Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [P_M-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, julekstep napisał(a):

a ja podważam robienie ze Stama 'kołka'

Stam nie jest kołkiem również przy Terrym.

Godzinę temu, P_M napisał(a):

A deprecjonowanie skillów w obronie Pirlo, jednocześnie mając dwóch kołków

Inna pozycja inne wymagania również szybkościowe. Pirlo to jeden z najlepszych pomocników ale nie jest typowym defensywnym pomocnikiem pod kątem zabezpeiczenia swojej bramki. Jego wielkość wynika z innych umiejętności i jej nikt mu nie odbierze przy pod niego zbudowanym zespole.

Teraz, julekstep napisał(a):

ofc -> szczególnie w swojej wersji sprzed achillesa

był skałą, to fakt -> ale zajebiście szybką skałą

Co nie zmienia faktu że Hyppia sprawnością nie grzeszy i dwóch takich obrońców przeciwko paru zespołom to proszenie się o katastrofę przy braku sensownego środka pomocy.

Teraz, Gregorius napisał(a):

Co nie zmienia faktu że Hyppia sprawnością nie grzeszy i dwóch takich obrońców przeciwko paru zespołom to proszenie się o katastrofę przy braku sensownego środka pomocy.

no po bokach są szybcy Maldini i Zanetti

na środku swoje da Gerrard

będzie spoko!

a Hyypia wzięty głównie ze względu na formę w swojej edycji LM (gdzie był rewelacyjny i był najlepszym obrońcą ekipy  która wygrała LM w dużej mierze właśnie obroną -> mając swoje przejścia z bramkarzami)

Wewnętrznie boli mnie, że trzeba tu zagłosować na jeden bądź drugi zespół. Także na wstępnie, gratuluję awansu do 1/2 zespołowi, który w 1/4 wylosuje któryś z tych składów LOL 

A przechodząc do głosowania. Dziwne są to zespoły. Z jednej strony @P_M ze swoim składem pod tytułem "nam strzelać nie kazano" z Johnem Terrym jako wiceliderem klasyfikacji strzelców, a z drugiej @julekstep i jego "piłka w środku pola jest dla lamusów" z minimalnym zabezpieczaniem środka pola w postaci Zanettiego, praktycznie piłka oddana rywalowi, głównie z nastawieniem na przeszkadzanie rywalowi. Belingham grający out of role, Mbappe to samo. Z drugiej strony 99% odpowiedzialności za strzelanie bramek wisi na Drogbie, który połowę swoich bramek (czyli całe 3) strzelił Leverkusen i Valencii (Valencia nie wyszła z grupy, Leverkusen wyszło i w 1/8 dostało 10-2 w dwumeczu...). I teraz nachodzi mnie pytanie, co jest bardziej prawdopodobne, czy to, że niestrzelająca ekipa P_M'a strzeli przeciwko całkiem mocnemu blokowi defensywnemu, czy że całkiem solidne skrzydła Julka, dorzucą jedną/dwie dobre piłki na Jardela/wchodzącego Bellinghama. Trochę jak wybór między kiłą a rzeżączką. 

Troche rzut monetą, na zasadzie, kto strzeli pierwszy, ten bardzo możliwe, że wygra mecz 1-0. P_M z przewagą w środku pola mógłby uśpić ten mecz graniem klepy w środku, julekstep z kolei ustawiając się w 442 i liczyć na kontry Mbappe. Chyba jedyne, co jako tako do mnie przemawia, to zdecydowanie większe zagrożenie po stałych fragmentach gry ze strony @julekstep . 

Na ten moment typuję 1:0 i awans @julekstep natomiast tak jak w innej parze, w której już głosowałem, możliwa zmiana zdania, może ktoś z głosujących zauważy coś ciekawego/zauważy jakieś moje błędne założenie 

@airmax mam ten sam problem z oceną co ty. Spostrzeżenia podobne wiec też typuje do zwyciestwa @julekstep . Mam wrażenie ze kontrolować piłkę będzie drużyna P_M ale bedzie malo z tego wynikać bo Drogba bedzie osamotniony. Jedyna szansa dla P_M to głupia strata w środku boiska Julka. W zasadzie każda strata na srodku powoduje duże problemy nieruchawej obrony. Z drugiej strony bez błędów P_M przy takiej dominacji w powietrzu jestem pewien ze pare sytuacji że skrzydła Julek sobie stworzy i większe prawdopodobieństwo ze strzeli gola.  Dla mnie taki pomysł na srodek u Julka jest chybiony a P_M wystarczyl by 1 inny wybór zeby dla mnie byl faworytem.  I co smieszne wystarczy inny prawy pomocnik lub srodkowy lub wyzszy drugi srodkowy obronca 

Julekstep

@airmax @Gregorius

Patrzycie na gołe total cyferki, a że Jardel ma 13 meczów i 10 G+A, a Drogba 8 meczów i 8 G+A to jakoś Wam umyka... To tak jakbyście stwierdził że gracz rzucający 20 punktów w 40 minut był lepszych od tego rzucającego 15 w 20.

Drogba miał dużo gorsze wsparcie w Chelsea i nie jest tu osamotniony, Pires, Iniesta, walczący Park i puszczający prostopadle piłki Pirlo,nie można też zapominać o dośrodkowaniach Cole'a czy Thurama.

Edytowane przez P_M

33 minuty temu, P_M napisał(a):

@airmax @Gregorius

Patrzycie na gołe total cyferki, a że Jardel ma 13 meczów i 10 G+A, a Drogba 8 meczów i 8 G+A to jakoś Wam umyka... To tak jakbyście stwierdził że gracz rzucający 20 punktów w 40 minut był lepszych od tego rzucającego 15 w 20.

Drogba miał dużo gorsze wsparcie w Chelsea i nie jest tu osamotniony, Pires, Iniesta, walczący Park i puszczający prostopadle piłki Pirlo,nie można też zapominać o dośrodkowaniach Cole'a czy Thurama.

Ja nie patrzę na gołe cyferki. Drogba jest zdecydowanie lepszym graczem niż Jardel a Iniesta najlepszym środkowym pomocnikiem z obu zespołów.  Ale i po opisie i charakterystyce graczy w ataku masz 3 graczy Iniesta ( kontrolujący tempo i grający na malej przestrzeni) , Drogba i z lewej strony Pires. Dlugie podania od Pirlo malo dają skoro nie bedzie wolnego pola ( chyba ze po stracie Julka ale tez on rzadziej gra srodkiem a ty częściej posiadasz pilke więc mozesz nie mieć takiej okazji). Zostaje gra kombinacyjna Iniesty z ... Drogba? Dalej masz 2 na 2(3) obroncow. 

27 minut temu, julekstep napisał(a):

niż Jardel w Porto? :) 

Deco potrafił podać, lepiej niż twoi grajkowie xD 

34 minuty temu, Gregorius napisał(a):

pola ( chyba ze po stracie Julka ale tez on rzadziej gra srodkiem a ty częściej posiadasz pilke więc mozesz nie mieć takiej okazji). Zostaje gra kombinacyjna Iniesty z ... Drogba? Dalej masz 2 na 2(3) obroncow. 

A czemu miało by nie być przy wolnym duecie obrońców? Ten argument jest dziwny, to tak jakby powiedzieć gra 11 na 11 każdy każdego kryje, więc zawsze będzie remis xD 

6 minut temu, julekstep napisał(a):

To był jeszcze młodziutki Deco, któremu nawet paszportu nie zaproponowali...a i tak pewnie był jego najlepszym partnerem

mówi to sporo!

Że młody Deco podawał lepiej niż twoi? Oj tak, mówi sporo;) 

Edytowane przez P_M

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Że młody Deco podawał lepiej niż twoi? Oj tak, mówi sporo;) 

że Super Mario z kozakami jakich ma u mnie by ze 20 bramek narezał

luźniutko!

💪

ale szacunek za prowo w stronę ekipy z 3 liderami klasyfikacji asyst w swoich edycjach :P (a nie jakieś Pirlaki z 1 asystą jadące na pomundialowej opinii)

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Może przeciwko Hyypii!

Twoi gracze (wybrani w 2 i 6 rundzie, więc dość ważni -> i w sumie Twoi 'liderzy strzeleccy' btw xD) strzelili w dwumeczu przeciwko Potężnemu Samiemu równe 0 goli

więc znów odważne prowo!

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

nie można też zapominać o dośrodkowaniach Cole'a czy Thurama.

o jezu przeoczyłem tego kwiatka

pal licho Cole'a, ale 'dośrodkowania Thurama' to jedna z tych rzeczy których - w skali atf - faktycznie 'nie można zapomnieć'......bo nigdy się ich nie pamiętało xDD

Edytowane przez julekstep

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Twoi gracze (wybrani w 2 i 6 rundzie, więc dość ważni -> i w sumie Twoi 'liderzy strzeleccy' btw xD) strzelili w dwumeczu przeciwko Potężnemu Samiemu równe 0 goli

więc znów odważne prowo!

Pires i Iniesta pokręcą twoimi drągalami;)