Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, julekstep napisał(a):

ojej 2nd pick (wciąż typowy ofensor wybrany wcześniej, więc porównanie jest sensowne 🙃)

jego heatmap z 04/05 mówi coś innego i wygląda jak typowy box-to-box 🤷‍♂️

czyli klasycznie:

- napiszę głupotę (GERRARD SŁABY BO SŁABA KANADYJKA a W QF I SF TO W OGÓLE)

- dostanę fakty (specyfika ekipy i możliwości 'nabijania' kanadyjki, 2 z 3 goli w QF i SF przy dużym udziale Gerrarda)

- ucieknę

spoko

Jaka ucieczka? Wiesz która jest godzina czy z Tajlandii piszesz?

Liverpool to była drużyna w przebudowie jeżeli SG zaczynał sezon jako box to box To im dalej w sezon Benitez przesuwał go wyżej i dawał mu wolna rolę ba nawet próbował go na skrzydłach - zobacz sobie ustawienia i heatmapy z dalszej części sezonu UCL czy PL.

He still played central midfield with regularity in 04/05 too, but the foundations were being prepared for his most explosive seasons ahead.

https://www.thisisanfield.com/2020/05/last-minute-winners-gerrard-classics-spanish-recruits-rafa-arrives-in-liverpools-2004-05-season/

W atf PL wziąłem SG i zrobiłem choinkę Ancelotti' ego z nim właśnie w roli ofensywnej bo tak grał po przyjściu Beniteza.

Oczywiście mogę się mylić i to wszystko zmyślam wszak jest już późno więc może ktoś, jakiś spec od PL np.: @matek potwierdzi lub zaprzeczy.

Ofensywny pomocnik bez liczb to nie jest świetny sezon @julekstep, tak finał wybitny ale sezon Liverpoolu w UCL świetnie podsumowuje cytat z jednego z moich wykładowców:

"Widzi Pan zawsze podziwiałem takich studentów jak Pan, takich którzy zawsze wszystko przepchną" 

Liverpool te mecze właśnie przepychał, charakterem, wolą walki ale nie tym że Steven Gerard miał świetny sezon jako całość w tych rozgrywkach.

Dobranoc.

24 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

He still played central midfield with regularity in 04/05 too, but the foundations were being prepared for his most explosive seasons ahead.

https://www.thisisanfield.com/2020/05/last-minute-winners-gerrard-classics-spanish-recruits-rafa-arrives-in-liverpools-2004-05-season/

czyli najpierw potwierdzasz że faktycznie w 04/05 grał głównie jako typowy środkowy

żeby zaraz wrócić do tego czemu właśnie zaprzeczyłeś

Ofensywny pomocnik bez liczb to nie jest świetny sezon @julekstep

(abstrahując już to że ignorujesz że on tam miał liczby takie...jakie mógł mieć w tak grającym Liverpoolu)

bo Ty nim grałeś inaczej -> ostateczny argument xD

mkay, ma to sens

Liverpool te mecze właśnie przepychał, charakterem, wolą walki ale nie tym że Steven Gerard miał świetny sezon jako całość w tych rozgrywkach.

wiadomo -> średni był a wszystkie strony ze statami się mylą (najlepszy gracz Liverpoolu i absolutna czołówka tej edycji LM) i wszyscy przyznawacze nagród też się mylili

rację ma agresywnychomik -> bo przecież picknął Gerrarda w innym atfie, więc ma w tej dziedzinie autorytet! 💪

dobranoc

Edytowane przez julekstep

@agresywnychomik

Przecież Gerrard to definicja box-to-box i ustawienie na boisku tego nie zmieni (to raczej plus, że można go różnie ustawić na boisku tbh). On w finale to chyba de facto ze cztery pozycje obskoczył, włącznie z prawą obroną.

@julekstep

Dyskusja ciekawa, ale wywal spoilery :P

Edytowane przez Braveheart22

5 godzin temu, julekstep napisał(a):

czyli najpierw potwierdzasz że faktycznie w 04/05 grał głównie jako typowy środkowy

żeby zaraz wrócić do tego czemu właśnie zaprzeczyłeś

(abstrahując już to że ignorujesz że on tam miał liczby takie...jakie mógł mieć w tak grającym Liverpoolu)

bo Ty nim grałeś inaczej -> ostateczny argument xD

mkay, ma to sens

wiadomo -> średni był a wszystkie strony ze statami się mylą (najlepszy gracz Liverpoolu i absolutna czołówka tej edycji LM) i wszyscy przyznawacze nagród też się mylili

rację ma agresywnychomik -> bo przecież picknął Gerrarda w innym atfie, więc ma w tej dziedzinie autorytet! 💪

dobranoc

Rację ma Julek bo picknal teraz Gerarda. Podoba mi się jak bronisz swojego świetnego picku finalowego ale sezon miał jaki miał.

Pozdrawiam

P.s. na marginesie to ja chciałem grać tylko finały UCL xD

@Braveheart22 finał był unikalnym meczem jeżeli go pominąć to sezon SG w LM nie byl niczym specjalnym. 

@julekstep Zaznaczam że już nie odpisuje w tej dyskusji.

23 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Rację ma Julek bo picknal teraz Gerarda. Podoba mi się jak bronisz swojego świetnego picku finalowego ale sezon miał jaki miał.

Pozdrawiam

P.s. na marginesie to ja chciałem grać tylko finały UCL xD

@Braveheart22 finał był unikalnym meczem jeżeli go pominąć to sezon SG w LM nie byl niczym specjalnym. 

@julekstep Zaznaczam że już nie odpisuje w tej dyskusji.

No pewnie nie licząc finału miał lepszy indywidualnie sezon w swojej karierze, nie ma co polemizować, ale dalej to jest wysoki poziom.

Bramka na wagę awansu z Olympiakosem. Zobacz asystę z Leverkusen. Duży udział przy jedynej bramce z Chelsea. A "momenty" to dodatek/bonus do dobrej gry.

I poszedł tu pod koniec 2 rundy, czyli całkiem późno.

7 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Oczywiście mogę się mylić i to wszystko zmyślam wszak jest już późno więc może ktoś, jakiś spec od PL np.: @matek potwierdzi lub zaprzeczy.

Nie do końca jestem w temacie i nie wiem do końca kto jaką opinię prezentuje, bo leżę z gorączką, ale Gerrard z wybranego sezonu to rasowy b2b i nie ma tutaj o czym dyskutować. Wyżej zaczął grać kilka sezonów później, jak dołączył do nich Mascherano. Później znowu był cofnięty do środka i grał głębiej, m.in. w tym sezonie, gdzie przepieprzyli mistrzostwo.

20 minut temu, matek napisał(a):

Nie do końca jestem w temacie i nie wiem do końca kto jaką opinię prezentuje, bo leżę z gorączką, ale Gerrard z wybranego sezonu to rasowy b2b i nie ma tutaj o czym dyskutować. Wyżej zaczął grać kilka sezonów później, jak dołączył do nich Mascherano. Później znowu był cofnięty do środka i grał głębiej, m.in. w tym sezonie, gdzie przepieprzyli mistrzostwo.

@julekstep masz rację ja się myliłem.

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Całej edycji może nie, ale mam w pamięci tamten finał i Bale mocno partaczył. Gdyby nie ta bramka Ramosa w ostatniej minucie to byłby chyba głównym winowajcą porażki. No może jednym z dwóch.

możliwe, aż tak to nie pamiętam. Ale to nadal mocny skrzydłowy, dorzucający cyferki na przestrzeni całej edycji, z golem w finale i wygranym trofeum wyjęty w 7 rundzie 

no i jak mu Marcelo dorzuci z lewej strony... 

Bale ogólnie przereklamowany gracz IMHO, ale za 2014 rok spoko pick przecież, dobry typo zarówno do HCO, jak i do transition. ;] No i ciężko mu zarzucić, że nie dowoził w kluczowych meczach, bo było odwrotnie. 

Co do picków w 7. rundzie, ja jestem zadowolony z Kimmicha, bo za jeden sezon to gigant na boku obrony na poziomie największych kozaków, jedyna różnica, to że chyba woli grać w pomocy, ale takie uroki wybierania graczy za wycinek kariery. :) 

Ja tam jestem zadowolony z siódmej rundy, przyznam że trochę się obawiałem że żaden z wytypowanych przeze mnie stoperów nie zostanie do mojego wyboru patrząc na to kogo potrzebowały drużyny wybierające przede mną, biorąc pod uwagę że od mojego ostatniego picku na 14 możliwych wyborów poszło 11 obrońców to uważam za kupę szczęścia że obronę mam właściwie domkniętą.

nie rozumiem tego całego trophy culture na tak późnym etapie gry, Ronaldo w absolutnym prime niespełna rok po epickich MŚ z golem w półfinałach i hatrickiem z ManU chwilę wcześniej

jak uwielbiam takiego Drogbę, to nie mam pojęcia jakie tu są realne przewagi Iworyjczyka na poziomie ATF, a wybory dzieli chyba 6-7 rund 

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie rozumiem tego całego trophy culture na tak późnym etapie gry, Ronaldo w absolutnym prime niespełna rok po epickich MŚ z golem w półfinałach i hatrickiem z ManU chwilę wcześniej

jak uwielbiam takiego Drogbę, to nie mam pojęcia jakie tu są realne przewagi Iworyjczyka na poziomie ATF, a wybory dzieli chyba 6-7 rund 

Drogba to jest bardzo meh pick, on de facto opuścił 6/13 meczów (raz zagrał 2 minuty) w wybranym sezonie, ale Ronaldo opuścił 5/16 meczów, a w półfinałach z Juventusem raz zszedł z kontuzją, a raz wszedł z ławki, więc też słabo tbh. ;]

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

a w półfinałach z Juventusem raz zszedł z kontuzją, a raz wszedł z ławki, więc też słabo tbh. ;]

dobrze, że u mnie z ławki nie wejdzie, problem by był gdyby nie zagrał w tym drugim meczu

zresztą ja się na porażkę w półfinałach wcale nie obrażę za specjalnie, choć skoro strzelił gola, to może support też coś by ukuł?

i te 5/16 spotkań to chyba nie jest aż taki minus, tym bardziej, że w dwóch meczach był poza kadrą, muszę sprawdzić, co było tego powodem, bo chyba nie uraz, więc nie wiem czy na pewno powinniśmy tu liczyć absencje