Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP 1/8 [The Game 85-LeweBiodroSmoka]

Rekomendowane odpowiedzi

@The Game 85

• Fabio Cannavaro, Włochy - 2006
  • Davor Suker, Chorwacja - 1998
  • Iker Casillas (GK), Hiszpania - 2010
  • Bebeto, Brazylia - 1994
  • Ivan Perisić, Chorwacja - 2018
  • Gilberto Silva, Brazylia - 2002 
  • Aldair, Brazylia - 1994
  • Youri Djorkaeff, Francja - 1998
  • Claudio Caniggia, Argentyna - 1990
  • Sime Vrsaljko, Chorwacja - 2018
  • Antonio Bennarivo, Włochy - 1994

@LeweBiodroSmoka

• Xavi, Hiszpania - 2010
  • Dennis Bergkamp, Holandia - 1998
  • Carles Puyol, Hiszpania - 2010
  • Thomas Ravelli (GK), Szwecja - 1994
  • Michael Owen, Anglia - 1998
  • Krasimir Bałakow, Bułgaria - 1994
  • Dragan Stojković, Jugosławia - 1990
  • Eric Abidal, Francja - 2006
  • Stefan de Vrij, Holandia - 2014
  • Roland Nilsson, Szwecja - 1994
  • Papa Bouba Diop, Senegal - 2002

...

Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Przypominam, że obowiązkowa jest jedynie grafika z taktyką, która najlepiej zobrazuje Wasze zespoły. Rozbudowane opisy nie są wymagane. Można oczywiście do grafiki dorzucić kilka słów od siebie, jakieś podstawowe informacje, które Waszym zdaniem warto przedstawić. Każdego wola ile napisze, nie będziemy karać za brak większego opisu. Najważniejsza grafika.

Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do 1/4. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką).

Czas trwania tej rundy: Myślę, że tydzień będzie ok, czyli do niedzieli na koniec tygodnia fajnie byłoby zamknąć ten etap (ale tu jeszcze można się dogadać w zależności jak to widzicie).

Jedna uwaga dla przypomnienia. Oceniamy danego zawodnika tylko na podstawie jego występów w wybranym turnieju. Nie oceniamy całokształtu jego występów na MŚ (jeśli taki zawodnik zagrał w więcej niż jednym turnieju), ani też całokształtu jego kariery. Jeszcze ważna zasada ATF. Nie dyskredytujemy zawodników ze względu na to, że kiedyś poziom piłki był słabszy, gra była wolniejsza itd.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Miłej zabawy ;) 

• Szulim przypiął/eła ten temat

lineup2png.png.ed8f44b7843a3e6e304bc4ca7383c009.pngWybierając swoją drużynę kierowałem się głównie sukcesem drużynowym. W składzie mam 6 mistrzów, 4 wicemistrzów i brązowego medalistę.

Za obronę odpowiadają Fabio Cannavaro wybrany 2 najlepszym piłkarzem tego turnieju i Iker Casillas najlepszy bramkarz z 2010 ( Hiszpanie wszystkie mecze fazy pucharowej wygrali 1-0, a jego interwencje w finale były spektakularne, a ogólnie puścił tylko 2 gole w 7 meczach.) Pozostałe miejsca w defensywie zajmują solidni gracze, którzy wydatnie pomogli swoim zespołom awansować do finałów.

Natomiast za atak odpowiadają Davor Suker, czyli król strzelców z roku 1998 i Bebeto, który był idealnym uzupełnieniem Romario, więc z Sukerem powinien również współpracować idealnie. Na skrzydłach kluczowi gracze finalistów z zaznaczeniem, że finał w 1990 roku mógłby wyglądać zupełnie inaczej, gdyby Caniggia mógł zagrać, bo to on ciągnął zespół w fazie pucharowej, gdzie strzelił jedyne 2 gole jakie zdobyła Argentyna.

W środku pola Djorkaeff, kluczowy gracz Francji i Gilberto Silva który fantastycznie zastąpił kontuzjowanego Emersona prawdziwa rewelacja Brazylii z 2002, gdzie ja będąc wielkim kibicem Brazylii w ogóle go nie znałem. 

próbowałem się zmusić wracając dziś w pociągu, ale ostatnie 5 dni spałem po 3-4h max, gdybym jeszcze widział szansę na wygraną, ale rywal silniejszy jednak

fajny team @The Game 85 powodzenia w kolejnych rundach

a ATFy najlepsze jednak na zlotach, wpadajcie w okolicach marca, będziem informować

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

napisałem taki statement, bo myślałem, że deadline jest do niedzieli

mogę coś skrobnąć krótszego wieczorem jeśli jeszcze można

Może napisz i ewentualnie do północy można zmienić głos. A  nuż znajdziesz stopa dla Denisa i zdąży dojechać

• Szulim odpiął/ęła ten temat