Skocz do zawartości

Jeremy So-so ...chan

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Nawet nie wiedzą jak ma na nazwisko 🤣

Przeciez wymienil dobrze na poczatku nazwisko i docenił to co zrobil Jeremi czyli mial nie dopuscic zeby Wembanyama dostał piłkę i rzucił za 3. Nie sfaulowal, nie zostal na zasłonie. Zrobil co do niego nalezalo. Był w ostatniej akcji w meczui bedzie na urywkach filmu w najswietneijszej  histori NYK w NBA na poczatku 21 wieku. 

Edytowane przez marceli73

22 minuty temu, Koelner napisał(a):

Kornet jedyny kulturalny chłop, nie sugeruje rasizmu. 

Z jakiego klubu trafił do Spurs? To chyba wiele wyjaśnię😁

Bruce straszne, widać że mają ból dupy niesamowity. Wemby sumiennie pracuje na zły odbiór wśród koszykarzy i kibiców. Nie umie pogodzić się z porażką, gra faul. Od tego zachwytu nad nim i ulgowemu traktowaniu przez ligę coś mu się w głowie poprzestawiało

Edytowane przez ptak

patyczak był bez gwizdka szarpany, przewracany, drapany, szturchany, "dzwigniowany", co akcja z Miny czy OKC pchany w plecy a Ty piszesz o jakimś super traktowaniu?

bo na sto popchnięć dwa razy zareagował?

głupio dodam

jako najlepszy zawodnik Spurs dostał od Foxa takie wsparcie że przegrały się wygrane mecze a Ty się dziwisz?

litości

Edytowane przez ignazz

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

patyczak był bez gwizdka szarpany, przewracany, drapany, szturchany, "dzwigniowany", co akcja z Miny czy OKC pchany w plecy a Ty piszesz o jakimś super traktowaniu?

bo na sto popchnięć dwa razy zareagował?

głupio dodam

jako najlepszy zawodnik Spurs dostał od Foxa takie wsparcie że przegrały się wygrane mecze a Ty się dziwisz?

litości

Łokieć na szczękę i żadnych poważniejszych konsekwencji, w finałach wyglądało jakby polował na Brunsona (wiem, że nie ale tak wyglądało) ogólnie SAS mieli góry i sędziów w finałach. 

Ja widziałem tylko finały, no i trafienie Raida. Żeby nie było Knicks nie lubię więc stronniczy nie jestem.

Polecam Wemby’s treatment w serii Wolves i Thunders. Jak nie lubisz bagietki to miło się będzie Tobie oglądało. 
Nie twierdzę że Wemby to rycerz w stylu tych największych gentelmenow jak Bird czy Jordan i zaskakująco moim zdaniem sobie nie radził z Game plan który miał przeciwnik ale i skład spurs był jaki był. 
Jako młody lider wiele się musi nauczyć. 

Dawać mi jakiegoś enforcera do składu żeby Wemby zajął się gra. 

Za cienki jest w uszach aby dostać robotę wikidajlo na pełen etat. 

Punktem wyjścia były oczekiwania że będą playoffs i pierwsze szlify. Zamiast tego było bagno bród i ciężary w każdej serii. I dojście do finałów które oskarowo zawalili inni w tym Fox Keldon Barnes i Kornet. Doświadczeni gracze.  Ja bym się wkurzył na miejscu młodego tylko nie knicks dawał łokcie. 

Niestety za wykurwienie  z pełnej piiizdy Foxowi też byłby dach zapewne. 

Te przepisy trzeba koniecznie zmienić. 

Kapitan powinien mieć prawo swojemu chociaż z liścia. 

Edytowane przez ignazz

19 minut temu, ptak napisał(a):

Łokieć na szczękę i żadnych poważniejszych konsekwencji, w finałach wyglądało jakby polował na Brunsona (wiem, że nie ale tak wyglądało) ogólnie SAS mieli góry i sędziów w finałach. 

Ja widziałem tylko finały, no i trafienie Raida. Żeby nie było Knicks nie lubię więc stronniczy nie jestem.

Jak sie patrzy jednostronnie to sie niby krzywda dzieje NY ALE ogladam NBA juz ponad 30 lat i takiego faulowania bez piłki jak doświadczył Wemby to jeszcze nigdy w histori nie było. Jesli sedziowie nie gwizdali tego to uznajmy ze za kazde 5 fauli na Wembym ktorego sedziowie nie widzieli lub zignorowali może sobie przyłozyć kazdemu z łokcia w twarz. Obawiam sie ze wszystkim co go kryli w tych PO trzeba by implanty lub sztuczna szczeke załatwiac :). 

Ja bym na to spojrzał ciut inaczej. 
Powtarzałem podczas innych serii że ogólnie sędziowanie przy tak przyspieszonej intensywnej grze jest najsłabszym ogniwem. Zobaczcie ile challenge przegrali sędziowie? 
Sporo. A przecież i tak są sędziami we więdnij sprawie więc łatwiej zamiatać pod dywan. 
Spurs możliwe że będąc ekipą atakującą fizycznie przeciwnika ( kultura gry, ułożenie, sety, egzekucja łatwych rzutów była po stronie LEPSZYCH KNICKS) w tym rozrachunku niedopatrzeń zyskała więcej z prostego wytwarzania sytuacji stykowych na boisku. 
Nie zmienia to mojej oceny sędziowania gdzie Pasiak powinien być powietrzem a nie tematem dyskusji i powodem poniesionego ciśnienia. Te serie tych panów po 50 tce czy 69 tce już się zaczęły wcześniej przy beef z CP3 chociażby. 
I nie zmienia faktu że w finale w tych najbardziej decydujących momentach to akurat było najwyżej neutralnie. 
Wejście od linii bocznej spurs pod kosz i gwizdany Harperowi aut którego nie było, kluczowa strata Harpera z wypychanym i niegwizdniętym faulem gdzie stówka się od błędu połowy strata czy kontrowersyjny ( moim zdaniem DOBRZE) zagwizdanym no call w bloku OG.  To że znany z głupich fauli  przez lata KaT był wyfaulowany ( zbyt skrupulatnie na pewno) nie zmienia przeciwwagi że Castle 5 faul lub rookie treatment Cartera ( przy tak słabo działającej podkoszowej rezerwie spurs) było podobnie boleśne. 
Narracja wydłużyć serię pomaga tu dołożyć argument przeciw spurs ( widoczny moim zdaniem) ale bym z tym aż takim stronniczym sędziowaniem nie przesadzał. Tam gdzie challenge był po stronie knicks tam knicks dostali. A pomyłek było sporo. Tylko że te stop klatki ( jak blok OG) łatwo jak kosa messiego może być źle użyta.  
I rozumiem że młoda bagieta was wkurza. Ale że bezczelny był i młody Jordan i młody Luka i młody Edwards a nawet KB to tylko dobrze wróży na przyszłość.  
A to co zrobił Fox sprawia że te wkurzone wywiady Wemby nie są moim zdaniem jakimś przejawem megalomanii. Tylko oznaka pewnego wkurzenia. Ostatecznie on nie jest graczem bazującym na atletycznie a liga dopuszczała ostrą ( moim zdaniem sporo fauli bez konsekwencji) grę.