Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, P_M napisał(a):

Mówimy o jednym z najlepszych defensywnych pomocników w historii

akurat mi tutaj nie chodzi typowo o Pirlo i jego skillsy w obronie, choć mam wrażenie, że je przeceniasz, gość na każdym etapie kariery miał obok siebie rasowego przecinaka, stąd ja go mam bardziej jako 8ke

5 minut temu, P_M napisał(a):

Mówimy o jednym z najlepszych defensywnych pomocników w historii i mówisz o braku skillu w obronie. Może wróćcie pooglądać Pirlo, to nie tylko podania:) 

Lol

z Pirlo to defensywny pomocnik na tej samej zasadzie na ktorej Chet Holmgren to silny skrzydlowy 🙃

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Mówimy o jednym z najlepszych defensywnych pomocników w historii i mówisz o braku skillu w obronie. Może wróćcie pooglądać Pirlo, to nie tylko podania:) 

Dlatego kolo niego grało dwóch bardzo dobrych defensywnych pomocnikow a jego rola to bylo rozgrywanie z głębi pola. Miałem na mysli dokładnie to co LBS napisał.  Pirlo mimo bycia jednym z topowych zawodników nie byl znamy z topowej obrony. W takich zabawach jego rozgrywanie będzie zabieralo piłkę innym pomocnikom a jeżeli do asekuracji go wybierzesz defensywnych pomocników to stracisz na ofensywie w stosunku do najlepszychśrodków tej zabawy.

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Dlatego kolo niego grało dwóch bardzo dobrych defensywnych pomocnikow a jego rola to bylo rozgrywanie z głębi pola. Miałem na mysli dokładnie to co LBS napisał.  Pirlo mimo bycia jednym z topowych zawodników nie byl znamy z topowej obrony. W takich zabawach jego rozgrywanie będzie zabieralo piłkę innym pomocnikom a jeżeli do asekuracji go wybierzesz defensywnych pomocników to stracisz na ofensywie w stosunku do najlepszychśrodków tej zabawy.

jego jedyny problem to brak jakiejś wow edycji LM w jego wykonaniu (w przeciwieństwie np. do mundialu, gdzie był absolutnie kluczową postacią mistrzowskich Włoch)

to dalej spoko pick -> na taką 5tą rundę właśnie :) 

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Lol

z Pirlo to defensywny pomocnik na tej samej zasadzie na ktorej Chet Holmgren to silny skrzydlowy 🙃

Nie no c'mon chwalony za defense Modric vs Pirlo są w tackles czy interceptions na bardzo zbliżonym poziomie.

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Kompletnie się z tym nie zgadzam, jego pozycjonowanie i czytanie gry, sprawiało, że nie jednokrotnie przecinał wiele podań rywali i przejmował piłkę. 

Tak samo nie zgadzam się z resztą, gdzie rozgrywanie Pirlo zabiera piłkę innym pomocnikom, no przecież to jakiś absurd xD 

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Kompletnie się z tym nie zgadzam, jego pozycjonowanie i czytanie gry, sprawiało, że nie jednokrotnie przecinał wiele podań rywali i przejmował piłkę. 

Słowo klucz. Niejednokrotnie. Dalej to nie jest topowy w defensywie pomocnik. Jego największy atut to coś innego. Poparz na skład Milanu z wybranego sezonu. Pirlo, dwóch defensywnych pomocników słynących z defensywy i 3 w ataku ofensywnych zawodnikow. W takim ustawieniu grał genialnie. Zobaczymy jak ustawisz pomoc.

ja w ogóle mam wrażenie, że na koniec dnia nikt nie patrzy na skład i mówi, "no jednak ten ma xaviego/pirlo" to przesądza sprawę, też tak kiedyś myślałem, a z czasem się przekonuje, że środkowa pomoc to najmniej paląca pozycja w zabawie, najłatwiejsza do załatania tanim kosztem w dalszych rundach

14 minut temu, P_M napisał(a):

Nie no c'mon chwalony za defense Modric vs Pirlo są w tackles czy interceptions na bardzo zbliżonym poziomie.

Modric w prime to był zapieprzacz, Pirlo nie, dlatego obok Pirlo biegali zapieprzacze, a obok Modricia - Kroos, inne role na boisku. 

Ale @Gregoriusnie ma racji z tym przeskokiem top teamy -> ATF, bo akurat w piłce te najlepsze zespoły są turbo-stacked, w połowie zabawy poszło już 6 (?) byłych kolegów Pirlo z Milanu. 

14 minut temu, BMeF napisał(a):

Modric w prime to był zapieprzacz, Pirlo nie, dlatego obok Pirlo biegali zapieprzacze, a obok Modricia - Kroos, inne role na boisku. 

Jedni zapieprzają drudzy myślą, jeżeli przekłada się to na liczby w obronie to nie mam z tym problemu. Lepiej się mądrze ustawić niż głupio biegać;)