Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2025/26 - ostatki Curry

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, barcalover napisał(a):

Pewnie będzie ostatecznie jakieś 22,5 mln x 2 bez żadnych opcji w 3 roku (ani TO ani PO).

Mi sie wydaje, ze cos jeszcze ugra bo campy sie zaczynaja ciut wczesniej niz deadline Kumingi na decyzje, wiec przez pare dni bedzie spora presja na Warriors.

Swoja droga to dlaczego nikt nie probowal podebrac Horforda?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Mi sie wydaje, ze cos jeszcze ugra bo campy sie zaczynaja ciut wczesniej niz deadline Kumingi na decyzje, wiec przez pare dni bedzie spora presja na Warriors.

Swoja droga to dlaczego nikt nie probowal podebrac Horforda?

I tak już dużo mu oferują, wg mnie on też jest pod presją, bo ostatecznie jednak raczej kasa + liczenie na ciekawą wymianę to najlepsza jego droga do większej roli gdziekolwiek. QA, no-trade i zrobienie na złość Warriors raczej mu nie da minut, więc będzie miał mniej kasy i rok w małej roli czekania na kolejne FA. Myślę, że ogarną deal.

7 minut temu, barcalover napisał(a):

I tak już dużo mu oferują, wg mnie on też jest pod presją, bo ostatecznie jednak raczej kasa + liczenie na ciekawą wymianę to najlepsza jego droga do większej roli gdziekolwiek.

Finansowo zapewne tak, ale ile jest warta mozliwosc wybrania druzyny do ktorej sie dolaczy?
Niekoniecznie tylko liczone w dolarach, ale dla rozwoju wlasnej kariery.
Zwlaszcza w przypadku kogos kto czuje, ze ma potencjal na wiecej, ale nie mogl go pokazac?

Warriors go sprzedadza byle gdzie byle wyrwac cos w zamian, ale to moze oznaczac znowu slaby fit dla samego Kumingi [np Kings].
Moim zdaniem powinien walczyc o 1+1 z opcja gracza, nawet kosztem lacznych dolarow.

41 minut temu, wiLQ napisał(a):

Finansowo zapewne tak, ale ile jest warta mozliwosc wybrania druzyny do ktorej sie dolaczy?
Niekoniecznie tylko liczone w dolarach, ale dla rozwoju wlasnej kariery.
Zwlaszcza w przypadku kogos kto czuje, ze ma potencjal na wiecej, ale nie mogl go pokazac?

Warriors go sprzedadza byle gdzie byle wyrwac cos w zamian, ale to moze oznaczac znowu slaby fit dla samego Kumingi [np Kings].
Moim zdaniem powinien walczyc o 1+1 z opcja gracza, nawet kosztem lacznych dolarow.

Ok, ale 1+1 z PO również znosi no-trade clause chyba, więc wtedy ten pierwszy argument i tak przegrywa z kasą. 

Jeśli weźmie QO, w teorii priorytetując rozwój kariery, to i tak przez rok sobie zaszkodzi, bo Warriors trudniej będzie nim handlować, czyli będzie miał lepsze opcje, ale dopiero podczas Free Agency za rok.

Aaron Turner, Jonathan Kuminga's agent, confirms to @957thegame that the following options are on the table: 

1) Qualifying offer ($7.9M)

2) 2yr/45M (1+1 deal) -- team option, waived no-trade clause

3) 3yr/54M

4) 3yr/75M with team option

Turner says they want a player option.