Skocz do zawarto艣ci

ATF LIGA MISTRZ脫W - 1/8 [BMeF-antek]

Rekomendowane odpowiedzi

@BMeF

• Kaka, Milan - 06/07
  • Raul, Real Madryt - 99/00
  • Michael Ballack, Bayer Leverkusen - 01/02聽
  • Roberto Carlos, Real Madryt - 01/02
  • Toni Kroos, Real Madryt - 16/17
  • Edwin van der Sar (GK), Manchester United - 07/08
  • Joshua Kimmich, Bayern Monachium - 19/20
  • Mats Hummels, Borussia Dortmund - 12/13
  • Rafael Marquez, Barcelona - 05/06
  • George Weah, PSG - 94/95
  • Xabi Alonso, Liverpool - 04/05

@antek

• Luis Figo, Barcelona - 99/00
  • Andrij Szewczenko, Dynamo Kij贸w - 98/99
  • Pavel Nedved, Juventus - 02/03
  • Alessandro Nesta, Milan - 02/03
  • Petr Cech (GK), Chelsea - 11/12
  • Lucio, Inter Mediolan - 09/10
  • Claudio Lopez, Valencia - 99/00
  • Bixente Lizarazu, Bayern Monachium - 00/01
  • Declan Rice, Arsenal - 24/25
  • Willy Sagnol, Bayern Monachium - 00/01
  • Ilkay Gundogan, Manchester City - 22/23

...

Temat s艂u偶y do wrzucania opis贸w, dyskusji, przerzucania si臋 argumentami i na koniec do g艂osowania. Przypominam, 偶e rozbudowane opisy nie s膮 wymagane. Obowi膮zkowo prosz臋 wrzuci膰 grafik臋 z taktyk膮, kt贸ra najlepiej zobrazuje Wasze zespo艂y. Ewentualnie jakie艣 podstawowe informacje, kt贸re Waszym zdaniem warto przedstawi膰, ale najwa偶niejsza grafika.

Je艣li chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwyci臋zca awansuje do 1/4. G艂osujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubion膮 czcionk膮).

Czas trwania tej rundy:Powiedzmy, 偶e 1/8 potrwa do najbli偶szej 艣rody 14 stycznia. Ponad 5 dni powinno wystarczy膰. Jak b臋dzie taka potrzeba to b臋dziemy co艣 tam korygowa膰, ale fajnie by艂oby sko艅czy膰 zabaw臋 w weekend za 2 tygodnie, a mamy 4 rundy do przeprowadzenia.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. R贸wnie偶 osoby spoza zabawy mog膮 bra膰 udzia艂 w g艂osowaniu, je艣li czuj膮 si臋 na si艂ach. Jednak prosz臋 w tym przypadku chocia偶 o kr贸tk膮 argumentacj臋 g艂osu z ich strony.

Powodzenia!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Dobra, bez pitu-pitu.

Sk艂ad:

Kaka - MVP LM 2007, kr贸l strzelc贸w, triumfator LM, triumfator z艂otego balla

Raul - kr贸l strzelc贸w LM 2000, triumfator LM, jeden z najlepszych graczy kt贸rzy nigdy nie wygrali z艂otego balla (okrad艂 go Owen rok p贸藕niej)

Ballack - lider Leverkusen, genialny 2002 rok, przegryw, bo tam chyba by艂o wicemistrzostwo Niemiec, wicemistrzostwo 艣wiata i fina艂 LM, ale kozacki sezon, peszek, 偶e musia艂 rywalizowa膰 z Bayernem/Realem/Brazyli膮 - i wsz臋dzie by艂 underdogiem, bo wielki sezon wszechstronnego Misiaela Ballrozpierdalaka,聽

Roberto Carlos - jeden z najlepszych bocznych obro艅c贸w ever, w tamtym sezonie wybrany najlepszym obro艅c膮 LM bez wzgl臋du na pozycj臋, tak 偶e mi艂o wzi膮膰 go艂cika w peaku formy, wiadomo co by艂o w wakacje tamtego sezonu,

Toni Kroos - tutaj masa kozackich sezon贸w do wyboru, wybra艂em ten gdzie Real by艂 po prostu najlepszy (dublet, 4-1 w finale), zreszt膮, wiadomo kto to jest Antonio Kroos, niefrancja, ale wielka elegancja,

Edwin Van Der Sar - druga m艂odo艣膰, 88% obronionych strza艂贸w, 4 stracone bramki przez ca艂y sezon, niesamowite do艣wiadczenie w kluczowych meczach, bo mia艂 w tamtym momencie ju偶 3 fina艂y LM na koncie, co wa偶ne dobry w bronieniu karnych - bramkarz kompletny,

Joshua Kimmich - potem mu si臋 znudzi艂o i wola艂 gra膰 jako pomocnik, wi臋c mo偶e jego impakt jako bocznego obro艅cy uleg艂 zapomnieniu, ale niesamowicie pyka艂 w tym mistrzowskim Bayernie Flicka, podobnie jak GOATos wybrany najlepszym obro艅c膮 LM bez wzgl臋du na pozycj臋 (mam dw贸ch bocznych obro艅c贸w z takimi tytu艂ami, ci臋偶ko by艂o skomponowa膰 lepsze boki obrony),

Mats Hummels - czy Matsik spotka艂 si臋 ze swoim hypem i potencja艂em po odej艣ciu z Dortmundu? Pewnie nie, ale w tamtym momencie by艂 filarem obrony Dortmundu, rok p贸藕niej filar mistrza 艣wiata Niemiec, mniej wi臋cej taka by艂a jego pozycja w 艣wiatowym futbolu, gdyby Dortmund wygra艂 fina艂 LM z Bayernem, to te lata 2011-2014 by艂yby istn膮 perfekcj膮 u Hummelsa

Rafael Marquez - bardzo pewny sezon 2005/06 w triumfatorze LM + szuka艂em kogo艣 kto jest 艣wietny z pi艂k膮 przy nodze podobnie jak Hummels, bo chcia艂em mie膰 4 obro艅c贸w kt贸rzy s膮 w ~90-percentylu ballhandler贸w na swoich pozycjach, hehe,

George Weah - czy jego Z艂ota Pi艂ka to by艂 wyb贸r DEI w s艂abej stawce w 1. sezonie gdzie gracze spoza Europy mogli j膮 dosta膰? Pewnie by艂. Czy Weah by艂 kr贸lem strzelc贸w LM, doprowadzi艂 PSG do p贸艂fina艂u, trafi艂 do Milanu (kt贸ry robi艂 wtedy najlepsze transfery na 艣wiecie) i mia艂 tam 艣wietny sezon, a Thierry Henry m贸wi艂 w wywiadach, 偶e jak gra艂 w m艂odzie偶贸wce Monaco to wzorowa艂 si臋 na Weahu, kt贸ry by艂 jego idolem? Owszem. Czy Weah by艂 wielkim szybkim silnym murzynem graj膮cym fa艂szywego napastnika z fajnym dryblingiem i super technik膮? Te偶.

Xabi Alonso - tutaj na minus absencje w fazie pucharowej, ale najwi臋kszy comeback ever, super nota na Sofascore, super pi艂karz - mog艂em wzi膮膰 inny sezon, np. jaki艣 z Madrytu albo ten drugi fina艂owy z Liverpoolu, ale skoro te absencje nie maj膮 takiego znaczenia i ludzie brali tych Drogb贸w i Gerrard贸w, i kryteria to by艂o +50% mecz贸w, to sobie wzi膮艂em tego Szabiego, a co mi tam.

Statystyki:

image.png

Taktyka:

Uwa偶am, 偶e mam super balans:

- mocny potencja艂 w ofensywie (Weah-Raul-Kaka) + bramkostrzelny Ballack + super boki obrony (4 bramki i 9 asyst, nie chce mi si臋 sprawdza膰, ale typuj臋, 偶e nikt nie ma takich ofensywnych bok贸w obrony)

- fajny potencja艂 technicznie (Kroos-Xabi rozgrywaj膮cy; Kimmich, kt贸ry potrafi gra膰 pi艂k膮 jak prawie 偶aden boczny obro艅ca; super 艣rodkowi obro艅cy z pi艂k膮, Cacau na 10-tce, wszechstronny Ballack)

- mo偶na si臋 czepia膰 braku skrzyd艂owych, ale dlatego: 艣wietne boki obrony (no sorry, takie fakty, mam najlepsze boki obrony in da game) + bardzo wszechstronni napastnicy - Raul cz臋sto gra艂 cofni臋tego napastnika z Morientesem, a ten biedny Henry podgl膮da艂 za dzieciaka tego Weaha dlatego, 偶e typ by艂 napastnikiem kompletnym, polecam jego kompilki - obaj bardzo kompletni gracze, wi臋c mog膮 cofa膰 si臋 po pi艂k臋 albo Weah dublowa膰 pozycj臋 skrzyd艂owego, bla, bla, bla,

- mo偶na si臋 czepia膰 braku typowego przecinaka (bo Xabi kim艣 takim nie by艂, nawet je艣li turbo-wszechstronny gracz), ale gram czw贸rk膮 w pomocy + nie ceni臋 jakich艣 zamulaczy, kt贸rych najlepszym skillem jest odbi贸r pi艂ki, wi臋c mog艂em sobie na to pozwoli膰.

Ustawienie:

image.png

Rywal:

Fajna ekipa. Brakuje troch臋 jako艣ci w fina艂ach, zawodnicy Antka zrobili z tego co widz臋 0 bramek i 0 asyst w fina艂ach w wybranych sezonach, troch臋 s艂abo jak na ten format (ocw overall super gracze) - moi zrobili 2G+4A z tego co widz臋, wielkie comebacki i pi臋kne sezony na koncie, btw. moi boczni obro艅cy zanotowali 3 asysty w swoich fina艂ach LM przy 3 bramkach Realu i Bayernu - tak jeszcze co do moich bok贸w obrony. Poza tym nie ma do czego si臋 przywali膰, tak 偶e nie b臋d臋 wymy艣la膰 rzeczy z kosmosu, niech uczestnik z lepszym pijarem聽uczestnik z lepszym teamem zwyci臋偶y!

ps聽

Te dwie asysty Carlosa w sumie symptomatyczne, wrzut z autu do Raula, pi臋knie rozegrane; klepka i farfocel w pole karne na woleja do Zidane'a - that's my preferowany style, Kimmich te偶 wrzutka, wi臋c, no, dobrze skomponowa艂em t膮 swoj膮 choink臋 pod tym wzgl臋dem.

Odno艣nik do komentarza

Panowie, po pierwsze chcialem podziekowa膰 za wyrozumia艂o艣膰, sporo ostatnio w moim zyciu prywatnym sie dzieje (zupelnie nietypowo jak na okres styczniowy, poswiateczny) i tak na prawde fizycznie nie bylo kiedy cos skrabna膰 do tej pory. Ponizej wrzucam druzynk臋.

Jak widac na zalaczonym obrazku bede gra艂 bardzo mocno swego czasu popularne ustawienie 4-4-2 z czworka obronc贸w linii, dwoch srodkowych pomocnikow bez wyraznego podzialu na ofensywnego dyrygenta i defensywnego przecinaka, idac raczej w nowoczesny styl zawodnikow multipozycyjnych, gdyz tandem Rice-Gundogan to w wybranych przeze mnie czasach zawodnicy o charaterystye najblizszej pozycji numer 8, ale tak na prawde z mozliwoscia gry na 6 (przede wszystkim Rice) oraz 10 (magik Gundogan).

Skrzydla oraz atak to zawodnicy, kt贸rzy swoj prime maja na przelomie wiek贸w, wiec co czesto moe byc pomijane w sposob naturalny powinni sie ze soba dobrze czuc (jak smiesznie by nie to nie zabrzmia艂o). Zeby nikt nie mia艂 do mnie pretensji, ze cos probuje ukryc w sprawie ich dokonan druzynowych w trakci kampanii w ktorych ich wybra艂em, to tylko napisze, ze Nedved oraz Figo pauzowali w kluczowych meczach przez kartki (Figo w pierwszym polfinale przegranym 4-1, natomiast nasz przyjaciel z po艂udnia w pamietnym finale - casus Ballacka z WC 2002). Po tych wydrzeniach fifa/uefa zmienila sposob rozliczania kartek w fazie pucharowej.

Natomiast duet naastnikow Claudio Lopez- mlody Andrij Szewczenko w drodze do finalu/polfinalu ligi mistrzow rozbili odpowiednio po drodze napakowanych talentem, kasa Lazio Rzym oraz niespelniona Barcelone (z zawieszonym, nomen omen- Luisem Figo w pierwszym polfinale) w przypadku Wszy z Argentyny. Jesli chodzi o Dynamo i ich kolejny epicki sezon w Lidze Mistrz贸w to cwiercfinal z Realem Madryt (zwyciesca Ligi Mistrz贸w z poprzedniego sezonu) oraz fantastyczny boj z Bayernem Monachium w polfinale na zawsze zostana w pamieci kibc贸w. Nie bede tutal oczywiscie przypominal kto byl najwiekszym aktorem tych legendarnych pojedynkow z najwiekszymi klubami Europy tamtego okresu.

W trakcie dnia wrzuce jeszcze po kilka zdan na temat gry, ale chcia艂em cokolwiek napisac, by nie ograniczyc posta do tabelki ze skladem...

Zrzut ekranu 2026-01-15 061310.png

Odno艣nik do komentarza

11 godzin temu, Gregorius napisa艂(a):

@antek聽czy nie s膮dzisz ze napastnicy lepiej jakby zamienili si臋 miejscami. Lopez jako wysuniety z racji szybko艣ci i Szewczenko za nim z racji techniki. Jakos bardziej tak by mi pasowa艂o.聽

Zdecydowanie. Z艂o艣liwi to by wr臋cz napisali, 偶e Lopez urodzi艂 si臋 na spalonym, ale na szcz臋艣cie nie ma tu takich. :D

Odno艣nik do komentarza

Ty艂y bardziej podobaj膮 mi si臋 u bmefa, ale kurde peak Nedved i Figo to sroga si艂a.

Bmefowi nie pomaga, 偶e jego front ma i mnie sporo minusow za brak likeability.

Kaka, Raul to gracze, kt贸rych nigdy nie lubi艂em, ale still skill tam jest, cho膰 nie wiem czy wystarczaj膮cy by przewa偶y膰 szal臋.聽

Na razie awans @antek, ale mo偶e si臋 jeszcze zmieni膰, dos艂ownie flip a coin.

Odno艣nik do komentarza

Killka luznych spostrzezen. Najpierw plusy mojego skladu (tych podpunkt贸w bedzie zdecydowanie wiecej :))

- bramkarz, biorac pod uwage, ze bramkarze byli brani w pierwszej czy trzeciej rundzie zabawy, uwazam ze Petr Cech z mistrzowskiego sezonu Chelsea to absolutny steal biorac pod uwage jak daleko zostal wybrany. Facet bez s艂abych punkt贸w, oprocz oczywistych oczywisto艣ci jak pierwsze mecze z聽Benfica oraz Barcelona w fazie cwierfina艂ow i polfinal贸w, ktore defacto zalatwi艂y/umozliwiily Londynczykom awans to wyczyn w finale jest ta przyslowiowa truskawka na torcie. Obroniony karny w dogrywce Robbena (solidnie wykonany, lecz swietnie wyczuty) i pozniejszy heroiczny come back w serii karnych zakonczony dwoma kluczowymi interwencjami. IMO jeden z najlpeszych, a dla niektorych najlepszy bramkarz zabawy.

- obrona, w poprzefnich edycjach ATF czesto, gesto najslabsza moja formacje byla szeroko pojeta obrona. Tutaj, wedlug bukmacher贸w jest bardzo dobra, o ile nie najlepsza linia defensywy, poparta Herosem w bramce. Boki obrony biorac pod uwag臋, ze byli uzupelniani pod koniec draftu oceniam na mocne 5 skali szkolnej. Jednak kluczowa jest centrum obrony, gdzie tak na prawde w duecie Nesta- Lucio mam wszystko. Warunki fizyczne, szybkosc, przewidywanie, wyprowadzanie pilki, gra g艂owa. Jak mawia klasyk absolutny top. Cala czworka defensor贸w oraz bramkarz w wybranej przeze mnie edycji wygrali Uszatka, jako podstawowi i czesto kluczowi gracze.

- ogolnie system obronny, biorac pod uwage ze gram czworka pomocnikow to kazdy z nich jest conajmniej dobrym obronca. Rice tak na prawde zaczynal od gry na szostce, idac z kazdym rokiem troche wyzej. solidne ustawienie 4-4-2 stawia dwie grajace stosunkowo blisko siebie linie, ktore ograniczaja u przeciwnikow podania w polprzestrzenie a podanie za obrone tez beda utrudnione z powodu motoryki mojej calej defensywy

- szeroko rozumiana inteligencja w grze, standardowo staram sie unikac w zespole chimerycznych gwiazdorkow, headcase贸w z duzym, acz niewykorzystanym potencjalem. Gundogan i Rice to biorac pod uwage inteligencje boiskowa to absolutny, a wiem ze moze sie powtarzam (podobnie jak w przypadku bocznych obronc贸w), ale wybra艂em ich jako uzupelnienie skladu, a nie podstawe. Szczegolnie cenie w tym Gundogana, kt贸ry nigdy nie by艂 (moze kwestia charakteru) na swieczniku, ale w kazdym klubie ktorym gral (a gral tylko w topowych) by艂 zawsze ogromnie ceniony przez trener贸w, menegment i koleg贸w z druzyny. Piotrek Zielinski na sterydach (pisze to jako atut :)

- skrzyd艂a, serce i pluca mojego zespolu. Dwoch absolutnie kluczowych zawodnik贸w w swoich zespo艂ach. Obydwaj niespelnieni, przez absencje w kluczowych meczach edycji CL. Pavel Nedved oraz Luis Figo, mimo tego, a nie dzieki temu jak czesto sie pozniej zdarza艂o dostawali Zlota Pilke za dany rok. Wiem, ze ten argument by艂 juz obalany i delikatnie czasami wysmiewany, ale u niektorych ktorzy to wczesniej robili widze wzmianki o delikwentach, ze byli na x miejscu w Zlotej Pilce, wiec i ja akurat mam sie czym pochwalic.聽

- atak, moze i nazwiska nie sa tak elektryzujace, dodatkowo moze ktos sie przyczepic do tego ze nie strzelil bramek w finale, nie mowiac ze nie wygrali Uszatka. Ja tez zadaje sobie w myslach pytanie czy moze lepiej bylo brac duet Elber-McCarthy? Wtedy dla milosnikow, ze tylko zwyciestwo sie liczy bylbym bohaterem. Z drugiej strony odpowiedzcie sobie na pytanie, ktory duet wyglada lepiej. Odpowiedz zostawiam kazdemu.

Odno艣nik do komentarza

Plusy ujemne:

- wiekszosc mojego skladu, w tym praktycznie ca艂y glowny core zespolu zostal wybrany w latach, kiedy Sofascore nie nalicza艂a jeszcze ocen za indywidualne wystepy zawodnik贸w. Jest to tak ujemny plus, ze gdyby to robila to za pewne bylyby to topowe liczby, ktorymi niestety nie moge sie Wam pochwalic. Jednak kampanie Nedveda, Figo, Szewy, Claudio Lopeza czy Nesty to by艂yby na pewno bardzo wysokie cyfry. Tu macie szczescie w nieszczesciu :)

- malo medialny atak oraz brak cyfr w fina艂ach. Piszecie tutaj czy Claudio Lopez nie moglby grac wyzej, za pewne tez mozna by艂o rozwazyc wziecie Szewczenki z czasow wielkiego Milanu. dodalbym na obrone mojego tandemu z przodu, ze po sezonach, kt贸rych ich wybra艂em zostali kupieni za olbrzymie pieniadze to mocarnych klubow najlepszej owczesnie ligi w Europie (moze to juz zmierch, ale dalej tak by艂o).

zapraszam do dyskusji :)

Edytowane przez antek
Odno艣nik do komentarza

Awans @BMeF

Uzasadnienie: chyba 艣rodek pola przewa偶y艂, gdzie Kroos, Xabi i Kaka moim zdaniem przyt艂aczaj膮 Gundo i Rice. Bardzo dobrzy boczni obro艅cy na skrzyd艂owych antka, dodatkowo BMeF ma wi臋ksze zag臋szczenie w艂a艣nie w 艣rodku, co przy lubi膮cych schodzi膰 do 艣rodka Figo i Nedvedzie b臋dzie mia艂o znaczenie. Og贸lnie brak mi u antka kreacji, jakiego艣 magic touch.

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, Gregorius napisa艂(a):

No pomiesza艂e艣 ustawienie moim zdaniem ale i tak masz m贸j glos. Awans : @antek

Uwazam, ze za bardzo przywiazujecie sie taktycznej rozpiski. A imo Cluadio Lopez jako drugi napastnik to jest jego najlepsza popzycja. Nawet pseudonim, kt贸ry zawdziecza nie nazwisku, lecz gra (Wsza :P) Jego wszedoblylsko艣膰, szukanie przestrzenie, mala gra idealnie predyscynuje go do gry jako podwieszony napastnik. A ze czasami zagra na linii z obroncami? Nigdzie nie napisalem ze i taka sytuacja sie nie wydarzy :)

Odno艣nik do komentarza

Dwie r贸偶ne koncepcje budowy, gdzie BMF poszed艂 w dominacj臋 艣rodka pola, a Antek z kolei w mocne skrzyd艂a. Nie podoba mi si臋 pick Alonso z wybranego sezonu, z drugiej strony u Antka brakuje asekuracji w 艣rodku pola, bo Rice gra艂 tam wy偶ej jednak - tylko jeden mecz zagra艂 bez Partey'a, kt贸ry w贸wczas pauzowa艂 za kartki bodaj偶e.聽

Awans @BMeF聽g艂贸wnie przez lepszy balans atak-obrona i zdecydowan膮 wygran膮 w 艣rodku pola聽

Odno艣nik do komentarza

4 godziny temu, antek napisa艂(a):

Plusy ujemne:

- wiekszosc mojego skladu, w tym praktycznie ca艂y glowny core zespolu zostal wybrany w latach, kiedy Sofascore nie nalicza艂a jeszcze ocen za indywidualne wystepy zawodnik贸w. Jest to tak ujemny plus, ze gdyby to robila to za pewne bylyby to topowe liczby, ktorymi niestety nie moge sie Wam pochwalic. Jednak kampanie Nedveda, Figo, Szewy, Claudio Lopeza czy Nesty to by艂yby na pewno bardzo wysokie cyfry. Tu macie szczescie w nieszczesciu :)

- malo medialny atak oraz brak cyfr w fina艂ach. Piszecie tutaj czy Claudio Lopez nie moglby grac wyzej, za pewne tez mozna by艂o rozwazyc wziecie Szewczenki z czasow wielkiego Milanu. dodalbym na obrone mojego tandemu z przodu, ze po sezonach, kt贸rych ich wybra艂em zostali kupieni za olbrzymie pieniadze to mocarnych klubow najlepszej owczesnie ligi w Europie (moze to juz zmierch, ale dalej tak by艂o).

zapraszam do dyskusji :)

To ja z drobn膮 艂y偶eczk膮 dziegciu w kwestii Lopeza. Fakt, 偶e poszed艂 po wybranym sezonie za fajne pieni膮dze do Lazio, ale tak naprawd臋 w wybranym sezonie LM strzeli艂 5 goli w 16 meczach, z czego:

- 3 w pierwszej fazie grupowej,

- 0 w drugiej fazie grupowej,

- 2 w fazie pucharowej, przy czym oba w doliczonym czasie gry blowout贸w, wi臋c ich znaczenie by艂o mocno ograniczone.

Jak ju偶 wspominamy transfer do Lazio to chyba te偶 nie pomaga ocenie Lopeza to, 偶e Valencia na tym nie straci艂a, b臋d膮c rok p贸藕niej tylko bli偶ej uszatego pucharu, a i Lazio nie zyska艂o. Generalnie Lopez, pomijaj膮c dyskusj臋 o jego pozycji, na tle reszty sk艂adu i ca艂ego draftu wygl膮da 艣rednio tbh.;)

Nie jestem przekonany, 偶e jego hipotetyczna ocena na sofa by艂aby taka wspania艂a.

P.S. Szewa IMO zdecydowanie zosta艂 wybrany z w艂a艣ciwego sezonu. :)

Odno艣nik do komentarza

@BMeF聽jest przekotem w tych draftach, maksymalizowanie potencjalnie najlepszych wybor贸w w danej chwili mo偶e imponowa膰, jednak @antek聽tutaj zbudowa艂 ekip膮 pod m贸j gust, Nedved, Figo i Sheva to top top贸w zabawy, a duet Lucio Nesta jak na p贸藕ne wybory te偶 niezwykle mocny, a stoperzy s膮 dla mnie bardzo wa偶ni

awans: @antek

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.