Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ten jeden sezon to 70% wszystkich jego goli i 50% asyst  w LM, dość powiedzieć, że w pierwszych 28 spotkaniach tych rozgrywek strzelił 5 goli

To całe szczęście, że gramy na podstawie jednego sezonu :) 

jak Ty to policzyłeś? :D Patrzę na flashscore to Raphinha łącznie z sezonem 24/25 miał 26 rozegranych meczów w LM 

Edytowane przez airmax

5 minut temu, airmax napisał(a):

ak Ty to policzyłeś? :D

to łącznie z Ligą Europy, możesz to uznać za mój wielbłąd i manipulacje, ale jakby niewiele to chyba zmienia, że na niższym poziomie pucharów strzelał tak słabo ;)

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

@blackmagic stary wyga, chciałeś grać 92-10 i nie brałeś Raula zamiast Haalanda? ;)

Raul to chyba ostatni tak mocny napadzior w stawce, liczyłem, że się ostanie, ale oczywiście nie było szans

9 minut temu, airmax napisał(a):

To całe szczęście, że gramy na podstawie jednego sezonu :)

i dlatego wciąż taki Sheva z Dinama czy Drogba o wiele bardzie tu do mnie przemawia, nie jest trudno mieć okazje gdy obok Cb biega Lewy z Yamalem

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Raul to chyba ostatni tak mocny napadzior w stawce, liczyłem, że się ostanie, ale oczywiście nie było szans

Nawet patrząc na ten typ napastnika to jeszcze jesteś w stanie znaleźć zawodników którzy mieli porównywalnym peaku. Taki urok tej zabawy że każdy ma swój punkt widzenia na w sumie podobnych zawodników. Drougba trochę inny zawodnik ale z trójki Henry, Raul, Szewa wybrałem Henrego mimo że każdy z nich ma swoje plusy i często tylko sympatia i wzgledy nie merytoryczne decydują o ich ustawieniu.

4 minuty temu, blackmagic napisał(a):

ogólnie myślałem nad kilkoma graczami z lat 90 ale tak naprawdę oni mają sporo ograniczeń względem graczy z okresu 2010+ 

I pewnie znowu się nie zgodzimy ale dla mnie nie możliwe jest przenoszenie bezpośrednio graczy z epoki do epoki. Ja w ocenie będę patrzył na klasę zawodników w swoich czasach.

12 minut temu, Gregorius napisał(a):

Nawet patrząc na ten typ napastnika to jeszcze jesteś w stanie znaleźć zawodników którzy mieli porównywalnym peaku.

ciężko mi się odnosić do peaku gdy mówimy o kimś takim jak Raul, w ogóle nie jestem fanem wybierania konkretnych sezonów

49 minut temu, Gregorius napisał(a):

Nawet patrząc na ten typ napastnika to jeszcze jesteś w stanie znaleźć zawodników którzy mieli porównywalnym peaku. Taki urok tej zabawy że każdy ma swój punkt widzenia na w sumie podobnych zawodników. Drougba trochę inny zawodnik ale z trójki Henry, Raul, Szewa wybrałem Henrego mimo że każdy z nich ma swoje plusy i często tylko sympatia i wzgledy nie merytoryczne decydują o ich ustawieniu.

I pewnie znowu się nie zgodzimy ale dla mnie nie możliwe jest przenoszenie bezpośrednio graczy z epoki do epoki. Ja w ocenie będę patrzył na klasę zawodników w swoich czasach.

Nie no - chodziło mi bardziej o oto że teraz gracze są bardziej kompletni po obu stronach boiska a np wielu klasycznych napastników w przeciwieństwie do m.in Haalanda grało “tylko” wbijanie goli z bliska. 

Godzinę temu, blackmagic napisał(a):

ogólnie myślałem nad kilkoma graczami z lat 90 ale tak naprawdę oni mają sporo ograniczeń względem graczy z okresu 2010+ 

14 minut temu, blackmagic napisał(a):

Nie no - chodziło mi bardziej o oto że teraz gracze są bardziej kompletni po obu stronach boiska a np wielu klasycznych napastników w przeciwieństwie do m.in Haalanda grało “tylko” wbijanie goli z bliska. 

generyczne teksty po wybraniu z 2 pierwszymi pickami 'nowszych' graczy 

🙃

Edytowane przez julekstep

10 minut temu, blackmagic napisał(a):

Ale Haaland to też jest przecież głównie egzekutor. Ma po prostu do tego zabójczą szybkość i siłę, ot przepis jego wyjątkowości, ale wirtuozerii tam nie ma. On potrafił mieć mecze, gdzie kilka razy piłkę dotknął.

Raul na pewno dużo bardziej wszechstronny. No i w tym formacie stawiam go wyżej, co już poniekąd wyjaśniałem.

Raul w Realu często grał jako podwieszony napastnik, Haaland to właśnie typowa 9-tka.

A co do porównań 20s vs 90s/00s, to współczesne top teamy z top5 lig mają większą przewagę nad resztą, w tamtym okresie LM wygrywały Marsylia, Ajax czy Porto, top teamem parę lat było Dynamo Kijów, teraz to abstrakcja, więc łatwiej jest o wybitne cyferki dla najlepszych graczy. Larry Bird też wygrywał MVP robiąc 24-10-6 na 58TS, a teraz Jalen Johnson robi 24-10-8 na 62TS%, w mniejszej skali to samo jest w piłce. ;]

Teraz, BMeF napisał(a):

A co do porównań 20s vs 90s/00s, to współczesne top teamy z top5 lig mają większą przewagę nad resztą, w tamtym okresie LM wygrywały Marsylia, Ajax czy Porto, top teamem parę lat było Dynamo Kijów, teraz to abstrakcja, więc łatwiej jest o wybitne cyferki dla najlepszych graczy. Larry Bird też wygrywał MVP robiąc 24-10-6 na 58TS, a teraz Jalen Johnson robi 24-10-8 na 62TS%, w mniejszej skali to samo jest w piłce. ;]

generyczny tekst po wybraniu z 2 pierwszymi pickami staruchów 🙃

IMHO halland pod kątem zagrożenia w ataku (oczywiście przy dobrych pomocnikach) to jest top3 tej zabawy i >> niż lewy.

Oczywiście są lepsi od niego w tej zabawie plus są tacy którzy w niektórych warunkach (skład taktyka) mogą być lepsi ale biorąc go z tym numerem co wziąłem to uważam za bardzo dobry typ 

7 minut temu, P_M napisał(a):

Rivaldo fajny, ale podejrzewając sezon, który zostanie wybrany, to jednak brak trofeum i bramek w kluczowych fazach, to jednak nie wiem czy do obrony w drugiej rundzie.

A człowiek się stara o flow zabawy :(

p.s. Narazie mam dwóch zawodników których nie lubię z drużyny której nie lubię xD

Edytowane przez agresywnychomik
Martw się o Neuera xD