Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [P_M-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

@airmax @Gregorius

Patrzycie na gołe total cyferki, a że Jardel ma 13 meczów i 10 G+A, a Drogba 8 meczów i 8 G+A to jakoś Wam umyka... To tak jakbyście stwierdził że gracz rzucający 20 punktów w 40 minut był lepszych od tego rzucającego 15 w 20.

Drogba miał dużo gorsze wsparcie w Chelsea i nie jest tu osamotniony, Pires, Iniesta, walczący Park i puszczający prostopadle piłki Pirlo,nie można też zapominać o dośrodkowaniach Cole'a czy Thurama.

tylko problem z Drogbą jest taki, że ciężko udowodnić, że nagle stanie się jakimś goleadorem. Przez całą karierę, tylko raz, udało mu się przekroczyć 20 goli strzelonych w sezonie ligowym (a grał przecież w bardzo mocnej ligowo Chelsea, która kilka mistrzostw ugrała, więc to nie tak, że nie miał wparcia). To po prostu nie jest napastnik, który będzie strzelał seriami - zresztą fakt, że połowę swoich goli w wybranej przez Ciebie edycji strzelił na Valencii i Leverkusen chyba najlepiej o tym świadczy. Tak jak pisałem, przy tym potencjale ofensywnym, widzę u Ciebie granie na 1-0, ciężko mi wyobrazić, że nagle ten zestaw strzela 3 gole w jednym meczu

4 minuty temu, airmax napisał(a):

tylko problem z Drogbą jest taki, że ciężko udowodnić, że nagle stanie się jakimś goleadorem. Przez całą karierę, tylko raz, udało mu się przekroczyć 20 goli strzelonych w sezonie ligowym (a grał przecież w bardzo mocnej ligowo Chelsea, która kilka mistrzostw ugrała, więc to nie tak, że nie miał wparcia). To po prostu nie jest napastnik, który będzie strzelał seriami - zresztą fakt, że połowę swoich goli w wybranej przez Ciebie edycji strzelił na Valencii i Leverkusen chyba najlepiej o tym świadczy. Tak jak pisałem, przy tym potencjale ofensywnym, widzę u Ciebie granie na 1-0, ciężko mi wyobrazić, że nagle ten zestaw strzela 3 gole w jednym meczu

Ale Drogba tu nie jest sam, efekt presji Parka, fenomenalny Pires, ktory zgarniał nagrody najlepszego gracza Arsenalu, gdy w składzie byli Henry Bergkamp i Vieira mówi co nieco o skali jego talentu, a widzę jest tu kompletnie pomijany jak jakiś leszcz. Iniesta jako ofensywny pomocnik będzie tu czarował i nie wiem kto z zespołu julka ma papiery na zatrzymanie jego szybkości i dryblingu? 

Tam będą wystawki generowane ze zgubionymi obrońcami.

42 minuty temu, julekstep napisał(a):

meh 3 razy grali przeciwko sobie

remis

wygrana Arsenalu (1-0)

rozpierdol Manchesteru (6-1)

Beckham wins!

Remis to sukces obrońcy więc Cole wins!

Edit: c***a tam remis @julekstep 

https://www.transfermarkt.com/david-beckham/spieleGegeneinander/spieler/3139/gegner/3182/kriterium/2/wettbewerb//liga/0/verein/0

Cole wins bez żadnego remisu tylko legitnymi dwoma wygranymi:)

3:1 i 2:0 :)

Edytowane przez P_M

Mój głos idzie na @julekstep

Uzasadnienie: Julek wygrywa pomocą, która jest po prostu piękna. Dodatkowo lepsze dopasowanie graczy. W teamie P_M im wyżej, tym wszystko mi się tylko rozjeżdża. I ten Mascherano w obronie, no nie. Jardel obsługiwany przez Beckhama i Gigga przy nim? Powodzenia. Dużo bardziej wolałbym jakiegoś kołka tutaj, niż jego. Bo poza tym wygląda ona ładnie, jeszcze uwielbiany przeze mnie Deschamps przed nimi, ale mimo wszystko brakuje. Przy stałych fragmentach skład Julka będzie mordował. I te skrzydła P_M, są po prostu słabe w konfrontacji z każdą obroną w zabawie, a Parka znam bardzo dobrze.

U Julka brakuje klasycznego defensywnego pomocnika do rozbijania ataków, ale akurat w tym pojedynku jeszcze uda się bez niego. W dalszych rundach Gerrard to może być za mało.

46 minut temu, P_M napisał(a):

Remis to sukces obrońcy więc Cole wins!

Edit: c***a tam remis @julekstep 

https://www.transfermarkt.com/david-beckham/spieleGegeneinander/spieler/3139/gegner/3182/kriterium/2/wettbewerb//liga/0/verein/0

Cole wins bez żadnego remisu tylko legitnymi dwoma wygranymi:)

3:1 i 2:0 :)

Bede musial w domu zrobic double check

Still w trzymeczu wygrywa Davidek 7:6 💪

10 godzin temu, matek napisał(a):

U Julka brakuje klasycznego defensywnego pomocnika do rozbijania ataków

jest Zanetti który spokojnie może tutaj wspomóc linię pomocy (i zdążyć wrócić w razie w)

bardzo niedoceniony pick w mojej ekipie (a imho największe value for money patrząc na rundę i to że poszedł po jakichś Piszczkach itp

56 minut temu, matek napisał(a):

Powodzenia, jeśli będzie się plątał gdzieś w środku, gdy pójdzie przerzut na skrzydło :)

1 -> Zanetti się nie plącze, on zapierdala (absolutnie topowe połączenie szybkości i wydolności -> nawet w skali atf)

2 -> to jest po prostu opcja sytuacyjna gdzie w razie czego pozostali obrońcy mogą chwilowo grać na 3 CBs (Liverpool tak grał w 2giej połowie meczu w Stambule btw) 

Edytowane przez julekstep

z jednej strony @P_M stawiający na Drogbę jako centralną postać w ataku, nie zapewnił sobie nikogo bramkostrzelnego, gracza, którego można by po prostu wytypować jako Jokera na bramkę w ostatnich minutach, wszyscy bardzo solidni, niestety bez żadnego boom, jednocześnie skład jako całość, to sam miód, tu nie ma się do czego przyczepić, przy dobrych wiatrach mogą zabić każdy mecz i wygrać strzelając jedną czy dwie bramkl, a do takiego grania Drogba, to chyba najlepszy możliwy wybór, przypominając Finał z Bayernem

z drugiej strony @julekstep dobierający Jardela jak partnera do Mbappe, co o wiele lepiej by klikało gdyby wziąć wersje żółwia z Monaco i wtedy ten Jardel mogłby rozwinąć skrzydła, choć to taki hipsterski pick, że mam wątpliwości czy większość głosujących ma tak bujną wyobraźnie, nie rozumiem też decyzji o sprrowaniu Steve'go G z Anglikiem, gdzie z założenia chyba Gerrard musi zostać z tyłu jako ostatnia instancja, co raczej niweluje jego atuty, którymi imponował w tamtej kampanii, jednocześnie nie można przejść obojętnie obok faktu, że siła ofensywna w porównaniu do rywala to jakieś dwa piętra w górę

dlatego ciężary straszne, poczytam te wypociny jutro, ale to tak na szybko pierwsze wrażenie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka