Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [DRK-agresywnychomik]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Stawiam na @DRK

Uzasadnienie: pierwsze, co rzuca mi się w oczy, to bezpośredni pojedynek Cristiano vs Lahm z tego samego sezonu i ustawia mi to cały pojedynek. Prime CR zjadł wtedy Lahma i cały Bayern, i to w Monahium. W ogóle to ja bym wybrał chyba inny sezon Lahma.

Nie do końca klika mi ten atak z tak ustawionym samotnym Firmino, nie z Neymarem i Rivaldo obok. Moim zdaniem w tym ustawieniu oni się ograniczają, zamiast uzupełniać, a Firmino będzie pozbawiony piłki.

Ogólnie ciekawy pojedynek, bez klasycznych dziewiątek w obu drużynach, i moim zdaniem mocniejsza fizycznie obrona DRK lepiej sprawdzi się w rozbijaniu takich ataków oraz sam skład wyżej cenię przy stałych fragmentach. Marquinhos to kompletnie nie jest "mój" typ obrońcy. Tutaj i tak jeszcze w miarę dobrze trafił, mogło być gorzej i w ewentualnych dalszych rundach będzie problemem, ale całościowo moim zdaniem to za mało już teraz.

zarówno Dembele jak i Firmino to gracze z jednym mocarnym peakiem, jak już wiecie, nie jestem fanem faworyzowania takich wybuchów, mocno mnie się jednak kłóci ten Dembele na szpicy, już bardziej dałbym tam po prostu Ronaldo, chyba byłoby to bardziej racjonalne i uzasadnione

bardzo mocny przód Chomika, jednak wolałbym chyba więcej balansu i ten Lahm grający drugiego śpd by to siadł elegancko, a tak trochę to wygląda na taktykę typu "jak strzelimy przynajmniej 4 to będzie dobrze" Davies też jest jednym z bardziej ofensywnych LB w zabawie, a w parze stoperów Pique  przy całej jego klasie nie wyróżniał się nigdy ponaprzeciętną mobilnością, u Marqiniosa jest z tym lepiej ale czy wystarczy na taką siłę ognia?

uwagę zwraca też bardzo lichy wzrost przedniej formacji w obu zespołach, gdzie jedynie Firmino i Rivaldo mierzą więcej niż 1.80 cm u Chomika i byłby to problem gdyby nie to, że u DRK nie jest wcale lepiej, Jorginho, Thiago i Mata to ezy najniższa środkowa pomoc w grze i to jednak Rodri powinien mieć sporą przewagę w tym względzie, no i jednak Bobby ma bdb uderzenie z baniaka, tym bardziej ten Dembele mi się gryzie na tej szpicy