Skocz do zawartości

ATF WORLD CUP

ATF WORLD CUP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od której edycji MŚ wolisz rozpocząć zabawę?

2. 2. Jaki format zabawy bardziej Ci odpowiada?

• Standardowo, jedna edycja od lat 90. do ostatniego mundialu 2022
    • Pomysł Chomika, czyli podział ATF'a na dwie osobne edycje (pierwsza od lat 90. do mundialu 2006)

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, julekstep napisał(a):

bez przesady xD

ale dalej ofc powinien pójść

Nie wiem czy drugi ale top5 na luzie.  Tylko sklad argentyny byl tak slaby ze Diego inne zespoły non stop pilnowały w 2-3 graczy. U nas by to nie przeszlo. Na minus tylko 5 bramek Argentyny w turnieju i tylko 1 jego asysta.

9 minut temu, Gregorius napisał(a):

Na minus tylko 5 bramek Argentyny w turnieju i tylko 1 jego asysta.

Na minus to przede wszystkim dosypanie Branco środka nasennego do wody w bidonie. :) Maradona pewnie nie zrobił tego osobiście ale skoro o wszystkim wiedział to znaczy, że to było za jego przyzwoleniem (w końcu był kapitanem). 

5 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Ostatnim razem system pucharowy całkiem sprawnie szedł, więc myślę, że lepiej przy tym zostać.

Czekamy na koniec draftu i będziemy działać.

Lecisz :)

Pomijając oczywiście Maradonę to dla mnie dwa oczywiste nazwiska to Ariel Ortega z 98 i El-Hadji Diouf z 2002 :)

10 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Pomijając oczywiście Maradonę to dla mnie dwa oczywiste nazwiska to Ariel Ortega z 98 i El-Hadji Diouf z 2002 :)

Ortega to chyba był najlepszy zawodnik tamtej Argentyny. Ludzie generalnie chyba się przestraszyli tych zawodników, którzy łapali czerwoną kartkę w ważnym meczu, bo oprócz Ortegi brak też Blanca oraz reprezentantów Szwecji - Schwarza i Therna.

Diouf tak, jego po tym mundialu przecież Houllier do Liverpoolu sprowadził. Jeszcze Henri Camara niczego sobie z tamtego Senegalu.

Nad Dioufem się zastanawiałem jak wziąłem Gakpo. Fajny ananas i wiadomka nie za bardzo lubił trenować. Rzekłbym że klasyczny mudzin, ale nie powiem tak by ABW mi parę dni przed złotem nie wjechało o 6 rano.

Co do Ortegi, to ciężko by mu znaleźć pozycje, ale tak już odchodząc trochę od ms98 wróżono mu większą karierę niż zdobil.

Klasyfikacja mistrzowskich zespołów pod względem liczby wybranych zawodników:

- Hiszpania 2010 - 10 (Xavi, Iniesta, Puyol, Casillas, Ramos, Villa, Pique, Busquets, X. Alonso, Capdevila)

- Francja 1998 - 8* (Zidane, Thuram, Lizarazu, Desailly, Petit, Barthez, Deschamps, Djorkaeff)

- Brazylia 2002 - 8 (Ronaldo, Rivaldo, R. Carlos, Cafu, Ronaldinho, Lucio, G. Silva, Marcos)

- Włochy 2006 - 8 (Cannavaro, Pirlo, Buffon, Gattuso, Zambrotta, Materazzi, Grosso, Totti)

- Francja 2018 - 6** (Griezmann, Kante, Varane, Pogba, Umtiti, Pavard) 

- Brazylia 1994 - 6 (Romario, Bebeto, Dunga, Aldair, Jorginho, M. Santos)

- Niemcy 2014 - 5*** (Kroos, Muller, Neuer, Lahm, Hummels)

- Niemcy 1990 - 5**** (Matthaus, Brehme, Augenthaler, Buchwald, Kohler)

- Argentyna 2022 - 5 (Messi, E. Martinez, Di Maria, E. Fernandez, Alvarez)

*Henry czy Vieira, którzy byli w tamtym zespole, w drafcie wybrani za rok 2006
**Mbappe też grał w tamtym zespole, ale wybrany w drafcie za 2022
***Schweinsteiger, Ozil również grali w tamtej drużynie, natomiast w drafcie wybrani za mundial 2010, Klose też grał, w drafcie za 2006
****Klinsmann też był w tamtym zespole, ale w drafcie wybrany za rok 1994

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Btw @Braveheart22 jakiś timeline na opisy, głosowania etc?

No napisałem, że do końca tygodnia fajnie byłoby zamknąć etap. Niedziela chyba optymalnie.

...

@Szulim @Reikai

Bardzo bym prosił, żeby któryś z Was w wolnej chwili odpiął wszystkie tematy "ATF PREMIER LEAGUE", a przypiął te z "ATF WORLD CUP". Dziękuję.

Edytowane przez Braveheart22

Klasyfikacja wicemistrzowskich zespołów pod względem liczby wybranych zawodników:

- Francja 2006 - 5* (Vieira, Henry, Makelele, Abidal, Ribery)

- Włochy 1994 - 5** (R. Baggio, Maldini, Donadoni, Bennarivo, D. Baggio)

- Chorwacja 2018 - 5 (Modrić, Perisić, Rakitić, Brozović, Vrsaljko) 

- Niemcy 2002 - 3*** (Kahn, Ballack, Frings)

- Holandia 2010 - 2**** (Sneijder, van Bronckhorst)

- Argentyna 2014 - 2***** (Mascherano, Rojo)

- Francja 2022 - 2^ (Mbappe, T. Hernandez)

- Argentyna 1990 - 2 (Goycochea, Caniggia)

- Brazylia 1998 - 1^^ (Sampaio)

*Zidane, Thuram, Barthez również grali w tym zespole, ale w drafcie wybrani za mistrzowski mundial 1998.
**Baresi również grał w tym zespole, ale kwalifikował się do draftu tylko z 1990 i też za tamten turniej został wybrany
***Klose grał w tym zespole, ale w drafcie wybrany za mundial 2006
****Robben i van Persie, którzy grali w tym zespole, wybrani akurat za turniej w 2014
*****Messi oraz Di Maria poszli w drafcie za rok 2022
^Griezmann i Varane, którzy też grali w tym przegranym finale, wybrani zostali za mundial 2018
^^Dunga, Bebeto, Aldair byli częścią tego zespołu, ale wybrani w drafcie za mundial 1994, Ronaldo, Rivaldo, R. Carlos, Cafu taka sama sytuacja, tylko wybrani tym razem za mistrzowską kampanię 2002.

...
Niedoceniany ten zespół Holandii z 2010, a byli przecież w finale o zjebaną setę Robbena od pokonania najbardziej docenianej drużyny tego draftu.

- 88 picków tego draftu ze 176 wszystkich, czyli równo połowa, pochodzi z finałów MŚ. 

Ja jutro wrzucę swój opis max o 22. 

Fun fact. Pomocnicy i Vieri zdobyli razem 19 bramek na wybranych ms. Z czego srodkowi pomocnicy 8 z dystansu na jednych z najbardziej defensywnych ms. Jak wstępnie patrzyłem zaden inny zespół się do tego wyniki nie zbliza.

Rumuni też się okazali niedocenieni, a przecież Hagi nie grał tam sam. Raducioiu miał dobry turniej, Dumitrescu. Dalej wahadła, czyli Petrescu i Munteanu, gdzie na bokach była trochę bieda w drafcie. Dziwne.

Z innych grajków to jeszcze Maxi Rodriguez miał w 2006 mocny turniej.