Skocz do zawartości

Jamison w Cavs

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie pierwsza ocena Jamisona powinna być w sobotę po meczu z Hornets, Celtics i Raptors... Jeżeli "dobrze" pójdzie to dostanie mu się po głowie gdy Cavs zaliczą aż 6 porażek z rzędu. A po mecz z Orlando to nie było źle, ale w Cleveland liczą na to że zacznie grać lepiej... Jamison chyba zdaje sobie sprawę że to może być ostatni gwizdek na misia, prawda?

tu nie rozchodzi sie o to czy jamison zagra slabo czy dobrze.

tu chodzi o to zeby to wszystko pogodzic. i napewno nie ocenimy ich po 3 czy 6 meczach bo zeby to ocenic potrzebowalibysmy duzo wiekszej dawki spotkan. no i trzeba dac im czas. raz, ze jamison musi poznac zagrywki, zgrac sie z chlopakami i wejsc generalnei w system. reszta tez musi sie jego nauczyc. wiec to moze potrwac nawet do playoffs, a byc moze pelne zgranie nawet nie nastapi w tym sezonie.

ale nie o to sie rozchodzi obecnie.

tu chodzi o to, czy zostanie to wszystko w miare pogodzone i poukladane tak, zeby wilk byl syty i owca cala.

zeby kazdy znalazl swoje miejsce i zeby to przelozylo sie na sukcesy druzyny

cavs nie potrzebuja wcale 20-10 od jamisona

on moze robic 10-6 i to tez moze wystarczyc, tak jak lakers nie potrzebuja od kb 35 punktow zeby zdobyc mistrzostwo.

tylko czy beda w stanie to wszystko poukladac i czy to sa wlasciwe klocki. na papierze to wlasciwe klocki, choc po uzupelnieniu dziury na PF, powstala wyrwa na C bez ilgauskasa.

i teraz pytanie do kibicow cavs, na ktore nie uzyskalem odp.

czy jezeli big z nie bedzie mogl wrocic do cleveland, to czy warto bylo robic ten trade?

Z kolei Drew Gooden będzie grał w Clippers.

Nie będzie.

No i co powiesz teraz cwaniaku? :mrgreen:

Jeśli chodzi o Cavs...

Lorak, DF, karl malone i cała reszta, której nie wychwyciłem lub zapomniałem (bo przejrzałem tylko posty od mojego ostatniego, więc pewnie kogoś ominąłem).

Pytacie się jak mogę wymagać powiedzenia czegoś przez kibiców Lebrona (kibice Cavs nie istnieją ;]) w co sam nie wierzę lub nie jest oczywiste dla wszystkich. Otóż sprawa jest prosta. W zeszłym sezonie również minimum Lakers byli silniejsi od Cavs i nie przeszkadzało to fanom Lebrona wypisywać textów pochwalnych pod adresem samego Lebronika jak i jego wspaniałego supportu. Ponadto, co chyba tutaj kluczowe, pojawiały się texty o dynastii Lebrona czy czasie Lebrona (pisał o tym min. Lorak) oraz przechwałki jak to Cavs nie rozprawią się w finale z Lakers (również Lorak, sorry, że nie wymieniam innych z nicków, ale nie pamiętam dokładnie innych). Dlatego też zapytałem i teraz, konkretnie. Skoro w zeszłym roku byli w stanie to dlaczego teraz nie mieliby być?

Dodam jeszcze, że to nie jest żaden atak na Loraka czy innych fanów LBJ, bo pomylić się może każdy i nie o tym tu piszę. Chodzi o to, że widzieli i wierzyli w to co widzieli. Teraz ta wiara się ulotniła...

aha, jeszcze...

Dziwna sprzeczność, Gasola uważa się za TOP 3 PF (nie wspomnę już o ever), Bynuma za młody mega talent, który prawdopodobnie będzie po raz pierwszy zdrowy na play-off a Odoma (to już dopiszę sam) jako być może najlepszego wysokiego poza s5 w historii. Po drugiej stronie mamy Hicksona, w jakis sposób stworzonego przez Jamesa, który w wielu klubach nie wychodziłby ponad 6ppg i 4rpg, Varejao, przeciętnego pf, mocno przepłaconego, dopiero od niedawna uważanego za niezłego obrońcę oraz Shaqa, którego większość forumowiczów uważa za błędną decyzję Cavs (czytaj Czy Cavs potrzebują Shaqa). Czytając wszystkie te opinie to jak dla mnie frontcourt Lakers jest 2-3 klasy lepszy niż Cavs, natomiast kilka osób je głoszących jako całość stawia znak równości. Prosimy o trochę konsekwencji.

a my prosimy o dokładniejsze czytanie...

aha, jeszcze...

Dziwna sprzeczność, Gasola uważa się za TOP 3 PF (nie wspomnę już o ever), Bynuma za młody mega talent, który prawdopodobnie będzie po raz pierwszy zdrowy na play-off a Odoma (to już dopiszę sam) jako być może najlepszego wysokiego poza s5 w historii. Po drugiej stronie mamy Hicksona, w jakis sposób stworzonego przez Jamesa, który w wielu klubach nie wychodziłby ponad 6ppg i 4rpg, Varejao, przeciętnego pf, mocno przepłaconego, dopiero od niedawna uważanego za niezłego obrońcę oraz Shaqa, którego większość forumowiczów uważa za błędną decyzję Cavs (czytaj Czy Cavs potrzebują Shaqa). Czytając wszystkie te opinie to jak dla mnie frontcourt Lakers jest 2-3 klasy lepszy niż Cavs, natomiast kilka osób je głoszących jako całość stawia znak równości. Prosimy o trochę konsekwencji.

a my prosimy o dokładniejsze czytanie...
To jest Twoja ulubiona metoda co zaczyna być lekko męczące. Nie wyjaśnisz, odcinasz się od tego co Ci nie wygodne pisząc taki jak powyższy tekstami.

tak Findek, bo wszystkich czytać nie nauczę... to nie jest Pozytywizm, ja nie jestem bohaterem Nad Niemnem i nie uprawiam tu pracy u podstaw :wink:

i tak teraz tracę czas na szukanie i przywoływanie cytatu Vana:

no to Vanie, zobacz jak to wygląda:

lakers są lepsi fizycznie pod koszem (no chyba że powiesz, że cavs, ale w to nie wierzę...),

Lakers lepsi fizycznie ? bardziej utalentowani, młodsi to zgoda, ale zakładając jeszcze powrót Ilgauskasa, nie wspominam już o tym, że wrócić powinien także Powe to nie wiem gdzie ta przewaga podkoszowa Lakers :?
więc skoro Van pisze wprost, że Lakers mają bardziej utalentowany front, ale nie mają przewagi fizycznej (Lakers nie mają przewagi = Cavs mają przewagę lub jest remis) to po co jeden z drugim rozpisuje się o przewadze talentu frontu Lakers jakby się z Vanem nie zgadzał, kiedy z cytowanych textów wynika jasno, że się ze sobą zgadzają?

Mnie boli fakt, że nie chcecie przyznać tego co oczywiste i kluczowe dla tego tematu. Że Kobe ma lepszy support. Nie mamy do czynienia z dwoma porównywalnymi supportami, na zasadzie co lepsze BMW7 czy Audi A8 ? Przewaga supportu Kobasa była i jest tak wyraźna że dziwi mnie jakiekolwiek rozważanie typu "Ci lepsi fizycznie, Ci bardziej utalentowani, Ci starsi, Ci młodsi". Cavs mają głębszy skład, bardziej różnorodny, ale Lebron jest wciąż otoczony role playerami, 20-minutowym Shaqiem i somehow allstarem Jamisonem a Kobe ... nie będę pisał po raz kolejny.

mnie nic nie boli.

do tego nie uwazam by kobe mial lepszy support. 2 mecze cavs-lakers widzialem w tym sezonei i za kazdym razem support jamesa pokazywal, ze jest lepszy od supportu kobego.

support kobego jest krotszy i o ile mozna jeszcze sie klocic o to, ze te kilka nazwisk (artest, gasol,odom czy bynum) to wiecej niz (shaq,jamison,mo, varejao) o tyle na temat dlugosci tych lawek juz nie ma co dyskutowac.

przytaczalem w innym temacie statystyki i to co widzialem w meczach

cavs maja duzo szersza lawke, to powoduje, ze jest pewien komfort grania, ktorego np lakers nie maja. owszem w po zaweza sie granie do 8 osobowej rotacji ale ja wciaz nei widzialem nic takiego, co by pokazalo, ze support kobego jest o wiele lepszy. no chyba, ze bierzemy pod uwage te 5 spotkan bez kb.

a co do grania. mike brown chyba czyta mojego twittera.

zawezil dzisiaj rotacje do 8 graczy. i to chyba byla najlepsza decyzja jaka podjal od x czasu. choc moze sie myle.

więc skoro Van pisze wprost, że Lakers mają bardziej utalentowany front, ale nie mają przewagi fizycznej (Lakers nie mają przewagi = Cavs mają przewagę lub jest remis) to po co jeden z drugim rozpisuje się o przewadze talentu frontu Lakers jakby się z Vanem nie zgadzał, kiedy z cytowanych textów wynika jasno, że się ze sobą zgadzają?

Van w tamtym zdaniu napisał ogólnie o braku przewagi podkoszowych Lakers w stosunku do Cavs. Jeżeli chodziło mu tylko i wyłącznie o przewagę fizyczną to być może rzeczywiście takowej nie ma, sama obecność Shaqa powoduje, że zespoły przeciwne nie maja przewagi fizycznej pod koszem (oczywiście tylko przez ok. połowę spotkania), z drugiej strony przewaga motoryczna i ogólnie talentu Lakers jest tak duża, że trochę bezsensowne jest opisywanie tylko jednej przewagi Cavs (fizyczności), gdy wiek, szybkość, sprawność, talent są na minus.

A jeśli chodzi o ławkę to w cavs na dzień dzisiejszy widzę na niej Varejao, Moona, Gibsona, Westa i Hicksona, w lakers są Odom, Brown, Farmar, Walton, Vujacic czy Powell, to że Brown wykorzystuje większą ilość zawodników nie znaczy, że ławka Lakers jest diametralnie gorsza i węższa (bo tak naprawdę kim są chociażby Gibson, Hickson czy Moon?)

lebron jest smieszny. it's official

za realgm.com apropos mozliwego powrotu big Z

"He's one of the main reasons why I want to win a title for this team."

Read more: http://www.realgm.com/src_wiretap_archi ... z0gdjTw2hg

heh. czyli lebron dlatego chcial transferu big Z, sprowadzenia amare'a/jamisona, bo chcial wygrac tytul... dla big Z :lol:

Ee ja sie nie natknalem nigdzie na info jakoby to LeBron rzadal jakiegokolwiek transferu.

A poza tym od samego poczatku (pierwszym poscie pisales ze wg Ciebie na 95%) bylo wiadomo ze Wizz go wykupia.

Teraz w całą sprawę wmieszał się Lebron James, który ponoć naciska kierownictwo „Kawalerzystów” by Jamison trafił do Ohio jak najszybciej.

Pomijajac fakt, ze przy newsie nie jest podane zrodlo informacji, to jeszcze pojawia sie jakies dziwne ponoc.

A tak poza tym, to mi bardziej chodzi mi o to, kto wyszedl jako pierwszy z inicjatywa robienia jakiegokolwiek transferu w Cavs. Wg Ciebie to LeBron. Sam James na smutnego nie wygladal i narzekan nie slychac bylo wiec to chyba Ferry.

O tym ze James chcial transferu Z to juz w ogole nie wiem o co chodzi.