Wyparlo Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 43 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): jak od samego początku kompletnie nie skumałem po co ten cały hejt na Antka, okno Overtona sie otwiera roaz szerzej, za 10 lat to nie będzie nic dziwnego, Lebron wrzucił setki zdjęć z winem w łapie i jakoś z widałami nikt nie poszedł, śmieszy mnie to od początku, zwłaszcza w kontekście Polski gdzie hajs z buków często ratuje sport w danym mieście i dziwi mnie, to, że można tyle energii poświęcić na jebanie bukmacherki, samemu z niej zarabiając (to jest największy lol) a nie krytykować np. fajek, alko, dragów czy generalnie antypolskich praktyk, które niszczą rodzime firmy Hajs z buków nie ratuje żadnego klubu koszykarskiego w Polsce. Fajki nie są reklamowane od dawna i jest po nich pocisk w mediach (dragi to wiadomo). Alkohol też jest mocno tępiony i jest masa artykułów jego złego wpływu i reklama względem poprzednich lat jest mocno ograniczona. Jeszcze +20 lat temu mieliśmy Lech Basket Liga i browar jako główny sponsor PLK. Teraz takie coś jest zabronione. Bukmacherka, gdzie w Polsce 97-99% grających jest na minusie. Mając konto u PL buka nigdy nie będziecie mieć podsumowania całościowego swojej gry, aby nie widzieć ile konto jest na minusie historycznie. Bukmacherka w Polsce ciągle stawiana jest w pozytywnym świetle i reklamowana przez topowych dziennikarzy z uśmiechem na twarzy jako fajna zabawa. Poza tym wolałbym mieć w rodzinie osobę paląca papierosy (to szczególnie), biorącą dragi czy alkohol, bo finalnie potrzebuje ona wielu lat na wyniszczenie i ciągle ma czas na odbudowę/przemyślenie. W zakładach bukmacherskich to jest szybkie wyniszczenie zazwyczaj młodego człowieka 19-25 letniego, gdzie w 1-2 lata długi są napierdolone takie, że trzeba je odkręcać 20-30 lat, a wiele tych osób się zabija i spłata przechodzi na rodzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mnie ostatnio rozwaliła informacja, że w Polsce jest szacunkowo 200K nielegalnych automatów. Ogólnie to co chwila namierzają jakąś budę udającą punkt ksero, salon kosmetyczny czy inne solarium. Jakiś gang bodajże z Ostródy wyprał 400 baniek z tej działalności. Mają rozmach chłopaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Wyparlo napisał(a): Poza tym wolałbym mieć w rodzinie osobę paląca papierosy (to szczególnie), biorącą dragi czy alkohol, bo finalnie potrzebuje ona wielu lat na wyniszczenie i ciągle ma czas na odbudowę/przemyślenie Ja bym jednak wolał mieć kogoś, kto przegra sobie jakiś niewielki procent z wypłaty dla czystego funu czy podbicia emocji z oglądania sportu, te 97-99% brzmi chwytliwie, ale ilu z tego przepierdala cały majątek. Still - nałóg alkoholowo, papierosowy, dragowy to w dowolnej konfiguracji grube tysiące złotych zrocznego budżetu, o skutkach pobocznych już nie pisząc, a te są często najgorsze w rozrachunku, a to tylko część z pokus, które mogą Ciebie pozbawić hajsu, tak samo trzeba było zamknąć kolektury, kasyna i wszystkie lootboxowe strony w internetach. Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś jest słaby, to popłynie na czymkolwiek ostatecznie, jakoś w moim otoczeniu sporo osób obstawia, a nikt bezdomnym nie został, niektórzy nawet są na sporym plusie. O polskim koszu nie wiem nic, więc się nie wypowiadam, ale w kopanej na pewno wejście buków bardzo pomogło, tak samo jak wspierani są twórcy sportowego contentu, którzy mieliby wielki problem by działąć na youtube bez ich wsparcia, ciężko mi w jakikolwiek sposób potępiać to co piszesz, bo wiem, że chcesz dobrze, ale złapałeś się imo najmniej inwazyjnej i szkodliwej w longrunie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 minut temu Udostępnij Opublikowano 29 minut temu 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): złapałeś się imo najmniej inwazyjnej i szkodliwej w longrunie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi