Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Gregorius napisał(a):

@airmax swietny pick. Ruud ma swoje ograniczenia ale chyba jeden z najlepszych napastnikow w takich zabawach. Top3 finisher.

Tbf do tego picku zainspirował mnie @LeweBiodroSmoka pisząc, że cyferki Raphinhy były łatwe bo Lewy obok biegał :P to trzeba było jakiegoś finishera znaleźć 
dużo było
 oprócz RVN przypadków, gdzie zawodnicy, w danej edycji LM, w każdym występie zdobywali minimum jedną bramkę? Oczywiście pomijając gości co zagrali w jednym czy dwóch meczach 

Edytowane przez airmax

@airmax

Lewy w finale tylko nie strzelił w tym covidowym sezonie. No finał akurat miał słaby, ale wcześniej w każdym meczu strzelał. Z racji tego, że tam od ćwierćfinału grano jeden mecz, to do poziomu półfinału miał tyle samo meczów co Ruud.

CR7 też miał sezon, gdzie tylko w jednym meczu półfinałowym nie trafił do sieci.

Dalej to już bym musiał głębiej poszukać, bo tak z głowy ciężko, ale pewnie jeszcze ktoś, by się znalazł.

49 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Dalej to już bym musiał głębiej poszukać, bo tak z głowy ciężko, ale pewnie jeszcze ktoś, by się znalazł.

Halland miał takich meczów przynajmniej 13 ale nie w jednym sezonie

https://www.beinsports.com/en-us/soccer/uefa-champions-league/articles/erling-haaland-ties-cristiano-ronaldo-s-record-and-eyes-historic-champions-league-milestone-2025-10-22

5 listopada strzelił z Borrusią, dalej już nie sprawdzałem

15 godzin temu, P_M napisał(a):

Żeby nie było miałem i Nedveda i Figo w niektórych draftach, świetne grajki, ale w tym formacie chyba najwięcej tracą.

Najlepsi zawodnicy odpowiednio edycji LM 2000 oraz 2003 najwięcej tracą w tym formacie ? Ciężko było wymyślić coś straszniejszego.

2 godziny temu, antek napisał(a):

Najlepsi zawodnicy odpowiednio edycji LM 2000 oraz 2003 najwięcej tracą w tym formacie ? Ciężko było wymyślić coś straszniejszego.

To nic strasznego, to trochę tak jakbyś wybrał Kobego 05-06 i mówił, że był najlepszym graczem ligi, ale w atfie to trochę inaczej jest odbierane.

Wypada mi wrzucić mema:

image.jpeg.05ecff0c7327fed0f5c8252d334cea09.jpeg

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Z jakiej stronki dane?

Z żadnej. Pasuje pod narrację, bo ich wybrałem :)

A tak na serio, to wiadomo że każdy będzie ciągnął w swoją stronę, ale Juventus w finale i Barcelona w pierwszym półfinale z Valencia zagrały bez swoich wykartkowanych liderów.

Barcelona przegrała 4-1 a Juventus przegrał po raz kolejny finał i mam w pamięci minę załamanego Nedveda. Mimo tych porażek dostali za ten sezon nagrody za najlepszego piłkarza. Co by dostali jakby wygrali wtedy Uszatka ? Balon, mikro kawalerkę w Garwolinie, Fiata 126p?

By ich ocenić warto sprawdzić/ przypomnieć sobie co robili w meczach i jaki mieli wpływ na grę w meczach w których mogli grać.

Z tego co pamiętam, po tej akcji z Nedvedem zmieniono przepisy o kumulujących się żółtych kartkach i są one chyba obecnie zerowane przed półfinałami.

11 godzin temu, airmax napisał(a):

Tbf do tego picku zainspirował mnie @LeweBiodroSmoka pisząc, że cyferki Raphinhy były łatwe bo Lewy obok biegał :P to trzeba było jakiegoś finishera znaleźć 
dużo było
 oprócz RVN przypadków, gdzie zawodnicy, w danej edycji LM, w każdym występie zdobywali minimum jedną bramkę? Oczywiście pomijając gości co zagrali w jednym czy dwóch meczach 

Pewien zawodnik z Bałkanów grający na Półwyspie Iberyjskim w tym mniejszym kraju miał tez taki sezon.

Godzinę temu, antek napisał(a):

Z żadnej. Pasuje pod narrację, bo ich wybrałem :)

A tak na serio, to wiadomo że każdy będzie ciągnął w swoją stronę, ale Juventus w finale i Barcelona w pierwszym półfinale z Valencia zagrały bez swoich wykartkowanych liderów.

Barcelona przegrała 4-1 a Juventus przegrał po raz kolejny finał i mam w pamięci minę załamanego Nedveda. Mimo tych porażek dostali za ten sezon nagrody za najlepszego piłkarza. Co by dostali jakby wygrali wtedy Uszatka ? Balon, mikro kawalerkę w Garwolinie, Fiata 126p?

aż sprawdziłem od 92-93 do 2002-2003 -> liczba zwycięzców LM, którzy otrzymali złotą piłkę = 0 (i z tego co widzę pierwszy case gdzie grajek wygrał LM i potem dostał złotą piłkę to Kaka w 2007)

więc fajny argument, taki mocno na poczekaniu i pod tezę :) 

29 minut temu, julekstep napisał(a):

aż sprawdziłem od 92-93 do 2002-2003 -> liczba zwycięzców LM, którzy otrzymali złotą piłkę = 0 (i z tego co widzę pierwszy case gdzie grajek wygrał LM i potem dostał złotą piłkę to Kaka w 2007)

więc fajny argument, taki mocno na poczekaniu i pod tezę :) 

Czyli lepiej jakby nie dostali tej nagrody?

10 minut temu, antek napisał(a):

Czyli lepiej jakby nie dostali tej nagrody?

otrzymanie tej nagrody nie świadczy o byciu najlepszym graczem danej edycji LM, co tutaj próbowałeś (przynajmniej pośrednio) zasugerować:

1 godzinę temu, antek napisał(a):

Mimo tych porażek dostali za ten sezon nagrody za najlepszego piłkarza. Co by dostali jakby wygrali wtedy Uszatka ? Balon, mikro kawalerkę w Garwolinie, Fiata 126p?

ba, w tamtych czasach złotą piłkę dostawali gracze, których ekipy nawet nie grały w LM (Ronaldo '97, Owen '01)

i żeby nie było -> Nedved w 3ciej rundzie to super pick (Figo w 1szej to potężny meh)

Edytowane przez julekstep

20 minut temu, julekstep napisał(a):

otrzymanie tej nagrody nie świadczy o byciu najlepszym graczem danej edycji LM, co tutaj próbowałeś (przynajmniej pośrednio) zasugerować:

ba, w tamtych czasach złotą piłkę dostawali gracze, których ekipy nawet nie grały w LM (Ronaldo '97, Owen '01)

i żeby nie było -> Nedved w 3ciej rundzie to super pick (Figo w 1szej to potężny meh)

Figo w tamtym roku oprócz rewelacyjnej gry w Lidze Mistrzów, zrobił roz@#$ol na Euro 2000, pobił rekord transferowy za piłkarza i powszechnie był uważany za najlepszego ówcześnie gracza świata. 

Złotą Piłka to tylko luźny argument, bo np uważam że w 2003 roku powinien ją dostać Henry, a nie Nedved.