Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

A Giuly za sezon w Monaco? Kolejny mocny nieobecny. W sumie kolega z drużyny Rothen na lewej stronie też ok.

Milner w sezonie 17/18 miał 8 czy tam 9 asyst, topowy wynik.

Z ofensywnych opcji na lewą obronę Ian Harte czy Kolarov za sezon w Romie.

Paul Lambert jako DM.

Najlepszym zawodnikiem Juve 14/15 był Tevez.

W Valencii był jeszcze fajny grajek w środku pola, Gerard Lopez, którego po pierwszym finałowym sezonie za sporą kasę kupiła Barcelona.

Valeron za sezon, gdzie Deportivo doszło do półfinału po pięknym zwycięstwie nad Milanem.

Dusan Tadić!!!

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

pojawiły się wczesne kursy na 1/8 od 24bet8.com :

Gregorius 1,92
matek 1,87

Pablo81 1,7
Sylvinho 2,25

LBS 1,99
Bravehart22 1,82

24kobe8 -
airmax -

The Game 85 1,85
blackmagic 1,85

DRK 1,68
agresywnychomik 2,32

BMeF 1,87
antek 1,92

P_M 1,4
julekstep 2,65

A ten bookies to z Chin? xD

15 minut temu, julekstep napisał(a):

chińskie AI bazujące na wsadzie z Instytutu Danych z Dupy!

a z niewymienionych grajków to jeszcze na szybko do głowy przychodzą Dida (2 mistrzowskie sezony do wyboru) i Juninho 05/06

Nad dida myślałem biorąc oblaka. O romario zapomniałem ale ja miałem atak szybko wybrany. 
dobrze że nie ma bratobójczej walki z @antek ;)

Głupio tak zaczynać od małego finału 

38 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

pojawiły się wczesne kursy na 1/8 od 24bet8.com :

Gregorius 1,92
matek 1,87

Pablo81 1,7
Sylvinho 2,25

LBS 1,99
Bravehart22 1,82

24kobe8 -
airmax -

The Game 85 1,85
blackmagic 1,85

DRK 1,68
agresywnychomik 2,32

BMeF 1,87
antek 1,92

P_M 1,4
julekstep 2,65

Book nie wziął pod uwagę mocy PR'u julka i nieudolności w tej materii jego przeciwnika xD 

13 minut temu, P_M napisał(a):

Toż to jego najlepszy pod względem clean sheets w historii.

i w tych 5ciu meczach gdzie miał clean sheet obronił łącznie...10 strzałów (czyli o 1  mniej niż Kurtuła w samym finale :P)

generalnie bronił średnio 2,2 strzała na mecz (na kiepskiej skuteczności 72%) a do tego prawie nie grał na przedpolu (czyli nie robił tego z czego - głównie - wzięła się jego aura). Dla porównania w WC 2014 (arguably jego GOAT turniej) miał średnio 3,3 wyjścia (skuteczność 96%) w LM 12/13 takich wyjść miał średnio 0,6 (89%) skuteczności a jego heat map wygląda praktycznie tak samo jak mojego Thibo...który przecież nie jest sweeper-keeperem a bardziej 'konserwatywnym' brakmkarzykiem.

Słabiutko wypada tutaj Neuer vs jego aura i o ile sugerowanie się 'ocenami' sofascore jest słabe o tyle suche dane dają sporo do myślenia :)

jego jedyny redemption arc tutaj to to że najlepiej grał w najważniejszych fazach turnieju (od ćwierćfinału) z finałem gdzie wypadł b.dobrze (puścił tylko karnego) co zawsze jest fajne...ale nie wiem czy szedłbym w narrację o wadze meczu finałowego vs Courtois :) 

podsumowując -> to dla mnie zdecydowanie najgorszy pick pierwszej rundy a - biorąc pod uwagę że najlepszy dostępny (imho) bramkarz w zabawie, czyli Cech poszedł dopiero w 5ej (a brakarze w ogóle nie byli ruszani do 4tej rundy) - możliwe że najsłabszy w ogóle

miałem z tym wyjechać dopiero w temacie matchupowym, ale skoro sam mnie wywołałeś... :) 

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

i w tych 5ciu meczach gdzie miał clean sheet obronił łącznie...10 strzałów (czyli o 1  mniej niż Kurtuła w samym finale :P)

generalnie bronił średnio 2,2 strzała na mecz (na kiepskiej skuteczności 72%) a do tego prawie nie grał na przedpolu (czyli nie robił tego z czego - głównie - wzięła się jego aura). Dla porównania w WC 2014 (arguably jego GOAT turniej) miał średnio 3,3 wyjścia (skuteczność 96%) w LM 12/13 takich wyjść miał średnio 0,6 (89%) skuteczności a jego heat map wygląda praktycznie tak samo jak mojego Thibo...który przecież nie jest sweeper-keeperem a bardziej 'konserwatywnym' brakmkarzykiem.

Słabiutko wypada tutaj Neuer vs jego aura i o ile sugerowanie się 'ocenami' sofascore jest słabe o tyle suche dane dają sporo do myślenia :)

podsumowując -> to dla mnie zdecydowanie najgorszy pick pierwszej rundy a - biorąc pod uwagę że najlepszy dostępny (imho) bramkarz w zabawie, czyli Cech poszedł dopiero w 5ej (a brakarze w ogóle nie byli ruszani do 4tej rundy) - możliwe że najsłabszy w ogóle

miałem z tym wyjechać dopiero w temacie matchupowym, ale skoro sam mnie wywołałeś... :) 

Sprawdź mi 19/20 xD 

7 minut temu, P_M napisał(a):

Sprawdź mi 19/20 xD 

trochę lepiej (przynajmniej heatmap wygląda bardziej 'neuerowo'), ale też bez szału tbh

najlepiej cyferkowo wypadają -> 07/08 i 20/21 (sporo obron na dobrej skuteczności)

najbardziej 'neurowo' wygląda 13/14, ale tutaj miał tragiczny występ na sam koniec (0-4 u siebie w rewanżowym półfinale z Realem, gdzie puszczał co się dało)

8 minut temu, julekstep napisał(a):

trochę lepiej (przynajmniej heatmap wygląda bardziej 'neuerowo'), ale też bez szału tbh

No ale to tam musiał mieć te rekordowe 8 clean sheets,  o którym myślałem przy wyborze picku. Dla mnie to był taki no brainer, że historycznie wybrałem najlepszą kampanię CL w GK i dlatego klepnalem go w pierwszym picku, żeby zrobić różnicę, bo nie bardzo widziałem jej na innych pozycjach.

Ja jestem ciekaw jak zostanie oceniony Eduardo Mendy. 31 interwencji. W 12 meczach tylko 3 wpuszczone gole.  W zasadzie ciężko cokolwiek więcej od bramkarza wymagać i nie bardzo widzę zeby któryś bramkarz mial nad nim przewage. Nic więcej już nie mógł zrobic. A to ze miał świetną obronę przed sobą to też fakt.

5 minut temu, P_M napisał(a):

No ale to tam musiał mieć te rekordowe 8 clean sheets,  o którym myślałem przy wyborze picku. Dla mnie to był taki no brainer, że historycznie wybrałem najlepszą kampanię CL w GK i dlatego klepnalem go w pierwszym picku, żeby zrobić różnicę, bo nie bardzo widziałem jej na innych pozycjach.

Rekordowe clean sheets to 9 

Screenshot_2026-01-09-11-59-57-112_com.android.chrome.thumb.jpg.06cf7cf4e0b16971de165d663525bc78.jpg

https://www.statmuse.com/fc/ask/most-clean-sheets-in-a-season-in-all-competitions?l=ucl

W tym linku nie widać też tych 8 CS Manuela

14 minut temu, P_M napisał(a):

6 miał wtedy :P 

on jest rekordzistą łącznie (longevity + mocny klub, więc ma to sens) -> ale w pojedynczych sezonach najlepiej wypadają te one-hit wondery (Mendy, Navas)

18 minut temu, julekstep napisał(a):

6 miał wtedy :P 

on jest rekordzistą łącznie (longevity + mocny klub, więc ma to sens) -> ale w pojedynczych sezonach najlepiej wypadają te one-hit wondery (Mendy, Navas)

xD
No ja się zasugerował taką zwrotną odpowiedzią w AI:

Manuel Neuer – Bayern 2012/13

LM 2012/13 – dane turniejowe:

Mecze: 13 / 13

Czyste konta: 8

Gole stracone: 10 (0,77/mecz)

Obrony vs strzały celne: ~78%

0 porażek w całej edycji

2 mecze vs Barcelona: 0–7 w dwumeczu (najbardziej dominujący półfinał w historii LM)

Trochę zjebalem, fajni z Was koledzy, że nie daliscie znac, że przybustowalem trochę w pierwszej rundzie :D 

tzn. Neuer to i tak nadal world class z jego unikatowym sweeper-keeper stylem i rewolucyjną grą, ale stat-wise to nie był w takim razie pick na pierwszą rundę tak jak myślałem, że robię :D

30 minut temu, Gregorius napisał(a):

Ja jestem ciekaw jak zostanie oceniony Eduardo Mendy. 

no imho to zawsze będzie jakiś mix formy w wybranym przedziale (w tym wypadku dana edycja LM) + 'renomy' danego grajka (co ma sens bo trochę offsetuje problem z małą próbką jak się bawimy w World Cup czy Ligę Mistrzów) + osobistej sympatii

pytanie kto ma jakie priorytety :P (albo jakich grajków wybrał i będzie udawał że od zawsze i na zawsze tym się kierował xD)

aha no i wiadomka -> gracze sprzed danych w sofie (czyli dla LM to przed sezonem 03/04) to nikt nie wie jak grali więc będzie strzelanie (no chyba że picknął ich sami-wiecie-kto to są super!)

7 minut temu, P_M napisał(a):

tzn. Neuer to i tak nadal world class z jego unikatowym sweeper-keeper stylem i rewolucyjną grą, ale stat-wise to nie był w takim razie pick na pierwszą rundę tak jak myślałem, że robię :D

no tak jak pisałem -> tutaj jest jeszcze ten problem że Neuer w tej edycji praktycznie nie neuerował (heatmap taki jak u Courtoisa) :P

ale w związku z tym co napisałem o ocenach -> on i tak dostanie boosta ze względu na renomę i ew. sympatię

w tym przypadku ja to widzę tak:

forma turniejowa -> 4/10 (no mocno średni występ a na tle wybieranych grajków to pewnie bottom3)
renoma -> 10/10 (jednak to grajek z dość mocnymi argumentami w dyskusji o GOAT bramkarzu)
sympatia -> ?/10 (tu już wiadomo, każdy ma inaczej -> dodatkowo pewnie będzie tu składowa sympatii do grajka i do pickującego xDDD)

pytanie jakie kto ma wagi

mimo wszystko nie przyznawałbym się do korzystania z AI przy wyborach bo się pogrążysz, więc oszukuj że to tylko przy Neuerze! :P 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

mimo wszystko nie przyznawałbym się do korzystania z AI przy wyborach bo się pogrążysz, więc oszukuj że to tylko przy Neuerze! :P 

A co za różnica czy korzystasz z google chatagpt, perplexity czy jakiegokolwiek innego narzędzia do porównania danych? Przecież sam wybierałem skład, a to że używałem narzędzia do podania mi danych i narzędzie zjebało to inna sprawa. Jak to jakaś ujma to było robić draft live z pamięci jak chłopaki robili to na zlotach, a nie 2 tygodnie ;)