Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2025/26 - ostatki Curry

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Kubbas napisał(a):

oj nie

ale panie eye test

Podziemski nie bierze sobie pilki jak austin zaczal brac w playoffach, nie jedzie z przeciwnikami possesion po possesion nie manipuluje pick and rolli jak austin, nie ma nawet pol tych skill setow ktore przejawial austin na poczatku

Podziemski to fajnie atakuje off the catch, fajnie lapie gre z innych, wchodzi na strone, rzuca catch and shooty, ogolnie simple shit nic specjalnego

Imo skillset to on trochę ma. 

ale czego ewidentnie brakuje by przebić mur bycia dobrym rolesem to mental i pewność siebie, nie wiem czy też to zauważyłeś ale on baaaardzo często sobie kreuje super pozycje do rzutu off the dribble, a potem ordynarnie pudłuje bardzo prostego floatera czy jumpshota. 

no tak, ja nie mowie ze to jest jakis łak

ale od tego co ma w swoim bag Reaves, jakim kreatorem/playmakerem jest/byl/zapowiadal sie Austin to Podziemski nigdy nie stal kolo tego nawet

sami Warriors wiedza ze sie przeliczyli, chcieli nim trejdowac jak juz sie zrobilo za pozno

W dniu 24.12.2025 o 15:04, Kubbas napisał(a):

no tak, ja nie mowie ze to jest jakis łak

ale od tego co ma w swoim bag Reaves, jakim kreatorem/playmakerem jest/byl/zapowiadal sie Austin to Podziemski nigdy nie stal kolo tego nawet

hold your horses... Podziemski ma dopiero 22 lata (w tym wieku AR to był jeszcze na uczelni na 4 roku i był tam przeciętnym kreatorem/playmakerem) i jest delikatnie rzecz ujmując trochę innym typem gracza, ale jeszcze w zeszłym sezonie myślę 3/4 ligi wolałoby mieć u siebie BP niż AR.

Jeśli chodzi o kreację to Ci gracze są porównywalni, choć mam odczucie, że BP na lepsze BBIQ. Jeśli chodzi o obronę to nawet nie ma co porównywać (Brandin to typowy PoA ze świetną zbiórka jak na G, Austin to co najwyżej przeciętny perimeter defender), jeśli chodzi o ofensywę to wcale nie jest tak, że dzieli ich jakaś przepaść - główna różnica jest taka, że AR to zdecydowanie bardziej SG z niezłymi umiejętnościami playmakingu, a BP to zdecydowanie Playmaker z niezłym rzutem, natomiast trochę brakuje mu tego instynktu przejmowania meczu - ale też nikt tego w tej ekipie od niego nie oczekiwał, stąd jak @RonnieArtestics pisał w niektórych akcjach nie ma tej pewności siebie. Austin ma dużo większe doświadczenie w byciu drugą czy nawet 1 opcją na boisku, Brandin to był nawet przy Kumindze, Wigginsie czy Hieldzie dalszą opcją.

W tym sezonie Austin wystrzelił, ale poczekajmy za rok czy 2 (szczególnie jak Curry pójdzie na emeryturę) to dopiero zobaczymy na co stać Brandina.

Edytowane przez dannygd