Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [Gregorius-matek]

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.01.2026 o 23:41, Gregorius napisał(a):

Mam pewne obawy czy opis ma sens bo mam wrażenie że mimo jasno sprecyzowanych zasad każdy kieruje się dodatkowymi kryteriami jak np. cała kariera i opisy częściej służą do tego żeby chwalić poza wszelkie granice swoich zawodników niż próbie rzetelnej oceny.

W dniu 12.01.2026 o 23:41, Gregorius napisał(a):

Dla mnie oglądanie piłki zaczęło się od MS 90

nie chciałem już do tego wracać, ale jak się do pierwszego zdania ma nazywanie Ramosa bustem, a w połączeniu ze zdaniem drugim Baresiego za wolnym i "post prime" (tak przynajmniej dałoby się wywnioskować)? i do obu nie podając żadnego uzasadnienia, wymuszając ciągnięcie za język, krytyka Ronaldo przed wyborem Kane'a to już było trochę za dużo, wypada też spojrzeć na siebie czasem :)

i choć zaczęło się nieprzyjemnie, to naprawdę tylko ten nieszczęsny Harry mi w tym składzie nie siedzi, dobrałbyś Morientesa czy przede wszystkim Weah (zakładam, że byli dostępni, generalnie przy HK można tu wpisać dowolne wybrane potem nazwisko) i byłby chyba najbardziej dokokszony przód w zabawie, a tak jak pisałem, Kane nawet w tym ćwierćfinale nie wyróżnił się niczym specjalnym

u matka też ten Pippo chyba wybrany zbyt pochopnie tak szybko, raczej ostałby się jeszcze parę rund i można by dopieścić chociażby boki obrony, a tak mamy tu kilka nazwisk, które na rzucają na kolana, choć wybory byłych graczy ManU raczej bez pódła +Schweini, przy tercecie Ronnie, Rooney Di Maria, ten Inzaghi wygląda całkiem spoko, choć nie wiem czy na tyle by strzelić więcej bramek, skoro po skrzydłach u rywala biegają Henry z Salahem

jak przy każdej parze zagłosuję w piątek

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ten nieszczęsny Harry mi w tym składzie nie siedzi, dobrałbyś Morientesa

Tylko tutaj realne oceny mieszaja sie z subiektywna niechęcią.  Fakty na temat Kane są takie.  Bayern ocenil że jest na tyle dobry że wart jest wydania 95 milionów euro tzn rekord klubu.  W pierwszym sezonie odzyskanie mistrzostwa i indywidualnie Kane został najlepszym strzelcem w europie ( w lm 8 bramek i 4 asysty). Kolejny sezon wybrany przezemnie 11 goli w 10 meczach w lm. Praktycznie zawsze jeden z 2 najlepszych zawodników Bayernu.  Przeciwko Interowi slaby pierwszy mecz ( jak również calego zespołu) za to w drugim najlepszy zawodnik Bayernu i strzelec bramki na 1:0 w 52 minucie. 

Screenshot_20260115_091313_Chrome.thumb.jpg.f1559faf054cea2db89c538cfd359dc5.jpgScreenshot_20260115_091345_Chrome.thumb.jpg.0f103c028c3e81fae35fdec307731d1f.jpg

Więc w sumie dalej czekam na merytoryczna krytykę formy i wynikow indywidualnych. 

14 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Jestem w stanie to zrozumieć ale czy myślałeś o tym ze skoro wybieramy zawodników z okresu 30 lat to właściwie gra na każdej pozycji tak sie zmienila ze obronca grający w 4 obrońców z lat 1992-2000 ( czy to na srodku czy boku) bardziej różni się od grającego obecnie w 4 z tyl niż ten grajacy w 3 na srodku od obroncy grajacego w 4.

To ja się zgadzam, że obecni obrońcy są bardziej versatile, i tych obrońców z 92-00, czy nawet do 06 traktujemy w jakimś stopniu "ulgowo" patrząc z perspektywy dzisiejszej piłki, gdzie obecny przeciętny stoper, pewnie gra piłką lepiej niż above average środkowy pomocnik z 92-00, o tym, że dzisiejszy obrońca musi pokrywać więcej terenu na większej intensywności nie wspominając, więc po prostu te skille/umiejętności/elastyczność starszych zawodników pewnie naciągamy przy ocenach. 

Tak jak pisałem w temacie DRK vs agresywnychomik, to jest trudne, żeby ekipy oceniać, gdy mamy tak szeroki horyzont czasowy, pulę talentu, którą ogarniczyliśmy do jednego sezonu konkretnych rozgrywek i taką, jakby to określić, inflację(?) skillu. To co ja chciałem osiągnąć w swoich ocenach, to to, aby kierować się możliwie jak najbardziej takimi samymi kryteriami w odniesieniu do wszystkich zespołów, oraz w zgodzie z tym co mi wyszło z budowania mojego własnego teamu. Chciałem uniknąć sytuacji takiej jak agresywnychomik, gdzie w swoim temacie pisze 

W dniu 13.01.2026 o 19:57, agresywnychomik napisał(a):

- kto lubi gwiazdy i indywidualności bez świetnego systemu ten wybierze DRK.

- kto lubi taktykę i kompletna drużynę zbudowana z pomysłem zagłosuje na mnie.

po czym u mnie w temacie pisze, że w sumie podobnie skonstruowane teamy (not really, o taktyce i systemie nie mówiąc) więc on sobie porówna pozycja po pozycji i wybierze gwiazdy i indywidualności :) 

Więc czy moje podejście jest słuszne to nie wiem, ale tak założyłem sobie, że (a Twój mecz vs Matek jest mega blisko imo) będę zwracał uwagę na użycie poszczególnych piłkarzy tak jak grali oni irl, zarówno jeśli chodzi o pozycję, jak i rolę, ustawienie zespołu - w najgorszym wypadku wszyscy będą na mnie wkurwieni ale nikt nie zarzuci jakiejś wybiórczości :D 

17 minut temu, airmax napisał(a):

To ja się zgadzam, że obecni obrońcy są bardziej versatile, i tych obrońców z 92-00, czy nawet do 06 traktujemy w jakimś stopniu "ulgowo" patrząc z perspektywy dzisiejszej piłki, gdzie obecny przeciętny stoper, pewnie gra piłką lepiej niż above average środkowy pomocnik z 92-00, o tym, że dzisiejszy obrońca musi pokrywać więcej terenu na większej intensywności nie wspominając, więc po prostu te skille/umiejętności/elastyczność starszych zawodników pewnie naciągamy przy ocenach. 

Tak jak pisałem w temacie DRK vs agresywnychomik, to jest trudne, żeby ekipy oceniać, gdy mamy tak szeroki horyzont czasowy, pulę talentu, którą ogarniczyliśmy do jednego sezonu konkretnych rozgrywek i taką, jakby to określić, inflację(?) skillu. To co ja chciałem osiągnąć w swoich ocenach, to to, aby kierować się możliwie jak najbardziej takimi samymi kryteriami w odniesieniu do wszystkich zespołów, oraz w zgodzie z tym co mi wyszło z budowania mojego własnego teamu. Chciałem uniknąć sytuacji takiej jak agresywnychomik, gdzie w swoim temacie pisze 

po czym u mnie w temacie pisze, że w sumie podobnie skonstruowane teamy (not really, o taktyce i systemie nie mówiąc) więc on sobie porówna pozycja po pozycji i wybierze gwiazdy i indywidualności :) 

Więc czy moje podejście jest słuszne to nie wiem, ale tak założyłem sobie, że (a Twój mecz vs Matek jest mega blisko imo) będę zwracał uwagę na użycie poszczególnych piłkarzy tak jak grali oni irl, zarówno jeśli chodzi o pozycję, jak i rolę, ustawienie zespołu - w najgorszym wypadku wszyscy będą na mnie wkurwieni ale nikt nie zarzuci jakiejś wybiórczości :D 

Ty na jakiejś misji jesteś czy co jest nie tak? 

Te ATF to u niektórych strasznie dużo złej krwii budzą xD

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Ty na jakiejś misji jesteś czy co jest nie tak? 

Gdybym był, to bym Ci jeszcze jedno Twoje kłamstewko/naciągnięcie wypomniał z Twojego wpisu o drużynie Twojego przeciwnika :P a tak to przeszedłem nad tym milcząc xd

Teraz, airmax napisał(a):

Gdybym był, to bym Ci jeszcze jedno Twoje kłamstewko/naciągnięcie wypomniał z Twojego wpisu o drużynie Twojego przeciwnika :P a tak to przeszedłem nad tym milcząc xd

Nie wiem czy mam Ci dziękować czy OCB.

Jeżeli uważasz że gdzieś kłamie spoko, masz prawo do swojej opinii, nie jest, nie było coś takiego moim celem ale tak to jest jak innych oceniasz swoją miarą, serio weź spojrzyj w lustro bo chyba za mocno wjechało 

Co do podobieństwa drużyny to nie ja pierwszy o tym napisałem.

Serdecznie nie pozdrawiam.

Godzinę temu, airmax napisał(a):

To co ja chciałem osiągnąć w swoich ocenach, to to, aby kierować się możliwie jak najbardziej takimi samymi kryteriami w odniesieniu do wszystkich zespołów

Czyli jezeli takie same kryteria to rozumiem że uwzględnisz też granie nie na swojej pozycji Roya i Inzaghiego? To szanuje każda decyzję i to nie jest przeciwko Matkowi. Ale różne zasady rozumiem tak ze skoro to u mnie problem to i u niego będziesz na to patrzyl u wszystkich zawodnikow.

6 godzin temu, Gregorius napisał(a):

ylko tutaj realne oceny mieszaja sie z subiektywna niechęcią.  Fakty na temat Kane są takie.  Bayern ocenil że jest na tyle dobry że wart jest wydania 95 milionów euro tzn rekord klubu.

nie no, szanujmy się taki był wart wydania tej kasy, że w pierwszym sezonie skończyli bez żadnego trofeum, wyprzedzeni w lidze przez Neverkusen

Ty serio myślisz, że tylko ja ma problem z Kanem w ramach tej zabawy? tutaj juź nawet nie chodzi o niego tylko o to jak daleko zaszedł, ilu mamy snajperów, którzy skończyli na ćwierćfinałach i to - nie oszukujmy się - w średnim stylu? Naprawdę miałeś totalnie dokokszony core, wystarczyło tylko dobrać legit napadziora, no sorry, ale argumentum at hajsum, to raczej średni pomysł na linię obrony

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):
6 godzin temu, Gregorius napisał(a):

ylko tutaj realne oceny mieszaja sie z subiektywna niechęcią.  Fakty na temat Kane są takie.  Bayern ocenil że jest na tyle dobry że wart jest wydania 95 milionów euro tzn rekord klubu.

Rozwiń  

nie no, szanujmy się taki był wart wydania tej kasy, że w pierwszym sezonie skończyli bez żadnego trofeum, wyprzedzeni w lidze przez Neverkusen

Szanujmy sie. Skauci i trenerzy Bayernu raczej mają większe pojęcie od nas wiec argument jak najbardziej ma sens co do jego oceny w momencie transferu. Później oczywiście może być również. Ale faktem jest ponad 30 bramek w pierwszym sezonie tak jak faktem jest 11 bramek w 10 meczach w wybranym sezonie . Natomiast faktem nie jest ze to z jego winy odpadli czy nie wygrali bundesligi.  To juz jest subiektywna niechęć skoro w meczu z Interem otworzył wynik i byl najlepszym graczem Bayernu zeby jego obwiniać za wynik zespolu. 

A o Twoim kalece grajacym w najważniejszych meczach sezony 46 i 37 min napisze w Twoim temacie. Strzelajacym mocarne 6 bramek.  Wiesz 11 >>6

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Skauci i trenerzy Bayernu raczej mają większe pojęcie od nas wiec argument jak najbardziej ma sens

co jest trudnego w scautowaniu graczy jak Kane? Ty jesteś poważny? wydali 90 baniek, bo nie chcieli dać kontraktu Lewemu, który w pierwszym sezonie zrobił króla strzelców i Mistrza LaLiga, a oni nie wygrali nic, no deal stulecia, mam nadzieję, że ci skauci zostali za swoją pracę odpowiednio wynagrodzeni

Natomiast faktem nie jest ze to z jego winy odpadli czy nie wygrali bundesligi.

jeśli fakt, że Bayern dwukrotnie zremisował z Leverkusen, a Kane nie strzelił żadnego gola w tych meczach to potwierdza, to tak, masz racje

nie napisałem nigdzie, że to przez Kane'a Bayern odpadł, stwierdziłem jedynie, że na przestrzeni dwumeczu niczym specjalnym nie zaimponował

A o Twoim kalece grajacym w najważniejszych meczach sezony 46 i 37 min napisze w Twoim temacie.

nie no super Grzesiek, napisz jeszcze kilka postów jak to ludzie za bardzo chwalą swoich graczy, a nie potrafią spojrzeć na sprawę obiektywnie, na pewno dasz radę

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

45 minut temu, Gregorius napisał(a):
Cytat

Transfer byłego napastnika Tottenhamu szybko zaczął się jednak spłacać.

Wręcz błyskawicznie, pierwsze trofeum pod równo dwóch latach, co za as.

Nie wiem o czym ma świadczyć ten artykuł w odniesieniu do naszej zabawy będąc szczerym. Bijesz na oślep, a do niczego by nie doszło gdybyś od początku nie atakował mojej drużyny bez podawania racjonalnych argumentów, jeszcze na koniec mi graczy od kalek wyzywasz, choć ja jak na siebie jestem raczej bardzo spokojny w tej edycji.

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Wręcz błyskawicznie, pierwsze trofeum pod równo dwóch latach, co za as.

Nie wiem o czym ma świadczyć ten artykuł w odniesieniu do naszej zabawy będąc szczerym. Bijesz na oślep, a do niczego by nie doszło gdybyś od początku nie atakował mojej drużyny bez podawania racjonalnych argumentów, jeszcze na koniec mi graczy od kalek wyzywasz, choć ja jak na siebie jestem raczej bardzo spokojny w tej edycji.

Ja bije? Pokaz jakiś artykuł ze to wina Kane ze nie zdobyli tytułu.  Bo to twoj jedyny argument jak na razie mimo ze to sport druzynowy i Kane zarówno w pierwszym jak i drugim który wybralem byl najlepszym graczem. 

Jak nazwiesz gracza ktory w 4 najważniejszych meczech fizycznie jest w stanie zagrac 90, 67,47,37 min.