Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP 1/8 [24kobe8-julekstep]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz drugi użytkownika @julekstep , który jak widać tak mocno wziął sobie za cel zwycięstwo z rookasem, że nie potrafił odpowiedzieć na kulturalne przywitanie z mojej strony 🤨

Nadmienię, że mój opis był robiony na telefonie dość spontanicznie i nie był w żaden sposób konsultowany z narzędziami pomocniczymi. Opierał się tylko i wyłącznie na pamięci i teście oka. Stąd pewnie pisałem o kontuzji Thiago Silvy zamiast o kartkach itd. 

Ale do rzeczy, bo po wpisach i wiadomościach wnioskuję, że społeczność spragniona jest Igrzysk:

10 godzin temu, julekstep napisał(a):

Barthez to chyba najgorsze stosunek 'accolades na pierwszy rzut oka' (zwycięzca turnieju, nagroda dla najlepszego bramkarza, tylko 2 puszczone gole) a realnego value

W dniu 19.07.2025 o 10:46, BMeF napisał(a):

To, że Barthez spoko pick, to faktycznie prawda. 

AMEN 

oj przyjacielu trzeba było zrobić trochę lepszy risercz

Maldini to mój ulubiony piłkarz ever, więc się nie będę przyczepiał.... ALBO c*** przyczepię się xD. Ustawiasz go jako LB -> a trzeba zauważyć że im dalej od lewej Maldini grał na tym turnieju...to tym lepiej mu to szło (i tak w fazie grupowej grał jako LB i grał średnio... za to w pucharowej - po wypadnięciu Baresiego - już grał głównie jako CB i grał świetnie)

Gdybyś przeczytał mój opis uważniej wiedziałbyś, że Maldini gra u mnie równie często jako środkowy jak i LO, bo taki mam system, że w pozycyjnym przechodzę na trójkę z tyłu. Więc równie często gra tam, gdzie jak sam napisałeś szło mu lepiej, dziękuję za docenienie :) 

image.png.565a2192ca59723ce3249cc8c58c1420.png

oj przyjacielu trzeba było zrobić trochę lepszy risercz...na Twoje nieszczęście Silva się nie tyle połamał co w półfinale nie grał ze względu na kartki

Nie zrobiłem żadnego riserczu, pisałem to z głowy :) więc tak pomyliłem się, nie grał za kartki. Ale co to za różnica skoro do tej pauzy na sofascore:

image.png.f4b5a7599f6d549957e0830ebd2794d6.png

Także doskonały występ Kapitana...

Desailly bardzo fajny pick

Dzięki, warto dodać że był w 11 MŚ, stracił wraz z Barthezem 2 gole i nakrywa czapką Twoje wybory na ŚO

Nazywajmy rzeczy po imieniu. Typ się obsrał (DOSŁOWNIE) w finale.

Powtarzam -> w atfie formatu turniejowego picknąłeś (w 3ciej rundzie!) gościa który się obsrał (DOSŁOWNIE) w finale

xDDDDD

Dokładnie, obsrał się. Zdobył też MŚ, był w 11tce mistrzostw, genialny, też z przyjemnością bym się obsrał dla takiego splendoru, i myślę, że głosujący również. 

Aha i bez względu na to, ciągle jest tym graczem, który wyłącza Twojego Pirlo z marzeń o 1/4 finału w tym ATFie

Laudrupa uwielbiam, imho jeden z absolutnie najlepszych 'rozgrywających' ever i zagrał też bardzo fajny turniej

Dzięki, doceniam docenienie

Nie kojarzę żeby on grał jakiś wybitny turniej w 2010 tbh....dodatkowo po co on obok Laudrupa? Bardziej wygląda to na konkurencję niż wsparcie tbh

Zapytałem kolegi, by Ci przypomniał:

• Centralna postać ofensywy Niemiec: Joachim Löw postawił na Özila jako głównego rozgrywającego za napastnikiem, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Mesut był "silnikiem" kreatywności niemieckiego zespołu, który grał ofensywnie i widowiskowo.

• Wizja i podania: To, co najbardziej wyróżniało Özila, to jego fenomenalna wizja gry i zdolność do wykonania precyzyjnych podań, które otwierały drogę do bramki. Wielokrotnie posyłał kluczowe asysty, rozbijając obrony rywali.

• Bramki i asysty: Özil zdobył jedną bramkę (przeciwko Ghanie) i zanotował trzy asysty, będąc jednym z liderów turnieju pod tym względem. Jego wpływ na wynik był mierzalny.

• Kluczowe mecze: Świetnie zaprezentował się w fazie grupowej, a także w meczach pucharowych, zwłaszcza w wysokich zwycięstwach nad Anglią (4:1) i Argentyną (4:0). W obu tych spotkaniach jego podania były kluczowe dla rozmontowania defensywy przeciwnika.

• Nominacja do Złotej Piłki: Jego znakomite występy zostały docenione przez FIFA, która nominowała go do Złotej Piłki turnieju (nagrody dla najlepszego zawodnika), co potwierdzało jego status wschodzącej gwiazdy.

• Przejście do Realu Madryt: Bezpośrednim efektem jego znakomitej postawy na mundialu było zainteresowanie największych klubów Europy i ostateczne przejście do Realu Madryt, co było ogromnym krokiem w jego karierze.

Podsumowując: Występ Mesuta Özila na Mistrzostwach Świata 2010 był fenomenalny. Młody, 21-letni wówczas zawodnik, pokazał dojrzałość, kreatywność i techniczne umiejętności na najwyższym poziomie, stając się jednym z najbardziej ekscytujących graczy turnieju. Był to bez wątpienia moment, w którym Özil w pełni rozbłysnął na światowej scenie piłkarskiej.

MBAPPE

Czy jest to top3 występ tego atfa i 'być moża za naszego życia nieosiągalny dla nikogo'? xDDDD PANIE DAJ PAN SPOKÓJ

w historii MŚ tylko jeden piłkarz przed Mbappe dał Hattrick w wielkim finale, w 1966 Geoff Hurst, więc TAK, za naszego życia to może się nie powtórzyć.

serio ja biorę Pirlo i Thurama ze swojej ekipy ponad tego Mbappe

ok masz takie prawo, jednak liczę na rozsądek i obiektywizm głosujących a nie "kiedyś to było" :)

Więc jak najbardziej świetny występ, ale na pewno nie w połowie tak świetny jak cytowana reklama xD

Ty w swoim zespole dalej nie masz połowy takiego gracza, więc nie strzelaj do siebie, wystarczy...

ale z jednym muszę się zgodzić -> słowo wszędobylski pięknie oddaje występ Alvareza na tym Mundialu. Był wszędzie do tego stopnia że nawet w każdym meczu zaliczył ławkę rezerwowych (nie rozegrał żadnego pełnego meczu). Brawo!

4 gole grając średnio 66 minut na mecz to świetny wynik, a oprócz tego dokladał świetną grę w obronie i zaangazowanie...

Raczej nie będę jak przeciwnik na tym etapie atakował jego słabych stron (przynajmniej nie dzisiaj), zobaczymy czy znajdę czas na dalsze przepychanki.

Co do taktyki, to opieram grę na krótkich podaniach, utrzymując się długo przy piłce. Posiadając Ozila, Laudrupa nie będzie to raczej trudne. Jak na swoich taktykach przedstawiałem, mogę atakować aż 6 zawodnikami, pozostawiając swobodnie 3 obrońców + Kante na swojej połowie.

Nie widzę też problemu w duecie Ozil i Laudrup, wybitne jednostki mogą się dogadać i operować po dwóch stronach boiska. Wg heatmap z mś Ozil to bardziej prawa strona a Laudrup lewa. Świetnie do siebie pasują, uruchamiają kolegów. Szczególnie Mesut to zawsze było altruistyczne podejście co bardzo cenię.

11 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

brakuje mi gry głową pod bramką przeciwnika, Alvarez ma 1.70 cm Sas i Mbappe poniżej 1.80

ja się o to nie obawiam. Hiszpania zdobyła ME w 2012 bez napastnika typowego, Barca Guardioli grała bez napastnika typowego więc ja mogę grać karakanami i wchodzić z piłką do bramki, bo tak to widzę. Tiki taka, krótkie podania to właśnie styl w oparciu o który ten zespół został stworzony wybrany. Dużo kreacji, ruchu i perfekcyjnie wykończenie.

Tyle ode mnie na razie, pozdrawiam

image.png

Edytowane przez 24kobe8