Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

Braveheart22

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

@julekstep

fatalnie bo

Andrea Pirlo, słynny włoski piłkarz, a obecnie trener, ma związek z kebabem. W 2022 roku został trenerem tureckiego klubu Fatih Karagümrük, który ma siedzibę w Stambule, mieście znanym z kebabów. Sam Pirlo nie jest znany z zamiłowania do kebaba,

Właśnie twój pick splunął  tobie w talerz 

Edytowane przez ignazz

16 minut temu, P_M napisał(a):

Pirlo fajny pick, miałem go już w atfie, co prawda musiałbym sobie przypomnieć jak grał w konkretnym turnieju, ale solidny pick na mózg zespołu.

właśnie go wziąłem pod konkretny turniej -> ten mundial to highlight jego kariery

on tam był ofensywnym mózgiem tej ekipy + 3x man of the match (w tym półfinał i finał) jako miły bonusik

24 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

@julekstep (to ten siwy po lewej) jak zwykle na początku ATFa buścik:

download.jpg

ten co uciekł z ATFa i teraz cwaniakuje

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

właśnie go wziąłem pod konkretny turniej -> ten mundial to highlight jego kariery

on tam był ofensywnym mózgiem tej ekipy + 3x man of the match (w tym półfinał i finał) jako miły bonusik

Spoko, nad Pirlo też myślałem, ale z 5. wydawał mi się na przedwczesny pick + staram trzymać się zasady, żeby nie brać pickow z poprzednich draftow jeżeli to możliwe:)

ech i @Braveheart22 wziął mi mój pick, o którym mówiłem wcześniej, że był w cieniu innego gracza, a którego rozważałem zamiast Modrica, liczyłem że może na 2 rundę mi się ostanie :( 

Edytowane przez P_M

24 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Pirlo jest oczywiście dobrym graczem i w tamtych ms był wybierany jako 3 zawodnik turnieju ( za Zidane i Fabio) ale jak na tyle turniejów z ktorych wybieramy to pick bardziej na 2 ture a w 1 to bust. Juz bardziej przemawia do mnie Rivaldo czy Stoiczkow ( mimo ze on też za wysoko).

nikt ci nie broni się nie znać

🤷‍♂️

no i jara mnie argument 'jak na tyle turniejów z których wybieramy' kiedy samemu się w pierwszej turze wybrało grajka z najsłabszego turnieju w puli :) 

Edytowane przez julekstep

9 minut temu, jack napisał(a):

Stoiczkow wciągnął do półfinału historycznych leszczy. A jeszcze w eliminacjach do turnieju pogonili Francuzów. 

Przeciez to bylo zlote pokolenie Bulgarow.

Tam czolowi zawodnicy graliu na zachodzie (a byly inne zasady co do obcokrajowcow). IMHO nie bylo przypadku ze wyeliminowali Francje w eliminacjach, co wiecej tam byl mega wal - polfinal im sedziowal wlasnie zabojad ,ktory mozna powiedziec ze ich przekrecil (2 karne nie zagwizdane) 

Jakos wiecej zawodnikow pamietam z tego teamu niz z brazowych Turkow czy Marokanczykow

15 minut temu, julekstep napisał(a):

nikt ci nie broni się nie znać

🤷‍♂️

no i jara mnie argument 'jak na tyle turniejów z których wybieramy' kiedy samemu się w pierwszej turze wybrało grajka z najsłabszego turnieju w puli :) 

Percepcja sily turnieju jako argument rozstrzygajacy xD Nowy trick Julka, zeby ratowac wybor 3ciego najlepszego gracza turnieju w pierwszej rundzie.

Zeby nie bylo zawsze pickujesz lepiej poza pierwsza runda wiec trzymam kciuki.

2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Może się komuś przyda - rankingi najlepszych asystentów z każdego Mundialu. 

https://www.besoccer.com/competition/historical-ranking/world_cup/assists

NIE SPOJLERUJEMY, wujek dobra rada, jego mac xD

Edytowane przez agresywnychomik

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Percepcja sily turnieju jako argument rozstrzygajacy xD Nowy trick Julka, zeby ratowac wybor 3ciego najlepszego gracza turnieju w pierwszej rundzie.

skoro jest do wyboru 'tyle turniejów' to na pewno jakość poszczególnych turniejów powinna być dość istotna przy wyborze

ale może faktycznie polityczne nagrody indywidualne są ważniejsze! 

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Zeby nie bylo zawsze pickujesz lepiej poza pierwsza runda wiec trzymam kciuki.

siusiaka se potrzymaj lepiej

Edytowane przez julekstep

5 minut temu, julekstep napisał(a):

skoro jest do wyboru 'tyle turniejów' to na pewno jakość poszczególnych turniejów powinna być dość istotna przy wyborze

ale może faktycznie polityczne nagrody indywidualne są ważniejsze! 

Jeszcze sie 1wsza runda nie skonczyla a tu juz sie zaczelo xD, typowe, I LOVE ATFy.

5 minut temu, julekstep napisał(a):

siusiaka se potrzymaj lepiej

Od tego mam zone.

11 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Tam czolowi zawodnicy graliu na zachodzie (a byly inne zasady co do obcokrajowcow). IMHO nie bylo przypadku ze wyeliminowali Francje w eliminacjach

To akurat był mega fuks.

Przypominam jak wyglądała tabela grupy na 2 kolejki przed końcem:

1. Francja 13

2. Szwecja 12

3. Bułgaria 10

Wtedy były 2 punkty za zwycięstwo a Francja miała do rozegrania 2 mecze u siebie. Prawdopodobieństwo, że to zjebią było jakieś 0,0001%. :) 

Najpierw jednak Francja zalicza wpadkę z Izraelem u siebie po bramce straconej w '90 minucie.

Potem w meczu z Bułgarią przy remisie Ginola zalicza jedno z głupszych zagrań ever i Konstandinov strzela gola w 90 minucie na 2:1. 

9 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

To akurat był mega fuks.

Przypominam jak wyglądała tabela grupy na 2 kolejki przed końcem:

1. Francja 13

2. Szwecja 12

3. Bułgaria 10

Wtedy były 2 punkty za zwycięstwo a Francja miała do rozegrania 2 mecze u siebie. Prawdopodobieństwo, że to zjebią było jakieś 0,0001%. :) 

Najpierw jednak Francja zalicza wpadkę z Izraelem u siebie po bramce straconej w '90 minucie.

Potem w meczu z Bułgarią przy remisie Ginola zalicza jedno z głupszych zagrań ever i Konstandinov strzela gola w 90 minucie na 2:1. 

ot pilka, to nie Ty wczesniej wytykales Scolariemu "wiecej szczesia niz rozumu"? Teraz fuks xD, zastanow sie, to moze nie byc sport dla Ciebie.

Edytowane przez agresywnychomik
i moze zmien nazwisko na Bulgar, bo znowu spoilerujesz.