Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2025/26 - ostatki Curry

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, barcalover napisał(a):

Pewnie będzie ostatecznie jakieś 22,5 mln x 2 bez żadnych opcji w 3 roku (ani TO ani PO).

Mi sie wydaje, ze cos jeszcze ugra bo campy sie zaczynaja ciut wczesniej niz deadline Kumingi na decyzje, wiec przez pare dni bedzie spora presja na Warriors.

Swoja droga to dlaczego nikt nie probowal podebrac Horforda?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Mi sie wydaje, ze cos jeszcze ugra bo campy sie zaczynaja ciut wczesniej niz deadline Kumingi na decyzje, wiec przez pare dni bedzie spora presja na Warriors.

Swoja droga to dlaczego nikt nie probowal podebrac Horforda?

I tak już dużo mu oferują, wg mnie on też jest pod presją, bo ostatecznie jednak raczej kasa + liczenie na ciekawą wymianę to najlepsza jego droga do większej roli gdziekolwiek. QA, no-trade i zrobienie na złość Warriors raczej mu nie da minut, więc będzie miał mniej kasy i rok w małej roli czekania na kolejne FA. Myślę, że ogarną deal.

7 minut temu, barcalover napisał(a):

I tak już dużo mu oferują, wg mnie on też jest pod presją, bo ostatecznie jednak raczej kasa + liczenie na ciekawą wymianę to najlepsza jego droga do większej roli gdziekolwiek.

Finansowo zapewne tak, ale ile jest warta mozliwosc wybrania druzyny do ktorej sie dolaczy?
Niekoniecznie tylko liczone w dolarach, ale dla rozwoju wlasnej kariery.
Zwlaszcza w przypadku kogos kto czuje, ze ma potencjal na wiecej, ale nie mogl go pokazac?

Warriors go sprzedadza byle gdzie byle wyrwac cos w zamian, ale to moze oznaczac znowu slaby fit dla samego Kumingi [np Kings].
Moim zdaniem powinien walczyc o 1+1 z opcja gracza, nawet kosztem lacznych dolarow.

41 minut temu, wiLQ napisał(a):

Finansowo zapewne tak, ale ile jest warta mozliwosc wybrania druzyny do ktorej sie dolaczy?
Niekoniecznie tylko liczone w dolarach, ale dla rozwoju wlasnej kariery.
Zwlaszcza w przypadku kogos kto czuje, ze ma potencjal na wiecej, ale nie mogl go pokazac?

Warriors go sprzedadza byle gdzie byle wyrwac cos w zamian, ale to moze oznaczac znowu slaby fit dla samego Kumingi [np Kings].
Moim zdaniem powinien walczyc o 1+1 z opcja gracza, nawet kosztem lacznych dolarow.

Ok, ale 1+1 z PO również znosi no-trade clause chyba, więc wtedy ten pierwszy argument i tak przegrywa z kasą. 

Jeśli weźmie QO, w teorii priorytetując rozwój kariery, to i tak przez rok sobie zaszkodzi, bo Warriors trudniej będzie nim handlować, czyli będzie miał lepsze opcje, ale dopiero podczas Free Agency za rok.

Aaron Turner, Jonathan Kuminga's agent, confirms to @957thegame that the following options are on the table: 

1) Qualifying offer ($7.9M)

2) 2yr/45M (1+1 deal) -- team option, waived no-trade clause

3) 3yr/54M

4) 3yr/75M with team option

Turner says they want a player option.

• 2 tygodnie później...
2 godziny temu, Mailman napisał(a):

czy tylko ja podejrzewam że multi-year oznacza tu 2 lata z TO na drugi rok? :P 

W dniu 19.09.2025 o 20:11, 24kobe8 napisał(a):

Aaron Turner, Jonathan Kuminga's agent, confirms to @957thegame that the following options are on the table: 

1) Qualifying offer ($7.9M)

2) 2yr/45M (1+1 deal) -- team option, waived no-trade clause

3) 3yr/54M

4) 3yr/75M with team option

Turner says they want a player option.

jak myślicie, co wybierze? wg mnie #4 ale kto ich tam wie

Edytowane przez rw30

14 godzin temu, rw30 napisał(a):

A nie PO za anielska cierpliwosc w offseason? ;-]

14 godzin temu, rw30 napisał(a):

jak myślicie, co wybierze? wg mnie #4 ale kto ich tam wie

Mi sie wydaje, ze #2 bo #4 to za dlugo musi czekac by miec szanse wybrac co dalej.

30 minut temu, wiLQ napisał(a):

Mi sie wydaje, ze #2 bo #4 to za dlugo musi czekac by miec szanse wybrac co dalej.

no właśnie, cała trudność tego megaQuizu polega na tym że tu nie tylko jest ważny ten obecny kontrakt, ale równie ważny (albo i ważniejszy) jest ten kolejny, a tu ni chooja nie wiemy co z kim jego agent wstępnie uzgodnił

dlatego mnie osobiście wcale nie zszokuje jeśli wybierze #1, czyli QO

ale biorąc pod uwagę historię jego kontuzji raczej bym myślał że #4  : )

Season    Age    Team    Lg    Pos    G

2021-22    19    GSW    NBA    SF    70
2022-23    20    GSW    NBA    PF    67
2023-24    21    GSW    NBA    PF    74
2024-25    22    GSW    NBA    PF    47

4 minuty temu, rw30 napisał(a):

no właśnie, cała trudność tego megaQuizu polega na tym że tu nie tylko jest ważny ten obecny kontrakt, ale równie ważny (albo i ważniejszy) jest ten kolejny, a tu ni chooja nie wiemy co z kim jego agent wstępnie uzgodnił

Raczej nie ma sensu negocjowac na 2-3 lata do przodu z obcymi druzynami bo to co sie wydarzy w miedzyczasie mocno wplynie na jego wartosc.
Dlatego nie zgadzam sie, ze opcja #4 jest nobrainerem...

13 godzin temu, dannygd napisał(a):

4 to no brainer, no ale pewnie tak Agent jak i Kuminga to no brainers so..

Chyba tylko pod katem widzenia gwarantowanej kasy jest to nobrainer?
Przeciez wtedy Kuminga moze utknac na 3 lata w miejscu gdzie nie chce byc i w jego opinii sie marnuje.

8 minut temu, rw30 napisał(a):

dlatego mnie osobiście wcale nie zszokuje jeśli wybierze #1, czyli QO

Haczyk z ta opcja polega na tym, ze ciezko mu bedzie odrobic roznice miedzy 22 banki, a 8.
Zwlaszcza jesli zostanie w Warriors gdzie juz wiadomo iz bedzie wygladal zle.

2 godziny temu, Mailman napisał(a):

Kuminga wybrał 48,5mln za dwa lata. 2 rok to opcja drużyny.

https://twitter.com/ShamsCharania/status/1973154423552745807?t=mnYXPhQfleHGeZgTJu-6Wg&s=19

Szybko mu przeszło z nie chce tu grać do nikt nie chce żebym u nich grał 

Już myślałem że podpiszą te QO 

Nie kumam tego ruchu warriors, mają go na rok z nadzieją na to że przedłuży? Mogli to samo mieć i z qo, ale taniej 

Edytowane przez josephnba

Kluby które posiadają zamożnych właścicieli trochę inaczej mogą planować. Jeżeli z nim nie wiążą przyszłości a było ryzyko utraty go za darmo czasem lepiej podpisać wyższy kontrakt bo wytwarza to w potencjalnej wymianie wyższy cap space. Ty patrzysz na to z perspektywy oszczędzania i tańszego zespołu a Golden możliwości pozyskania za niego innego gracza.  I tu przewrotnie im wyższy kontrakt ( w granicach rozsądku bo nikt tu nie sugeruje Maxa ) tym łatwiej o wymianę po lepszego ( czytaj droższego) gracza. Liga ma swoje problemy i jednym z nich jest przepłacanie graczy. Ma to jednak konsekwencje że gracz dobry ale z rozsądnym kontraktem jest dużo trudniejszym do pozyskania niż gracz dobry ale lekko lub mocno przepłacony. Golden nie miało problemu z. „Gotówką” ale mogłoby mieć problem w znalezieniu kogoś z kontraktem pasującym do QO. Dali mu więcej bo zapewne będą testować gracza jeszcze raz i w lutym handlować w razie czego. Z wyższego pułapu wytworzonego z praw Birda i zwiększyli sobie tym pulę dostępnych graczy.  W lutym będą mogli szukać więcej opcji. 

Takim zakładnikiem często stają się chociażby lakers którym opłaca się przepłacić gracza niż nie podpisywać. Bo cap space znika. 

Tu nie pisze o sytuacji że dzięki brakowi podpisu jesteś poniżej kreski i kogoś dobierzesz tylko w sytuacji że i tak jesteś powyżej i nikogo dobrać nie możesz. I to ma golden. Cieszę się z pomogłem. Fan bulls może oczywiście mieć trudności tak jak fan spurs zrozumieć problemy bogatych. 

Nasze zespoły nie operują na tych pułapach gdzie oszczędzanie = strata. 

Sugeruje to oddanie gracza w późniejszym terminie i kupienie sobie czasu na odpowiedź co dalej. 

Opcja drużyny pomoc w tym może gdyby potrzebna była atomowa opcja przy okazji kontuzji liderów. 

A i Golden wysyła sygnał do innych FA że ostatecznie to klub który płaci i zapraszamy nad Zatokę. Wszystkich pięknych i bogatych. Przekaz prosty. 

Przyjdź. Spróbuj. Jeżeli okażesz się petem gorzej niż Kuminga nie zarobisz. Kuszące? 

W dniu 29.09.2025 o 12:43, wiLQ napisał(a):

6 godzin temu, Mailman napisał(a):

Kuminga wybrał 48,5mln za dwa lata. 2 rok to opcja drużyny.

https://twitter.com/ShamsCharania/status/1973154423552745807?t=mnYXPhQfleHGeZgTJu-6Wg&s=19

Bingo!! 😉

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

Nie kumam tego ruchu warriors, mają go na rok z nadzieją na to że przedłuży? Mogli to samo mieć i z qo, ale taniej 

Warriors stworzyli sobie kontrakt do handlu, a z QO Kuminga mialby weto.

Imo taki ruch oznacza ze bedzie trejd Kumingi w okolicy trade deadline (lub max w offseason 2026)

W dniu 28.09.2025 o 22:06, rw30 napisał(a):

W dniu 29.09.2025 o 12:43, wiLQ napisał(a):

A nie PO za anielska cierpliwosc w offseason? ;-]

Ej, tu tez trafilem! Bo Horford ma PO ;-]

https://bsky.app/profile/mikeascotto.bsky.social/post/3m23oyll4ps2c