rw30 Opublikowano Sobota o 15:06 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:06 6 godzin temu, ignazz napisał(a): powinni wygrać Z ciekawości: czemu "powinni wygrać"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 15:17 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:17 3 minuty temu, rw30 napisał(a): Z ciekawości: czemu "powinni wygrać"? No już nie mów że się przyczepisz do dosyć popularnego powiedzenia w znaczeniu mecz był w zasięgu. Fox mający swoje wady będąc w Kings zamykał sporo spotkań, w clutch time grał dobrze a tu zmarnował 4 sytuację z rzędu w meczu przegrany 1 punktem. Jeżeli na gorąco po takiej serii błędów Foxa fan zespołu któremu kibicuje nie może rzucić zdania że mogli lub powinni to wygrać to już nie wiem co robić na forum. Co ważne ja nie uważam spurs za bardzo mocny zespół więc musisz uwierzyć na słowo że nie użyłem zdania w znaczeniu „są tak mocni że się należało zwycięstwo z automatu”. mam nadzieję że zaspokoiłem twoją ciekawość mimo że nadal nie zgadzam się z twoim wcześniejszym wpisem. Mecz w tabeli leci jako L co niestety może być kluczowe w tej tabeli. Ogólnie tyle na barkach Foxa w końcówce martwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Sobota o 17:12 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:12 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): No już nie mów że się przyczepisz do dosyć popularnego powiedzenia w znaczeniu mecz był w zasięgu. 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): Jeżeli na gorąco po takiej serii błędów Foxa fan zespołu któremu kibicuje nie może rzucić zdania że mogli lub powinni to wygrać to już nie wiem co robić na forum. stary, wyluzuj, jeszcze raz przypomnę jak spytałem: 2 godziny temu, rw30 napisał(a): Z ciekawości: czemu "powinni wygrać"? bo zareagowałeś jakbym Cię zwyzywał czy nabijał się czy nie wiem co jeszcze tak, Ty masz prawo rzucić jakiekolwiek zdanie a ja się do niego odnieść, myślę że już wszystko jasne co do 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): mogli lub powinni to wygrać to dla mnie to są dwie mocno różniące się od siebie rzeczy. Oczywiście że mogli, powinni? niekoniecznie. A tak stricte co do samej końcówki, to faktycznie, lepiej żeby któryś z tych rzutów Wemby czy któryś z młodych spudłowali niż ten Fox, zwłaszcza że najpierw (nie licząc tych rzutów, które zostały dobite) miał Greena na sobie a w ostatniej akcji Paytona, którzy bardzo dobrze go 2x pobronili. w ogóle to że Wemby nie dotknął chyba piłki wcale w ostatniej minucie (poza tą jedną dobitką) to jakieś nieporozumienie, nie chodzi koniecznie o to, żeby rzucał, ale on cały czas generuje podwojenia / shade'y i chętnie dzieli się piłką, więc w pełni rozumiem narzekania na trenera kilka postów wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 17:48 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:48 (edytowane) I tu jesteśmy zgodni. Fox w niewytłumaczalny sposób przejął mecz który mu nie siedział. Odcięcie Wemby od piłki nie wynikało jakoś z potrojen a raczej z faktu kto klepał. Nawet nie wiem czy tu trener nie dał po prostu wolnej ręki co samo w sobie brzmi fatalnie. Takie ekipy często na początku „kariery” idą na fali entuzjazmu i prowizorki. Fox Sochan czy Castle to są właśnie osoby wyłamujące się ze schematów. Każdy chce być Manu. A wyszedł dziś Clarkson. A tak z ciekawości. Jak zareagowałem? Widziałem tu na forum mocniejsze pociski Edytowane Sobota o 17:49 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 21:43 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:43 2024: "Our coach is too old!!!" 2025: "Our coach is too young!!" Obejrzałem jeszcze raz mecz bez emocji i ten Fox to skasztanil 5 razy z rzędu a licząc faul to 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano Sobota o 23:50 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:50 Nie rozumiem tej akcji z Greenem i Wembym. Czemu nie zaliczyli punktów? Czemu Wemby nie dostał dacha? Swoją drogą bardzo ciekawa rywalizacja. Starość kontra młodość. Jeden z topowych defensorów ostatniej dekady kontra najlepszy defensor obecnie (i potencjalnie ever). Ogień kontra woda. Czarny charakter kontra ulubieniec tłumu. VW pięknie dzisiaj czapy rozdał Greenowi i Butlerowi. No ale nic, kto Currego ma, dla tego Curry rzuca Co do naszego Polaka Rodaka, Sochan się powoli rozkręca aczkolwiek trochę wygląda jak ciało obce w tym zespole. Tylko z Victorem coś tam się dogadują, tak to w zasadzie nie dostaje piłek. Ale obrońcą jest dobrym, może to go utrzyma w Spurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano Niedziela o 06:34 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 06:34 6 godzin temu, Zimny napisał(a): Nie rozumiem tej akcji z Greenem i Wembym. Czemu nie zaliczyli punktów? Czemu Wemby nie dostał dacha? faul był przed rzutem, tam Draymond go trzymał zdaje się. a co do technika, to czemu mieliby mu dać? to Green bardziej darł japę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Niedziela o 07:44 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:44 btw nie ma już tego przepisu który był w poprzednich latach że jak się sfauluje przed inboudowaniem piłki to jest 1FT + inbouduje się dalej skąd się inboudowało? tak mnie to zastanowiło, w tej dokłądnie akcji powinno to chyba mieć zastosowanie właśnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano Niedziela o 07:53 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:53 Godzinę temu, lorak napisał(a): faul był przed rzutem, tam Draymond go trzymał zdaje się. a co do technika, to czemu mieliby mu dać? to Green bardziej darł japę. Nie no, bez jaj. Dawno nie widziałem żeby ktoś za takie bezpośrednie darcie się tuż przed przeciwnikiem nie dostał technika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaq Opublikowano Niedziela o 22:08 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:08 W dniu 15.11.2025 o 16:17, ignazz napisał(a): No już nie mów że się przyczepisz do dosyć popularnego powiedzenia w znaczeniu mecz był w zasięgu. Fox mający swoje wady będąc w Kings zamykał sporo spotkań, w clutch time grał dobrze a tu zmarnował 4 sytuację z rzędu w meczu przegrany 1 punktem. Jeżeli na gorąco po takiej serii błędów Foxa fan zespołu któremu kibicuje nie może rzucić zdania że mogli lub powinni to wygrać to już nie wiem co robić na forum. Co ważne ja nie uważam spurs za bardzo mocny zespół więc musisz uwierzyć na słowo że nie użyłem zdania w znaczeniu „są tak mocni że się należało zwycięstwo z automatu”. mam nadzieję że zaspokoiłem twoją ciekawość mimo że nadal nie zgadzam się z twoim wcześniejszym wpisem. Mecz w tabeli leci jako L co niestety może być kluczowe w tej tabeli. Ogólnie tyle na barkach Foxa w końcówce martwi. Ogólnie Fox w Kings zamykał sporo spotkań i tyle samo spotkań w końcówce kisił. Jego największy clutch, to czas kiedy awansowali z MB do PO. Ale w sezonie przed i w sezonie po tym awansie, w wielu końcówkach spotkań zawodził, akcja byla rozgrywana na niego i albo pudłował, albo nawet potrafił zabrać sobie piłke, więc to nie jest tak, jak sam zauważasz, że Fox jest cold blood killer. I zapewne przekonasz się o tym jeszcze nie raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano Poniedziałek o 06:42 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 06:42 22 godziny temu, Zimny napisał(a): Nie no, bez jaj. Dawno nie widziałem żeby ktoś za takie bezpośrednie darcie się tuż przed przeciwnikiem nie dostał technika. Wembanyama się cieszył po udanej akcji, nie sądzę, aby to się kwalifikowało do technika, a Green tam cały czas coś gadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 22:29 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 22:29 San Antonio Spurs star Victor Wembanyama has a left calf strain and is expected to be sidelined for a few weeks, sources tell ESPN. dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 14 godzin temu, ignazz napisał(a): San Antonio Spurs star Victor Wembanyama has a left calf strain and is expected to be sidelined for a few weeks, sources tell ESPN. dobranoc wydawalo sie ze te cale rozciaganie przy jego rozmiarach sieganie sobie do stóp lekkosc, finezja jakos kontuzje go beda omijaly ale wzrostu nie oszukasz nie chce zle wrozyc tutaj ale to źle wróży juz ktoras taka dziwna kontuzja Wembego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knt Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Czy to oznacza minuty dla Sochana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 41 minut temu, knt napisał(a): Czy to oznacza minuty dla Sochana? Chyba tak. Wembanyama dużo rozgrywal i ta rola może przypaśc Jeremiemu chyba ze ten trenejro od siedmiu boleści każe wozic piłkę Foxowi przez cały czas. Jeremy za to na centrze to nie ma sensu. Cos tam pisali że Olynik w składzie to złe wieści dla Jeremiego ale uważam że TO bardzo dobrze (jak sa razem z Jeremim na boisku) może funkcjonować. Tyle tylko że może sie okazać że ten trener na tyle nie lubi/ufa Jeremiego ze bedzie dalej kombinował z takim Biyombo i im podobnym. Za to kontuzja Victora żle wróży na przyszłość. Ale te jego rozmiary wpływają na przeciążenia ogromnie. Nadzieje jedynie w tym że na razie nie sa to rzeczy związane ze stawami kolanowymi, kręgosłupem i koścmi np stopy ktore często dla takich wielkoludów sa notorycznym killerem karier. Edytowane 11 godzin temu przez marceli73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Trochę przehajp z tego Wembanyamy jednak na razie, w tym sezonie powinien walczyć o MVP jak LeBron czy Luka w jego wieku, a ciekawe czy chociaż DPOTY wpadnie czy opuści zbyt dużo meczów. I ciekawe o co chodzi z tymi łydkami w ostatnim czasie w lidze, trafił ktoś na jakieś dobre wyjaśnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 44 minuty temu, BMeF napisał(a): I ciekawe o co chodzi z tymi łydkami w ostatnim czasie w lidze, trafił ktoś na jakieś dobre wyjaśnienia? To pewnie ten cios karate od Podziemskiego Dirty State Warriors kolejnego Spursa połamali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 godziny temu, BMeF napisał(a): Trochę przehajp z tego Wembanyamy jednak na razie, w tym sezonie powinien walczyć o MVP jak LeBron czy Luka w jego wieku, a ciekawe czy chociaż DPOTY wpadnie czy opuści zbyt dużo meczów. I ciekawe o co chodzi z tymi łydkami w ostatnim czasie w lidze, trafił ktoś na jakieś dobre wyjaśnienia? ja mam swoja teorie nie potwierdzona niczym wychudzone lydki, jak sobie przesledzisz kazdego grajka co mial problem z lydka a potem w konsekwencji achillesem to niesamowity szczudlak plus slabe wychudzone miesnie uda co sie tez przeklada na to ze wiecej idzie na lydke dla porownania lydki/ uda lebrona chocby Lillard Durant Haliburton Tatum same szczudlaki tymczasem Tatum ciezko znalezc dobre ujecie a poza tym to wiekszosc "opinionistow" zagranicznych ktorych slucham mowi o zwiekszonej intensywnosci w obronie i w ataku, wiecej workoutow indywidualnych, wyzszy pace, rozwoj koszykowki, wieksza dynamicznosc ruchow ale ja to niezbyt kupuje Edytowane 1 godzinę temu przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Kubbas napisał(a): wychudzone lydki, jak sobie przesledzisz kazdego grajka co mial problem z lydka a potem w konsekwencji achillesem to niesamowity szczudlak Nie jestem ekspertem ale kiedyś pewien stary koks na siłowni powiedział mi że łydek nie da się za bardzo wytrenować żeby były wielkie i że to kwestia genetyki. Co najwyżej możesz je ładnie wyrzeźbić, ale jeżeli geny nie pomogą to pewnego poziomu nie przeskoczysz. No i tak z autopsji i z obserwacji mi się to sprawdza. Także nie wiem czy Twoja teoria o wychudzonych łydkach trzyma się kupy. Tym bardziej, że jeżeli miałby to być problem to jakiś profesjonalny trener Wembyego zwróciłbym na to uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Zimny napisał(a): Nie jestem ekspertem ale kiedyś pewien stary koks na siłowni powiedział mi że łydek nie da się za bardzo wytrenować żeby były wielkie i że to kwestia genetyki. Co najwyżej możesz je ładnie wyrzeźbić, ale jeżeli geny nie pomogą to pewnego poziomu nie przeskoczysz. No i tak z autopsji i z obserwacji mi się to sprawdza. Także nie wiem czy Twoja teoria o wychudzonych łydkach trzyma się kupy. Tym bardziej, że jeżeli miałby to być problem to jakiś profesjonalny trener Wembyego zwróciłbym na to uwagę gdybologia wiadomo dlatego pisalem ze niczym nie potwierdzona ale to ze sie nie da wytrenowac to nie prawda wystarczy chocby duzo ciskac na rowerze i lydy same rosna sam mimo ze gram w kosza mam mocne lydki, pilkarskie bardziej przez to ze do 16 roku zycia jakos glownie jezdzilem na rowerze i gralem w noge dla mnie ma to sens bo to sie wszystko wspiera, jak zerwalem acl to lekarze nie mogli wykryc czy na pewno mam zerwany bo tak wszystko mi dookola dobrze trzymalo noge i stabilnosc kolana zobacz sobie na nogi Kawhia chocby gosc zerwal ACL w playoffach i nawet nie zdawal sobie z tego sprawy, jesli dobrze pamietam dogral caly genetyka wiadomo tez ma swoj wplyw i to duzy, masz tu na pewno racje pewnych rzeczy sie nie przeskoczy ale tez teraz wsrod mlodziezy jest duzy problem bo graja tylko w jeden sport, za szybko wjezdza specjalizacja, przez co koordynacja ruchowa nie jest tak dobra grajac w jeden sport, pole widzenia, przeglad pola topowi PG's w nba to multisportowi atleci tacy jak Rondo chocby czy Lebron, Magic i przez ta waska specjalizacje, bo koszykowka opiera sie na tych fast twitch ruchach gdzie uzywasz fast twitch muscles ktore to ruchy wlasnie ksztaltuja wlasnie bardziej ten watly, wyrzezbiony miesien takze ten tryb szkolenia, jak piszesz o Wembym to nawet ciezko by bylo skorygowac, bo nikt tu raczej nie chce zeby on duzo przybral na nogach zwlaszcza przy jego wzroscie ale dobry balans by byl wskazany Kobe to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi