Skocz do zawartości

EuroBasket 2025 & inne turnieje wakacyjne

Wyparlo

Kto wygra EuroBasket 2025?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra EuroBasket 2025?

• Serbia
    • Niemczury
    • Francja
    • Grecja
    • Hiszpania
    • Słowenia
    • Łotwa
      0
    • Turcja
      0
    • Włochy
      0
    • Litwa
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 27.08.2025 o 06:34

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, obywatelPP napisał(a):

I ? Thank Ya, Mr. Obvious ! Przewiduje dwa lekkie zwycięstwa z outsiderami: Islandia + Belgia, blowout z Francją + wypadniecię w 1/8. Co nie zmienia faktu, że to prawdziwi sportowcy, w 100000 % zaangazowani w swą robotę

Z tymi lekkimi zwycięstwami to na spokojnie. Już mecz z Izraelem był słabszy w wykonaniu Polaków, a zmęczenie będzie się potęgowało. Rywale też nie położą się na parkiecie. Tak samo patrząc na grę Francuzów, aż tak bym blowoutu się nie obawiał (chyba, że Milicic położy laskę i da odpocząć podstawowym graczom). Polska grupa jest o tyle łatwiejsza, że z 2 koszyka trafiliśmy Słowenię, a nie Litwę, ale też o tyle trudniejsza, że nawet ta Islandia to nie są chłopcy do bicia, jak przykładowy Cypr. Czyli dobrze trafiliśmy z mocniejszych koszyków, ale słabiej z tych słabszych.

Polacy to też specyficzna drużyna. Ma tych kilku graczy w formie, na dobrym poziomie aby powalczyć z mocniejszymi rywalami, ale nie ma głębi składu i jest zbyt uzależniona od kilku graczy aby kogoś rozbijać na stojąco 30-stakiem. Raczej te mecze są szarpane. Dlatego też któryś trener wspominał, że to jest w sumie ciężka drużyna do skautowania.

Edytowane przez Heatfun

6 godzin temu, jack napisał(a):

A mi się nie podoba naturalizowanie zawodników ze względów sportowych, którzy nie mają żadnego związku z krajem. Przecież to jest żałosne, że bierzemy typa ze sklepu z zawodnikami i on z miejsca staje się najlepszym naszym zawodnikiem. I to tak, że jest Loyd, długo nic, Ponitka, długo nic, z 5 zadaniowców a dalej już gruz. A najlepsze, że w necie można spotkać komentarze, że Sochan nie jest prawdziwym Polakiem. 

No loyd jest polakiem reprezentuje polske, nie to co ten farbowany lis co siedzi gdzies w hameryce😄😋 a zupelnie serio to fakt troche to naciągane, ale czy w tym wypadku ma to az tak kolosalne znaczenie, wiekszosc reprezentanow to polacy, fakt ze wygrywamy tylko pomaga polskiej koszykowce jako takiej. Reasumując lepiej wygrywac z Loydem, choc oczywiscie to zabawne ze robi on aż taka różnice, niz przegrywac bez niego i czekac az sie grajek jego pokroju pojawi rodem z nad wisly. 

6 godzin temu, jack napisał(a):

A mi się nie podoba naturalizowanie zawodników ze względów sportowych, którzy nie mają żadnego związku z krajem. Przecież to jest żałosne, że bierzemy typa ze sklepu z zawodnikami i on z miejsca staje się najlepszym naszym zawodnikiem. I to tak, że jest Loyd, długo nic, Ponitka, długo nic, z 5 zadaniowców a dalej już gruz. A najlepsze, że w necie można spotkać komentarze, że Sochan nie jest prawdziwym Polakiem. 

nooo wczoraj właśnie aż go zlukałem to typ nawet nie grał w PL xD

przy nim taki Olisadebe to rodowity Polak od 3 pokoleń 🙃

Nie podoba mi się, że nasi środkowi grają bez agresji. Zamiast atakować kosz na pełnej i skakać rywalowi po łbie to oni dwutaktami sobie wchodzą i są blokowani albo sami z siebie nie trafiają. Ok, Balcerowski wczoraj kulał ale Olejniczak jest zdrów a i tak nie potrafił zadunkować tym gównem.

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

nooo wczoraj właśnie aż go zlukałem to typ nawet nie grał w PL xD

przy nim taki Olisadebe to rodowity Polak od 3 pokoleń 🙃

Olisadebe i ten Kubańczyk, siatkarz to chociaż polskie żony mieli. Ten to dobrze, że turniej u nas rozgrywają to musiał do Polski przyjechać. 

Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Pierwszy mecz Polaków obejrzało w TV marne 288 tys widzów 

Pierwszy mecz Polek na Euro w piłce nożnej obejrzało 2 037 tys widzów

🤣🤣🤣🤣

5 minut temu, jack napisał(a):

Olisadebe i ten Kubańczyk, siatkarz to chociaż polskie żony mieli. Ten to dobrze, że turniej u nas rozgrywają to musiał do Polski przyjechać. 

Przed obozem przygotowawczym jeszcze był przecież na kilka dni w Warszawie, aby załatwić paszport. 
Jadł tam ponoć z jakimś działaczem z PZKosz żurek i pierogi, także nie wiem czego się czepiać. 

spójrz lepiej na reprezentacje Francji - sami Francuzi z dziada pradziada tam grają normalnie. 

Edytowane przez RonnieArtestics

1 godzinę temu, Pepis21 napisał(a):

Nie podoba mi się, że nasi środkowi grają bez agresji. Zamiast atakować kosz na pełnej i skakać rywalowi po łbie to oni dwutaktami sobie wchodzą i są blokowani albo sami z siebie nie trafiają.

Balcerowski i Olejniczak:

images?q=tbn:ANd9GcQt9uVtiVRkQ00fcewX75F

Przypomniało mi się, jak jeden ziom z forum powiedział kiedyś "dlaczego Embiid nie zacznie grać jak Jokic?"

Edytowane przez Chytruz

25 minut temu, Chytruz napisał(a):

Balcerowski i Olejniczak:

images?q=tbn:ANd9GcQt9uVtiVRkQ00fcewX75F

Przypomniało mi się, jak jeden ziom z forum powiedział kiedyś "dlaczego Embiid nie zacznie grać jak Jokic?"

Nie No, Olejniczak to zna swoją rolę chyba, ale taki Balcerowski robił przecież przez te dwa trzy ostatnia lata za „legit” trzecia opcje i grali bardzo dużo akcji na niego. 

to nie jest jakaś ofensywna łamaga i kloc, tylko właśnie wyglądał kiedyś jak fajny, nowoczesny center w ataku. Umówmy się, on asem w D nie jest a więc musi dawac coś w ataku, żeby był z niego jakiś pożytek. 

Edytowane przez RonnieArtestics

12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie No, Olejniczak to zna swoją rolę chyba, ale taki Balcerowski robił przecież przez te dwa trzy ostatnia lata za „legit” trzecia opcje i grali bardzo dużo akcji na niego. 

to nie jest jakaś ofensywna łamaga i kloc, tylko właśnie wyglądał kiedyś jak fajny, nowoczesny center w ataku. Umówmy się, on asem w D nie jest a więc musi dawac coś w ataku, żeby był z niego jakiś pożytek. 

Nie no, wszystko super, gral c***owo, moze grac lepiej. Po prostu proponowane rozwiazania typu "po co pudluje albo daje sie blokowac, skoro lepiej wziac gale i wjebac nad typem" troche smiesza.

Jak mawial klasyk, "taki plan to ja mam zawsze".