Skocz do zawartości

EuroBasket 2025 & inne turnieje wakacyjne

Wyparlo

Kto wygra EuroBasket 2025?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra EuroBasket 2025?

• Serbia
    • Niemczury
    • Francja
    • Grecja
    • Hiszpania
    • Słowenia
    • Łotwa
      0
    • Turcja
      0
    • Włochy
      0
    • Litwa
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 27.08.2025 o 06:34

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, LAF napisał(a):

Marudy się zebrały i teraz będą marudzić, że lepiej przegrywać niż naturalizować 

Nie no, tu nie chodzi o marudzenie, że lepiej przegrywać niż naturalizować, tylko zgadzam się z julkiem, że kupczenie obywatelstwem w taki sposób nie powinno mieć miejsca w żadnym kraju. Jest kilka takich krajów jak widziałem na artykule na weszło i to po prostu jest patologia, nie mówię tego w kontekście wyłącznie Polski.

51 minut temu, DRK napisał(a):

Mecz ze Słowenią leciał jedynie na TVP Sport, panie były w TVP i TVP Sport.

Mecz ze Słowenią w czwartek miał konkurencję w postaci epickiego powrotu Majchrzaka z Rosjaninem + 4 mecze pucharowej Jagi, Lecha,  Legii i Rakowa. 

To nieco tłumaczy dysproporcję w oglądalności obu wydarzeń

Nie pamiętam jaką konkurencję miała transmisja z meczu Polek.  

To fakt, mieli konkurencję dużą. Pamiętam jak wiele lat temu szczypiorniści na MŚ w Niemczech zaczynali z marną oglądalnością a po kilku meczach każdy niemalże Polak był ekspertem od gry w piłkę ręczną. Tak więc ruszy...

25 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Ale tu nie ma nic śmiesznego, oboje mieli wczoraj akcje, które mogli a nawet powinni skończyć z góry i dać drużynie pewne punkty to poszli wolno dwutaktem, pozwalając dojść obronie i końcowo nie trafiając. Brakło im agresji podkoszowej i tyle.

To sa biale drewna, jak nie maja rozbiegu i wystawione na sam na sam z koszem, to z gory moga zaladowac gary do zlewu.

Prowadzimy w każdym z trzech pierwszych meczy przez 97% czasu, a tu jeszcze marudy przychodzą i mówią, że męczymy się z Islandią, lol. Niezłe jajca. 
w piłce nożnej jak ogrywamy 1:0 jakaś Mołdawię to jest to sukces wiec zapraszam tam jak wam sie nie podoba spokojne 19:16 z Islandią w pierwszej kwarcie. 

18 minut temu, P_M napisał(a):

Nie wiedziałem, że można takie patologie odwalać.

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to tym amerykańskim murzynom mocno się opłacało też dlatego, bo byli dzięki temu liczeni jako EU-gracze, a w ligach były limity dla non-EU zawodników, więc jeszcze większy transakcjonizm. 

Chyba ciężko to byłoby przepisami scancelować, bo Amerykanie mają XXXX liczbę graczy, którzy byliby wzmocnieniem takiej Polszy, ale nie wiem. 

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to tym amerykańskim murzynom mocno się opłacało też dlatego, bo byli dzięki temu liczeni jako EU-gracze, a w ligach były limity dla non-EU zawodników, więc jeszcze większy transakcjonizm. 

Chyba ciężko to byłoby przepisami scancelować, bo Amerykanie mają XXXX liczbę graczy, którzy byliby wzmocnieniem takiej Polszy, ale nie wiem. 

Też nie wiem, ale tutaj nie ma nawet jakiejś gry pozorów zachowanej typu znajdziemy Ci jakąś do hajtniecia się, po turnieju weźmiesz rozwód czy coś, tylko po prostu na pałę "nasi gracze są c***owsi, więc przyda nam się".

Z tą kwestią non-eu to też nie wiem jak jest teraz. Żeby nie było do samego Loyda nic nie mam, tylko bardziej do wszystkich urzędników państwowych, gdzie tego typu patologię przechodzą i oczywiście do FIBY, że na coś takiego pozwala, bo to niewiele ma wspólnego z mistrzostwami Europy.

5 minut temu, P_M napisał(a):

Z tą kwestią non-eu to też nie wiem jak jest teraz. Żeby nie było do samego Loyda nic nie mam, tylko bardziej do wszystkich urzędników państwowych, gdzie tego typu patologię przechodzą i oczywiście do FIBY, że na coś takiego pozwala, bo to niewiele ma wspólnego z mistrzostwami Europy.

Dobra, wygooglowałem i możliwe, że wystarczyłoby, że FIBA wprowadziłaby zasadę rezydencji tj. FIFA (poza obywatelstwem musisz mieszkać w kraju X 5 lat), gdzie btw. obecnie nie byłoby możliwości naturalizacji tak szybko Olisadebe i Rogera. 

Jak ktoś kibicuje 'patriotycznie' w FIBA-koszykówce to faktycznie ciężary.

1 minutę temu, LAF napisał(a):

Od połowy 3Q biegają nasze tuzy ligowe z najlepszym ligowcem na czele a Islandia robi runą w tym momencie. 

Także oceńcie sami na jakim poziomie jest nasza liga. 

Ale nikt nie neguje, że Jordan gra lepiej od naszych ;) 

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Super gra ten Łączyński. Wczoraj się nie popisał ale ma już drugi dobry mecz na trzy mozliwe, No nie spodziewałem się. 

Laczynski ma świetny court vision ale on ma na tym poziomie bardzo słaby kozioł plus brak rzutu. Całe życie dupa w stronę kosza. Więc podania fajne ale żeby to super meczem nazywać? 

Swoją drogę ten center z Islandii wygląda jak mvp

A nasi wysocy znowu się wyfauluja  

Edytowane przez blackmagic