Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Baresi to nie CB w dzisejszej pilce, jego trzeba dobrze ustawic.

Bierzemy pod uwagę impakt w swoich czasach, tutaj Baresi jeszcze był legit w tym sezonie LBS przecież. No i Milan akurat grał turbo-nowocześnie jak na piłkę z 80s/90s, oni chyba zrewolucjonizowali piłkę tym 4-4-2. 

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

ale nie na pick 4. W tym miejscu to bust.

gość jest chyba najbardziej utytułowanym stoperem ostatniego 20lecia i autorem jednej z najbardziej pamiętnych i ważnych bramek w historii LM, a to tylko atuty boiskowe, choć nie wspomniałem o mutipozycyjności, myślałem nad liderem i sercem drużyny i przyszedł mi na myśl Ramos i w tym kontekście myślę, że obok Maldiniego czy Terry'go ciężko o bardziej rolemodelowego lidera, pick na #4 może i nieoczywisty, ale imo spokojnie się broni

a historia osądzi

8 minut temu, Gregorius napisał(a):

aresi i jeszcze jeden nieobecny z tej samej pozycji jest zawodnikiem który jest za wolny, zbyt slaby fizycznie zeby sobie poradzić w takiej zabawie

tu się boję cokolwiek napisać, wydaje się to podobnie niedorzeczne jak to, że bramkarz wybrany w 92 mógłby u nas piłkę po podaniu swojego łapać. gość rozegrał 470 meczów w takiej tricky lidze jak serie A, masa sukcesów na arenie międzynarodowej, a Ty sugerujesz, że go tu zabiją czy o co chodzi? trochę to wypacza sens gry od tak wczesnych lat chyba

no i ja już mam praktycznie cały skład, to już się wiele nie zmieni, na pewno nie na tyle bym Cię jakoś oczarował przysłowiowym Jackiem Wiśniewskim

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

Bierzemy pod uwagę impakt w swoich czasach, tutaj Baresi jeszcze był legit w tym sezonie LBS przecież. No i Milan akurat grał turbo-nowocześnie jak na piłkę z 80s/90s, oni chyba zrewolucjonizowali piłkę tym 4-4-2. 

Imact tak. Ale też granie czy przystosowanie do systemu w jakim bedzie miał grać u LBS.

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tu się boję cokolwiek napisać, wydaje się to podobnie niedorzeczne jak to, że bramkarz wybrany w 92 mógłby u nas piłkę po podaniu swojego łapać. gość rozegrał 470 meczów w takiej tricky lidze jak serie A, masa sukcesów na arenie międzynarodowej, a Ty sugerujesz, że go tu zabiją czy o co chodzi? trochę to wypacza sens gry od tak wczesnych lat chyba

no i ja już mam praktycznie cały skład, to już się wiele nie zmieni, na pewno nie na tyle bym Cię jakoś oczarował przysłowiowym Jackiem Wiśniewskim

Po pierwsze nie liczy sie jak gral wczesniej tylko w wybranym sezonie. Po drugie to co bylo pisane wyzej. Impact w wybranym sezonie jest mega ważny ale też ogolne dopasowanie.

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

Po pierwsze nie liczy sie jak gral wczesniej tylko w wybranym sezonie.

w wybranym sezonie wg statystyk grał jak Bóg aż do Finałów z drużyną przekrętasów i złodziei ;]

8 minut temu, Gregorius napisał(a):

Po drugie to co bylo pisane wyzej. Impact w wybranym sezonie jest mega ważny ale też ogolne dopasowanie.

co jest złego w dopasowaniu gracza o profilu Baresiego do Ramosa?

10 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Julek ma na skrzydłach Beckhama i Giggsa, mógł wziąć do przodu Morientesa, który wjebał chyba z 5 czy 6 bramek głową w tamtej edycji, a zapolował na przereklamowanego Mbappe. Piękne xd

NIE MÓW MI JAK MAM ŻYĆ

a Mbappe pickowałem przed Giggsem!

10 minut temu, matek napisał(a):

To ten Angloma to jest hit, nie znam chłopa kompletnie, nigdy nie słyszałem.

Kluczowy gracz defensywy Valencii, która w drodze do finału straciła tylko 9 goli w 17 meczach (z czego 2 w 2 gdy nie grał ).

Tamta Valencia w dużej mierze opierała się na defensywie, a jeszcze dodatkowo dołożył kluczową asystę w ćwierćfinale.

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Szczerze. Dla mnie bramkarz top 3 choć nie rozpatrywalem go bezposrednio w kontekście 1 sezonu.

Schmeichel legenda i pewnie bardzo lubiany przez większość bramkarz, ale patrząc na LM, stracił wtedy 16 bramek w 11 meczach, a w finale mega farfocla z wolnego w swój róg. Ciekawe, czy są gdzieś statystyki obronionych strzałów z tamtych lat.