Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, BMeF napisał(a):

Zrobił w college'u dziecko 13-latce i miał przez długi czas na nie wywalone, ale NBA przez lata zamiatało i zamiata sprawę pod dywan, bo jedna z twarzy 90s z pedofilską przeszłością to troszku siara. 

Wemby daje vibe a man of the people i wyśmiał NBA gdy złożyli na urodziny życzenia Malone'owi - tak co do tamtego tweeta.

Czyli majciarz, dobrze kojarzyłem, do spodu z nim

12 godzin temu, dannygd napisał(a):

Dostał to, na co sie umówili biorąc go w dealu. Poza tym to ten sam poziom kasy, co Cade czy Mobley mają...

Tylko, ze wiek sie nie zgadza... i starzenie sie skillsetu.

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

230 milionów? fox? dziwny ruch Spurs, lisek nie jest z tej półki graczy

Czyli trzymali sie zalozen okolo trade deadline bez zadnych zmian w zwiazku z loteria.

Moje pytanie brzmi, czy przy nieuniknionym handlowaniu Foxem beda musieli doplacac pickami?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Tylko, ze wiek sie nie zgadza... i starzenie sie skillsetu.

Czyli trzymali sie zalozen okolo trade deadline bez zadnych zmian w zwiazku z loteria.

Moje pytanie brzmi, czy przy nieuniknionym handlowaniu Foxem beda musieli doplacac pickami?

Przy takiej umowie zapewne tak 

Pickow sporo więc nie ma co płakać. Dealujesz z Clutch Sports musisz rzucić kasę do Pawła Bogatego. 

Nie po to zbiera 10-% prowizji aby iść na jakieś obniżki…. Prowizji. 

To w sumie ciekawe zagadnienie że związek graczy wywalczył 51-49% nie mówiąc o tym że jest to 49/41/10 podział 

Powiem tak. OKC zapłacilo swoim 3m najlepszym graczom po zdobyciu mistrzostwa wiec nawet jak nie bedzie dynasti to sie to broni jakoś. Foxa lubię ale SA nic nie wytargowało. W sumie nie było zniżki wiec i zobowiązań SA wobec Foxa  z pewnością też nie było. Teraz go można wypromowac w tym roku i pchnąć dalej puki kontrakt nie jest toksyczny co może wkrótce się stać. Na pewno Fox jest potrzebnym clutch graczem ale z ograniczeniami ktorych akurat nie potrafimy przykryc obecnym składem. W tym sezonie raczej sukcesów dużych nie bedzie. 30% salary na takiego Foxa z tym skladem jest nie do utrzymania. Mam nadziejs że sie go pozbędą za rok.

Edytowane przez marceli73

Przy sprowadzeniu go za grosze z kings spurs uzgodnili z marszu Maxa który był częścią dealu. Warto zwrócić uwagę że nie ma trade kickera i blokowania wymiany. Jakieś ustępstwo jest. 

To drogi i długi Kontrakt ale widocznie taki był. Próg wejścia. Losowanie #2 i Harper nastąpił później. 

20 godzin temu, marceli73 napisał(a):

Teraz go można wypromowac w tym roku i pchnąć dalej puki kontrakt nie jest toksyczny co może wkrótce się stać

Jakoś tego nie widzę.

Myślę, że Fox stanie się bardzo szybko LaVinem San Antonio,  graczem za słabym żeby walczyć o najwyższe cele i za drogim żeby go wymienić.

7 minut temu, Thomas napisał(a):

Jakoś tego nie widzę.

Myślę, że Fox stanie się bardzo szybko LaVinem San Antonio,  graczem za słabym żeby walczyć o najwyższe cele i za drogim żeby go wymienić.

No nie. Jak bedzie dostawał minuty jest plusowym  graczem i clutch. Nie jest taką dziura w obronie. Gdyby nie max i to że dostaliśmy Harpera byłby to w miare ok dodatek. Levine jest nabijaczem punktów i statów, Fox może cos dac drużynie o cos walczącej.

41 minut temu, Kubbas napisał(a):

W ogóle miałem to napisać już ostatnio

Czy jestem jedynym który uważa że Wemby jest tak dobry i może z tym supportem powalczyć o WCF?

tylko jeśli ten support zacząłby rzucać za 3 na przyzwoitym poziomie. ale historia tych graczy pokazuje, że nie ma co na to liczyć.

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

W ogóle miałem to napisać już ostatnio

Czy jestem jedynym który uważa że Wemby jest tak dobry i może z tym supportem powalczyć o WCF?

Spurs mają fajną ekipę i mogą generalnie powalczyć, ale mają kilku nieimpaktowych młodych graczy, którym będą musieli dać minuty + niedoświadczonego coacha. Ale owszem, Wembanyama będzie w dyskusjach o MVP (dopóki będzie zdrowy), a Fox + rolesi to nie jest zły support. 

Spurs mają naprawdę fajny ten skład, niby wszystko się tam zgadza, większość młodzieży, ale też już takiej mającej po parę sezonów za sobą powalcza na pewno o PO jak będą zdrowi, ale właśnie są na zachodzie.

Z zespołów w PO każdy albo powinien zachować wysoki poziom z poprzedniego roku albo wręcz się wzmocnił. Oprócz Spurs z drużyn, ktore się nie załapały jest jeszcze silniejsze niż rok temu Mavs. Suns moze znowu będą drużyna a nie zlepkiem nazwisk. 

Pamiętajmy też że popa nie ma już na ławce 

oczywiście zdaje sobie sprawę, że dla wielu obecność trenera ma marginalny wpływ ale wg mnie to spore osłabienie zespołu 

aczkolwiek jeśli Spurs staną się czarnym koniem sezonu to przynajmniej będę miał co oglądać kiedy po dwóch kwartach wyłączę Bulls z krwawiącymi oczami