Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP - 1/4 [Gregorius-Pablo81]

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Muller bramki spoza pola karnego 1/2 , Roberto Baggio 1/11 Klinsmann 1/5 Ronaldinho 1/4 (piękny rzut wolny z Anglia. Jego drugi gol to karny) 4/22 

Jak to wygląda w przypadku Michela, Neymara, Vieriego, Fernandesa?

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Więcej bramek, gorsza skuteczność.  3 bramki Lothar, 1 Fernandes, 1 Michel ( dla mnie zaskoczenie) a Neymara chyba nie sprawdzalem.

Czyli możemy uznać, że w skillu strzelania z dystansu mamy coś w okolicach remisu?

Edytowane przez Pablo81

W dniu 7.08.2025 o 22:00, Pablo81 napisał(a):

Czyli możemy uznać, że w skillu strzelania z dystansu mamy coś w okolicach remisu?

Spoko jeśli popatrzymy na cała linie pomocy. Nie ukrywam że wydawało mi się że Michel strzelił więcej z dystansu. Aczkolwiek w tym kontekście w jakim przywoływałem to jako argument (bramki z gry , środkowych pomocników) to dalej uważam że mam przewagę. MI cały czas chodzi o możliwości asekuracji i podwajania.  Lothara i Michel'a (pewnie zamienię z Bruno) nie możesz odpuścić na środku bo oboje się zgodzimy ze dobrze strzelają z dystansu.  Ofensywni obrońcy słabo grający w obronie przy braku skrzydłowych to proszenie się o kłopoty. Tak samo nawet jeżeli twój obrońca zostanie to włączenie się moich bocznych ( w czym byli świetni) również powoduje przewagę na boku i potencjalnie wolne miejsce dla napastników lub bocznego pomocnika.

Z drugiej strony u mnie bronienie i zagęszczenie środka utrudnia Tobie skuteczny atak.  

Cytat

a już tak zupełnie z boku jako ciekawostka wiec proszę żeby nikt się nie sugerował tym w głosowaniu. ChatGPT4 ogólnie pomijał formę turniejowa, przestawiał zawodników na nie swoje pozycje wiec musiałem pisać dodatkowe prompty z kontekstem. Nie mniej już od wpisania taktyki sugerował że obie drużyny sa bardzo mocne z moja duża przewaga w obronie i Pablo w pomocy. i oceniał pojedynek na remis ze wskazaniem na Pablo (bo dodaniu części statystyk na końcu wskazał moje minimalne zwycięstwo ale to już taki był kontekst ).

ChatGPT5 po zalinkowaniu tematu i prośby o analizę pisze o obu mistrzowskich zespołach ale prognozuje moje zwycięstwo. Sama oceniał bez tworzenie kontekstu w moich promtach.

Jako argumenty:

1. Odkryte boki – Argument Gregoriusa

Dani Alves w 2014 roku był ofensywnie aktywny, ale defensywnie narażony na krytykę.

Roberto Carlos w 2002 był solidny w defensywie i równie groźny z przodu.

Efekt: Gregorius mógł wykorzystywać wolne przestrzenie za plecami Alvesa, zwłaszcza w kontratakach.

2. Kreatywna ofensywa – Argument Pablo81

Ronaldinho i Müller mogli dezorganizować ustawienie obronne Gregoriusa, wymuszając na nim opuszczanie pozycji przez obrońców.

Potencjalny problem: solidna linia obronna Gregoriusa ograniczała ich przestrzeń.

3. Środek pola

Matthäus + Fernandes kontra Mascherano + Verón – przewaga Gregoriusa w dynamice i strzałach z dystansu.

Pablo81 miał za to więcej kreatorów, ale mniej „box-to-box” pracy.

Wnioski taktyczne

Gregorius ma przewagę w defensywie i większą pewność w formie turniejowej kluczowych graczy.

Pablo81 jest groźniejszy w ataku pozycyjnym i może wygrać, jeśli narzuci szybkie tempo oraz wymusi wymianę ciosów.

Najbardziej prawdopodobny scenariusz: Gregorius kontroluje środek i wykorzystuje odkryte boki, co ogranicza ofensywne wejścia bocznych Pabla.

---

Symulowany wynik

📊 Gregorius 2 : 1 Pablo81

Gole Gregoriusa: Neymar (kontra po błędzie Alvesa), Matthäus (strzał z dystansu).

Gol Pabla: Ronaldinho (po kombinacji z Müllerem).

Przy czym i tak pomylił parę rzeczy np. zupełnie ignorując w opisie  Sol'a w mojej obronie, czy zmienił moje ustawienie na 4:4:2 z Neymarem w ataku.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

@Gregorius jak juz masz prompt gotowy to wrzuć nasz pojedynek jeszcze raz co wyszło ;) 

Jak mi się odnowią tokeny to wrzucę. nie ma problemu. Ale prompt był bardzo prosty żeby nie zbudować kontekstu. W stylu na podstawie tematu na forum link przeanalizuj podane tam zespołu pamiętając że do oceny zawodników liczy się tylko forma z mistrzostw świata z podanego roku. W analizie uwzględnij cała dyskusje weryfikując merytoryczność argumentów.

Taka sobie ta obrona Pablo, Godin opuścił 1,5 meczu w fazie pucharowej, Kohler wszedł do składu w fazie pucharowej, Alves to jest bust (tutaj trzeba było nie sugerować się Sofascore), Jarni spoko, Marcos spoko, ale bottom-3 bramkarzy IMHO. + Lepsze value per pick u Gregoriusa tak na oko.

@Gregorius

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

ekipy nr 2-3 w ćwierćfinale z pechem że wpadli na siebie (z każdym innym oprócz emesa by wygrywali luźno)

w takim wyrównanym meczu dobrych ekip wolę jednak bardziej wyważony team @Gregorius niż jego full-offence rywala

W dniu 4.08.2025 o 20:40, julekstep napisał(a):

tak na szybko to widzę że @eMeS można z miejsca dać wygraną w ATFie i się już nie użerać z kolejnymi rundami 😛 

nie widzę nikogo kto miałby w ogóle podjazd....może w jakimś alternatywnym świecie @Pablo81 u głosujących którzy mają totalnie wyjebane na obronę...ale takich za wielu chyba nie będzie

1. Wymień kogoś jako jedyne potencjalne zagrożenie dla faworyta.

2. Pokłóć sie z nim w politycznym.

3. Zagłosuj na rywala, którego nie był wg ciebie faworytem :)

Szampańska zabawa.

Plus ultraofensywny, gdzie w pomocy jest Mascherano jako def pom, a u rywala Brozovic.

13 minut temu, Pablo81 napisał(a):

1. Wymień kogoś jako jedyne potencjalne zagrożenie dla faworyta.

"u głosujących którzy mają totalnie wyjebane na obronę" (bo masz najlepszą ofensywę w zabawie, ale masz też najsłabszą defensywę)

ja na Twoją marną obronę zwracałem już uwagę w pierwszej rundzie....gdzie głosowałem na Ciebie

2. Pokłóć sie z nim w politycznym.

i ze względu na kłótnie w politycznym z jednym fanem PO...głosuję tutaj na innego fana PO

ma to sens

3. Zagłosuj na rywala, którego nie był wg ciebie faworytem :)

a to pisałem jeszcze przed "kłótnią w politycznym", szkoda że nie zwróciłeś uwagi (dodatkowo ekipa Gregoriusa -> obok Twojej i emesa, to była chyba jedyna ekipa po której nie jechałem przy głosowaniu pisząc o pojedynku dwóch kasztanów, jak w reszcie par)

W dniu 5.08.2025 o 21:56, julekstep napisał(a):

Chamskie losowanie

Przegrany z drugiej pary wygrywa 9 na 10 meczow z wygeanym z pierwszej

Patrzac na to ze kobe trafil na emesa to nie szkoda mi odpadniecia :P

Szampańska zabawa.

Patrzenie na te Twoje projekcje to faktycznie szampańska zabawa

najpierw te wrzutki o wadze, kiedy wychodzi że sam jesteś yo-yo typem, który zażera stresy xD

teraz z kolei robisz na mnie projekcje swojego emo-podejścia do ATFów (10x12 czy jak to tam szło przy Twoim słynnym głosowaniu? xDDD)

Plus ultraofensywny, gdzie w pomocy jest Mascherano jako def pom, a u rywala Brozovic.

propsowałem ci wybór Mascherano, ale na tym etapie on nie nadrobi tego że masz najgorszą linię obrony i jednego ze słabszych bramkarzy w zabawie

Edytowane przez julekstep

5 minut temu, julekstep napisał(a):

"u głosujących którzy mają totalnie wyjebane na obronę"

ja na Twoją marną obronę zwracałem już uwagę w pierwszej rundzie....gdzie głosowałem na Ciebie

i ze względu na kłótnie w politycznym z jednym fanem PO...głosuję tutaj na innego fana PO

ma to sens

a to pisałem jeszcze przed "kłótnią w politycznym", szkoda że nie zwróciłeś uwagi (dodatkowo ekipa Gregoriusa -> obok Twojej i emesa, to była chyba jedyna ekipa po której nie jechałem przy głosowaniu pisząc o pojedynku dwóch kasztanów, jak w reszcie par)

Patrzenie na te Twoje projekcje to faktycznie szampańska zabawa

najpierw te wrzutki o wadze, kiedy wychodzi że sam jesteś yo-yo typem, który zażera stresy xD

teraz z kolei robisz na mnie projekcje swojego emo-podejścia do ATFów (10x12 czy jak to tam szło przy Twoim słynnym głosowaniu? xDDD)

propsowałem ci wybór Mascherano, ale na tym etapie on nie nadrobi tego że masz najgorszą linię obrony i jednego ze słabszych bramkarzy w zabawie

Jak zawsze u ciebie - nie ważne kto wybrany, a kto wybiera :)

I oczywiście można komentować , gdzie kto mieszka , jak inwestuje itp, ale monstrualnej otyłości już nie 😕 HIPO... kryta ;)

20 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jak zawsze u ciebie - nie ważne kto wybrany, a kto wybiera :)

I oczywiście można komentować , gdzie kto mieszka , jak inwestuje itp, ale monstrualnej otyłości już nie 😕 HIPO... kryta ;)

Powiedz mi Pablo81 o co Ci chodzi. Dlaczego az tak Ciebie boli głosowanie na mnie? Julek już w 1 rundzie pisal o ofensywnym składzie. Do tego przeciwko mnie mam wrażenie ze braki na skrzydłach w obronie będą najbardziej eksponowane.  Do tego nie rozumiem hejtu na Brozovica i mowienia ze 1 zawodnik nawet najlepszy moze zmienic słaby sklad w obronie na dobry.

Teraz, Gregorius napisał(a):

Powiedz mi Pablo81 o co Ci chodzi. Dlaczego az tak Ciebie boli głosowanie na mnie? Julek już w 1 rundzie pisal o ofensywnym składzie. Do tego przeciwko mnie mam wrażenie ze braki na skrzydłach w obronie będą najbardziej eksponowane.  Do tego nie rozumiem hejtu na Brozovica i mowienia ze 1 zawodnik nawet najlepszy moze zmienic słaby sklad w obronie na dobry.

Gość wskazuje moja drużynę jako jedynego potencjalnego konkurenta teamu Emesa, po czym głosuje na Ciebie, gdy nie jesteś Emesem. Jest to nielogiczne. I to mnie irytuje, a nie głos oddany na Ciebie. Jak najbardziej jestem w stanie zaakceptować porażkę, ale nie taką niekonsekwencję. EOT.

W dniu 4.08.2025 o 20:40, julekstep napisał(a):

nie widzę nikogo kto miałby w ogóle podjazd....może w jakimś alternatywnym świecie @Pablo81 u głosujących którzy mają totalnie wyjebane na obronę...ale takich za wielu chyba nie będzie

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Gość wskazuje moja drużynę jako jedynego potencjalnego konkurenta teamu Emesa, po czym głosuje na Ciebie, gdy nie jesteś Emesem. Jest to nielogiczne. I to mnie irytuje, a nie głos oddany na Ciebie. Jak najbardziej jestem w stanie zaakceptować porażkę, ale nie taką niekonsekwencję. EOT.

typ jest autentycznie jebnięty

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Z tamtych postów julekstepa nie wynika, że uważa Cię za drugi, najlepszy team. 

Za to faktycznie Ty w którymś ATF-ie, który organizowałem, wypaczyłeś (nie tylko) julekstepowi końcowy wynik defaultowo wpisując mu te same lokaty, więc chyba nie poruszałbym na Twoim miejscu tego tematu, bo ja już o tym zapomniałem, a tak znowu o tym pamiętam.