Skocz do zawartości

EuroBasket 2025 & inne turnieje wakacyjne

Wyparlo

Kto wygra EuroBasket 2025?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra EuroBasket 2025?

• Serbia
    • Niemczury
    • Francja
    • Grecja
    • Hiszpania
    • Słowenia
    • Łotwa
      0
    • Turcja
      0
    • Włochy
      0
    • Litwa
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 27.08.2025 o 06:34

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, antek napisał(a):

Dlatego się dziwię, że Słoweńcy nie wyrobili/nie chcieli dobrać wysokiego. Tobey był mega pomocny dla Doncica przy kończeniu pod koszem, ale on już przed sezonem reprezentacjym powiedział, że w tym roku odpuszcza kadrę. A przecież największy sukces osiągnęli z Anthonym Randoplhem na piątce. Im w przeciwieństwie do większości reprezentacji brakuje nie małego naturalizowanego tylko wysokiego mającego umiejętność łapania podań i kończenia z pod kosza.

Wtedy Randolph grał na czwórce, a na piątce był bardzo solidny Gasper Vidmar.

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tak. Jeżeli indywidualne zagrania Ponitki i Loyda plus koszyczki przez 15 s akcji i rzuty z glupiej pozycji to tak. Masz racje.

nie wiem po co ironizujesz o indywidualnych akcjach, skoro to przynosi efekt to trzeba to grać i tyle, a nie grać kombinowane koronkowe akcje by zadowolić wymagających fanów które przeciw lepszym defensywom i tak będą nie do powtórzenia

koszyczkowanie i ogólnie powolne akcje nie dające żadnych przewag (i wynikające z tego tragiczne rzuty na koniec zegara 24s) i tak były grane mniej niż w meczach z Belgio i Francjo więc tu też pogres. 

Nawiększym problemem na pocz meczu w ataku były głupie straty w ataku(podania w nogi itp), to plus słaba obrona i zrobiło -10. Ale nawet przy tych stratach to częściowo były niezłe akcje, tylko niechlujne wykonanie. 

6 minut temu, lorak napisał(a):

tak na szybko sprawdziłem i całkiem sporo krajów jednak zachowało się honorowo ; ]

serbia, lotwa, estonia, czechy, niemcy, litwa, szwecja, GB?, hiszpania, francja, slowenia, belgia?, islandia

Niemcy robią to trochę sprytniej, pol kadry jest halb na halb (czy to honorowo to juz daje kazdemu do indywidualnej rozkminy ;)

10 minut temu, LAF napisał(a):

+ 4 i Bośnia miała posiadanie także czy takie mocne te prowadzenie było?

Ale prowadzenie, determinujaca kontuzja to by byla jakby oni mieli conajmniej +4 i posiadanie i gra by zmienila obraz po niej, tutaj my systematycznie odrabialismy i budowalismy przewagę, nawet z tym robertsonem na parkiecie

23 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Właśnie, nikt tam nie przypomina Bonapartego. 

tak sobie ostatnio myślłem oglądając tych francuskich koszykarzy vs PL co daje połączenie afrykańskich genów z europejskim systemem szkolenia.

Co daje: są w czołówce we wszystkich liczących się grach zespołowych, ręczna od lat (chyba ciągle, no nie?nie śledzę, ale już w 90s tam już sporo afro grało), nożna od lat, kosz od lat, siatkówka ostatnio też. nie wiem tylko kto tam w rugby gra i jak im idzie 

Edytowane przez rw30

23 minuty temu, lorak napisał(a):

tak na szybko sprawdziłem i całkiem sporo krajów jednak zachowało się honorowo ; ]

serbia, lotwa, estonia, czechy, niemcy, litwa, szwecja, GB?, hiszpania, francja, slowenia, belgia?, islandia

z przodu honor, z tyłu goła dupa 

17 minut temu, Thomas napisał(a):

Wynik ponad stan zrobiony, także w meczu z Turkami nie mają nic do stracenia. To będzie jedno spotkanie, dyspozycja dnia, dzień konia Loyda i możemy być w czwórce.

Zobaczymy ale imo dzien konia Loyd juz mial w game 1, a Turcja po gownianym meczu na slabiutkich % może sie odbić. Maja kolosalna przewage na 4/5.

45 minut temu, rw30 napisał(a):

tak sobie ostatnio myślłem oglądając tych francuskich koszykarzy vs PL co daje połączenie afrykańskich genów z europejskim systemem szkolenia.

Co daje: są w czołówce we wszystkich liczących się grach zespołowych, ręczna od lat (chyba ciągle, no nie?nie śledzę, ale już w 90s tam już sporo afro grało), nożna od lat, kosz od lat, siatkówka ostatnio też. nie wiem tylko kto tam w rugby gra i jak im idzie 

Wczoraj było UFC w Paryżu
Francuzi wygrali wszystkie walki.

Francuzi:

Oumar Sy | UFC

William Gomis | UFC

Nassourdine Imavov | UFC

Ten trzeci to oczywiście urodzony w Daghestanie