Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [DRK-agresywnychomik]

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ziom, grafikę wrzuciłeś we wtorek, a ja swój komentarz dałem w czwartek.

Racja, ja wtedy odpowiadałem Gregoriusowi, a nie Tobie, choć dokładnie w tej samej sprawie. 

Tym bardziej uważam, że skoro wpierw wrzucam grafikę, a Ty później dwukrotnie powtarzasz sprzeczną z nią tezę to miałem uzasadnione podstawy mniemać, że ta pierwsza jednak umknęła Twojej uwagi. 

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Racja, ja wtedy odpowiadałem Gregoriusowi, a nie Tobie, choć dokładnie w tej samej sprawie. 

Tym bardziej uważam, że skoro wpierw wrzucam grafikę, a Ty później dwukrotnie powtarzasz sprzeczną z nią tezę to miałem uzasadnione podstawy mniemać, że ta pierwsza jednak umknęła Twojej uwagi. 

nie umknęła, nie pisałem przecież, że Dembele nie ma tam prawa grać czy coś w podobie, chyba się jakoś specjalnie nie pomylę jak strzelę, że 95% kariery Dembele grał na skrzydle, pomimo to i tak miałem zagwozdkę do końca bo bardzo mi nie siedzi taki Rodri zostawiony samopas (pozdrowienia dla Julka i jego formuły) po czym ulegitnił się w moich oczach ten Firmino z mocarnym peakiem, diabielnie skuteczny, nie wiem co Ci jeszcze napisać byś nie odbierał tego jako coś celowego czy niedopatrzenie

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Dembele grał na skrzydle

Racja. Zgadzam się, owszem, Dembele grał moc czasu na skrzydle. 

Ale ten ATF polega na tym, że patrzymy na jeden jedyny sezon. Nawet, nie sezon, a jedne z rozgrywek w sezonie. Raptem 15 meczów LM sezonu 24/25. I w nich akurat więcej i konstruktywnej Dembele był pozycjonowany na środku. Trzeci raz tabelki  już nie wstawię na dowód ;)

Pewnie odczucia co do Dembele mamy podobne, z tym że Ty patrzysz całościowo, a ja na węższy odcinek. 

2 minuty temu, DRK napisał(a):

pewnie odczucia co do Dembele mamy podobne, z tym że Ty patrzysz całościowo, a ja na węższy odcinek. 

nie wiem, ja w ogóle mam problem z tym grajkiem i jego ZP, muszę to docenić i respektować, ale ostatecznie nie mogę zapomnieć całej kariery, dlatego mam straszny dysonans jak mam oceniać tylko jednolatkę i robić to w zgodzie nie tylko ze sobą, ale też z tym co rzeczywiście się działo

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale ostatecznie nie mogę zapomnieć całej kariery,

I tym się różnimy. Ja już zaznaczyłem wcześniej, że zarówno przy wyborach swoich graczy jak i przy ocenie zawodników konkurentów biorę pod uwagę tylko te kilka - kilkanaście meczy w danym sezonie LM. 

Wydaję mnie się, że takie podejście tworzy mniej dylematów. I oszczędza sporo czasu.

I tym się różnimy. Ja już zaznaczyłem wcześniej, że zarówno przy wyborach swoich graczy jak i przy ocenie zawodników konkurentów biorę pod uwagę tylko te kilka - kilkanaście meczy w danym sezonie LM. 

Wydaję mnie się, że takie podejście tworzy mniej dylematów. I oszczędza sporo czasu.

tylko przypominam, że ja ja tu tak nie patrzę, po prostu nie widzię go na takim poziomie jako pełnowartościowego strikera, tym bardziej, że nie jest tak, że dając go na skrzydło osłabiłbyś postrzeganie jego wyboru, w mojej ocenie oczywiście

52 minuty temu, DRK napisał(a):

no wiesz ciężko wymagać od ludzi aby każdy miał podobne podejście, mi też nie do końca może podobać się, że oddajesz głosy na bazie zestawień H2H, pomijając w tym elementy taktyczne, treść opisów i resztę dyskusji

no wiesz ciężko wymagać od ludzi aby każdy miał podobne podejście, mi też nie do końca może podobać się, że oddajesz głosy na bazie zestawień H2H, pomijając w tym elementy taktyczne, treść opisów i resztę dyskusji

Tylko DRK ( mimo ze nie podoba mi się takie kryterium oceny) jest zgodny z tym na co się umawiamy. Ty za to dodajesz nowe kryteria mimo ze jak zaczynaliśmy bylo jasno powiedziane ze oceniamy na podstawie jednego sezonu w lm. Więc tutaj ty troszke zachowujesz sie jakbyś zapisal sie na turniej bokserski i zaczął w trakcie walki kopsc i dusic przeciwników bo jednak bardziej lubisz MMA.

Zasady z 1 posta draftu:

wybieramy zawodników z zaznaczeniem zespołu i konkretnego sezonu (na tej podstawie później oceniamy, porównujemy zawodników, nie patrzymy na całokształt kariery, całokształt występów w LM, liczy się tylko ten jeden sezon);

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Tylko DRK ( mimo ze nie podoba mi się takie kryterium oceny) jest zgodny z tym na co się umawiamy. Ty za to dodajesz nowe kryteria mimo ze jak zaczynaliśmy bylo jasno powiedziane ze oceniamy na podstawie jednego sezonu w lm. Więc tutaj ty troszke zachowujesz sie jakbyś zapisal sie na turniej bokserski i zaczął w trakcie walki kopsc i dusic przeciwników bo jednak bardziej lubisz MMA.

ale powiedz mi w którym momencie nieuczciwie oceniłem jakiegoś gracza? mówię jedynie, szczerze, że muszę ze sobą toczyć osobiste boje, bo nie leży mi granie na jednorocznych peakach

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

oddajesz głosy na bazie zestawień H2H, pomijając w tym elementy taktyczne, treść opisów i resztę dyskusji

To nie do końca tak. Ja staram  zapoznać się z większością opisów i dyskusji , i wierz mi lub nie, właściwie wszystkie mnie się podobają, zaciekawiły mnie. Ale gdybym opierał się jedynie na ich podstawie to do Nowego Roku myślałbym kto lepszy,  albo pod wpływem czasu zagłosowałbym na odwalnego. Dlatego pomagam sobie jak umiem.

Edytowane przez DRK

11 minut temu, Gregorius napisał(a):

Ale po tym co piszesz oczywiście odczucia ze jednak patrzysz na kariere. 

bez jaj, to, że zostałem sprowokowany do skonfrontowania Kane'a z Nazario, to raczej nie moja zasługa, a z Dembele nie miałbym żadnego problemu i DRK wygrałby ten mecz gdyby go dał na naturalną pozycje, na której  też grał w tej edycji, a to, że później poleciałem z dygresją apropo kariery to jedynie dygresja

no i też nie wiem dlaczego Wy się tak zniewalacie do konkretnego okresu, cyfr czy trofeów, wiadomo, że jest to istotna część składowa, ale ja tego nie rozumiem, imo tracimy tu fun z gry

10 minut temu, DRK napisał(a):

o nie do końca tak. Ja staram  zapoznać się z większością opisów i dyskusji , i wierz mi lub nie, właściwie wszystkie mnie się podobają, zaciekawiły mnie. Ale gdybym opierał się jedynie na ich podstawie to do Nowego Roku myślałbym kto lepszy,  albo pod wpływem czasu zagłosowałbym na odwalnego. Dlatego pomagam sobie jak umiem.

no, ale przecież jasno widać, że podejmujesz decyzje na bazie tego kto wygrywa w większej liczby kategorii, nie jest tak?

@DRK

dodałbyś kategorie z punktami za opisy czy taktykę i by było już bardziej po Bożemu

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

, ale przecież jasno widać, że podejmujesz decyzje na bazie tego kto wygrywa w większej liczby kategorii, nie jest tak?

Szacuję wagę i siłę przewag w poszczególnych kategoriach. Na tym się opieram. Nie na ich liczbie. Próbuję być maksymalnie obiektywny.

Uważam, że większość drużyn jest bardzo dobrze wybranych. Chyba nikogo nie krytykowałem. Wszyscy macie fajną wenę do opisywania. Nawet aż za dobrą. A , że nie chcę być wobec nikogo niesprawiedliwy, staram się zachować konsekwentność od mojego pierwszego picku aż do finałowego głosowania. 

Szacuję wagę i siłę przewag w poszczególnych kategoriach. Na tym się opieram. Nie na ich liczbie. Próbuję być maksymalnie obiektywny.

Uważam, że większość drużyn jest bardzo dobrze wybranych. Chyba nikogo nie krytykowałem. Wszyscy macie fajną wenę do opisywania. Nawet aż za dobrą. A , że nie chcę być wobec nikogo niesprawiedliwy, staram się zachować konsekwentność od mojego pierwszego picku aż do finałowego głosowania. 

po prostu nie widzę żebyś gdziekolwiek brał opisy pod uwagę, sama koncepcja jest w zamyśle spoko, bo dzięki niej się dowiedziałem, że mój skład wcale tak gorzej nie kreuje od rywala, ale na koniec dnia, co znaczą opisy w Twoich kryteriach, jaki mają wpływ na Twój głos?