Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP 1/8 [24kobe8-julekstep]

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko zmontować dobra drużynę w takim ATF z dalszym wyborem, do tego bustując w 2 pierwszych rundach to już niemal niemożliwe ;) dlatego szczere propsy dla Julka że jakoś sklecił sensowny skład.

Jednak głosuje na @24kobe8 nie przekonuje mnie ta drużyna ale mimo wszystko star power przeważa.

Edytowane przez agresywnychomik

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Głosy tylko od uczestników gry? 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

jak takie to nie liczymy

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Ciężko zmontować dobra drużynę w takim ATF z dalszym wyborem, do tego bustując w 2 pierwszych rundach to już niemal niemożliwe ;) dlatego szczere propsy dla Julka że jakoś sklecił sensowny skład.

Jednak głosuje na @24kobe8 nie przekonuje mnie ta drużyna ale mimo wszystko star power przeważa.

edytowane głosy również nie powinny być uwzględnione

2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Jakoś bardziej potrafię wyobrazić sobie grę w ataku @24kobe8 niż drużyny z takimi napastnikami Julka. Dla mnie takim składem Julek zmarnował potencjał napastników. 

w sensie że drużyna zmarnowała potencjał napastników (co byłoby dziwne bo mam dość zajebiście podających gości, gdzie nawet środkowi obrońcy to topka na swojej pozycji w tym temacie) czy ci napastnicy zmarnowali potencjał drużyny bo do niej nie pasują? (ew. do siebie?)

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

w sensie że drużyna zmarnowała potencjał napastników (co byłoby dziwne bo mam dość zajebiście podających gości, gdzie nawet środkowi obrońcy to topka na swojej pozycji w tym temacie) czy ci napastnicy zmarnowali potencjał drużyny bo do niej nie pasują? (ew. do siebie?)

Masz dwóch pomocnikow robiących różnice dobrymi podaniami.  Ale jesteś zmuszony pchać się srodkiem. Do tego wloch nie jest wymarzonym partnerem Andersona. Srednia technika, slaby drybling i gra kombinacyjna.  Nie przytrzyma pilki czy klmbinacyjnie rozegra. Nie klei mi sie to.

6 minut temu, Gregorius napisał(a):

Masz dwóch pomocnikow robiących różnice dobrymi podaniami.  Ale jesteś zmuszony pchać się srodkiem. Do tego wloch nie jest wymarzonym partnerem Andersona. Srednia technika, slaby drybling i gra kombinacyjna.  Nie przytrzyma pilki czy klmbinacyjnie rozegra. Nie klei mi sie to.

ale czemu patrzysz na to że Toto ma być 'supportem' Andersona, gdzie to Andersson jest tym bardziej cofniętym grajkiem - do przetrzymania piłki, zgrywania itp właśnie

Tota ma korzystać z dnia konia (jaki miał prawie zawsze na mundialu) i 'dostawiać nogę'

Zespół julka może swoje wady mieć, ale wydaje mi się, że nieźle się tu matchupuje. Niby star power po srotnie kobego, ale Mbappe najczęściej porusza się w takiej strefie boiska, gdzie julek jest akurat najlepiej zamurowany xd

Środek pola u julka top, bardzo trudne zadanie przed przeciwnikiem. Trochę w sumie mi nie pasuje Laudrup i Ozil obok siebie, po co dwie typowe 10,  gracze w podobnym stylu, o podobnych zaletach, ale i wadach.

Z drugiej strony Desailly chyba o dwie długości ponad każdym innym stoperem w tej rywalizacji (poza Maldinim, ale tego szef postanowił wystawić na lewej obronie, kiedy akurat na tamtym mundialu serca zdobył głównie graniem w środku).

U julka dosyć proste granie, ale ma kto podać, ma kto dośrodkować, a ten duet napastników mimo wszystko jest groźny. U kobego więcej poezji w grze. Ten Alvarez może nie przekonuje, ale pamiętam Sasa, że wymiatał w kilku meczach.

Hmm... 

Awans: @julekstep

minimalnie

21 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Mbappe najczęściej porusza się w takiej strefie boiska, gdzie julek jest akurat najlepiej zamurowany xd

Nie do końca, w ataku pozycyjnym gram na 3 napastników i mbappe moze rownie dobrze byc ŚN, tak samo jak w krótkich fragmentach, gdzie Kylian zostaje jako ŚN i gram z kontry. 

23 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Laudrup i Ozil obok siebie

Nie do końca, świetnie widać to na heatmapach obu graczy z mś. Ozil operuje ewidentnie bliżej prawej strony, natomiast Laudrup bliżej lewej. Laudrup może również grac lewoskrzydłowego w ataku pozycyjnym, co uwzglednilem w opisie i wrzucanych taktykach na pierwszej stronie.

25 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

poza Maldinim, ale tego szef postanowił wystawić na lewej obronie, kiedy akurat na tamtym mundialu serca zdobył głównie graniem w środku

Zachęcam w wolnej chwili do wrócenia do mojego opisu, gdzie wyjaśniam że wyjściowo Paolo jest LO, jednak przy defensywnym stylu rywala i pewnie z 70% posiadania piłki przez moj team Maldini bedzie grał jako ŚO w trójce. 

Liczę, że moje argumenty choć trochę wpłyną na Twój werdykt @Braveheart22 i jednak dostrzeżesz to czego nie widziales glosujac na Oponenta.

Pozdrawiam 

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Nie do końca, świetnie widać to na heatmapach obu graczy z mś. Ozil operuje ewidentnie bliżej prawej strony, natomiast Laudrup bliżej lewej. Laudrup może również grac lewoskrzydłowego w ataku pozycyjnym, co uwzglednilem w opisie i wrzucanych taktykach na pierwszej stronie.

Piszę o podobnym stylu gry. Heatmapy się różnią, bo Ozil lewonożny lubił zejść z prawej strony do środka. Laudrup prawonożny, zejścia z lewej do środka. 

3 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Zachęcam w wolnej chwili do wrócenia do mojego opisu, gdzie wyjaśniam że wyjściowo Paolo jest LO, jednak przy defensywnym stylu rywala i pewnie z 70% posiadania piłki przez moj team Maldini bedzie grał jako ŚO w trójce. 

Opis bardzo fajny.

Laudrup jednak lepszy w środku niż z lewej strony. Zresztą, on był tak fałszywie ustawiony, bo to typowa 10. Alvarez to słaba opcja na wahadło. Brakuje lepszego boku do dobrego grania na 3 z tyłu.

7 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

mbappe moze rownie dobrze byc ŚN

Może oczywiście, ale chyba się zgodzimy, że najlepiej się czuje i gra atakując z lewej strony :)