Skocz do zawartości

Memphis Grizzlies 2025/26 - budowa od nowa czy przebudowa?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.02.2026 o 11:38, wiLQ napisał(a):

Ciezko bedzie utrzymac te serie przegranych bo czasem graja miedzy soba...

Ale faktem jest, ze zapowiada sie epicki tankfest

Długo nie utrzymali choć to co się wyrabiało w tym meczu to przechodzi ludzkie pojęcie

Raz, że Memphis powinno dostać karę jak PAcers bo oni nagle usadzili przed meczem każdego... Nawet takie tuzy jak Coward Jerome czy Pippen Jr ( na co Jazz zareagowało L4 Lauriego choć jeszcze dwie godziny przed meczem miał grać ale wtedy nikt nie znał listy kontuzjowanych po stronie Memphis)

W pierwszej połowie to działało bo to był pokaz antykoszykówki. Memphis biegało i nagle podawało do gracza Jazz i to w kontrze 3 na 2.. Pudłowali spod kosza. Ogólnie trudno było policzyć skladne akcje po stronie Grizllies. I nagle w połowie 3 kwarty Jazz postanowiło ,że piłkę w dłonie dostanie Brice a on ma tak ,że jak nie trafia to i tak piłki nie odda. więc rzucał pudłował potem wbiegał w tłum. Gubił piłkę i młodzi z Memphis się podjarali i zaczęli trafiać choć nawet wtedy na początku 4 kwarty już nie pamiętam kto spudłował wsad sam na sam z koszem.  Jak się zorientowali ,że JAzz nadal sabotuje mecz i nie mają zamiaru wygrać to na 2,5 minuty do końca Memphis postanowiło gubić piłkę w każdej kolejnej akcji. Oni chyba mieli 5 strat i jedno pudło w 6 kolejnych akcjach.  JEden z najbardziej dysfunkcyjnych meczów w mojej historii oglądania NBA.. Niestety oba kluby chciały przegrać ale Jazz w trakcie meczu było bardziej kreatywne w ustawianiu piątek kiepsko dopasowanych

Tak więc nie dość ,że Memphis wygrało choć nie chciało to jeszcze powinni dostać 100 tys kary za usadzenie aż 9 graczy z rotacji

W dniu 21.02.2026 o 10:52, ely3 napisał(a):

W pierwszej połowie to działało bo to był pokaz antykoszykówki. Memphis biegało i nagle podawało do gracza Jazz i to w kontrze 3 na 2.. Pudłowali spod kosza. Ogólnie trudno było policzyć skladne akcje po stronie Grizllies. I nagle w połowie 3 kwarty Jazz postanowiło ,że piłkę w dłonie dostanie Brice a on ma tak ,że jak nie trafia to i tak piłki nie odda. więc rzucał pudłował potem wbiegał w tłum. Gubił piłkę i młodzi z Memphis się podjarali i zaczęli trafiać choć nawet wtedy na początku 4 kwarty już nie pamiętam kto spudłował wsad sam na sam z koszem.  Jak się zorientowali ,że JAzz nadal sabotuje mecz i nie mają zamiaru wygrać to na 2,5 minuty do końca Memphis postanowiło gubić piłkę w każdej kolejnej akcji. Oni chyba mieli 5 strat i jedno pudło w 6 kolejnych akcjach.  JEden z najbardziej dysfunkcyjnych meczów w mojej historii oglądania NBA.. Niestety oba kluby chciały przegrać ale Jazz w trakcie meczu było bardziej kreatywne w ustawianiu piątek kiepsko dopasowanych

Tak więc nie dość ,że Memphis wygrało choć nie chciało to jeszcze powinni dostać 100 tys kary za usadzenie aż 9 graczy z rotacji

Ja tam jestem w szoku, ze dobrowolnie sie zgodziles ogladac taki mecz.

To mnie zawsze najbardziej zaskakiwalo odnosnie tankowania, dlaczego na tym meczu nie bylo doslownie zero widzow?

26 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ja tam jestem w szoku, ze dobrowolnie sie zgodziles ogladac taki mecz.

W tym sezonie zacząłem oglądać tankerów głónie pod kątem konkurencji dla Jazz a potem bo to jest fascynujące jak bardzo kreatywni potrafią być ostatnio trenerzy . Pod kątem strategii szachów trenersskich to obecnie jest wyższa szkoła jazdy niż walka o czołowe lokaty. PRzegrać mecz w któym obie drużyny chcą przegrać a ta Twoja ma więcej talentu to wymaga niesamowitej wirtuozerii. Ale koszykarsko to jest to czasem dramat bo oni się autentycznie przewracają o własne nogi a GG JAckson pudłuje sam na sam z koszem.. A Grizllies są mistrzami czegoś takiego

A co do biletów to pewnie wynika to z karnetów. Tego ,że ludzie nie mają nic innego do roboty a bilety są sporo tańsze. 

Z mojego doświadczenie 76ers w dobie procesu można było kupić bilet przy samym parkiecie ( 2-5 rząd od parkietu ) taniej niz w Wzards w najniższym rzędzie wyższego piętra. Takie bilety nie mają popytu więc mozna naprawdę stosunkowo tanio kupić no i w takim Salt Lake pewnie nie ma za dużo konkurencji sportowej 

Z jednej strony około 20-25% widzów ma karnety. Po drugie jak wszędzie to też wyjście towarzyskie z kumplami na piwo gdzie nie trzeba być skupionym na meczu. Dochodzą różnego rodzaju turyści którzy są przejazdem raz w życiu to i bilet kupią nie wnikając kto gra. 

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

W tym sezonie PRzegrać mecz w któym obie drużyny chcą przegrać a ta Twoja ma więcej talentu to wymaga niesamowitej wirtuozerii.

Dla fana obecnych jazz wygląda to jak zaproszenie do oglądania jazz. Mają bezsprzecznie najbardziej utalentowany skład z tankerow. Ze sporym overkillem