Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Zostawmy Julkowi udowadnianie, ja jednak uwazam przeciwnie tzn Zanetti over Piszczek.

A ja pamiętam, że Piszczek dobrze sobie radził grając na Cristiano czy Ribery'ego, ot topowi zawodnicy w tamtym czasie nie błyszczeli w meczach przeciwko BVB.

15 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

A ja pamiętam, że Piszczek dobrze sobie radził grając na Cristiano czy Ribery'ego, ot topowi zawodnicy w tamtym czasie nie błyszczeli w meczach przeciwko BVB.

Prawda, poziom europejski od siebie dodam ze mial 50/50 zeby isc do Realu, Kolton slyszal Real nie ;)

13 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Akurat Gerrard w formacie bez sezonów pewnie by jeszcze zyskał. Kilka świetnych sezonów z wynikami (wygrana LM, kolejny finał, potem jeszcze półfinał).

powinno być tak, że skoro ktoś wyrobił limit to nie liczymy mu pojedynczych absencji w ćwierćfinale/półfinale etc. a tak możesz sobie przeleżeć grupę, ważne żeby grać w ostatnich meczach

jest ktoś kto strzelał w półfinale i finale ale opuścił mecz wcześniej, weźmiesz takiego i już życia nie masz 

2 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Polemizowałbym czy Cannavaro grał słabiej. To był jego rok, nie tylko mundial. Ale rozumiem, że półfinał przegrany zasadą bramek na wyjeździe, gdzie w dwumeczu traci się jedną bramkę lepiej sprzedać niż ćwierćfinał.

Zobaczymy czym zamkniesz, ja mam swoją wizje do Twojego teamu kto mógłby tu zrobić różnicę do tego co budujesz.

Ten Muller z dwójką dla mnie swoją drogą zupełnie niezrozumiały. Chyba dlatego obecnie najwyżej cenię ten zespół z Nedvedem i Shevczenko.

Dla mnie Müller z tamtego sezonu pod kątem zagrożenia w ataku to jest poziom modrica / xaviego / iniesty w prime plus masz gol w półfinale, finale i tytuł. 
Ale wiadomo każdy ocenia po swojemu. 
skład @antek też jest bardzo fajny tylko ja króla cyganów nigdy nie lubiłem ;)

Został mi bramkarz do wybrania więc nie wiem jak mógłbym to inaczej zamknąć ;)

12 minut temu, Gregorius napisał(a):

Édouard Mendy 20/21 więc jak ktoś jeszcze wybiera to może go skreślić. 

Też nad nim myślałem, ciekawy pick też ze względu na to, jaki regres zrobił dosłownie w następnym sezonie, gdzie podawał piłkę Benzemie do pustej bramki. I tak mnie nachodzi w jego przypadku pytanie, na ile to po prostu Tuchel ustawił tamtą Chelsea, że nie dopuszczała do groźnych sytuacji, bo jak odpaliłem hajlajty Mendyego z 20/21, to chyba najnudniejsza kompilka GK jaką w życiu widziałem. Trochę trudno mi Mendyego ocenić 

Teraz, airmax napisał(a):

Też nad nim myślałem, ciekawy pick też ze względu na to, jaki regres zrobił dosłownie w następnym sezonie, gdzie podawał piłkę Benzemie do pustej bramki. I tak mnie nachodzi w jego przypadku pytanie, na ile to po prostu Tuchel ustawił tamtą Chelsea, że nie dopuszczała do groźnych sytuacji, bo jak odpaliłem hajlajty Mendyego z 20/21, to chyba najnudniejsza kompilka GK jaką w życiu widziałem. Trochę trudno mi Mendyego ocenić 

Na pewno bardzo dobra obrona pomogła ale miał parę dobrych obron i co najważniejsze zero błędów.  Za ten jeden sezon wybrany najlepszym bramkarzem lm i o ile się nie myle najlepszym bramkarzem w Europie.  A to jaki reges zaliczył to fakt. 

Godzinę temu, blackmagic napisał(a):

Dlatego bramkarza zawsze na końcu biorę to jeszcze co najmniej jeden był dobry do wyboru 

Myślę ze mimo nagród reszta już półkę niżej. Ale tak w lm jest wystarczająco zawodników i liczy się dopasowanie i balans zespolu.

Edit: jak to pisałem nie wiem czemu pominąłem Donnorume skoro dlugo rozważałem do wybrania. Canizaresa aż tak nie cenię mimo ze ma wielu fanow.

Edytowane przez Gregorius

blackmagic nieco ułatwił wybór, który był między Oblakiem, Donnarumą i jeszcze jednym GK sprzed ~20 lat i tak sobie odpaliłem hajlajtsy PSG vs Arsenal i Aston Villa (a jeszcze jest potężny w rzutach karnych vs Liverpool), to trochę w szoku byłem ile Donnaruma tam wybronił. Topowy shot stopper 

ur2Iwz.jpg

8Sn1bW.jpg

TxHPuA.jpg

Edytowane przez airmax

24 minuty temu, BMeF napisał(a):

Dobre te ostatnie bramkarskie wybory, widać, że spora jednak głębia na tej pozycji i przez 30 lat się tego trochę uzbierało, Mendy to chyba najlepszy pick pod względem jednego świetnego sezonu i bycia kompletnym randomem przez resztę kariery.

To co już wcześniej bylo napisane. Całkowite wtf co się z nim stalo i jak szybko się stoczyl.