Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

Braveheart22

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

Baggio bardzo silny pick imho:

- 2 bramki w 1/16

- bramka w 1/8

- 2 bramki w 1/2

Szkoda tego karnego xD pamiętam jak dziś, byłem na pojezierzu pomorskim na wakacjach i jak przeniósł nad poprzeczką to jęk zawodu (czytaj kur**) dobrze się niósł po okolicy, podobno w niektórych miejscach Drawskiego do dzisiaj słychać xD

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

1990 ma ten problem ze pewnie malo kto tutaj ten turniej ogladal

Wiekszosc zaczynala pewnie od 94 (np ja) albo 98

Ja jak przez mgle pamiętam 86, 90 to pierwszy taki który pamiętam więcej ciągle byłem under 10.

3 minuty temu, The Game 85 napisał(a):

Teraz już mogę napisać, nie rozumiem wyboru Baggio przed Romario. 

Romario świetnie wykańczał akcje, miał przyspieszenie na paru metrach, ale to Roberto grał w bardziej defensywnym zespole i jego skill ciągnął Italię przez całą fazę pucharową. Romario dzielił łupy z Bebeto.

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Mistrzostwa Świata w Italii i zerowa aura? Skąd to wziąłeś?

Rekordowo niska średnia bramek, peak betonowej piłki, żadnych pamiętnych momentów - to chyba konsensus na temat tamtego turnieju. 

(abstrahując od picku RFN-owca oczywiście)

3 minuty temu, jack napisał(a):

To był pick włoskiego, defensywnego podejścia do gry. Ale akurat Niemcy nie mieli wielkich problemów ze strzelaniem goli na tym turnieju 

No właśnie to nie pomogło. Ofensywne gwiazdy nie błyszczały. Najlepsi gracze mundialu to obrońcy bramkarze i defensywni pomocnicy. 

Ciężko tu o dobry hype. 

Edytowane przez MarcusCamby

Teraz, BMeF napisał(a):

Rekordowo niska średnia bramek, peak betonowej piłki, żadnych pamiętnych momentów - to chyba konsensus na temat tamtego turnieju. 

(abstrahując od picku RFN-owca oczywiście)

Przecież do aury włączasz też otoczkę takiego turnieju, z tych które wybieramy to nie wiem czy w jakimś innym chciałbym uczestniczyć bardziej jako kibic niż właśnie w Italia 90.

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja jak przez mgle pamiętam 86, 90 to pierwszy taki który pamiętam więcej ciągle byłem under 10

Dla mniej to tez pierwsze MS ktore pamietam ( lub wydaje mi się ze pamietam). Potem na podwórku mówiło sie tylko o ms, reprezentacji Niemiec i udawalo ze jest sie tymi zawodnikami. Lothar byl dla mnie pod względem lubienia 4 zawodnikiem reprezentacji Niemiec. Ale po czasie bardzo docenilem jego gre i dla mnie jest on dokładnie 3 na liscie najlepszych wystepow na ms. Dwójka lepsza od niego ,a reszta slabsza.