Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

Braveheart22

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, antek napisał(a):

Wybrałem hipstersko, medalu nie zdobyli, ale powszechnie uważa się Hagiego za najlepszego zawodnika tamtych mistrzostw. Trochę więcej szczescia w meczu ze Szwedami i za pewne Rumuni mieliby medal. Indywidualnie- maestro.

Nie do końca się zgadzam, w 1994 roku był jeszcze jeden gracz, którego mam dużo wyżej niż Hagiego.

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

@antek ciekawy pick Hagiego. Bardzo dobry turniej i jego gra na dlugo pozostawała w pamięci.  Mimo wszystko chyba troszkę za wysoko choć rozumiem obawy bo nie bylo szans zebys mógł go później wybrać.

Dokładnie na powrocie w drugiej rundzie na pewno by go nie było. Pamiętajmy, ze Atf to przede wszystkim zabawa i jak nie mogłem mieć Ronaldo/ Messiego w pierwszej rundzie to wybrałem Pana Piłkarza.

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież do aury włączasz też otoczkę takiego turnieju, z tych które wybieramy to nie wiem czy w jakimś innym chciałbym uczestniczyć bardziej jako kibic niż właśnie w Italia 90.

Kibicowi przed telewizorem koło c***a lata otoczka. :) 

Euro 2024 może i miało lepszą otoczkę niż Mundial w Katarze czy Mundial w RPA, bo jednak odbyło się w kraju z dużymi tradycjami piłkarskimi. Tylko co z tego skoro był to gówniany turniej? Taka Francja zdobyła jedną bramkę z gry na całym turnieju i wyjechała z medalem. xD

Teraz, Życie_to_mem napisał(a):

Kibicowi przed telewizorem koło c***a lata otoczka. :) 

Euro 2024 może i miało lepszą otoczkę niż Mundial w Katarze czy Mundial w RPA, bo jednak odbyło się w kraju z dużymi tradycjami piłkarskimi. Tylko co z tego skoro był to gówniany turniej? Taka Francja zdobyła jedną bramkę z gry na całym turnieju i wyjechała z medalem. xD

Ja nie kwestionuje że to był słaby turniej ja kwestionuje że on nie miał aury. 

Trochę po macoszemu wydaje mnie się jest zapamiętany ten Mundial w RPA 2010. Może za to , że magiczna Brazylia z Argentyną skończyły nieco wcześniej 🤔

Sneijder ciągnął Holandię w fazie pucharowej. W grupie co prawda tylko jedna bramka, ale później dołożył cztery (współdzielił tytuł króla strzelców tych MŚ). Dwoma golami z Brazylią odwrócił w drugiej połowie losy meczu z 0:1 na 2:1. Cztery razy wybrany Graczem Meczu. Tylko Messi w 2022 miał kiedykolwiek w historii więcej.  MVP mistrzostw przegrał minimalnie z Forlanem (pozdro @ernie9005) o 1,6% głosów. Do dziś trudno mi zrozumieć dlaczego. Do kropki nad i brakło tylko i aż mistrzostwa dla Holandii (złamani zostali dopiero w 116 minucie jak już grali w dziesięciu). No, okropnie szkoda było mi wtedy tych Holendrów.

47 minut temu, DRK napisał(a):

Trochę po macoszemu wydaje mnie się jest zapamiętany ten Mundial w RPA 2010. Może za to , że magiczna Brazylia z Argentyną skończyły nieco wcześniej 🤔

Może dlatego, że tam więcej drużyn zawiodło niż błysnęło. Fatalne Francja i Włochy. Zawiodła Anglia, Argentynę popsuł Maradona, Brazylia w kryzysie, Niemcy wychodzący z kryzysu. w finale spotkały się 2 bezsprzecznie najlepsze zespoły ale takie bez błysku wielkiej gwiazdy, sorry może ten Snajder. Jedyna historia to Urugwaj z uśmiechniętym, opalonym, blond Forlanem. I wkurwiajace wuwuzele.