckham | The Guardian

tu chyba nic więcej nie trzeba pisać

Kante: Tu faktycznie mecz finałowy miał bardzo dobry (ale nie wiem czy  w match-upie ze mną ktoś chce się mierzyć na występy finałowe -> mam w składzie najlepszy występ w finale bramkarza, arguably najlepszy występ w finale obróncy i najpiękniejszy feels-good występ grajka ever)

ale już te półfinały za które też dostał MoTM to żart

wg Gregoriusa takie coś świadczy o 'nie graniu w D':

w pierwszym półfinale Kante (którego wartość to tylko obrona) miał 3 'defensive contributions' i 1(1) tackles 🙃

poza tym Kante w połowie tej edycji był....rezerwowym :)

w 6ciu meczach z 13 rozegranych zagrał w przedziale 10-23 minuty.....no k**** nawet mimo tego finału trochę przypał w atfie brać rezerwowego (w 4tej rundzie!) :) 

zostaje bramkarz -> Mendy, czyli generalnie bardzo spoko pick jak na 10tą rundę...jednak dalej to jest po prostu nudny występ one-hit wondera, który miał dni konia co w połączeniu z tym że nie miał za dużo do roboty skutkowało fajną kampanią w tamtej LIdze Mistrzów...nie uchroniło go to ofc przed wylądowaniem na ławie już w kolejnym sezonie (gdzie został zastąpiony przez jakiegoś Kiepa, dosłownie). Solidny pick, ale żaden atfowy game-changer - w przeciwieństwie do Courtoisa.

TLDR dla leniwych:

-> Gregorius ma najgorszą obronę w zabawie
-> Poza Salahem napadziorzy Gregoriusa nabijali staty na kasztanach (a Salah jest po tej stronie po której jest Maldini, więc muka)
-> Najlepszym kreatorem Gregoriusa jest De Bruyne, który i tak ma mniej asyst niż Beckham czy Giggs (mimo że jego ekipa strzelała więcej goli)
-> Gracze Gregoriusa to często rezerwowi (Kante przez połowę LM, Henry w najważniejszych meczach)
-> Gracze Gregoriusa jak - wyjątkowo - nie są rezerwowymi to i tak z defaultu połamią się około 30 minuty najważniejszego meczu
-> W składzie Gregoriusa biega jakiś SS man
-> Gregorius używa (nieumiejętnie) AI do atfa i nie zna się na piłce
-> Bliki załatwiamy na priv

mocne słowa, jak na kogoś kto pierwszy wyskoczył z AI w temacie xD

Czyli jak zwykle manipulacje i  pół prawdy.  Całkowicie brak argumentów na obronę swojej druzyny. Czyli typowy Julek. Najgorsza obrona bo tak...xD największy argument Julka. Właściwie moglbym opisać że kazdy z moich obrońców dostawał nagrody za sezony gdzie ich wybierałem.  Reszta zawodników zresztą też... . Z Effenbergiem Julkowi zabrakło weny więc już zupelnie poza sportowe argumenty. Nie moja wina Julku ze w 2 rudzie wybrałeś gorszego zawodnika niż ja w 5 ( Effenberga). Dalej nie umiesz odpowiedzieć na zaden zarzut wobec twojej drużyny.  Może ktoś się na Twoj pusty slowotok nabierze ale argumentów tam malo. 

Ps  jak z tym ustawieniem Juda w pomocy?

Ps2. Ktora druzyna z podobnymi pomocnikami osiągnęła jakiś sukces?

Ps3. Ciekawe argumenty ad personam świadczące o braku meryrorycznych argumentów od osoby nie dostrzegającej że pomocnik nie grajacy na wlasnej polowie obrony nie wspiera. 

40 minut temu, Gregorius napisał(a):

Czyli jak zwykle manipulacje i  pół prawdy. 

w sensie opisujesz swoje prompty czy co?

Całkowicie brak argumentów na obronę swojej druzyny.

Moja drużyna jest opisana w pierwszym poście skopiowanym z poprzedniej rundy

to normalne że teraz skupiam się na rywalu....przecież robisz dokładnie to samo xDDD

Najgorsza obrona bo tak...xD

przecież pisałem czemu

Twoja obrona to:

- random (na poziomie atf) którego nazwiska nauczyłeś się podczas tego atfa (i zajęło ci to 2 rundy...mimo że jest u Ciebie w składzie)
- gracz out of position
- gracz 'po drugiej stronie rzeki' i w średniej formie (który rozegrał mniej niż połowę minut możliwych do rozegrania w tamtej edycji LM)
- Kyle Walker

no zajebista - w skali atf - paka

fiu fiu

Właściwie moglbym opisać że kazdy z moich obrońców dostawał nagrody za sezony gdzie ich wybierałem. 

oczywiście że byś mógł

nie byłaby to prawda, ale z tego co widzę nie ma ona u Ciebie pierwszorzędnego znaczenia

z tego co widzę to tylko Bastoni (czyli ten out of position) dostał nagrodę związaną z LM w wybranym sezonie 🙃

Reszta zawodników zresztą też... . Z Effenbergiem Julkowi zabrakło weny więc już zupelnie poza sportowe argumenty. Nie moja wina Julku ze w 2 rudzie wybrałeś gorszego zawodnika niż ja w 5 ( Effenberga).

xDDDDDDDDD

faktycznie odbierasz mi wenę

Może ktoś się na Twoj pusty slowotok nabierze ale argumentów tam malo. 

mój pusty słowotok >>>> pusty słowotok autorstwa AI

Ps  jak z tym ustawieniem Juda w pomocy?

opis drużyny jest w pierwszym poście

Ps2. Ktora druzyna z podobnymi pomocnikami osiągnęła jakiś sukces?

nie było w historii piłki nożnej drużyny z tak zajebistymi pomocnikami w prime

Ps3. Ciekawe argumenty ad personam świadczące o braku meryrorycznych argumentów od osoby nie dostrzegającej że pomocnik nie grajacy na wlasnej polowie obrony nie wspiera. 

i znów: mocne słowa jak na kogoś kto pierwszy wyskoczył z ad personam xD

W dniu 19.01.2026 o 11:21, Gregorius napisał(a):

Dwóch randomow doskonale podsumowuje wiedzę w zakresie pilki nożnej.  

Edytowane przez julekstep

45 minut temu, julekstep napisał(a):

De Bruyne... -> klasyczna 'niebroniąca 10tka' z niezłymi statami

xd

pisanie o De Bruyne, że to klasyczna 10 to niezła beka :P

I może rzeczywiście już w tej starszej wersji, w której poszedł, nie był takim motorycznym kocurem jak wcześniej, ale i tak zdecydowanie nie pasuje pod to hasło.

48 minut temu, julekstep napisał(a):

Najlepszym kreatorem Gregoriusa jest De Bruyne, który i tak ma mniej asyst niż Beckham czy Giggs (mimo że jego ekipa strzelała więcej goli)

Ale kreatorem jest lepszym od nich

49 minut temu, julekstep napisał(a):

Poza Salahem napadziorzy Gregoriusa nabijali staty na kasztanach (a Salah jest po tej stronie po której jest Maldini, więc muka)

Ogólnie się zgodzę, że atak Gregoriusa jest overrated, nie chodzi nawet o staty, a Salah ma najcięższy możliwy matchup

...

Tak krótko powiem, że spotkały się w tej parze dwa zespoły, które absolutnie nie powinny zagrać na poziomie półfinału, a któryś zespół zagra xd

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

ale czytałeś wcześniejszą 'konwersację' i zauważyłeś cudzysłów? 

to kłóć się tam o Bellinghama (też go za 10 nie uważam, ale no Real grał tak, że zdecydowanie więcej akcentów było położonych z jego strony na ofensywę), a De Bruyne zostaw w spokoju :P

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

to kłóć się tam o Bellinghama (też go za 10 nie uważam, ale no Real grał tak, że zdecydowanie więcej akcentów było położonych z jego strony na ofensywę), a De Bruyne zostaw w spokoju :P

po 36 minucie meczu (jak już się połamie) obiecuję go zostawić!

wcześniej trochę go Stam przeora!

no i Jude ma lepsze cyferki defensywne niż KDB z tego źródła co wrzucał Gregorius (chociaż ofc w tym wypadku prawdopodobnie oznacza to że nie dotyczą one obrony!)

37 minut temu, julekstep napisał(a):

gracz out of position

Zarzucasz granie nie na pozycji co samo w sobie jest nie prawda jednocześnie pisząc o Jude

jeśli chodzi o CM to tutaj chłopaki mają generalnie sporą wymienność zadań, ale co do zasady Jude jest bardziej nastawiony ofensywnie a Gerrard defensywnie.

Opis z którego nic nie wynika ale jeżeli gra blizej linii pomocy to w Realu tak nie grał i zmieniasz mu pozycje bardziej niż ja Bastioniemu. Albo gra tak jak gral tu za napastnikami i wtedy nie wspiera obrony.

42 minuty temu, julekstep napisał(a):

tego co widzę to tylko Bastoni (czyli ten out of position) dostał nagrodę związaną z LM

Nie pisałem o nagrodach tylko z lm. Pisałem jakie nagrody miał Irwin. Silva i Walker mieli za inne wybrane sezony.

45 minut temu, julekstep napisał(a):

nie było w historii piłki nożnej drużyny z tak zajebistymi pomocnikami w prime

Byly z lepszymi i mocno dyskusyjne czy wybrałeś sezony faktycznie w prime .Takie ustawienie nigdy nie zadzialalo. I mozesz pisać obrone KDB tylko u mnie jest dwóch zawodnikow za jego plecami który mogą mu pomóc.  

Kante w wybranym sezonie byl najlepszym pomocnikim lm

Screenshot_20260121_201634_Chrome.thumb.jpg.78acfe47e9a4b3527a73410dab8baca7.jpg

A jezeli nazywasz Randomem Irwina to co ja mam powiedzieć. Zobacz ile meczy rozegral w MU i ile ma nagród za gre w PL.

Teraz, Gregorius napisał(a):

Nie pisałem o nagrodach tylko z lm. Pisałem jakie nagrody miał Irwin. Silva i Walker mieli za inne wybrane sezony.

a nie no

jak Twoi gracze w ATFie (!!!) mają jakieś indywidualne nagrody (w innych sezonach niż wybrane) to mega zajebista akcja!

prawie u nikogo tak nie ma! 

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Byly z lepszymi i mocno dyskusyjne czy wybrałeś sezony faktycznie w prime .

to który z nich nie był w prime? xD

tu nie Thiago Silva

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Takie ustawienie nigdy nie zadzialalo.

4-4-2 nigdy nie zadziałało. NIGDY

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Kante w wybranym sezonie byl najlepszym pomocnikim lm

Screenshot_20260121_201634_Chrome.thumb.jpg.78acfe47e9a4b3527a73410dab8baca7.jpg

ostre 'final bias', ale spoko - jak bierzemy pod uwagę tylko finały to w to mi graj (pamiętaj że u Ciebie trzech grajków łamie się po pół godziny!)

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

A jezeli nazywasz Randomem Irwina to co ja mam powiedzieć. Zobacz ile meczy rozegral w MU i ile ma nagród za gre w PL.

no przede wszystkim cieszę się że nauczyłeś się już jego nazwiska 💪

w kolejnej rundzie może będziesz już nawet miał pojęcie jak on grał!

a nagród za grę w PL ma z tego co widzę 2 -> to tylko o 1  mniej niż Stam, który w PL zagrał 2 pełne sezony 🤣🤣🤣🤣🤣

WIECZNY SZACUN ZA TAKIE OSIĄGNIĘCIE (na poziomie ATF)

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

4-4-2 nigdy nie zadziałało. NIGDY

Julkujesz. 4:4:2 z dwójką środkowych pomocników dzialalo w ostatnich 30 latach tylko w ustawieniach defensywny pomocnik + ofensywny. Albo dwóch pomocnikow dobrych w obronie grających nisko. U Ciebie wg Gemini masz 8 i dobrze broniacego jak na ofensywnego pomocnika ktory w rzeczywistości w wybranym sezonie nie bronil. Jeszcze raz bo to trudne dla Ciebie. To ze zawodnik pressuje nie znaczy ze wspomaga obrone i broni. Pokaz mi 1 mecz z tego sezonu w LM gdzie Belinghtam pracuje w obronie. 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

ostre 'final bias', ale spoko

Bardzo ostre. Oczywiscie to ze w polfinalach tez byl najlepszy to szczegół. 

Gerrard to w wybranym sezonie przez Ciebie opuścił 5 meczy (2 w fazie pucharowej) i mial mocarna 1 asyste w 1/8 i gola w finale. 

Z Belinghtam to też widzę ze sobie wymyśliłeś ze wezmiesz cyferki goli i asyst po czym wrzucisz go innej roli (duzo bardziej defensywnej ) ale niby gra ofensywna zostanie taka sama. Jude Schrodnigera w dwóch rolach w tym samym momencie. Patrząc na całość twojego srodka pomocy i ich dokonania w LM ( szczególnie w kontekscie ich ustawienia) to nawet w ataku wole KDB + Effenberg niż twój duet.

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

i dobrze broniacego jak na ofensywnego pomocnika ktory w rzeczywistości w wybranym sezonie nie bronil.

masz prawo do swojej opinii, nawet jeśli jest wbrew faktom :) 

Pokaz mi 1 mecz z tego sezonu w LM gdzie Belinghtam pracuje w obronie. 

nie wiem w sumie po co, ale proszę -> jego ostatni mecz w LM z tego sezonu:

1.png

zakładam że te 'clearances' to jakieś defensywne główki przy rożnych, ale ma też 2 przechwyty we własnym polu karnym i sporo zagrań defensywnych na swojej połowie

no i 9 defensive contributions to dość zajebisty wynik -> (max Twojego Kante z wybranej edycji LM to 8 )

nie wiem co sobie ubzdurałeś na temat Bellinghama, ale to nie jest jakiś AM piździoszek co nie brudzi sobie rąk obroną, tylko legitny two-way player (który ofc w wybranej edycji LM miał większą rolę w O) i dlatego właśnie sparowałem go z Gerrardem (bo chciałem mieć na środku dwóch graczy 'kompletnych')

Bardzo ostre. Oczywiscie to ze w polfinalach tez byl najlepszy to szczegół. 

też dostał nagrodę MOTM (ja absolutnie nie uważam że on był 'najlepszy' czy to w finale czy w półfinałach)

Gerrard to w wybranym sezonie przez Ciebie opuścił 5 meczy (2 w fazie pucharowej)

grunt że nie opuścił ponad 50% czasu gry jak Thiago Silva :) 

no i mimo wszystko mniejszy przypał opuszczać mecze przez kontuzję niż przez to że jest się za c***owym do podstawowego składu jak Kante hihi

i mial mocarna 1 asyste w 1/8 i gola w finale. 

miał 2 gole + 2 asysty + w finale dodatkowo wywalczonego karnego, więc nie wiem po co kłamiesz?

dodatkowo wszystko to były absolutnie kluczowe zagrania w ekipie, która w 8 meczach z nim w składzie strzeliła 14 goli (więc nie miał warunków do nabijania statów jak jakiś Kane, który sobie nabijał gole w meczach 9-2, czy inny De Bruyne)

aha for the record (żeby nikt nie zrozumiał źle) -> bez niego w składzie Liverpool strzelił 4 gole w 5ciu meczach.

i w sumie żeby nikt nie przeoczył bo to deprecjonowanie Gerrarda jest aż smutne

1szy gol -> dający wyjście z grupy w 86 minucie meczu (bez tego gola Liverpool przegrywał z Olympiakosem 'golami na wyjeździe'):

Ćwierćfinał z Juventusem -> Liverpool wygrywa 2-1 (jedna bramka to Hyypia po rożnym wykonywanym przez Gerrarda, bez asysty bo ktoś tam trącił piłkę, tu niestety nie ma wygodnego, 'krótkiego' klipu ale kto ciekawy łatwo znaleźć)

Półfinał z Chelsea, gdzie dwumecz został wygrany wynikiem 1-0 a bramka na miarę awansu wyglądała tak:

asystę przypisano Barosowi, ale chyba każdy widzi kto tutaj miał kluczowe zagranie

finał to już wiadomo, gol dający sygnał do ataku i wywalczenie karnego który dał remis -> fajny 'shorts' żeby uprzedzić narrację że 'Gerrard to w sumie też niezbyt bronił':

typ robił tam wszystko

Z Belinghtam to też widzę ze sobie wymyśliłeś ze wezmiesz cyferki goli i asyst po czym wrzucisz go innej roli (duzo bardziej defensywnej ) ale niby gra ofensywna zostanie taka sama. Jude Schrodnigera w dwóch rolach w tym samym momencie. 

to Ty sobie coś wymyśliłeś i jeszcze pobiegłeś z tym do Pani Chata GPT xDDD

w Realu Jude miał przed sobą dwóch graczy (Vinicius i Rodrygo) i u mnie ma przed sobą dwóch graczy (Mbappe i Jardel)

i tak biorąc two-way graczy jak Gerrard czy Jude zamiast jednowymiarowych kasztanów jak Kante można oczekiwać od nich gry po obu stronach

Patrząc na całość twojego srodka pomocy i ich dokonania w LM ( szczególnie w kontekscie ich ustawienia) to nawet w ataku wole KDB + Effenberg niż twój duet.

Spoko! nie wątpię nawet że jesteś w stanie napisać takiego prompta po którym Chat GPT potwierdzi Twoją tezę! 😂

7 godzin temu, julekstep napisał(a):

nie wiem w sumie po co, ale proszę -> jego ostatni mecz w LM z tego sezonu:

Z tego sezonu co go wybrałeś.  Btw widziałem ostatnio mecz vs Barcelona w Pucharze Króla inw obronie gral ( w sumie nie grał) jak leszcz. Jedyna pamiętna akcja jak wrocil swojej stracie  wślizgiem ratował sytuacje.

Spoko! nie wątpię nawet że jesteś w stanie napisać takiego

Spoko jestes tak bystry i jeszcze troche podasz jakiś argument. Bo o Effenbergu jedynie co napisałeś to ze byl SSmanem. Nie powiem. Gratuluje na poziomie. 

Realu Jude miał przed sobą dwóch graczy (Vinicius i Rodrygo) i u mnie ma przed sobą dwóch graczy (Mbappe i Jardel)

Ciekawe czy potrafisz napisać coś bez manipulacji. Lepiej zobacz kto i gdzie grali gracze za nim.

tak biorąc two-way graczy jak Gerrard czy Jude zamiast jednowymiarowych kasztanów jak Kante

Jeszcze porównaj ich umiejętności w ataku do bramkarzy.

miał 2 gole + 2 asysty + w finale dodatkowo wywalczonego karnego, więc nie wiem po co kłamiesz?

Czemu kłamiesz ze ja kłamie.  Widzę ze jedynie ma brudach opierasz strategie. Trudno wiedziałem że tak będzie.  Wskaż ze gdzieś napisalem ze to były wszystkie gole z tej edycji? Napisalem konkretnie. W fazie pucharowej 1 gol i 1 asysta 

Pomogę Ci. Masz mecz finałowy Realu. Mam trudne zadanie dla Ciebie. Prawie jak z nowej matury.  Policz pomocników na srodku za Twoim zawodnikiem. Screenshot_20260122_080243_Chrome.thumb.jpg.4ae66621c8917efc46ccf571ff4ed5ab.jpg

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Czemu kłamiesz ze ja kłamie.  Widzę ze jedynie ma brudach opierasz strategie. Trudno wiedziałem że tak będzie.  Wskaż ze gdzieś napisalem ze to były wszystkie gole z tej edycji? Napisalem konkretnie. W fazie pucharowej 1 gol i 1 asysta 

sorry, ale ja inaczej odczytuję to zdanie:

11 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Gerrard to w wybranym sezonie przez Ciebie opuścił 5 meczy (2 w fazie pucharowej) i mial mocarna 1 asyste w 1/8 i gola w finale. 

tak czy siak -> od ćwierćfinałów do finału Liverpool strzelił 6 bramek. Gerrard miał swój udział w 4 z nich, dla mnie spoko

Dodatkowo jego gol z fazy grupowej był absolutnie kluczowy dla tego żeby Liverpool w ogóle miał fazę pucharową

Z tego sezonu co go wybrałeś.  Btw widziałem ostatnio mecz vs Barcelona w Pucharze Króla inw obronie gral ( w sumie nie grał) jak leszcz. Jedyna pamiętna akcja jak wrocil swojej stracie  wślizgiem ratował sytuacje.

to się zdecyduj, nie czytam Ci w myślach -> musisz pisać poprawnie, sorry

ale serio męczy mnie już ten temat Bellinghama -> niech będzie że to jedyna 'niebroniąca 10tka' w historii której ludzie robią defensywne highlighty:

Ty tego nie widzisz -> niech będzie :)

Spoko jestes tak bystry i jeszcze troche podasz jakiś argument. Bo o Effenbergu jedynie co napisałeś to ze byl SSmanem. Nie powiem. Gratuluje na poziomie. 

podałem trochę argumentów

u Ciebie główny argument to to że nic nie napisałem o Effenbergu xD (sorry że sobie pozwoliłem zażartować!)

Ciekawe czy potrafisz napisać coś bez manipulacji.

wstydziłbyś się coś takiego pisać po swoim udziale w tym temacie z highlightem w postaci PROMPTU STULECIA xD

Jeszcze porównaj ich umiejętności w ataku do bramkarzy.

nie chciałem być aż tak brutalny, ale miło że w czymś się zgadzamy 💪

temat Jude'a został już myślę wyczerpany i znudził naszych czytelników, proponuję nowy:

czy Henry to większy bust 1szej rundy niż Neuer czy jednak nie?

moja teza: BYĆ MOŻE -> brak cyfr, bez wygranej (boli w tym formacie), out of position względem tego co grał

zapraszam do kontrargumentów

14 minut temu, julekstep napisał(a):

temat Jude'a został już myślę wyczerpany i znudził naszych czytelników, proponuję nowy:

Oki może być nowy. Dlaczego zarzucając jako główny argument przeciw Bastioniemu jego 'out of positions' wyrzucasz z pozycji na jakich grali w klubie obu środkowych pomocników.  Ustawienie Realu masz wyzej. Jak zwykle się nie odnosisz do tego.

16 minut temu, julekstep napisał(a):

podałem trochę argumentów

To zacytuj te swoje argumenty o Effenbergu.

17 minut temu, julekstep napisał(a):

się zdecyduj, nie czytam Ci w myślach

Dlatego doprecyzowałem i nawet wyzej masz wklejony heatmap i osiągnięcia z tego sezonu 

A co do Henrego to sam napisalem że poszedl za szybko. Tylko o ile to błąd podczas draftu to już kiedy poszedł nie ma znaczenia w ocenie jego klasy. 

Szkoda trochę @julekstep bo tematy w których gra są najbardziej medialne, ale w tej parze głosuje na @Gregorius

Stan z Hyypia są fajni, ale raczej nie jako duet. Jardela nie kupuje, bo idąc jego tropem niedaleko jestesmy od Gucia Warychy (był w końcu w półfinale LM!). A to że nie grał w topowych zespołach to raczej nie atut.

Henry-Kane-Salah to mimo swoich wad na prawdę mocny ofensywnie tercet, dlatego głos moj idzie na @Gregorius

56 minut temu, Gregorius napisał(a):

To zacytuj te swoje argumenty o Effenbergu.

xD

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

u Ciebie główny argument to to że nic nie napisałem o Effenbergu xD (sorry że sobie pozwoliłem zażartować!)

50 minut temu, antek napisał(a):

Jardela nie kupuje, bo idąc jego tropem niedaleko jestesmy od Gucia Warychy (był w końcu w półfinale LM!).

trochę smutno, ale trochę też miło mi jako Warszawiakowi, że na równi stawiasz nakurwianie brameczek Legii z nakurwianiem brameczek Realowi/Barcelonie/Bayernowi 💪