Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Przede wszystkim to Alonso raczej nie był pierwszą opcją na swojej pozycji w tamtym momencie, a już na pewno nie żadnym pewniakiem.

nikt nie pamięta jak grał a skoro wybrał go BMF to na pewno była to najlepsza możliwa strategiczna decyzja!

💪

19 godzin temu, BMeF napisał(a):

Lepszy Piszczek niż Zanetti gdzie nikt tak naprawdę nie wie jak grał w tamtym sezonie.

Nie wiem czy ktoś to weźmie pod uwagę, bo statystyk żadnych nie prowadziłem, ale oglądałem wtedy wszystko co się dało z udziałem Interu i moja pamięć szeroko się uśmiechnęła czytając to co wyżej.

IMO Zanetti dużo fajniejszy pick od Cannavaro z tego samego sezonu. Z tego co pamiętam to grał więcej, lepiej, równiej, a do tego ma słabszą konkurencję na swojej pozycji.

Cannavaro miał świetne występy w pierwszym sezonie w Interze, ale było różnie. Czasami dostał czerwoną, czasami opuścił ważny mecz jak z Valencią. Pomniejsze urazy mu nie pomagały i wybrałbym przed nim innych wciąż dostępnych ŚO.

A jeśli chodzi o kapitana to kojarzę, że był zawsze dostępny i zawsze trzymał mocny poziom (wyższy od Piszczka). W przeciwieństwie do kolejnego sezonu, gdzie ustawienie Zaccheroniego nie sprzyjało wielu zawodnikom, w tym Javierowi.

6 minut temu, Kily napisał(a):

Nie wiem czy ktoś to weźmie pod uwagę, bo statystyk żadnych nie prowadziłem, ale oglądałem wtedy wszystko co się dało z udziałem Interu i moja pamięć szeroko się uśmiechnęła czytając to co wyżej.

IMO Zanetti dużo fajniejszy pick od Cannavaro z tego samego sezonu. Z tego co pamiętam to grał więcej, lepiej, równiej, a do tego ma słabszą konkurencję na swojej pozycji.

Cannavaro miał świetne występy w pierwszym sezonie w Interze, ale było różnie. Czasami dostał czerwoną, czasami opuścił ważny mecz jak z Valencią. Pomniejsze urazy mu nie pomagały i wybrałbym przed nim innych wciąż dostępnych ŚO.

A jeśli chodzi o kapitana to kojarzę, że był zawsze dostępny i zawsze trzymał mocny poziom (wyższy od Piszczka). W przeciwieństwie do kolejnego sezonu, gdzie ustawienie Zaccheroniego nie sprzyjało wielu zawodnikom, w tym Javierowi.

O psycho fan Interu się znalazł xD

15 minut temu, Kily napisał(a):

Dalej nie rozumiesz.

Skoro BMF napisal ze nikt nie wie to nikt nie wie.

#dogmatyenba

Edytowane przez julekstep

31 minut temu, Kily napisał(a):

A jeśli chodzi o kapitana to kojarzę, że był zawsze dostępny i zawsze trzymał mocny poziom (wyższy od Piszczka)

Kily, a nie bylo tak ze Piszczek byl lepszy w ofensywie za to Javier zdecydowanie pewniejszy byl w obronie i byl bardziej zrównoważonym prawym obrońca?

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Kily, a nie bylo tak ze Piszczek byl lepszy w ofensywie za to Javier zdecydowanie pewniejszy byl w obronie i byl bardziej zrównoważonym prawym obrońca?

To ostatnie to zdecydowanie prawda i dzięki temu Javiera z powodzeniem można było przestawić na lewą stronę albo na prawego lub środkowego defensywnego pomocnika.

Co do tej "lepszości" w ataku to Piszczek generalnie wykręcił w karierze więcej goli i asyst, ale to moim zdaniem bardziej kwestia specyfiki czasów i lig, w których grali niż rzeczywistej przewagi Piszczka w umiejętnościach. W Serie A z czasów Zanettiego założenia taktyczne wymagały zachowawczej gry od bocznych obrońców, a przy tym włoskie obrony były mocne i w krajowej lidze padało raczej mało goli (stąd przewaga Piszczka w asystach była mniejsza w pucharach niż w lidze, a w golach w ogóle jej nie było).

Zanetti miał przy tym jedną fajną cechę. Był po prostu nie do zajechania. Kombinacja niespotykanej kondycji/wytrzymałości i braku opuszczania meczów zawsze na propsie.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

@Kily jak oceniasz Cannavaro za sezon 05/06? Ja bym brał ten. 

Jakbym miał brać Cannavaro to też bym wziął raczej ten sezon co Ty, ale patrząc na to co zostało to wziąłbym kogo innego. Póki draft się toczy to jednak bez spoilerów. 🤫

Edytowane przez Kily

Teraz, airmax napisał(a):

W sumie ciekawy wybór ale trochę dziwny, bo Bernardo to tam na prawym skrzydle zdecydowana większość czasu spędzał 

W systemie Guardili on jest raczej takim wolnym elektronem, tak będę grał 3-2-5

Zamiana Gundogana na Bernardo to lepszy pressing kosztem wejść w pole karne Niemca

Potrafi współpracować z Marhezem, lepsza faza odbioru kosztem ataku pozycyjnego.

Bottom line - boje pasują. Gundogan to taki bezpieczniejszy pick więcej ludzi go lubi bo grał w Barcelonie xD