Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP - 1/4 [Gregorius-Pablo81]

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na moje to jest mniej więcej remis - rzeczywiście jest przewaga na skrzydłach u gregoriusa, ale campbell, santos, brozovic to też nie jest środek nie do przejścia, a jednak atak jest ostro lepszy u Pablo. Wydaje mi się że to mecz z workiem goli i daje @Pablo81  większe szanse na zdominowanie rywala

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Z tamtych postów julekstepa nie wynika, że uważa Cię za drugi, najlepszy team. 

Za to faktycznie Ty w którymś ATF-ie, który organizowałem, wypaczyłeś (nie tylko) julekstepowi końcowy wynik defaultowo wpisując mu te same lokaty, więc chyba nie poruszałbym na Twoim miejscu tego tematu, bo ja już o tym zapomniałem, a tak znowu o tym pamiętam. 

Aż pokopałem - piękny to był beef :D   

W dniu 19.08.2023 o 03:09, BMF napisał(a):

Aż z nudów poświęciłem 15 minut i przejrzałem arkusze, bo byłem ciekawe czy może ktoś jeszcze defaultowo jechał po nielubianych userach:

- RappaR dostał kilka razy pięć 15-tek - słaby team, więc w normie. LAF mu dał czternaście 15-tek.

- poza LAF-em, najczęściej powtarzającą się notą było 5 takich samych, sporo, ale w normie odchylenie. Julekstep dostał od Pablo dwanaście 11-tek + najbardziej zaniżoną notę ze wszystkich uczestników.

W dniu 19.08.2023 o 09:38, Pablo81 napisał(a):

Już nie płacz. I nie rób z siebie ofiary, bo to groteska. Łazisz za mną na forum i uskuteczniasz ataki ad personam, atakując mnie w kwestiach niezwiązanych z tematem dyskusji. W innej gierce forumowej osiągnąłeś swój peak niedawno jadąc ze mną i na forum i na discordzie. 

Na pewno nie zagram w żadnym ATF, w którym bierzesz udział. Ani nie będę z tobą wchodził w jakakolwiek interakcję. Trollu.

Bez odbioru, dzięki i nara.

6 minut temu, P_M napisał(a):

noooo i to odwracanie kota ogonem na koniec, że to ja się użalam (po tym jak x osób go zjebało za oczywistą gówno-akcję)

jak widać choroba do dziś ma się dobrze! 💪

Edytowane przez julekstep

9 minut temu, P_M napisał(a):

Dowiedziałeś się już czym się różni oprocentowanie roczne od całkowitego?

5 minut temu, julekstep napisał(a):

noooo i to odwracanie kota ogonem na koniec, że to ja się użalam (po tym jak x osób go zjebało za oczywistą gówno-akcję)

jak widać choroba do dziś ma się dobrze! 💪

images (12).jpeg

Zdjęcie prosto z Marek ❤️

Neymar może tu niezły wiatrak zrobić z Alvesa i to jest szansa Gregoriusa. W środku pola czeka nas taka wojenka, bo tu ani Matthaus, ani Mascherano z Veronem nie odpuszczą. Jednak wydaje mi się, że ofensywa Pablo całościowo zrobi ciut większą przewagę w tym meczu (ogólnie mam chyba słabość do tego zespołu, tak do 7 rundy, bo jest tu mega skill, jest i fit). 

Awans: @Pablo81

Ciężki werdykt. Fajnie, że zrobił się z tego wyrównany pojedynek.

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Dowiedziałeś się już czym się różni oprocentowanie roczne od całkowitego?

Oczywiscie, i to wiele wiele lat temu. Problem w tym, że Ty nie sprawdziles oczywiscie 5-tej strony dokumentu, który wcześniej linkowałem i ile wynosi "interest": https://www.kpo.gov.pl/media/131461/Zal_6_Prezentacja_MF.pdf ale to nie ten wątek. Z resztą nie muszę tu nic dodawać, a twój atak na mnie bez powodu, gdzie jedyny mój komentarz to był piękny beef do zacytowanych wpisów i w żaden sposób Cię nie zaatakowałem potwierdza tylko twój własny problem.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Siadłby jeszcze jakiś ATF w wakacje, ale nie wiem co tam nam zostało. Muzyka? 

count me in :) 

Teraz, RappaR napisał(a):

Książki?

17 minut temu, P_M napisał(a):

count me in :) 

Trzeba coś nieczasochłonnego znaleźć, z muzyką, a już na pewno z książkami ten problem, że pójdzie np. album/książka, której nie zna X, i średnio, w muzyce to jeszcze do przeskoczenia (~godzina), ale w książkach nie. Nie wiem co tam nam jeszcze zostało z takich 'szybkich' ATF-ów. 

15 minut temu, BMeF napisał(a):

Siadłby jeszcze jakiś ATF w wakacje, ale nie wiem co tam nam zostało. Muzyka? 

Jak coś to piszę się na takie coś. 

Mam nawet wstępną koncepcję.

Celem gry byłoby utworzenie najlepszej playlisty (np. 10 utworów), przy czym każdy musiałby wybrać po jednym utworze z różnych kategorii. 

Przykładowe kategorie: utwór epicki/kultowy , utwór polski, utwór z ostatniej dekady, utwór z czołówki serialu, utwór z filmu (z jakiejś konkretnej sceny), utwór z kreskówki/anime, utwór śmieszkowo-cringowy, coś z muzyki klasycznej/jazzu (to można nawet oddzielić), utwór tylko-ja-tego-słucham (czyli coś niszowego np. poniżej 1 mln odsłuchów na YT) i tak dalej. 

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Książki?

można spróbować też historię reaktywować. U mnie obecnie lepiej z czasem niż rok temu.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Trzeba coś nieczasochłonnego znaleźć, z muzyką, a już na pewno z książkami ten problem, że pójdzie np. album/książka, której nie zna X, i średnio, w muzyce to jeszcze do przeskoczenia (~godzina), ale w książkach nie. Nie wiem co tam nam jeszcze zostało z takich 'szybkich' ATF-ów. 

No książki to chyba tylko na bazie jakiś fragmentów mogłyby przejść. Jeśli atf filmowy upadł, tym bardziej książkowy nie ma racji bytu.

7 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Jak coś to piszę się na takie coś. 

Mam nawet wstępną koncepcję.

Celem gry byłoby utworzenie najlepszej playlisty (np. 10 utworów), przy czym każdy musiałby wybrać po jednym utworze z różnych kategorii. 

Przykładowe kategorie: utwór epicki/kultowy , utwór polski, utwór z ostatniej dekady, utwór z czołówki serialu, utwór z filmu (z jakiejś konkretnej sceny), utwór z kreskówki/anime, utwór śmieszkowo-cringowy, coś z muzyki klasycznej/jazzu (to można nawet oddzielić), utwór tylko-ja-tego-słucham (czyli coś niszowego np. poniżej 1 mln odsłuchów na YT) i tak dalej. 

Muzyka to tak szeroki obszar, że na luzie idzie ogarnąć mnóstwo kategorii, tylko walor dyskusyjny so-so jeśli sprowadzimy to do piosenek (tysiące kandydatów, a decydujący argument to 'podoba się mnie to'), chyba, że wprowadzimy albumy, tu już można realnie dyskutować czy lepsze jakieś Master of Puppets czy Black Album (czy inne Ride The Lightning etc), ale tu już tricky, bo łatwo będzie wybrać coś czego ktoś nie zna.

Edytowane przez BMeF

19 minut temu, BMeF napisał(a):

Muzyka to tak szeroki obszar, że na luzie idzie ogarnąć mnóstwo kategorii, tylko walor dyskusyjny so-so jeśli sprowadzimy to do piosenek (tysiące kandydatów, a decydujący argument to 'podoba się mnie to'), chyba, że wprowadzimy albumy, tu już można realnie dyskutować czy lepsze jakieś Master of Puppets czy Black Album (czy inne Ride The Lightning etc), ale tu już tricky, bo łatwo będzie wybrać coś czego ktoś nie zna.

Mi albumy również pasują. Nie licząc jakiegoś country to z prawie każdego gatunku kojarzę te największe klasyki. 

48 minut temu, RappaR napisał(a):

Książki?

Podejrzewam, że jest tylko kilka książek, które przeczytało więcej niż 21,37% forumowiczów. Te dwie o Jordanie, ta o Dream Teamie, Wiedźmin, LOTR, Zbrodnia i kara, Lalka, W pustyni i w puszczy. Może jeszcze jakiś Rok 1984 albo inny Ojciec Chrzestny by się trafił.