ignazz Opublikowano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Zachód jest piekielnie mocny i ten personel mocno niedoświadczony w walce o wysokie cele nie ułatwia pozytywnej weryfikacji. Mocno hamuje mój optymizm bo jako fan zespołu raczej widzę w różowych okularach ekipę i o przedobrzenie łatwo. Sa przesłanki do tego aby spurs zaczęli walczyć o #7-8 z jakąś tam złudną nadzieją fana że gdyby wszystko poszło po myśli może i seed 6 ale jak spojrzy się na konkurentów to optymizm maleje. Gdyby byli na wschodzie to zdanie pare wpisów wyżej nie byłoby aż tak odległe. To jest jednak zachód gdzie każdy z każdym będzie walczył. Liga geograficznie jest źle zbalansowana i spurs bliżej do ofiary tego typu stanu rzeczy. Najtrudniejsza zmiana adaptacyjna jest wymiana rozgrywającego, zmiana trenera czy młody wiek graczy jeszcze to pogłębia. Spodziewam się słabego startu z nowymi rozwiązaniami taktycznymi i poprawą gry z każdym miesiącem. Tylko bardzo słaby start u młodych może z nich spięcie całą parę i tu jest moim zdaniem duże zagrożenie. Po drugiej stronie masz uzbrojonych w talent po zęby przeciwników. Miazga mnie nie zdziwi. Choć zespół sformowano na pewno miły dla oka. Jeżeli jak piszecie rzuty będą wpadać a Fox będzie clutch i zagra jak top 30 to w drugiej części może być ciekawie. Ale personel podobny niedawno zawodził. Dużo się nie zmieniło. I na pewno zaskoczeniem będzie powolne wejście w sezon Harpera. Spodziewam się wielu opinii że oczekiwania były wyższe niż gra gracza. Nie szokuje mnie mocno Cichy sezon w jego wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Sources close to negotiations tell me the city and the Spurs have had ongoing and very positive talks this week on the proposed term sheet for a new Spurs arena. There is optimism that it could be finalized soon. Both parties have expressed interest in bringing it to a council vote by the end of the month. Muszę się spieszyć z wjazdem na starą halę. Będę miał powód aby wrócić na nowe. https://www.expressnews.com/business/article/spurs-new-downtown-arena-wemby-18177478.php takie info było 2023 Idzie w dobrą stronę. https://x.com/JeffGSpursZone/status/1955288200496189838?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1955288200496189838|twgr^3131dd99190da910cb7eaecae43688a3b1cf8579|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.spurstalk.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D302290page%3D19 @Koelner jak tam pani Burmistrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 47 minut temu, ignazz napisał(a): Sources close to negotiations tell me the city and the Spurs have had ongoing and very positive talks this week on the proposed term sheet for a new Spurs arena. There is optimism that it could be finalized soon. Both parties have expressed interest in bringing it to a council vote by the end of the month. Muszę się spieszyć z wjazdem na starą halę. Będę miał powód aby wrócić na nowe. https://www.expressnews.com/business/article/spurs-new-downtown-arena-wemby-18177478.php takie info było 2023 Idzie w dobrą stronę. https://x.com/JeffGSpursZone/status/1955288200496189838?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1955288200496189838|twgr^3131dd99190da910cb7eaecae43688a3b1cf8579|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.spurstalk.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D302290page%3D19 @Koelner jak tam pani Burmistrz? nie dzisiaj, za gorąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Ferie 2-15 luty 2026 czyli mecze ORL OKC DAŁ i wyjazd do Dallas na kolejny mecz spurs 5&6 luty w Houston są jeszcze BOS i CHAR 3 lutego BOS jeszcze w Dallas gra Czyli taka tańsza wersja wyjazdu pierwszy tydzień lutego robi codziennie mecz @ely3 1 luty 2026 sobota to optymalny wylot. Powrót po 8 lutym i dwumeczu z Dallas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Ferie 2-15 luty 2026 czyli mecze ORL OKC DAŁ i wyjazd do Dallas na kolejny mecz spurs 5&6 luty w Houston są jeszcze BOS i CHAR 3 lutego BOS jeszcze w Dallas gra Czyli taka tańsza wersja wyjazdu pierwszy tydzień lutego robi codziennie mecz @ely3 1 luty 2026 sobota to optymalny wylot. Powrót po 8 lutym i dwumeczu z Dallas ile koszt za cala impreze? moze bym sie pisal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Będę liczył dopiero. Niestety nie ma punktu styku z lakers A jest. 2.2 w NY lakers grają z knicks. jakby lecieć przez NY i 1 dzień tam nocować to można by to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Jakby wylot był by 1 lutego to może bym się pisał. Nie wiem czy na całość ale na pierwsze 4-5 dni na pewno. Zrób @Ignazz na spokojnie rozpiskę meczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Zrobię to niedługo. Różnica czasu oraz brak lotu bezpośredniego sprawia ze wylot na 4 dni patrząc tez na koszty jest mało efektywny choć oczywiście lepsze 4 niż 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) W tamtym roku byłem na 4 noce w USA i udało się być na czterech meczach. Niestety 18 lutego mam następny wyjazd, a czasami trzeba popracować, dlatego daje sobie 4-5 dni. Zobacze co zaplanujesz. Początek w Nowym Jorku jest o tyle fajny, że można zrobić stopover, mniej niż 24h i mając niby bilet do San Antonio czy innego Houston lecieć np. WAW-FRA-EWR (nocka w NY) - SAS. Ja w tamtym roku miałem KRK-FRA-IAD(Waszyngton, tutaj nocka)-AUS(Austin mecz i nocka, San Antonio grali wtedy w Austin)-IAH(Houston). Tyle sie dało wycisnąć z taryfy Kraków- Houston w United. Edytowane 17 Sierpnia przez Tasma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Propozycja ode mnie: Najlepiej latać ze wschodu na zachód bo czas zmienia się w dobrą stronę. NYK-LAL bym odpuścił bo atmosfera w Denver jest nieziemska i na prawdę warto to przeżyć. Za to LAL można zobaczyć u nich z GSW. Nie wiem co z 3im lutego bo Boston będzie tankował, z drugiej strony nie będzie łatwo dostać się z Indianapolis do Oklahomy. Lot będzie z przesiadką w Dallas, Chicago albo Houston, ale jest to wykonalne. Szóstego mecz w Sacto nie jest z gatunku topowych, ale zobaczyć Kałaja i Hardena przed emeryturą chyba warto. W tabeli jest błąd, bo mecz GSW z LAL jest w LA, ale dla mnie no brainer. Za bilet będzie trzeba sprzedać nerkę, ale i tak warto. Wiem, że mało SAS, ale ciężko było wsadzić więcej. Jeśli chcielibyście zostać dłużej to nie ma problemu. Akurat LA jest dobrze skomunikowane z Teksasem. Ja najpóźniej 8 musze wylecieć do Polski. Koszt biletów lotniczych przy takiej ilości meczów oceniam na 5-6 tys. PLN. Jak plan będzie wstępnie zatwierdzony mogę zacząć szukać Hotele i bilety na mecze wedle uznania. To jest plan gdzie nic sie nie zwiedza z wyjątkiem meczów. Nie wiem jakie są oczekiwania pozostałych zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 17 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Mocny ale trudny i drogi plan. Podstawowy punkt założenia to praktycznie ograniczenie się do i tak potężnego obszaru jakim jest Teksas. Stąd brałem pod uwagę w tym przypadku halę Spurs Rockets Mavs z ewentualnym meczem międzylądowania w NYC. Ekipa która była już w nYC zapewne wolałaby od razu lecieć do Teksasu bo poza meczami NBA jest też inne życie. Alamo Fort Worth Corpus Christi czy Austin. No i mimo wszystko poznanie miast ekip NBA. Co ważne będąc w obrębie jednego stanu łatwiej stworzyć bazę wypadowa i wypożyczyć samochód w lepszej cenie jak się nie zmienia stanów i miejsca oddania auta. z doświadczenia wiem że USA to tak obszerny kraj że trzeba go podzielić na sektory i zwiedzać systematycznie. Ale rozbijając. Wschód ale osobno Floryda i zachód. Wielkie jeziora prerię osobno Teksas i Luizjana także osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Dlatego napisałem, że warto poznać oczekiwania innych. Ja wiem jak wielkie są USA. Byłem tam ponad 20 razy i pewnie poza Alaską zwiedziłem najważniejsze atrakcje. Mój plan (propozycja) to wyłącznie mecze. W każdym mieście zostaje 2-3 godziny na atrakcje, które są akurat w pobliżu. Do tego jest męcząco i jak to w zimie, szansa że będzie śnieżyca, samolot odwołają i mecz (bilety i hotel) w plecy. Dlatego napisałem, że fajnie było by poznać oczekiwania innych. Teraz Ty @ignazz napisz jak to widzisz i zobaczymy czy znajdziemy jakis konsensus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia w jakich kwotach sie chcecie zamknac w obu waszych planach? lacznie za caly trip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 3k+3k+3k koszty stałe lot noclegi i bilety z transferem ale to nigdy nie trafisz dokładniej bo pamiętam kiedyś takie wyjście do baru na fireball czyli każdy shot 7$ pite po 3 praktyczne w sekundę była zabawa był rachunek Bilety na mecze też mają potężny rozstrzał kwot bo raz z pewnością będę polował na coś przy ławce rezerwowej Jak policzę dam znać ale różni ludzie to i budżet równam w dół aby więcej osób było stać na wyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 15 godzin temu, ignazz napisał(a): kiedyś takie wyjście do baru na fireball czyli każdy shot 7$ pite po 3 praktyczne w sekundę No no no, grubo się tam bawicie widzę na tych wyjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 10 minut temu, rw30 napisał(a): No no no, grubo się tam bawicie widzę na tych wyjazdach Dla cierpliwych dłuższa wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Budżet na 7-10 dni jest w miarę ok. Ja bym stawiał bardziej 10K za całość. To zależy ile będzie lotów wewnętrznych i kiedy to będzie kupowane. Same loty domestic w USA trzeba liczyć około 500 zł/szt, więc kwestia ile się będziecie przemieszczać. Do tego dochodzi ta dziwna kultura żeby tipować za wszystko i wszędzie. Na przykład kupujecie piwo na hali i przy płatności automatycznie pojawia się opcja tipa: 15%,20% i custom. Często trzeba dawać napiwki za rzeczy, które dla nas Europejczyków są kompletnie irracjonalne. A w knajpie 20% to minimum. Jeszcze mi się przypomniało, że ESTA ma niedługo podrożeć, chyba dwukrotnie, a że jest ważna dwa lata, to można pomyśleć żeby zrobić z wyprzedzeniem. Ja, jak już pisałem, zrobie pewnie podobny maraton jak w tym roku. Chętnie się z Wami spotkam na jednym czy dwóch meczach gdzieś w teksasie, ale LAL-GSW na pewno nie odpuszcze. Dlatego prośba o jakiś plan z Waszej strony, żebym się mógł dostosować (najchętniej 4 i 5 luty SAS-OKC i DAL-SAS). @ignazz Sprawdziłem ceny za ławką gości na SAS-OKC (za ławką spurs nie ma). Najniższa cena to 1800 USD plus taxy. Edytowane 19 Sierpnia przez Tasma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Deal Done! New Information: After continuing to work through the weekend, the Spurs and the city have finalized the term sheet for a new downtown arena. The two sides came to an agreement on Friday and have hammered out all of the details over the past couple of days. Sources Pani Mayor blokuje. Cóż. Każdy ma majora na jakiego zasługuje Rezolucja nr 4 pani burmistrz blokuje a rezolucja nr 5 Rady kontynuuje prace. Głosowanie niedługo. Pani burmistrz raczej swojego bloku nie przepchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 08:29 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Czwartek o 10:12 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:12 (edytowane) 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): Sochan trenuje z kontuzją? Żodyn się nie spodziewał. Edytowane Czwartek o 10:13 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi