Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP 1/8 [P_M-Gregorius]

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Jako że już po głosowaniu to napiszę jeszcze jedną uwagę co do drużyny P_M. Jego skrzydlowi grali turniej jako prawoskrzydlowi. Tylko krótkimi momentami zmieniali strone na lewa. Więc o ile patrząc na kariery wszystko się zgadza to zostali wykorzystani w innej roli niz grali na turnieju. 

Sam o tym pisałem w opisie składu+ konkretnie uzasadnilem, jak ma działać ich wymienność pozycji, więc ta uwaga to nic nowego.

Z tym krótkimi momentami to jednak manipulacja w kontekście Robbena, o ile z Riberym się zgodzę, bo tak go Domenech źle ustawiał o tyle Robben ma na sofascore ciemne czerwone plamy po obu stronach (tak, wiem, że na prawej więcej.:))

To już bardziej bym się czepiał ustawienia Modrica, bo na turnieju grał bardziej cofnięty w miejscu Viery/Alonso.

Screenshot_2025-08-05-22-10-34-504_com.android.chrome.jpg

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Sam o tym pisałem w opisie składu+ konkretnie uzasadnilem, jak ma działać ich wymienność pozycji, więc ta uwaga to nic nowego.

Z tym krótkimi momentami to jednak manipulacja w kontekście Robbena, o ile z Riberym się zgodzę, bo tak go Domenech źle ustawiał o tyle Robben ma na sofascore ciemne czerwone plamy po obu stronach (tak, wiem, że na prawej więcej.:))

To już bardziej bym się czepiał ustawienia Modrica, bo na turnieju grał bardziej cofnięty w miejscu Viery/Alonso.

Screenshot_2025-08-05-22-10-34-504_com.android.chrome.jpg

Powiem tak, jak Son Ciebie kłuł w oczy na prawej (z zupełnie inna rola niż tylko skrzydłowy) to myślę że ten zaproponowany układ jest podobnym no-go. 

• Szulim odpiął/ęła ten temat
W dniu 5.08.2025 o 22:14, P_M napisał(a):

Tylko u Modrica to czepianie. A nie chodziło żeby się czepiać szczególnie że gra wyżej czy niżej czesto zależy od przeciwnika i trudno to uczciwie ocenic. A Ty na lewej dałeś Ribery'ego ktory prawie na tej stronie nie grał. Już Robben z prawej strony widać że się zamieniał i był dłuzej na lewej stronie. 

Godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Tylko u Modrica to czepianie. A nie chodziło żeby się czepiać szczególnie że gra wyżej czy niżej czesto zależy od przeciwnika i trudno to uczciwie ocenic. A Ty na lewej dałeś Ribery'ego ktory prawie na tej stronie nie grał. Już Robben z prawej strony widać że się zamieniał i był dłuzej na lewej stronie. 

Yup, tylko, że Ribery w klubie 05-07 grał wyłącznie na lewej, więc no typowo wina trenera, że źle go ustawiał...

Teraz, Gregorius napisał(a):

Jasne ze tak. Gdybyśmy nie brali pod uwagę tylko ms to miałbyś za niego dodatkowy plus 

No tylko, że tu chyba można podejść do tego w ten sposób, że ja ustawiłem Ribery'ego lepiej (na jego naturalnej pozycji) niz Domenech, który go ustawił na prawej? :D powinienem miec wlasnie dodatkowego boosta :D 

@P_M chatgpt5. Ale miał problem z dostępem do forum.

Werdykt

Gdyby to był pojedynek w stylu „kto strzela więcej goli w grupie” — Gregorius.
Ale przy bezpośrednim meczu, z pełnym znaczeniem taktyki i formy z turnieju, P_M ma większe szanse wygrać, bo:

Ma wyraźnie lepszy środek pola, który mógłby zneutralizować ofensywę rywala.

Jego defensywa jest twardsza i mniej podatna na kontrataki.

Lepiej dopasował taktykę do atutów wybranych graczy.

Moja ocena:

> Lepsza drużyna: P_M – dzięki dominacji w środku pola i lepszemu balansowi, mimo że Gregorius ma silniejszą ofensywę i lepszego bramkarza.

8 minut temu, Gregorius napisał(a):

@P_M chatgpt5. Ale miał problem z dostępem do forum.

Werdykt

Gdyby to był pojedynek w stylu „kto strzela więcej goli w grupie” — Gregorius.
Ale przy bezpośrednim meczu, z pełnym znaczeniem taktyki i formy z turnieju, P_M ma większe szanse wygrać, bo:

Ma wyraźnie lepszy środek pola, który mógłby zneutralizować ofensywę rywala.

Jego defensywa jest twardsza i mniej podatna na kontrataki.

Lepiej dopasował taktykę do atutów wybranych graczy.

Moja ocena:

> Lepsza drużyna: P_M – dzięki dominacji w środku pola i lepszemu balansowi, mimo że Gregorius ma silniejszą ofensywę i lepszego bramkarza.

Fair ocena :)